tragische ongelukken op manege....om kleine dingen

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

tragische ongelukken op manege....om kleine dingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-02 13:11

er zijn de afgelopen jaren erge ongelukken gebeurd op de manege, daar dacht ik ineens aaan dus zet ik ze maar hier neer.

Boefje(er is nu een andere boefje maar dit is dus de vorige) dood door een trap van andere pony
Whoopie, ook een manege pony is welles chagrijnig, boefje liep te dicht achter haar en *trap* tegen boefje haar schouder aan, boefje was dus kreupel. na onegveer 6 weken was ze niet meer kreupel, in de lessen meegelopen, de volgende dag was ze weer kreupel. zon 5 weken verder weer beter, maar weer hetzelfde verhaal.
daarna heeft boefje heel lang op de wei gestaan, maar...ze werd maar niet beter.
bijelkaar is ze zon 14 weken kreupel geweest. zaterdag kwam ik op de manege, de week erop zou ik mn eerste wedstrijd op haar rijden. maar.... de kinderen zaten al een paar weken te zeggen dat boefje weg was, maar dat was niet zo. als heel lang eerder, stond boefje niet in zn stal, maar op de wei ik dacht dat ze weg was, ik zowat huilend naar huis foetsen, mn moeder de manege opgebeld, stond ze dus gewoon op de wei! hele opluchting dus. maar die zaterdag dat ik op de manege kwam deed danny(stalhulpje) al zo vreemd, van: zeg het haar nou enzo.
toen zei simone tegen mij: boefje is weg. ik weer dus helemaal verdrietig, maar ze zeiden dat zoveel, ik ging naar de wei toe kijken of zij daar stond, er stond wel een paard in de wei een bruine, net als boefje, ik bleef hoop hebben, misschien is het boefje, want van veraf zie je dat niet zo goed, ik kwam steeds dichterbij, steeds zag ik beter dat het een ander paard was.
ik ben toen naar jose gegaan(vrouw van manege eigenaar) ik heb daar het bordje gekregen met boefjes naam erop die eiegnlijk op de staldeur had moeten hange, maar boefje was nog niet zolang op de manege, dus het had niet aan boefjes stal gehangen, het bordje is ook nog niet helemaal klaar, de letters zijn wel uitgesneden maar niet geverfd.
het bleek dat Boefje samen met Charlemange(manegepaard) naar de slager was gegaan. ik heb het daar zon 4 maanden heel erg moeilijk mee gehad, en ik ebn er nu achter dat ik dat nog steeds ben! vorige week zat danny te vertellen dat hij mee was geweest ze naar de slacht brengen, maar hij was in de auto gebleven, dus niet het slachthuis in, het kwam weer naar boven ik moest haast huilen.
nu ik dit typ alweer, het was zon schatje ook. het was een nakomeling van Wester aikemas Nando, zon neestje kan je toch niet zomaar naar de slager brengen, ik weet zeker als hij langer op de wei had gestaan weer helemaal beter was geworden, want af en toe was hij wel tussendoor beter. ik ben nu op zoek naar een pony, en ik vind het hee erg dat ik haar niet gekocht heb, ik heb gewoon een soort schuld gevoel dat ik haar naar de slager heb laten gaan, zon pony van toen 6 jaar, maar inmiddels zou zij nu 8 zijn geweest. Huilen

lievelingspaard van de manege-eigenaar dood door rollen Verdrietig
ik heb het paard nooit gekent, maar ik hoorde het verhaal van jose.
na de les was het paard gaan rollen in bak na het rijden, heerlijk rolde hij, totdat hij opstond....hij stond te vlug op ofzo en toen brak zn been, ze hebben er niks meer aan kunnen doen.
door zon stom ongeluk is er gewoon een paard dood!

