Ik ben het spuugzat

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Ik ben het spuugzat

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-02 12:42

Gister ging ik een stukje rijden met Sib, het was mooi weer, nieuwe zadeltje erop en rijden maar dacht ik. Het eerste stukje het dorp door loop ik er meestal naast om hem even te laten wennen aan alle veranderingen etc. Ze zijn nu met de straat bezig en er staan graafmachines. Toen ik op wilde stijgen (dat doe ik dus op de STOEP omdat ik anders van mij sokken wordt gereden) kwam de plaatselijke viskar even gezellig langstoeterend voorbij! Leuk, met een voet in de beugel op een stijgerende pony proberen te klimmen, lag ik dus bijna op mijn achterhoofd (...). Toen ik er eindelijk opzat trok hij een spurt over straat langs de viskar -want die was eng- tot grote hilariteit van iedereen, grrr. Op de dijk aangekomen (alleen bestemmingsverkeer en doodlopend) werd ik door de postbezorgende-polder-PTT met 80 km/u de berm uitgereden (slik) Sib schrikt en schiet de weg op, mazzel dat er niet nog een auto achter ons zat. Op de terugweg wordt ik ingehaald door dezelfde PTT-auto met dezelfde snelheid, zo mogelijk nog harder en dichterbij, mijn ZWEEP raakte de zijkant van de auto. Sib schrikt gelukkig iets minder.
Terug ik het dorp aangekomen, komt er in de bocht een grote les-vrachtwagen ons achterop, aangezien het erg smal ik moet de vrachtwagen heel langzaam de bocht door, dit gaat gepaard met horten en stoten en gesis, de chauffeur ziet ons en blijft op redelijke afstand en wacht met inhalen. Sib houdt zijn oren gespitst maar schrikt niet. Totdat een of ander stom wijf het presteert om vol gas haar auto achteruit haar erf af te rijden en ons plus vrachtwagen die ons net in wil halen op een haar na mist. Sib schrikt nu dus wel, springt opzij en samen liggen we bijna onder een 10-tonner (slik) Man in vrachtwagen schrikt ook, staat stil met piepende remmen en ik heb weer een paard dat helemaal op is van de zenuwen en staat te shaken van angst. Begrijp me niet verkeerd, Sib kun je bij wijze van spreken vastbinden een een lopende trekker maar in dit soort gevallen gaat het gewoon helemaal mis met zijn verkeersmakheid en vraag me af welk paard daar wel tegen kan in dergelijke situaties?
Zou er ooit nog eens een tijd komen dat automobilisten rekening gaan houden met ruiters op de weg? Zo moeilijk is het toch niet om iets minder hard te rijden of wat meer afstand te houden? Op een dag gaat het een keer fout en dan is gaat ook meestal goed mis. Ik begin er zo steeds minder plezier in te krijgen om te paard over de openbare weg te moeten...


jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 12:53

Volgens mij kunnen we het wel rustig vergeten Sibold.... Er zijn nou eenmaal mensen Boos! Die hebben hun rijbewijs zowieso al bij het waspoeder gekregen, laat staan dat ze rekening met paarden zullen houden.
Ik moet zeggen dat jouw paardje echt wel superbraaf is! Een sissende vrachtauto? Isolda is een lieverd, maar dan staat ze echt te shaken hoor!
Ik vind het ook helemala niet prettig om langs de weg te rijden. Levensgevaarlijk!! (noujaaa... levensgevaarlijk Haha! )

Marja

Berichten: 1590
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 13:07

Je moet inderdaad ogen rondom in je hoofd hebben om iedere situatie goed in te schatten en alle enge dingen aan te zien komen.
Gelukkig zijn er nog wel momenten in de week dat het iets rustiger op de weg is, zondagochtend bijvoorbeeld (al zijn er zelfs dan nog weleens automobilisten te laat voor de kerk die je afsnijden...).

Probeer in ieder geval je plek op de weg op te eisen. Bij die ptt-auto zou ik midden op de weg zijn gaan rijden en vriendelijk zwaaien en lachen als hij voor je afremd Schijnheilig }> , niet dat hij keus had...

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

ikke

Berichten: 27182
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 13:41

De oplossing voor dit soort problemen is even simpel als doeltreffend: Ga breeduit midden over de weg rijden, echt midden erover. Heeft gegarandeerd effect, weet ik uit ervaring.
Dat Sib schrikt in dit soort situaties, daar kun je wel wat aan doen, maar vluchtdieren als het zijn betwijfel ik of je het er helemaal uitkrijgt.
Een paard voor de vrachtwagen is niet alleen schrikken voor de ruiter, de chauffeur, zeker leerlingen, krijgen het er ook benauwd van. Met de vrachtwagen ben ik altijd zeer voorzichtig in de buurt van paarden.

Cowgirl

Berichten: 20061
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 14:41

Zullen we maar naar Ijsland emigreren, daar kan tenminste nog alles, daar lopen de paarden gewoon over de weg Haha!


mmm nee toch maar niet want dan moeten we de knollen achterlaten.
Canada misschien dan? Haha! Ga van de zomer ff voorproeven Kwijl

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-02 14:43

ikke schreef:
De oplossing voor dit soort problemen is even simpel als doeltreffend: Ga breeduit midden over de weg rijden, echt midden erover.


De laatste keer dat ik dat deed, werkte dat inderdaad perfect, bij een busje van een welbekende aannemer bij ons op het dorp. Alleen zien ze dat blijkbaar als "treiterij" waardoor je de volgende keer keihard teruggepakt wordt in de vorm van dat ze je leuk gaan snijden met hun busje met aanhanger waardoor je bijna een aanhanger in je been krijgt geparkeerd... Ik rijd gemiddeld per week 5 keer door het dorp en weer terug wegens gebrek aan bak bij huis, dus ik kom aardig wat dezelfde mensen tegen...

ik denk dat de enige oplossing is om een kooiconstructie om je knol heen te bouwen, compleet met van die uitstekende vlaggetjes die je weleens op kinderfietsjes ziet...

Cowgirl

Berichten: 20061
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 15:26

en airbags!! Haha!

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 16:00

Leg dit soort dingen eens voor aan het programma "Blik op de weg" van de NCRV. Misschien kunnen die een programma maken en laten zien aan die idioten Koe van automobilisten wat een paard doet als hij schrikt. Een les geven hoe ze een ruiter met paard of een aanspanning moet benaderen en voorbij te rijden.
Dan ook meteen aandacht als je met een trailer rijdt. Jij houdt afstand op je voorganger en dan komt er weer een Boos! idioot die er nog ff tussen wil. Auto met trailer op de rem, paard in de trailer in de stress.
Dit hoort ook eigenlijk bij het rij-examen, je ziet steeds meer paarden op de weg. 4% van de Nederlandse bevolking heeft iets met paarden, dus reken maar uit hoeveel paarden erop de weg komen.
Deze dingen mailen naar dat programma, misschien wordt er iets gedaan. Proberen kan altijd.!

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Cowgirl

Berichten: 20061
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-02 16:01

Beter om al die programma''s wat te sturen, vooral '' gevaar op de weg'' want dat is het ten slotte toch.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 2bizzy, carolinetjes, Colien, Cookie222, EJV, LadyMadonna, marit1999, paardje87, Petrabalk81, Pina22, Resistance, Rosalie_91, sylva, Vagabondo, Veriye, xpattystagor, Yahoo en 27 bezoekers