mijn lieve Concordemeis weg!!!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

mijn lieve Concordemeis weg!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-02 20:45

Ik was vandaag bij mn knollie, en er zou een handelaar langs komen voor de fokmerries. De boer wil er nl. een paar verkopen (mn concorde rijd ik ook voor die boer, en die zouden we van de zomer te koop zetten). Als we een paard verkopen wordt dat meestal geregeld door n goede vriendin van me, waarmee ik ook altijd als groom mee op concours ga, en die me altijd les geeft. Dus ze liet de paarden zien die te koop waren. Loopt ze langs concordes stal, zegt ze: 'dit is de concorde, die hebben we ook te koop'. Dus ik keek haar aan met een blik van 'I'll kill you!'. Wil die kerel haar graag onder het zadel zien. Zegt Natascha: Liek, kun je dr even ondfer het zadel doen? Ze notabene al een maand niet onder het zadel geweest! En dan moet ik haar maar even voorrijden! Terwijl die muts weet hoe onwijs gek ik op haar ben! Ik was echt mega pissed! Heb haar dus gezegd dat ze m maar zelf moet rijden als ze m onder t zadel wil hebben, en dat zij paarden verkopen wil, en niet ik en dat ze t dan maar zelf uit moest zoeken. Zegt ze doodleuk: Ja Liek! Kom op he! Als ze weg kan gaat ze weg! Geld is geld! Ik was KWAAAD! Boos! Hoe kan ze dat doen! Ze had me beloofd dat concorde niet naar die handelaar zou gaan (paarden van hem verdwijnen altijd naar het buitenland enzo.). Komt ze later terug. Ik had echt verwacht dat ze me eruit zou gooien, ze is nogal licht ontvlambaar Knipoog. Begint ze een verhaal over dat ze m inruilen tegen een paard dat B-klaar is, zodat ik ook wat te rijden heb. En ik weet dat ze gek met me zijn (die boer en Natascha) maar ik geloof er gewoon niet meer zo in! Elke keer als ik voor iemand krijg ik een trap in mn rug! Ik vertrouw ze gewoon niet meer! Maar aan de andere kant wil ik ook weer niet weg van stal want ik ben echt heel gek met de paarden (en mensen) daar. Ik weet het echt niet meer. Ben nu echt mega depri. Wat moet ik nou in godsnaam weer?


Liselot

Berichten: 29927
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 20:50

hee lieke... das echt niet leuk voor je

ik ken het gevoel echter wel, ik reed ook voor een handelaar en gindo, mijn skattie zou pas verkocht worden als hij l dressuur m springen was...
toen hoorde ik opeens dat er kopers kwamen, toen was ik er wel bij en moest ik hem ook voorrijden. ik probeerde nog om hem slecht te laten lopen, maar het lukte niet... hij werd de vrijdag erop gekeurd en meteen meegenomen als hij was goedgekeurd.
die vrijdag zou ik erheen gaan om afscheid te nemen ik er dus heen, maar toen ik er kwam was hij al weg, heb dus niet eens afscheid kunnen nemen.
later kwam er een ander paardje waar ik weer gek op werd en ging het weer zo.

wat ik nu wil zeggen is dat als je voor zo iemand rijd weet je gewoon dat de paarden verkocht gaan worden, natuurlik nooit wanneer en dat is het verrotte.

het is echt een vreselijk rot gevoel meis, maar je komt er wel overheen, net als ik.

stuur maar een pb als je er verder over wilt praten

groetjes en sterkte ermee
liselot

T 18-11-15 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn, Cake-smash, Bohemian en workshops!
http://www.facebook.com/liselotkamphuisfotografie

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 21:29

Je zegt dat je niet wilde dat de Concorde naar die handelaar zou gaan.
Maar de stal voor wie je rijdt IS al een handelaar eigenlijk.
Want ze verkopen als er redelijk voor geboden wordt.

Als je dit niet langer wilt, zul je een paard moeten 'bijrijden', dus gewoon een paard van een prive-persoon en dan zo'n 2 tot 3 keer per week of zo.
Of een fokmerrie, die blijft ook meestal wel.

Tja dat krijg je als je op een handelsstal rijdt. Ik vind het wel ontzettend rot voor je.
Dat paard dat B-klaar is, zodra deze wat meer ervaring heeft en wat meer kan (dankzij jou omdat jij hem een paar maanden gereden hebt) zal deze ook wel weer worden verkocht.
Dat hou je gewoon en dat zal daar echt niet veranderen.
Natuurlijk zijn die boer en Natascha blij met jou. Jij bent tenslotte een gratis stalhulp en houdt een paard in conditie, en verhoogt het nivo van dat paard denk ik?

