alleen maar slofteugel

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sabrinaatje

Berichten: 2425
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Maarsbergen

alleen maar slofteugel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-02-02 18:13

Ik was vandaag lekker aan het rijden, kom ik een andere meisje tegen op een pony. Ik zag ze al uit de verte. Maar naar mate ze iets dichterbij kwam viel mij op dat de pony best mooi aan de teugel liep. Ik reed er een beetje langsop (ik rij namelijk altijd buiten). Bleek ineens dat ze alleen met de slofteugel reed haar andere teugels had ze er niet eens aan. Ja zo kan ik mijn pony ook wel dwingen om aan de teugel te lopen. Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty Frusty
Dat soort mensen snap ik nou echt niet niet. Ik bedoel hoe verpest je een pony. Maar aan de andere kant ik weet ook niet precies waarom ze zo reed maar toch............ Schijnheilig Lips are sealed

Er gaats niets boven een Lusitano [RT-HAW] Training Lusitano (franse dressuur/klaus)
    - - - - Draw a line and live above it..- - - -
    Dressuur en NH lessen
-35! (15-04-12)


ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

alleen maar slofteugel

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-02 18:23

sabrinaatje schreef:
zo kan ik mijn pony ook wel dwingen om aan de teugel te lopen.

Knap als je zo een pony aan de teugel krijgt,
ze worden er juist zwaar op de hand van!

Daarbij is het ook nog eens levensgevaarlijk wat die griet deed,
je hebt totaal niets te vertellen als de pony een loopje met je neemt, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken! Frusty

ingrid

Berichten: 3284
Geregistreerd: 19-05-01
Woonplaats: zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-02 18:28

een vriendin van mij doet dat ook weleens wordt die mooi rond van zegt ze dan... ja logisch he maar als die een keer aan de kletter gaat zit zij mooi met de gebakken peren want hoe wou ze hem terug nemen?

axeltje en ik hebben een blond-IQ Haha!
queen, rust zacht

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-02 20:10

Het is inderdaad totaal onmogelijk om je pony in de hand te houden op deze manier. Vooral bij een dier dat bokt moet het hoofd hoog gehouden worden. En probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen met een slof die het hoofd juist naar beneden trekt.

Onze lieve Heer heeft rare kostgangers, zullen we maar zeggen...

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-02 20:26

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het verleden ook wel eens zo heb gereden. En voordat iedereen me aanvliegt Extreme duivel nee dat doe ik nu niet meer Haha!

Volgens mijn instructrice kon ik zo meer gevoel krijgen voor zijn mond, en werd ik er zachter van op de hand ofzo. Op zich denk ik dat enkel met slof rijden net zoveel effect heeft als met teugel en strakke slof. Het is alleen verdomd lastig met sturen ja. En je moet geen vervelend paard hebben nee. Op zich als ik later de teugels vastpakte had ik wel een veel losser contact met hem. Maar Waldo was toen ook nog echt eentje die enkel sterren wilde kijken. Nu niet meer. En nu rijd ik ook niet meer zo wantd at wil ik niet meer omdat ik hem geleerd dat het op een andere manier beter op te lossen is.

Maar wat ik wel even wil zeggen: probeer niet meteen dat meisje aan te vliegen en af te kraken. Ik deed het in mijn les, op aanraden van mijn instructrice. Je zou toch zeggen dat diegene het dan goed weet. Misschien heeft zij het ook wel zo geleerd ofzo. Vaak een kwestie van onwetenheid hoor, dit soort dingen.

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

sabrinaatje

Berichten: 2425
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Maarsbergen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-02-02 22:15

Wat ik hiermee bedoelde te zeggen is dat het toch Verward hartstikke slecht is om je pony ALLEEN met slof te rijden ipv met teugels en iets losse slof erbij? Ik bedoel straks krijg je je pony helemaal gewend aan de slof nou zie hem dan maar eens zo te lopen zonder slof!!
Ze (dat meisje) moet dat natuurlijk helemaal zelf weten maar ik wil hier ook iets uit leren vandaar. Ik vind het gewoon stom dat ze dat deed. Maar aan jullie reacties is het dus helemaal niet zo erg als dat ik dacht of heb ik het weer verkeerd begrepen? Lachen

Er gaats niets boven een Lusitano [RT-HAW] Training Lusitano (franse dressuur/klaus)
    - - - - Draw a line and live above it..- - - -
    Dressuur en NH lessen
-35! (15-04-12)

Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-02 22:21

het is wel erg maar wie weet wist dat meisje ook niet beter.
Als iedereen zegt dat je het moet doen en je inbstructeur leert het je hoe moet je dan weten dat het niet moet?

LightAngel

Berichten: 99
Geregistreerd: 03-02-02
Woonplaats: poortugaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-02 15:12

niet alle instructeur's hebben het altijd goed .op een manege in helevoets sluis rijden paarden/pony's met een slofteugel terwijl het helemaal NIET nodig is.(heb k niet van me zelf maar van een andere instructeur die daar binnen liep Haha!

hier zit ik NIET op tewachten!!!!
burp.

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-02 15:47

Op de stal waar de pony van mijn zusje stond heb ik ook eens zoiets gezien...Er was een meisje dat een pony had gehad, maar ze kon hem niet houden omdat de pony heel schrikkerig was de eerste dag. Toen zei de instructeur dat ze er maar een slof om moest doen. Dat kan natuurlijk best helpen alleen dat meisje kon niet met dubbele teugel rijden en toen hebben ze er voor het gemak de andere teugel maar afgehaald *LOL*

Probleem was alleen dat die pony 4 maanden op het land had gestaan en nogal pijnlijke spiertjes kreeg van dat krulletje in haar hals...pony rennen, kind aan slof trekken, etc....!
Die pony had daarna een gescheurde of overbelaste spier en heeft een hele tijd moeten revalideren!
Er zijn natuurlijk ook situaties waarin dit wel kan(zoals bijv. bij Laura), maar dan wel onder deskundige leiding en met mate!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Esaqar, Googlebot en 6 bezoekers