ruzie met Gipsy

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

ruzie met Gipsy

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-02 00:10

Af en toe is het toch zo'n stomme zeikmerrie Boos!
Woensdag les gehad, ging heel erg fijn. Donderdag is ze lekker de hei op geweest met haar eigenaresse en vanavond wou ik verder gaan cq. oefenen met de les van woensdag. Ik zag het helemaal zitten, had de hele binnenbak voor mij alleen, rustig op stal, geen pottenkijkers, ideaal dus! Nou dat feest ging dus mooi niet door.
Madame had er echt geen zin in. De complete trucendoos werd uit de kast gehaald om maar niet te hoeven werken. Dribbelen, staken, kop kantelen, kont uitzwaaien en toen dat allemaal niet bleek te werken werden de echte rotgeintjes van stal getrokken: niet op mijn binnenbeen reageren en er uiteindelijk zelfs compleet doorheen vallen. Beetje lastig rijden dan. 'Prik' met m'n spoor: geen reactie. 'Prik, prik, prik' met m'n spoor: geen reactie.
Ik tot 10 tellen (was echt Boos! door al dat gekloot) en even 3 rondjes stappen aan de lange teugel om te kalmeren (allebei!). Nieuwe poging. Weer niks! Nada reactie.

Zwaarder geschut in stelling gebracht: een zweepje. Ik rij haar normaal altijd zonder zweep omdat ze daar gewoon ontzettend 'kietelig' op reageert. Alleen even aanraken met het uiteinde veroorzaakt soms al een soort explosie. Binnenbeen. Geen reactie. Prik met m'n spoor. Geen reactie (dus ze heeft kansen genoeg gehad!)
Dan maar het zweepje: niet gelijk een tik (ik ken haar reacties dan!), alleen even subtiel achter m'n been gelegd, even aaien met het kwastje, meer was het echt niet.
En vervolgens geeft mevrouw toch een bok! Echt zo'n vuile kurkentrekker. Maar ik zat nog, dus ze kon gelijk een lel krijgen. Bokken als ik haar alleen maar aanraak met een zweep heeft ze maar te laten, dat doet ze maar tegen haar soortgenoten. Tik. Bok. Tik. Bok. Tik. Bok. Tik. De laatste tik was voor mij (uiteraard!).
Na die sessie begreep ze ineens heel goed wat ik ook weer bedoelde met dat binnenbeen, als ze dat nou gelijk gedaan had, had een hoop gezeik gescheeld.
Ik ben ook de beroerdste niet en toen ze weer braaf was, paar rondjes lekker sjouwen en buigen, was het maar klaar voor vandaag. Uitstappen.
Weer iets nieuws: ik wou m'n deken van de rand van de bak pakken, wil ze ineens niet in de buurt van de bakrand komen zodat ik er niet bij kan. Ze heeft dat trucje al zeker 100 keer gedaan, dus ze moet zich niet aanstellen. Ik ga echt niet afstappen omdat zij zo moeilijk doet. Weer 10 minuten gehannes en uiteindelijk had ik dan toch op een redelijk rustige manier zonder al te kwaad te hoeven worden m'n deken te pakken.
Wil ik die deken op haar kont leggen, geeft die zeikmerrie weer een bok! Net alsof ze voor het eerst een deken op haar kont krijgt!

Van dat fijne dressuur-avondje dat ik in gedachten had kwam dus helemaal niets terecht. Je moet het toch samen doen en als 1 van de 2 echt niet wil dan houdt het op. Maar dat bokken om niets pik ik echt niet! Ik was echt wel kwaad toen ze dat deed!

Ze had dondersgoed door dat ze vervelend was geweest, want bij het afzadelen stond ze onwijs te slijmen! Steeds van die zachte duwtjes in m'n rug, blazen in m'n nek en bedelen om een wortel. En als ze dan zo doet heb ik toch een zwak voor dat beest hoor Lovers
Nou ja, hebben we ook weer gehad. Hopen dat het morgen droog is, lekker uitwaaien buiten (ik hou m'n hart vast!) en zondag even spelen aan de longe. Dan moet ze zich maandag wel weer normaal kunnen gedragen.

(Oh ja, voor ik commentaar krijg: ze mankeert niets. Had gewoon een 'ik-ben-een-zeikmerrie-en-ik-heb-geen-zin-dag'

Nulla tenaci invia est via


Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-02 00:32

Ha die Margreet, je hebt dus "intensief" gereden Knipoog Ken dat gevoel...... heerlijk gelest vorige week zaterdag en s'avonds nog een goede carrouselwedstrijd gereden, zondag geweldig gereden en maandag fijn een buitenrit gemaakt!. Twee dagen gelongeerd niets aan de hand tot gisteren..... Die etterbak wilde na 5min al niets meer voor me doen en bleef maar rond rennen 45min lang Boos! Ik besloot "meneer" maar eens goed aan het werk te zetten( veel galop en draf afgewisseld) en heb hem 20 min met bijzet gelongeerd en wat denk je?! niet moe, nog steeds rennen (wel al beter luisteren) en het ergste........geen druppeltje zweet Frusty Hij stond me nog net zo fris aan te kijken als 5 kwartier daarvoor!!! Vandaag had ik dus totaal geen zin om te rijden en Lunatic bood aan om hem even te rijden, die etterbak was nog braaf voor zijn doen ook. Na een half uur was de oude Nappie weer terug en ging ie Lunatic ook in de zeik proberen te nemen. Ze heeft hem flink door de bak laten rennen en hij was redelijk rustig na afloop Haha!