Ik hoop dat het paard dat in ruil ervoor bij jullie op stal komt een mega-leuk paardje is.
Je kunt anders ook besluiten om daar gewoon weg te gaan, dan zoek je een ander verzorgpaard, je moet gewoon even afwegen hoe leuk je het nu op de stal vindt en wat de nadelen/voordelen zijn als je wel/niet weg gaat.
Het is wel zo dat je op een 'gewoon' verzorgpaard vaak niet wedstrijden mag rijden, dat soort dingen.
Soms niet eens lessen op een andere locatie.
Ik weet niet wat je tot nu toe altijd mocht daar op die stal?

Heel veel sterkte en blijf onthouden:
Jouw tijd komt nog!

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 21:38

jezus, wat zijn jullie voor een stel mutsen. Handel is handel en sommige mensen moeten hun brood verdienen in de paarden. DAt jij je lievelingspaard kwijt raakt is jammer maar dat zij geen brood hebben is veel erger! Denk toch iets verder dan je neus lang is. Paarden kosten een hoop geld en dat moet er ook weer uitgehaald worden!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 21:43

Beetje gevoel Steef? Lips are sealed
Tuurlijk is het niet leuk als het paard waar ze graag op reed van de ene op de andere dag weg is. En ja, ze ziet zelf waarschijnlijk ook wel in dat het er daar zo aan toe gaat dus dat het ook nog wel weer een keer kan voorkomen. Dan is het aan haar of ze er nu voor kiest of ze er wel of niet blijft rijden.
De een kan er gewoon beter tegen dat een leuk paard weggaat dan de ander.

Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-02 22:06

die boer fokt paarden voor zn hobby hoor!
enne, er verdient in dit geval dus niemand zn brood mee, ook Natascha niet. Op stal hangt ook geen werksfeer zeg maar. Alles wordt overlegd (nouja, bijna alles Boos! )
DIT paard hoeft echt niet perse weg, het punt is dat we te weinig ruimte hebben. We hebben ook nog een zooi veulens en jaarlingen. Concorde heeft ook nog ns gevoelige voeten. Dus ik rijd haar niet al te vaak.

by the way,
thanx Steef, ik ben geen randdebiel ofzo hoor Boos!

Dit was trouwens niet een geval van 'leuk paard'.
Ik heb Concorde een jaar lang elke dag verzorgd als een eigen paard, als ze ziek was, was ik degene die de veearts belde. Op stal word ze ook 'Lieke's paard' genoemd. Anders dan de eerste beste verzorgpony dus. Ik heb trouwens al tig verzorgpaarden gehad die verkocht werden, en ik begon er al aardig aan te wennen. Alleen is het met Concorde anders, ik heb wat met dat beestje! Iemand die afstammelingen van 'de' Concorde goed kent zal weten wat ik bedoel met dat speciale, Concordes zijn vaak eenkennig...

Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-02 22:12

Dit was een fokmerrie. Blijft duz niet. De andere fokmerries ook niet trouwens.
Een bijrijdpaard heb ik ook al gehad, meerdere, maar die worden ook steeds verkocht. Via mn laatste bijrijdpaard kwam ik op de stal waar Concorde staat. Toen Loyd werd verkocht kreeg ik Concorde te rijden, eigenlijk iets eerder al. Ik was al maanden gek van dat dier.

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-02 22:19

De manier waarop Steef het zegt kan misschien iets 'te' overkomen, vooral omdat je zo'n band met het paard had, dan is het inderdaad moeilijk.
Maar wat betreft 'handelsstal': die boer probeert er altijd nog geld uit te halen, of het nu z'n 'hoofdinkomen' is of niet, het kan hobby zijn, het blijft wel handel.
Als de boer zelf al heeft aangegeven dat het paard ooit verkocht zou worden, dan is het dus een handelspaard.

Jouw Concorde-afstammeling was misschien eenkennig, de concorde-ruin die ik ken juist niet. Met rijden errug braaf, sprong goed, met opzadelen enz. ook braaf, maar wel de neiging om te happen wanneer hij je handje zag: snoepje? Oh nee, dat was Dorine haar vinger... Boos!
Ik ben dus gebeten door hem, hij was wat snoepjes betreft enzo wat verwend.
Maar verder met rijden een superpaard en een lief rustig karakter.
Ik kan me voorstellen dat je aan de Concorde daar gehecht bent geraakt.
Toch was het paard bestemd voor de verkoop, jammer genoeg.

