Waarom, weer onzekerheid, ........

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Waarom, weer onzekerheid, ........

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-02 18:25

Ik weet het allemaal even niet meer.
Brammie is ziek, kan niet meer bereden worden, maar ik wil hem niet kwijt. Aan de andere kant kriebelt het ontzettend om weer te rijden, en mag ik een ander paard rijden.
Maar dat is het toch niet, kan er geen genoegen in vinden om haar te rijden en te trainen ( ook al gaat ze met sprongen voorruit). Ik vind het leuk om te doen, maar ik ga niet naar huis met het gevoel van yes een paardendag. Als ik wandel met brammie voel ik me zo raar. Hij voelt hetzelfde, stopt steeds zijn neus tegen me aan en weet dat er iets aan de hand is.
Wil verder kijken naar een ander paard erbij, paard gevonden, afspraak geregeld om te gaan kijken, maar dan krijg ik plots een rekening van de dierenarts en het weten dat er nog veel meer gaan komen om mijn brammie beter te maken zorgt ervoor dat de afspraak voor het nieuwe paard niet doorgaat.
Die droom kan ik uit mijn hoofd zetten, ik moet keuze's maken, maar die keuze's zorgen voor slapeloze nachten.
Hij is niet jong,maar jong genoeg en zo fit, en moet ik dan,alleen omdat hij niet meer bereden kan worden een einde aan zijn leven maken.? Het leven waar hij zoveel waarde aanhecht. Ben ik egoistisch?
Hij heeft geen pijn, hij leeft door, maar ik maak me met de dag meer zorgen. Weet ik wel zeker dat hij geen pijn heeft, hij loopt normaal, maar niet als ik erop zit, wat zou er aan de hand zijn. Niemand die mij antwoord kan geven, onzekerheid.
Elke dag steeds meer vragen, is dit wat ik wil. Ik weet wat ik wil, hem in gezonde toestand. Samen door de bossen scheuren en gekke bekken trekken, eten van een wortel. Is dat allemaal teveel gevraagd, elke keer die rot vragen waar ik maar geen antwoord op kan vinden. Die vervelende irritante en slopende onzekerheid. Ze zeggen wel dat zijn ziekte niet dodelijk is, maar waarom zegt iedereen dan dat het beter voor hem is al hij een spuitje zou krijgen. Waarom, weer onzekerheid, weer een vraag waar niemand antwoord op weet.Ook al gaat hij straks het land op, als het land droog word, dan nog blijven de zorgen.....
Laatst bijgewerkt door #Ymke# op 09-02-02 18:37, in het totaal 1 keer bewerkt

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


juniorlover
Berichten: 50
Geregistreerd: 08-02-02
Woonplaats: nistelrode

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 18:33

Ja zoiets is inderdaad kl*te. Verdrietig
Die keuze tussen een nieuw paard waar je op kunt rijden of je ouwe trouwe paardje.
Ik zou ook geen keuze kunnen maken hoor.
Kun je hem niet naar een rusthuis doen???
Of ergens op een weidje van z'n "ouwe" dag laten genieten.
Ik hoop datje eruit komt
en heel veel sterkte.


groetjes marieke

wat je paard met rijden doet is een afspiegeling van wat jij doet!!!!!

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:05

Bah, wat een rotsituatie.
Ik kan je niet echt raad geven, ik zou net zo twijfelen als jij nu doet.
Is er geen mogelijkheid om hem bij iemand te zetten die wel een paardje in de wei wil, maar niet rijdt?
Bijv. een boer die zijn vee heeft opgeruimd maar wel weer wat in de wei wil.
Veel sterkte gewenst

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:17

Ik blijf met je meedenken Ymke, misschien dat anderen dat ook kunnen doen.
Wat betreft de DA-rekeningen. als dit zo doorgaat wat dan?
Als iemand Bram als gezelschapspaardje zou willen, dus niet om op te rijden, zal deze persoon dan wel extra kosten hebben vanwege medicijnen enzo?
Want als dat zo is heeft Bram alleen maar een toekomst bij jou. Bij niemand anders. Dan zul je toch zelf moeten beslissen.
Heel veel sterkte Ymke en ik hoop voor je dat er een einde komt aan die onzekerheid!

Evy

Berichten: 7615
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: Warmenhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:19

Kan je niet aan de dierenarts vragen wat het beste is? Als de DA er zeker van is dat hij geen pijn heeft dan heb je die vraag alvast beantwoord.
voor de rest kan ik niet zo veel raad geven, sorry Verdrietig

Annelien (Moneymaker x Renovo) ZZL + 1 *\o/*

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:29

Inderdaad is dit heel erg moeilijk. Iig heel veel sterkte en succes.