rebecca omgekomen door jongens met telefoon...niet lang geleden
ook dit was een lievelingspaard van de manege eigenaar.
het paard stond nog niet alng op de manege.
rond 10 uur savonds stonden alle ponys en paarden op de wei.
een stel jongens hebben het prikkeldraad open geknipt, bijna alle ponys waren ontsnapt, ze leipen zelfs op het kerkhof wat dichtbij was...
ze zijn allemaal teruggevonden maar het paard Rebecca is teruggevonden met een grote schok, namlijk in het prikkeldraad.
de jongens hadden een mobiel bijzich die afging, rebecca schrok er heel erg van en belande in het prikkeldraad, het prikkeldraad zat helemaal om haar heen er was geen uitweg voor haar, ze is overleden.
een week erop ofzo ging ik samen met nog een paar anderen naar de wei, daar lag een grote plas bloed van 2x2 meter ofzo heel erg veel, en het prikkeldraad lag er ook nog, met haren van rebecca eraan.
als ik eerder was geweest, had ik ook nog rebecca zelf zien liggen maar dan wel met een plastic zeil erover, maar ik ben blij dat dat er niet meer lag. een ander paard had het heel been open van het prikkeldraad maar die leeft gelukkig nog. Huilen dus eigenlijk hebben de jongens het veroorzaakt dat rebecca dood is...

sammy's gevoelens in het slachthuis
sammy, was vroeger een manegepony, maar is kreupel geworden, voor een half jaar, de manege vond het te lang om te wachten dus hebben ze hem verkocht, en stond nog niet zolang geleden op de manege als pension pony. maar daar een jaar gestaan te hebben is hij kreupel geworden. hij is naar de slager gegaan...ik hoorde mensen erover vertellen die hem weg hebben gebracht.
sammy was mn lievelingspony, hij staat gelukkig nog op band zon leiverdje was het.
maar bij het slachthuis aangekomen moest hij daar een uur wachten voordat hij 'aan de beurt' was. het stonk daar naar bloed, sammy rook dat andere paarden daar dood werden gemaakt hij trilde heelmaal was helemaal bang. toen hij aan de beurt was lagen daar nog delen van een ander paard sammy werd dus nog banger. en toen was zn leven voorbij...een pony die goed in de les mee heeft gelopen altijd lief was enzo doe je hem dit toch niet aan? ik ben er altijd voor geweest om een pony te laten slachten dan dat hij werd ingeslapen als het zou moeten, omdat hij met inslapen niet gelijk dood is, daar vecht het paard de laatste minuten nog voor zn leven. maar nu ben ik er zeker voor, beter netjes in laten slapen en het paard een paar minutjes laten lijden, dan dat hij een uur in het slachthuis staan, met een bloedgeur waar het paard harstikke bang word, dit vond ik gewoon te erg om aan te horen, dat daar nog ander delen van andere paarden lagen! niet normaal......

ammaretto door brood gestorven
dit was zeker het beste paard van de manege, de eigenaar zou hem pas verkopen als er een miljoen op werd geboden, het was een merens ruin.
de manege les was in de bossen aan het rijden, toen ze terugkwamen las ammeretto dood in zn stal, waarschijnlijk door een vertopping van brood. er zou dus een kind zijn geweest die hem teveel jong brood heeft gegeven...weer zon klein ongelukje met een groot gevolg...


er zijn nog meer erge dingen gebeurd, maar ik moet nu stoppen
ik vind dit zon erge dingen, die heel onnodig waren geweest...
wat zijn jullie reactie hierop?


groetjes laura


Anneke
Berichten: 6657
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-02 13:34

Oh wat afschuwelijk zeg, vooral die Sammy, dat die zo lang moets wachten bij de slager.
Dat vind ik zo dieronterend!! Verdrietig

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-02 13:46

dat van boefje en rebecca en de rest ook.. dat vond ik zo erg en dat sammy zolang moest wachten, vind ik zielig man zo'n schattig pony'tje

het is niet jouw schuld dat boefje weg is, neem het aub jezelf niet kwalijk.
en dat van ammaretto vind ik echt zo stom van diegene die dat brood heeft gegeven. er was toch ook eerst een paard coco b ofzo met zon klein ongeluk met springen?
Verdrietig

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Martenique
Berichten: 1606
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-02 13:58

ik heb overal kippenvel

gatver en ook erg van die jongens dat doe je toch niet maar ook die sammy bah oh help ik kots zowat