Heel veel sterkte en ik hoop dat ondanks alles het andere paard je iets kan opvrolijken?

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 13:33

Rottig hoor voor je.

Kun je het paard niet zelf kopen? Dat zou natuurlijk een oplossing zijn. Als het echt heel goed klikt tussen jou en het paard, heb je later misschien wel heel veel spijt dat je haar hebt laten glippen...

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 14:04

Dat is het nadeel als je voor iemand anders rijdt. Punt. Daar heb je gewoon niks over te zeggen en dat zul je gewoon moeten accepteren.
Helaas.

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 14:12

Misschien zegt steef het wat bot maar hij heeft wel gelijk.

Ik heb ook bij handelaren en hobby-handelaren gereden.
Paarden zadelmak gemaakt en opgeleid tot B/L nivo.
Sommige reed ik pas een maand of 3 andere ook een jaar.
Maar je weet dat ze niet van jezelf zijn en ook dat je kans hebt dat ze een keer weg gaan.
Mij is ook wel eens gezegt dat een bepaald paard nooit weg ging. Maar dan word er zo'n lekker bedrag voor geboden dat ze hem bijna inpakken met een strikje erom.

Dit is de harde werkelijkheid in de paardewereld.

Dit is ook de rede dat ik Kawa zelf heb gekocht. Hij stond ook te koop en ik had besloten dat ik hem niet kon missen Lovers

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 14:38

Ik kon er ook niet tegen als een paard waar het mee klikte ineens weer weg moest. Dat is een van de redenen geweest waarom ik met het rijden op een gegeven moment voor een paar jaar gestopt ben, totdat ik de middelen had om zelf een paard te kopen. Omdat je, het maakt niet uit waar je rijdt, altijd het risico hebt dat een paard verkocht wordt als hij niet van jezelf is. Maneges, bijrijden, handelaren enz.
En ik moet zeggen dat het het wachten waard is geweest. Ik heb het heel erg gemist dat ik niet reed, maar krijg dubbel zoveel terug...

Je suis Charlie.

Tinne

Berichten: 13717
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 15:54

Ik heb het ook al een paar keer meegemaakt, Tinne (mijn verzorgpaard) was verkocht aan een handelaar die haar weer doorverkocht naar Zweden... Maar ja, handel is handel, en de mensen die paarden hebben voor de handel, letten toch meer op het geld als op de gevoelens van mensen voor de paarden... Je zult waarschijnlijk nog heel lang verdriet om Concorde hebben, dat had (en heb) ik ook bij Tinne (het is nu al een half jaar geleden dat ze weg is gegaan...)

Enne Runnigkawa, ik heb al zo vaak besloten dat ik Skippy niet kan missen, Tinne niet kan missen, maar ik heb geen geld om ze te kopen...om ze te kopen misschien wel, maar om ze te onderhouden niet...

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 16:55

Tinne schreef:

Enne Runnigkawa, ik heb al zo vaak besloten dat ik Skippy niet kan missen, Tinne niet kan missen, maar ik heb geen geld om ze te kopen...om ze te kopen misschien wel, maar om ze te onderhouden niet...

Ik kan er zo idd ook een hele rij opnoemen.
Maar dit was de eerste waar ik het financieel wel kon.
Gelukkig Party!!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 17:06

Tinne schreef:
Ik heb het ook al een paar keer meegemaakt, Tinne (mijn verzorgpaard) was verkocht aan een handelaar die haar weer doorverkocht naar Zweden... Maar ja, handel is handel, en de mensen die paarden hebben voor de handel, letten toch meer op het geld als op de gevoelens van mensen voor de paarden... Je zult waarschijnlijk nog heel lang verdriet om Concorde hebben, dat had (en heb) ik ook bij Tinne (het is nu al een half jaar geleden dat ze weg is gegaan...)

Enne Runnigkawa, ik heb al zo vaak besloten dat ik Skippy niet kan missen, Tinne niet kan missen, maar ik heb geen geld om ze te kopen...om ze te kopen misschien wel, maar om ze te onderhouden niet...


Ik moest ook eerst mijn schoolopleiding afmaken en werk zoeken voordat ik in staat was om een paard te kopen en te onderhouden...
Ik heb 20 jaar gewacht voordat het zover was, en een heleboel paarden zien komen en gaan....

Je suis Charlie.