Tja, het beste is hem verkopen aan iemand in de buurt idd, waar hij lekker kan genieten van zijn leven. Maar idd die dierenarts kosten. Het zou wel een goed idee zijn, dan kun je hem nog opzoeken en een ander paard kopen. Maar aan de ene kant, tja. Ik ben altijd tegen het inslapen of slachten geweest. Maar ik zie het nu van een andere kant. Ik heb ook wat mee gemaakt met slachten, al wil ik het niet openbaar hier plaatsen. Maar ik zie het van een andere kant. Als je je pony doorverkoopt weet je nooit precies wat er met hem gebeurt. óf je moet hem elke dag bezoeken. Laat je hem inslapen weet je zeker dat hij zijn leven goed afgerond heeft. Maar hij heeft geen pijn en dat maakt de situatie toch anders als dat het bij mij was.
Denk er in ieder geval heel goed overna voordat je gehaaste beslissingen neemt, maar dat zal niet zo snel gebeuren denk ik.
Het 'straalt' van je berichtje af dat je een hele goede band hebt met Bram, om het zo maar even te zeggen.
Maar mocht hij nou wel pijn hebben, was voor mij de beslissing niet moeilijk. Hoe moeilijk een afscheid ook is.
Sterkte!! Verdrietig Je kunt me altijd PB'en als je iemand nodig hebt ofzo!

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-02-02 19:36

De dierenarts kan pas bloedonderzoeken doen als bram op het land staat. Waarom weet ik niet, maar dat in verband met zuivering van bloed of iets dergelijks. Zij heeft me duidelijk gemaakt dat ze niet zeker weet of hij pijn heeft.Ze is twee keer geweest, de eerste keer had hij in haar ogen pijn en heeft hij daar iets voor gehad. De tweede keer had hij in haar ogen geen pijn, maar bram is zo goed in zich groot houden. In het verbergen van pijn.
Het probleem is dat hij het land pas op kan als het stopt met regenen. Soms zou ik willen schelden naar de hemel, dat het op moet houden met al die regen, dat ik mijn paard wil redden, maar tot nu tevergeefs en ik kan alleen maar duimen dat het snel droog word.
Hij zou altijd moeten leven met speciale vitamine en kruiden, dat heeft hij altijd gedaan ( speciale muesli's voor zijn darmen), en die zijn wat duurder.
Hij krijgt elke dag muesli met speciaal zout en kruiden. Het is duur, maar de enige weg voor hem om hem weer op been te krijgen.
Niemand kan mij antwoord geven of hij ooit weer bereden kan worden, ze doen er zo vaag over ( zelfs de dierenarts).
Alsof ze iets achter houden voor mij, of is dat alleen een gevoel.
De ene dag crost hij door de bak als hij los staat en bokt en springt hij alle kanten op, de andere dag staat er een zielig hoopje paard in de hoek dat met elke stap moeite heeft.
Ik kan hem niet verkopen als gezeldschapspaard, als hij een nieuwe eigenaar krijgt gaat hij eraan onderdoor en ik kan niet garanderen dat die dierenartskosten ophouden. Er zullen altijd extra kosten aan hem vast zitten, maar is dat een reden om een einde te maken aan zijn leven... met een diepe zuch typ ik dit, nog steeds vol onzekerheid en steeds maar geen antwoord op die vragen.......

bedankt voor de meedenkende reactie's

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:36

Kwaliteit van leven......
Geen pijn is niet het enige wat telt.
Denk je dat hij gelukkig kan worden in een weiland met wat gezelschap, of is het een pony die kickt op veel aandacht van mensen, graag in de spotlight staat en van werken houd en wegkwijnt als hij dat niet krijgt?
Je kunt wel iedere dag naar hem toe gaan en even tutten, maar dat is niet hetzelfde als samen aan de slag. Kan hij dat missen of niet?

Nulla tenaci invia est via

muurbloempje

Berichten: 83
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:39

een rusthuis is toch een mooie oplossing of kijk of je hem niet aan iemand kan geven die een gezelschap paardje zoekt en kan je hem niet voor een karretje laten lopen zodat je toch met bram op stap kan of kan dat vanwege zijn gezondheid niet

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:44

Als je er niet mee kan rijden kan hij wel voor het karretje? Yeah Right.

Sorry maar dat lijkt me niet.
Een rusthuis kost meestal ook errug veel geld. En de wachtlijsten zijn zooo lang.
Tja, je moet doen wat jou het beste lijkt, maar dat weet je dus niet.
Zoals ik al zei, heeft hij pijn dan zou voor mij de beslissing niet moeilijk zijn.. maar heeft hij dat dus echt niet, word het een heel ander verhaal. Dan zou ik toch proberen zo door te gaan denk ik. Dat paardje blijven trainen en lekker wandelen en knuffelen met Bram.
Ik heb Robin ook verkocht toenertijd vanwege zijn leeftijd, hij kon het prestatiegericht niet meer aan en ik wilde niets anders. Klinkt heel egoistisch maar ik kon hem zijn pensioen niet geven. Op dat moment was de beslissing heel makkelijk, hoe veel verdriet het me ook deed, ik ging een nieuw tehuis voor hem zoeken. Hij heeft uiteraard een super tehuis nu. Maar ik heb er veel spijt van gehad. Héél veel. Dus denk wel na voordat je een beslissing neemt alsjeblieft. Verdrietig

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

Tries_en_Faf

Berichten: 3657
Geregistreerd: 27-11-01
Woonplaats: Koedijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:44

wat heb je allemaal geprobeert???
wat heeft ie eigenlijk??
met de alternatieve manier zijn ook vaak veel problemen opgelost!!
wat de reguliere geneeskunde niet kan, kan de alternatieve misschien wel, het is altijd te proberen.....

