Ook een combinatie... Kan dat? Gymnasium en paard?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lonnebol

Berichten: 309
Geregistreerd: 03-11-01

Ook een combinatie... Kan dat? Gymnasium en paard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 19:54

Ja... Spike is verkocht en ik ga aan een klein paard. Rond de 1,55 dus. Die heeft wel veel meer aandacht kwa rijden nodig dan Spike. Het laatste halfjaar wandelde ik alleen maar met Pikey. En nu ik in de tweede zit, en ik gymnasium doe, neemt dat veel tijd in beslag. Maar geen van bijden wil ik opgeven, want Paarden tja... Zijn alles voor me, maar ik heb nOg een grote droom... Dierenarts worden! Wat moet ik nu doen???

Ik hield van je
Jij van je brommer
Jij sloopte mijn hart, Ik je brommer


Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 20:11

Tsja, dat is een lastige vraag. Een rijpaardje zal je inderdaad veel meer tijd gaan kosten dan eentje waar je alleen maar wat mee wandelt.
Hoe gaat het nu op school? Je schrijft dat je in de 2e klas zit. Dan duurt het nog wel een hele tijd voordat je naar de universiteit gaat, dus daar zou ik me nog niet al te druk om maken.
Belangrijker lijkt me de vraag of je nu genoeg tijd hebt om goed voor een paardje te zorgen. En of je hiermee in de nabije toekomst, bijv. volgend schooljaar, problemen kunt verwachten.

Mijn zusje is 14 en die zit nu in de derde klas van het vwo. Zij heeft mijn tweede tinker geheel tot haar beschikking. Die staat op een pensionstal een km of 5 verder op, en zij redt het aardig met haar tijd.
Door de weeks gaat ze om de dag naar mijn pony toe en in het weekend wel beide dagen. Nou loopt Kai wel een paar uur per dag buiten, dus qua beweging is het ook niet nodig dat ze elke dag gaat.
Op de dagen dat ze niet gaat rijden maakt ze haar huiswerk en probeert al iets vooruit te werken als dat kan. En op dagen dat ze wel gaat, is ze rond etenstijd thuis en doet daarna nog wat voor haar school als dat nodig is.

Als je het zo zou kunnen doen, zal het wel lukken denk ik. Maar het is aan jou om te bekijken welke mogelijkheden je hebt. En het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd jij nodig hebt voor je huiswerk. Dat is voor ieder verschillend.
Ik zou geen pony kopen als je van tevoren al weet dat je dan afhankelijk wordt van je bijrijder. Dat geeft naar mijn idee vaak veel problemen.

* To Belg, or not to Belg *

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 20:11

nou, ik doe atheneum dus het komt ongeveer op hetzelfde neer Haha!
ik zit nu in de vierde, en ga na school elke dag naar mijn paard.
het is veel werk, maar wel te doen. je moet je huiswerk savonds maken, en goed plannen. ook moet je er rekening mee houden dat je weinig tijd overhoud voor andere dingen.

het is dus een keuze die je zelf maakt, wat heb je over voor je paard..

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

MariekeR

Berichten: 1233
Geregistreerd: 09-09-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 20:20

Ik doe zelf atheneum en ik zit in de derde. Het is best te doen maar het is natuurlijk wel moeilijk. Je zal het idd goed moeten plannen en sommige dingen zal je niet meer kunnen doen.
En wat een toeval, ik wil ook dierenarts worden Haha!

Lonnebol

Berichten: 309
Geregistreerd: 03-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 20:21

Ja... Kwa huiswerk is het te doen. Een uur aan maakwerk en een uur leren iedere dag. Een pony is in dat opzichte niet echt een probleem. Nee, het ergste is dat ik een uur van huis naar school en ook weer een uur terug moet fietsen.... Daar verlies je veel tijd mee... Een bijrijden komt er niet, dat weten we zeker. En ja.. Je hebt gelijk, universiteit nog lang weg, maar ik werk wel al hard om dit niveau te houde...