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-02 17:30

kwam niet van het springen
maar dit is zijn verhaal:

overal lag bloed in de gang van coco-b
ik was net klaar met rijden, ik ging het zadel en hoofdstel opruimen in de zadel kamer.
ik schrok me kapot, overal in de gang lag bloed en wc papier met bloed
voor de zadelkamer stond dus coco-b met achter zn hele kroonrand open heel veel bloed. de dierenarts was er ook bij en ging fotos maken.
het kwam doordat hij met z'n achterhoef op de voorste kroonrand kwam, maar niet onder het springen maar gewoon onder de draf.
een aar weken later was coco weg... dus ik denk doordat het niet meer te genezen was, er was nl kei veel bloed uitgekomen.
en de kroonrand is een stom plekje. had dat beest nou springschoenen aangedaan en hij was nu niet dood geweest..maar dat kan ej mvan tevoren natuurlijk niet weten. Huilen

FlyGirl

Berichten: 225
Geregistreerd: 19-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-02 18:56

bah, wat erg. Dingen die allemaal eigenlijk verkomen hadden kunnen worden. Huilen Huilen Verdrietig Frusty

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-02 19:07

ja maar je kan het vantevoren niet weten met dat rollen enzo :'(

4leafclover
Berichten: 1037
Geregistreerd: 19-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 16:22

Ik moet iets toevoegen over ammaretto: ik was er bij toen ie stierf: hij had een hele appel gegeten, iemand had een hele appel in de vooerbak gedaan. Hij had moeilijk heden met ademhalen, de dierenarts was er bij maar het was eigenlijk al te laat, hij deed een slag in de neus gooide er wat in water dacht ik maar het was al te laat, ammaretto blaasde de laatste lucht uit terwijl ik hem over zijn hoofd aaideen toen viel ie neer, ik stond er bij. ik heb zijn ogen dicht gemaakt en een zijn over hem heen gelegd samen met een paar anderen, iedereen stond met tranen in de ogen. Toen werd hij weggesleept met de heftruck en 2 dagen erna opgehaald.

Ammareto was een pracht paardje: Een fies in het klein. Mooi karakter en super gangen met hoge knieaktie. Het was een pracht om te zien.

O
[TK] Kieffer Garmisch zadel maat 2 PB voor meer info!

4leafclover
Berichten: 1037
Geregistreerd: 19-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 16:26

Ispahan was er ook bijna niet meer geweest, hij had droes. Ik weet het nog goed 4 jaar geleden met kerstmis.Dagen lang heb ik onderhand dag en nacht bij hem gezeten het was kerstvakantie, elke dag heb ik hem meerdere malen ingesmeerd met laurierzalf etc. maar het mochte maar niet helpen, zelfs met de kerstdagen ben ik bij hem geweest maar de buld sprong niet open, het risico was dat hij ook naar binnen openkon springen en dan was hij er geweest. Ik heb met louis (manege eigenaar) overlegt. en heb tenslotte mijn vinger in de zwakke plek gestoktn, het was heel erg om dat te voelen maar toen ik hem eruit haalde spoot alles eruit. Dit is zijn redding geweest. Ispahan zag je gewoon weer opfleuren.

Een andere pony genaamd Laika is er helaas aan overleden.

Suzanne

O
[TK] Kieffer Garmisch zadel maat 2 PB voor meer info!

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 19:05

oh wat erg dat je erbij was dat met ammeretto en wat goed dat je ispahan hebt gered, dat van Laika wist ik wel, een vriendin van me had zon bult opengekrast per onegluk, toen kreeg hij een nieuwe, misschien dat het daardoor is gekomen heel zielig in ieder geval het zag er ook vies uit en ik denk dat hij toch veel pijn heeft gehad Huilen

sandraatje
Berichten: 25
Geregistreerd: 03-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-02 19:11

erg die verhalen!
wat is droes???? Verward ????


x³ sandra

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-02 19:23

dat is een ziekte met erge keelontsteking en de keelymfeklieren gaan etteren dan krijg je zon etter bulten. het is te genezen met zalfjes maar niet altijd.
en dat is heel besmettelijk maar bij oudere paarden niet zo erg

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 19:43

Gezellige manege.

Ik ben blij dat ik daar niet sta met Guus.