Lieve, mooie, goede ijslanderhengst ter dekking, Flóki frá Feti, gunstige dekvoorwaardenhttp://www.zorgenpaarddagbesteding.nl regelmatig leuke pony's te koop...

Appie
Berichten: 1124
Geregistreerd: 23-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 19:58

Ik wilde precies hetzelfde zeggen als Toeties. Heb je al een keer de alternatieve geneeskunde geprobeerd? Misschien een vriend of een bekende die goede ervaringen heeft met een alternatief genezer?
Probeer wat meer informatie over de alternatieve geneeskunde te vergaren.
Er zouden al heel wat paarden niet meer geleefd hebben als de alternatieve kant niet geprobeerd was.
Veel succes!

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 20:37

ik zou hem toch eens meenemen naar een gespecialiseerde kliniek, en hem daar voor een second opinion na laten kijken. Misschien dat een andere dierenarts er wel raad mee weet, en je wat meer kan vertelen. Verder sluit ik me bij margreet aan.

dynamiek

Berichten: 3241
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Harskamp

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 22:38

Gho Ymke,

Wat erg van Bram.
Heb je al een een homeopaat er bij gehaalt?
Ik heb een goed adresje ene janette uit amstelveen Horse Body Balance, zij is erg gespecialiseerd, tenminste dat zijn onze ervaringen op stal, kosten oon niet zo veel visite f 80,00 meestal met medicijnen erbij totaal 125 gulden, voor dat geld kan je hem eens gerust doorlaten meten?
Als je het niet probeert weet je het niet.

Trouwens ik weet nog wel een adresje waar je bram in het land kan zetten voor 150 gulden, boer wiggerts op de meentweg in eemnes, heeft ook stallen.

Maar olgens mij heb je hem al ergens anders kunnen stallen weiden!
Waarr Ymke? misschien kan ik hem eens opzoeken? Op ziekebezoek Lachen

Heel veel sterkte meid, laat de moed niet zakken.

27-11-2015 Welkom home Cruising
13-05-2011 Rust maar zacht lieve Dynamiek, eindelijk kan je nu gaan genieten van de groene weides.

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 23:11

als hij geen pijn heeft zou ik hem houden.zeker weten, geen twijfels.
zelfs als ik er nooit meer op zou kunnen rijden, zou ik hem houden.
maar ja, dat ben ik..
als je hem laat inslapen zonder dat je weet of hij beter wordt is dat euwig zonde vind ik, als je hem heb laten inslapen zul je (lijkt mij) ook wel een schuldgevoel krijgen van: stel dat hij beter zou kunnen worden...
je kunt toch dat andere paardje rijden?als je een nieuw paard heb zal dat ook niet zo voelen als bram,het zal ook raar zijn.
denk er goed overna zou ik zeggen en neem je eigen beslissing.

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-02 19:53

het is allemaal zo verwarrend.
Ik voel dat hij geen pijn heeft, de manier waarop hij doet etc. Maar toch blijf je twijfelen. Ik ben er nu over uit dat hij in ieder geval geen spuitje hoeft( in overleg met DA en enkele andere paardenmensen). hij is nog fit genoeg om er zelf ( okee met behulp van kruiden) er weer bovenop te komen, en dan rijd ik maar niet. Nu is er helaas weer gedonder met het land waar hij naar toe zou gaan. Heeft de maken met huurovereenkomsten. Nu ben ik dus weer op zoek naar iets anders en krijg vanavond een telefoontje van mensen of ze nog een stal vrij hebben. bij mensen prive thuis die zelf een paar eigen paarden hebben maar verder geen pensionklanten. nu dus maar verder hopen.

Ikzelf zat ook al te denken aan een soort van *aparte theorie*. Een andere geneeswijze dan de DA. Ik vermoed zelf dat er een zenuwbaan klem zit in zijn schouder ( hij heeft een trap gehad tegen zijn schouder VOOR het gedonder begon). Ik weet niet waarom maar zoiets denk ( of hoop) ik. Dat ga ik ook laten onderzoeken...

allemaal bedankt voor de reactie's

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _bloempje01_, _Hinneke, Blacky94, Desiree_2001, drafbalk, Goldwynn, Isabel_k, Lian, Lisanne_S, MarliesR, MorganeR, Peggylee, thaampjee, valclyv, Wiebsie, zuperzmoker en 27 bezoekers