Ik hield van je
Jij van je brommer
Jij sloopte mijn hart, Ik je brommer

Little_Sun

Berichten: 1165
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 22:41

Ik doe 4 Gymnasium, met het profiel Natuur & Gezondheid.
Hoewel ik geen eigen paard heb, heb ik een huurpony. Ik ga er elke dag naartoe, en rij heel best vaak (hangt af van het weer). Ik mest uit etc...
Op zich is het wel te combineren. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tijd je nodig hebt voor school. Je moet gewoon goed plannen, maar het is dus wel mogelijk.
Ik ga altijd direct na school naar Lex, en in de avond doe ik mijn huiswerk. Ik zit nu in de tweede fase, waardoor ik bijna al mijn huiswerk gewoon op school doe... Lachen

Marije_jiplover

Berichten: 20155
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 22:51

Hoi
Ik heb zelf ook gymnasium gedaan. Ik heb geen eigen paard en had het toen ook niet. Maar zeker tot en met de vierde zat ik bijna elke dag de hele middag op de manege, waar ik vaak ging rijden en paarden verzorgen enzo van anderen. In de 5e had ik daar minder tijd voor en in de 6e had ik periodes dat ik er wel tijd voor had, maar vlak voor de schoolonderzoeken kwam ik er alleen op zaterdag. Nu inmiddels studeer ik alweer 2 en een half jaar diegeneeskunde. Nu zit ik op kamers, dus op mijn eigen manege kom ik alleen nog in het weekend, maar ik rijd wel drie keer in de week op een fries hier in de buurt. Daar heb ik best wel tijd voor.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 23:37

Het kan echt zat. Ik heb atheneum gedaan en studeer nu, en mij lukt het ook nog steeds. 's Winters gaan wij zelfs praktisch elke dag met de paarden van huis heen en weer naar de manege en dat kost echt veel tijd. De paarden staan hier aan huis dus voeren, uitmesten etc. moeten we ook allemaal zelf doen. Daarnaast heb ik behoorlijk reistijd naar de universiteit en weer terug, en ik wordt geacht 40 uur per week aan m'n school te besteden. Ik moet wel ieder uurtje benutten en kan echt niet elke week uit, maar als je er wat voor over hebt kan het echt.

Mijn broertje zit btw nu in 3ath en red het ook makkelijk met zijn pony (die rijdt ook praktisch elke dag met daarnaast nog fanatiek drummen en mountainbiken)......zou me geen zorgen maken als ik jou was!!

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 05:54

Ik heb atheneum gedaan en daarna HTS en tegelijkertijd 2 paarden nationaal gestart Haha! . Toen ik het eerste jaar van de HTS deed en aan mijn studiebegeleider vertelde hoeveel tijd ik per week aan de paarden bezig was zei hij dat ik beter meteen met mijn studie kon stoppen omdat ik het dan nooit zou halen Frusty . Moet je net tegen mij zeggen... Zonder problemen de HTS afgemaakt dus. Pas nu ik werk denk ik wel eens zat ik nog maar op school.... kon ik tenminste nog een beetje mijn eigen tijd indelen. Veel succes met je school en de paarden

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 10:19

IK heb sinds mijn twaalfde (voor de brugklas) een paard: Jopie. En dat is niet de makkelijkste, die moet er echt elke dag uit, en gereden worden, want anders slaat hij dicht (spierbevangen, of zo gek dat je m eerst weer uren los moet gooien voor je erop kan). Nou had ik t geluk dat ik ouders had die ook wat met de paarden deden, maar ik reed wel elke dag.
Uit school pakte ik mijn paard, en 's avonds deed ik mijn huiswerk. Na de 2e deed ik dat echt niet meer, en toch heb ik mijn Atheneum gehaald. Volgens sommigen ligt dat ook aan hoe snel ik dingen oppak, maar toch. Ik ben in de 4e en 5e erg ziek geweest (heb eigenlijk maar een halfjaar in de schoolbanken gezeten in de 5e, en kon gewoon geen huiswerk maken) en in de 6e kon ik me me moeite elke dag naar school slepen, maar ik wilde zo graag dat papiertje halen dat ik gewoon ging. En 's middags een uurjte op de bank neerploffen, me in m'n rijbroek hijsen en dan gaan rijden. Was soms best zwaar, en ik kon het lang niet altijd opbrengen, maar het is heel goed te doen. Beter dan baan en paard! Ik heb geen klas overgedaan (volgens de decaan was dat niet erg), want dat WILDE ik echt niet. Ik ben nog heel netjes geslaagd ook, met twee 8en, één 4 en één 6 en verder allemaal 7ens (7 vakken). Ik heb wel mijn droom van geneeskunde laten varen, scheikunde heb ik als 8ste vak eruit gegooid. Dat trok ik aan t eind van de 5e echt niet meer (stond een 3, erg deprimerend). Hoe dat nu met profielen zit weet ik niet, maar het moet te doen zijn.
Omdat ik niet wist wat ik wou (ja, geneeskunde, maar dan moest ik nog scheikunde gaan halen en ik ahd mijn buik meer dan vol van leren) en omdat ik mijn paard niet naast mijn studie kon houden ben ik maar gaan werken. Bevalt me prima, maar is wel tig keer zwaarder dan naast school! Nu moet ik altijd 's avonds rijden, ik heb dan wel geen huiswerk, maar het is wel heel wat anders om de helft van het jaar in het donker te moeten rijden!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 12:57