Zal mij benieuwen wat me morgen te wachten staat, ik heb les om 5uur maar goed het blijft wel steeds afwisselend als ze af en toe zo'n dag hebben Knipoog

Sorry, ik zat niet op-te-letten, zit ik hier onder PRIMA z'n naam te reageren Bloos STOM,STOM,STOM, misschien had je al begrepen dat ik het was Haha! NAPOLEON Haha!
Laatst bijgewerkt door Prima op 23-02-02 00:43, in het totaal 1 keer bewerkt

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-02 00:41

Gipsy droop wel van het zweet. Eigen schuld. Moet ze maar niet zo achterlijk doen. (uiteraard wel netjes uitgestapt en naverzorgd) Maar moe was ze zeker niet. Ik ben het gevecht maar niet nog een keer aangegaan, dat wil ze juist op zo'n moment en daar wordt het allemaal echt niet beter van. Ik ken haar langer dan vandaag, sommige paarden moet je even 'doordrukken', bij haar gaat het van kwaad tot erger als je dat probeert, totdat ze helemaal over de zeik is en echt niets meer wil en ik er alsnog mee op moet houden. Dan stop ik liever in een eerder stadium als er enige vorm van samenwerking is bereikt, het goede gedrag op dat moment belonen.

Volgens mij stormde het niet alleen buiten, maar ook tussen haar oren.

Donderdagavond weer les. Dan gedraagt ze zich meestal wel. (Atie kan zo'n fijne bromstem opzetten *LOL* )

Nulla tenaci invia est via

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-02 00:54

Ben ik dan weer, onder mijn eigen naam Haha!

Margreet schreef:
Ik ben het gevecht maar niet nog een keer aangegaan, dat wil ze juist op zo'n moment en daar wordt het allemaal echt niet beter van. Ik ken haar langer dan vandaag, sommige paarden moet je even 'doordrukken', bij haar gaat het van kwaad tot erger als je dat probeert, totdat ze helemaal over de zeik is en echt niets meer wil en ik er alsnog mee op moet houden. Dan stop ik liever in een eerder stadium als er enige vorm van samenwerking is bereikt, het goede gedrag op dat moment belonen.


Is idd dan de beste manier. Nappie kan zo beledigd raken als je hem een tik geeft dan is er geen houden meer aan. Gaat ie helemaal over de rooie, leuk hoor daar heb ik dus helemaal geen zin in! ( Ik heb nog steeds fysiotherapie voor mijn whiplash, en ik kan soms gewoon echt niet langer doorgaan met "vechten", doet dan teveel pijn, snappie?). Gisteren heb ik het idd wel goed afgerond, hij luisterde heel goed naar mijn commando's tijdens het longeren en dat is dan een mooie afsluiting Party!!
Vroeger kon ik, als we dan weer terug op stal waren, nog echt pissig op hem zijn, tegenwoordig zorg ik ervoor dat dat niet meer gebeurt, gedane zaken nemen geen keer, de volgende dag gewoon opnieuw een stapje verder zien te komen Knipoog

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-02 08:26

Haha, het had die van mij kunnen zijn Haha!
Kan zich ook gedragen als een zeikmerrie en bij aanraken van de zweep al bokken. Ik rijd eigenlijk ook nooit met zweep. Maar ook van mijn spoor en soms zelfs al alleen van m'n been kan ze soms al heel kietelig reageren.

En inderdaad, dat geslijm dan na het rijden als het beroerd ging Haha!

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-02 11:33

napoleon"]
Ben ik dan weer, onder mijn eigen naam Haha!
Vroeger kon ik, als we dan weer terug op stal waren, nog echt pissig op hem zijn, tegenwoordig zorg ik ervoor dat dat niet meer gebeurt, gedane zaken nemen geen keer, de volgende dag gewoon opnieuw een stapje verder zien te komen Knipoog
[/quote]

Ik was gisteren ook echt nog wel pissig hoor. Mijn fijne avondje verprutst door zo'n zeikmerrie. Maar ik reageer dat nooit af op haar, nooit gedaan ook, ik doe gewoon de normale dingen die ik altijd doe, netjes naverzorgen, opruimen etc., maar even extra lang tutten kan ik dan toch niet opbrengen hoor!
Maar ze weet dan dondersgoed dat ik niet blij ben en dat dat door haar komt dus dan doet ze weer zo overdreven lief dat ik uiteindelijk toch smelt Lovers

[quote="Naz schreef:
En inderdaad, dat geslijm dan na het rijden als het beroerd ging Haha!


Ze hebben het echt zo dondersgoed door als ze wat goed te maken hebben! Ze is normaal ook wel lief, maar als ze vervelend is geweest dan is ze echt overdreven aanhalig daarna!


Nou ja, ik ga zo maar eens de hei op, de storm in }> Zal ook wel de nodige stuiterpartijen opleveren.

Nulla tenaci invia est via


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, CastaMickey, emilyslaluna, friendly, Googlebot, Jacquelinee_, jetski8, Joepy288, Marja, soof14, xFioon en 23 bezoekers