Westernfreak

Berichten: 5233
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 20:18

He Liek!!!

wat oliebol voor je, zeg!!!
tja....ik kan niet veel anders zeggen dan dat op de meeste stallen de 'paardenmeisjes' gebruikt worden.
Zo lang jij het nog naar je zin hebt, moet je maar gewoon blijven, maar vergeet niet dat het bij de meeste mensen in de paardenwereld het om geld gaat en niet om het welzijn van het hulpje.

succes, xxx Mirjam

"The world is best viewed through the ears of a trotter"

Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-02 20:29

Vanmiddag was ik op stal en heb ik gevraagd wat ze nou precies willen met Concorde. Toen werd me verteld dat de handelaar over 3 weken terug komt en haar dan onder het zadel wil zien.
De boer wil haar verkopen omdat ze regelmatig kreupel is. dat is trouwens niet zo vreemd, haar moeder heeft slechte voeten (plat), en ze is altijd bij een smid geweest die niet wist wat hij deed. De boer (en Natas) vinden haar te klein om mee te fokken. Ze is 1,60 Verward Ze vinden haar niet echt mooi omdat ze compact is. Okee, t is geen uitschieter qua bouw, maar ik vind dat compacte juist mooi.
Later stond ik bij Concorde in de stal, te knuffelen met r (een van dr favoriete bezigheden, het is zo'n knuffelkont! Lovers ).
Komt Natascha langs lopen. Zegt ze: 'Nou okee, we geven haar nog 1 kans. Je gaat haar weer rijden, en als ze niet gaat kreupelen blijft ze. Wordt ze weer kreupel, dan gaat ze weg.'

Daar kon ik het duz mee doen. Aan de ene kant ben ik dus heel blij. Maar aan de andere kant blijft altijd de angst dat ze weer gaat kreupelen.
Ik mag in principe wel een eigen paard, ik kan het ook wel betalen. Tijd heb ik ook. Maar mn ouders willen niet dat ik een paard koop dat telkens kreupelt. Maar ik wil alleen kmaar Concorde! Ik wil helemaal geen ander paard! Frusty

Duimen dus dat mn meis goed blijft lopen.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-02 22:43

Is er wel eens onderzoek gedaan waarom ze kreupel loopt? Foto's gemaakt en zo? Alleen maar de schuld geven aan platvoeten die ze van moeder heeft geerft vind ik een raar verhaal. Stel dat je haar wel kunt kopen (mits de foto's goed zijn), en je zoekt een andere smid of je laat haar anders bekappen, dan moet het probleem toch te verhelpen zijn? En dan vinden je ouders het toch wel goed als je haar koopt?

Je suis Charlie.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-02 09:26

ik sluit me dus bij cassiddy aan.
Laat haar eens onderzoeken, dan weet je of het ernstig is.
Zoniet kan een goede smid heel veel doen.
En misschien komt dan je droomwens uit.
Praat er eens over met je ouders.

succes

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-02 11:41

Ik sluit me bij Cassidy en Kawa aan: GO FO IT Lachen , laat foto´s van d´r benen maken (dat is niet eens zo heel duur!) en laat een goede smid naar d´r kijken! Misschien is het allemaal niet zo´n probleem Verward
En... doordat je daar al zo´n tijd werkt en overduidelijk dol op dat paard bent, kan je d´r misschien wel voor een goed prijsje krijgen Knipoog !
Succes!!!!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-02 19:41

Ze is volledig klinisch en rontgenologisch goedgekeurd (ja, ik ben ook niet gek hoor Clown )
Ik ben al tig keer met haar bij verschillende veeartsen geweest. O.a bij een gespecialiseerde paardenkliniek. De veearts uit Albergen dacht dat ze hoefbevangen was. Volgens de paardenspecialist was dat een banketstaaf, en had ze gewoon een hele goede smid en veel tijd nodig. Die gaf de verklaring die ik al had gegeven. Concorde heeft periodes dat ze super gaat, en dan is ze ineens weer mega kreupel.
Ik heb er in ieder geval al veel werk van gemaakt.
Punt is dat de boer waar ze van is het supermooi vindt als zn paarden op concours komen. En dat kon niet met Concorde.
Hij vind het altijd prima als ik met Concorde naar de veearts wil, of ik haar bij de smid in Den Ham wil laten beslaan (das een hele goede smid maar die is ook wel erg duur). Hij betaald alles.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _FD, Googlebot, HenriekeJ, kunamosity, Loe_Loe, zacharyhill, Zeppelina en 15 bezoekers