Ik heb op het atn gezeten en dat ging wel prima, had idd wel wat minder tijd, maar dat ging wel allemaal samen *LOL* Gym is iets moeilijker vanwege grieks, maar ik denk dat het een niet al te groot verschil zal uitmaken.

ligt voornamelijk ook aan jezelf, hoe makkelijk kan ik leren, ed.\

gr Lara

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 15:07

Haha, ik ken het maar al te goed. Ik heb zelf 3 jaar op het gymnasium gezeten en heb rond die tijd ook gewoon paard gereden. Was wel maar 1 keer per week, want ik was ook merendeel van mijn tijd aan school kwijt. Wat dat betreft is HAVO, wat ik nu doe, dromenland Dromen

Maar ik had het destijds niet gekund...en gymnasium én een paard...

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Noukie
Berichten: 9935
Geregistreerd: 27-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 15:37

ik zit nu in 6 atheneum, en ik vind het te doen met paard erbij.
ik heb de avonden in principe vrij voor evt. huiswerk, wat ik dus eigenlijk nooit maak omdat ik veel liever ga party-en, maar dat heeft dan weinig met paard te maken.
ik heb zelf absoluut nix met latijn en grieks, anders had k t wel gedaan, maar t past echt nie bij me, maarre, ja, bij mij werkt t wel deze combi

SuuZ
Berichten: 150
Geregistreerd: 23-12-01
Woonplaats: son

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 16:14

ik zit nu in 3 TVWO gym heb 37 uur per week en ik weet het wel te combineren. in het begin was het lastig want ik kon niet plannen en had er eigenlijk ook geen zin in ook. ik ging gewoon naar me (huur) pony na school. Gelukkig kan ik goed leren en kon ik het na het rijden om een uur of acht/negen nog nel doen. Nu gaat het beter. ik haal nog steeds goede cijfers en mijn pony komt geen aandacht te kort. Op maandag staat ze stil en op die dag maak ik altijd het meeste huiswerk. de kleine dingetjes of als ik nog wat af moet maken doe ik in de rest van de week. als ik het echt niet red kan ik haar op zondag ff loslaten of ook een dagje stil laten staan maar normaalgesproken loopt ze dan wel behalve als er wedstrijd is bij ons op de manege.

paardrijden is vallen en....nog meer vallen.

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 17:02

het is te combineren, maar het ligt er idd aan hoe goed en makkelijk jij leert, hoeveel tijd jij voor je huiswerk nodig hebt. En bedenk dat het echte werk pas in de vierde begint als je gymnasium/vwo doet.

Ik kon de eerste twee jaar op het vwo makkelijk zonder te leren alles halen maar daarna werd het toch echt heel moeilijk. Ik had ook al bijna mijn hele leven de droom om dierenarts te worden maar bedenk wel dat je dan goed moet zijn in je exacte vakken (natuurkunde, wiskunde, scheikunde enz), en dan om op de universiteit te komen voor dierenarts moet je gemiddeld een acht op je examens hebben dan kom je er zeker op en als je gemiddelde examencijfer lager is dan een 8 dan heb je 2% kans dat je op de opleiding komt. Erg zwaar dus, voor mij is die droom al weggewaaid, mijn exacte vakken zijn knudde Verdrietig

maar goed over de universiteit hoef je je nog niet zo druk te maken, als je dus niet teveel tijd hoeft te besteden aan je huiswerk dan kun je het makkelijk redden om een rijpaardje erbij te hebben, en als je veel tijd nodig hebt dan word het wat moeilijker maar is het nog wel te doen.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 17:11

Ik zit nu in 6 VWO (whaaa, examen dit jaar!!!) en ik heb 2 paarden. Ik rijdt altijd intensief en heb dat ook altijd gedaan ook. Mij lukt het prima, maar reken er wel op dat je vrijwel geen tijd hebt voor andere dingen. Een middagje lekker shoppen, dagje Amsterdam.... alles moet gepland worden, vooral als je je paard thuis hebt (zoals ik dus).