Daar hangt een zwart engeltje boven die manege.

Zielig voor die paarden,en de mensen die om die paarden gaven.

4leafclover
Berichten: 1037
Geregistreerd: 19-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 21:30

Op elke manege gebeurd wel wat, hier toevallig veel in een korte tijd. Overal heb je wel ongelukjes alleen komen ze bijna nooit onder de mensen.

O
[TK] Kieffer Garmisch zadel maat 2 PB voor meer info!

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-02 21:52

fsoudan schreef:
Gezellige manege.

Ik ben blij dat ik daar niet sta met Guus.

Daar hangt een zwart engeltje boven die manege.

Zielig voor die paarden,en de mensen die om die paarden gaven.


waar slaat dat op de ponys en paarden worden daar heel goed verzorgd, alsof hun daar wat aan kunnen dopen dat het meisje de pony een appel geeft, de pony een andere schopt, een paard schrikt en dat een paard zich vertrapt heeft?! tjonge en van dat zwarte engeltje...er zijn daar ook veel goede dingen gebeurd hoor, er zijn al 2 keer ponys geboren en het is daar JUIST WEL gezellig en dat kan je helemaal niet weten als je daar zelf niet bent

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-02 22:06

Dat probeer ik niet te zeggen!!!!!

Ik wilde je manege niet afkraken !!

Het was meer een grapje.

Maar zet dan van voortaan ook de leuke dingen erbij !!!

Sorry hoor.

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-02 22:13

ok

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

tragische ongelukken op manege....om kleine dingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 09:34

Boogie*Girl schreef:
ik ben er altijd voor geweest om een pony te laten slachten dan dat hij werd ingeslapen als het zou moeten, omdat hij met inslapen niet gelijk dood is, daar vecht het paard de laatste minuten nog voor zn leven. maar nu ben ik er zeker voor, beter netjes in laten slapen en het paard een paar minutjes laten lijden, dan dat hij een uur in het slachthuis staan, met een bloedgeur waar het paard harstikke bang word, dit vond ik gewoon te erg om aan te horen, dat daar nog ander delen van andere paarden lagen! niet normaal......


Even offtopic: laat je alsjeblieft eens goed informeren over inslapen en naar de slacht gaan want bij inslapen komt het (bijna) nooit voor dat ze moeten lijden. Ik vind slachten dieronterend. Als een paard op de goede manier wordt ingeslapen heeft hij daar geen last van. Bovendien, als een paard onder narcose wordt gebracht, weet hij ook echt niet wat er gebeurt. Meestal zijn paarden er ook echt aan toe als ze afgemaakt moeten worden en zullen ze nauwelijks vechten. Ik heb een EHBO cursus voor paarden gevolgd en daar werden de voor- en nadelen van slachten en inslapen uitgebereid besproken. Mijn conclusie is dat ook dat inslapen veel diervriendelijker is.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-02 13:38

fsoudan schreef:
Dat probeer ik niet te zeggen!!!!!

Ik wilde je manege niet afkraken !!

Het was meer een grapje.

Maar zet dan van voortaan ook de leuke dingen erbij !!!

Sorry hoor.
\


Hoe kan je nou over zulke dingen grappen maken?

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-02 13:56

Ga even lekker beginnen!!!

Ik mag toch wel zeggen day ik daar niet graag sta met Guus!!!!!!

Jij zegt toch ook wel eens,als er iets is gebeurt "ben blij dat ik er niet bij was"

Ik bied hier mn excusses aan en jij gaat er even op door.

En dat terwijl het niet eens jou topic is!!!

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-02 13:58

O en buiten dat,stel dat ik met Guus langs dat paard was gelopen en Guus had die trap gehad,daar basseer ik dat op.

Ik kijk en denk verder als alleen dit verhaal,het had net zo goed iemand anders met zn paardje kunnen zijn.

Wees blij dat jij het niet was op dat moment.
DAT BEDOEL IK HIERMEE

22-09-2006 is mijn zoon Kyan geboren!!
http://www.futerehope.come2me.nl/" target="_blank

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-02 14:10

Lips are sealed


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo en 5 bezoekers