Enneh Flair, die 2% is een beetje overdreven hoor! Hou het maar op 8%.....

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 17:23

carola schreef:
Ik zit nu in 6 VWO (whaaa, examen dit jaar!!!) en ik heb 2 paarden. Ik rijdt altijd intensief en heb dat ook altijd gedaan ook. Mij lukt het prima, maar reken er wel op dat je vrijwel geen tijd hebt voor andere dingen. Een middagje lekker shoppen, dagje Amsterdam.... alles moet gepland worden, vooral als je je paard thuis hebt (zoals ik dus).

Enneh Flair, die 2% is een beetje overdreven hoor! Hou het maar op 8%.....


het zijn mijn toenmalige decaan zijn woorden, hij heeft mij verteld dat het 2% was maar het kan natuurlijk veranderd zijn het is drie jaar geleden dat dat zo was volgens hem.

Marije_jiplover

Berichten: 20155
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 18:27

beetje offtopic, maar 2% is echt overdreven. Ton ik meelootte, hadden er ongeveer 1200 ingeschreven en er waren 175 plaatsen. Volgens mij is dat dan altijd nog zo'n 14,5%
Ennuh, het kan wel hoor, zonder 8 of hoger, ik had een gemiddelde 7 en in een keer ingeloot! (ok, je moet wel een beetje mazzel hebben)

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Jade

Berichten: 2434
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: home is where the horse is

gymnasium

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 18:29

ik heb ook gymnasium gedaan en een paard, en ik moet eerlijk zeggen, ik heb in die zes jaar tijd echt geen hol aan school gedaan en het in een keer gehaald, dus het kan best. heb ook getwijfeld over diergeneeskunde en doe nu fysiotherapie in de plaats met als vervolgopleiding dierfysio. als je gymnasium hebt gedaan dan slaapwandel je daar gewoon doorheen, dus ook dat gaat goed,
groetjes Jade

Time flies like an arrow, but fruit flies like banana

Lieke

Berichten: 10205
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 19:29

Nou mij lukt het met heel veel moeite.
De eerste 3 jaar op gymnasium had ik nog geen eigen paard en deed ik geen hol. Ik had wel verzorgponys waar ik elke dag zat en ha d savonds dan niks.
Nu de 2e fase is zwaar poedersuiker ik doe al wel wat maar nog steeds niet genpoeg, ik hou veel te weinig tijd over. Als ik opnieuw mocht kiezen had ik smiles niet gekocht.

gomir

Berichten: 23724
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 19:40

Ik ben een ex-gymnasiaast *LOL* Ik zit nu in 6 VWO en heb twee maanden terug grieks uit mijn pakket gegooid...Haha! Ik heb een ongelofelijke hekel aan vertalen vandaar!
Mij lukt het makkelijk met twee paarden, school, huiswerk en gemiddeld 17 uur werken in de week. En dan in de weekenden ook nog op concours Party!! Maar als je niet zo makkelijk leert is het wel zwaar! En vergeet niet dat je ook heen en weer moet fietsen...!

En die 8% is aan de lage kant hoor, de cijfers zijn in het studiehuis veel lager geworden *LOL* (volgens de decaan)

Lonnebol

Berichten: 309
Geregistreerd: 03-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-02 20:04

Nou, ik denk dat ik hett gewoon doe als ik het zo hoor! Savonds huiswerk maken zit ik niet zo mee hor! Dat doet Elies toch ook elke dag en die staat ook flink goed!
Op naar en leuk paardje dus!

Ik hield van je
Jij van je brommer
Jij sloopte mijn hart, Ik je brommer


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, annaburg, Googlebot en 11 bezoekers