Nu heb ik twee paarden....

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-01 13:04

Wat een toestand, het is een heel verhaal en ik ben zowel blij als zeer ontdaan. Typisch geval van mixed emotions...

Kaminka heb ik gekocht in februari 1998 (ze was toen zesenhalf jaar oud), ze was erg verwaarloosd, zat onder de wormen en de schimmel en was van de ene naar de andere eigenaar gegaan. Ik zocht een braaf paard met in ieder geval ruime bewegingen. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toch had ze wat. Dus heb ik haar gekocht en geheel opgeknapt.
Ze zag er niet uit en snapte nergens wat van; zowel omgangsvormen als longeren of rijden: mevrouw bakte er niets van. Dat komt wel goed, dacht ik.

Elke keer als er wat vooruitgang was, raakte ze geblesseerd door schoppen van andere paarden, want ze was van niets of niemand onder de indruk. Dus dat schoot allemaal niet op. In de omgang was ze verschrikkelijk lomp, hapte uit speelsheid en kleefde ook nog eens sterk aan andere paarden. Van subtiele terechtwijzingen begreep ze niets, het moest bij haar altijd hard en dan keek ze me nog vriendelijk aan. Verward
Moeilijk dus, met rijden heel erg lui en enorm hard in haar mond. Het vermoeden bestaat dat ze voor de kar gelopen heeft.

Nadat ze weer een schop had opgelopen bleek er een botsplinter in haar knie rechtsachter te zitten, die is er middels een kijkoperatie uitgehaald, maar in totaal ben ik een half jaar bezig geweest met deze blessure, operatie en revalidatie. Die revalidatie ging niet zo geweldig, ik werd nogal bang van haar want ze sprong me gewoon in mijn nek met stappen. En nergens van onder de indruk, dus wat moet je dan?

Toen ik eindelijk weer kon rijden hebben er diverse goede ruiters op gezeten die mij stuk voor stuk en onafhankelijk van elkaar vertelden dat Kaminka gewoon niet te rijden is. Nou ja, dacht ik, gewoon geduld hebben, dan komt het allemaal wel goed.

Ondertussen verhuisd van stal, Kaminka stond bij een aantal hengsten en het was voorjaar.... Mevrouw werd zo hengstig als een tierelier (iedere twee weken!!!!) en er was helemaal geen land meer mee te bezeilen, ook al omdat ze bijna niet buiten kwam bij deze stal (verhaal staat al ergens hier). Na drie maanden weer verhuisd naar mijn huidige stal en daar knapte ze eigenlijk goed op. Totdat ze de shetlanderhengst in de smiezen kreeg die even verderop in het land stond. Weer die hormonen helemaal in de knoop!

Ik zag het even helemaal niet meer zitten met haar, rijden ging niet, in de omgang was ze godsonmogelijk! Die avond werd ik gebeld door Hippisch Centrum Alkmaar dat ze Toon graag aan mij wilden verkopen... Tja, ik heb ze verteld dat ik al een paard had en dat ik eigenlijk niet meer wist wat ik daar mee aan moest. Nou, ze wilden haar wel hebben als fokmerrie want ze heeft goede papieren en al eens een zeer goed veulen op de wereld gezet wat erg goed schijnt te kunnen springen.

Nou, dat leek me wel een goede oplossing, dus heb ik Kaminka geruild voor Toon. Ik was erg blij met hem, het was tenslotte mijn grote liefde! Lovers Maar het bleef maar knagen dat ik Kaminka had laten barsten en ik was bang dat ze haar misschien toch door zouden verkopen en dat is dus ook al vrij snel gebeurd. De manege waar ze naar toe zou zijn gegaan kende haar niet en ik kreeg niet te horen waar ze nu was.
Slapeloze nachten en een enorm schuldgevoel. Ik had Toon er toch ook gewoon bij kunnen kopen? Ik kan me twee paarden veroorloven, maar het was gewoon niet bij me opgekomen om haar te houden. Frusty

Aan div. mensen gevraagd of ze misschien iets over haar wisten, maar niemand wist waar ze was.

Ik heb het geprobeerd los te laten en besloten om een veulen erbij te kopen. Dit was altijd al een droom van mij en het zou me Kaminka misschien doen vergeten.

Maandagavond werd ik gebeld door een mevrouw die Kaminka van een handelaar had gekocht en haar een week op proef heeft gekregen. Kaminka's papieren staan nog op mijn naam, dus ze wilde graag van mij wat info over haar verleden. Ik was dolblij, maar ben erg geschrokken over wat ik te horen kreeg...

Kaminka is het afgelopen half jaar van de ene naar de andere handelaar en manege gegaan en is zwaar mishandeld, zit onder de wonden o.a. van sporen en zweep, ziet er verschrikkelijk uit en is helemaal de kluts kwijt.

Kaminka die nooit ergens van onder de indruk was, is nu doodsbang voor zwepen, ze heeft de vriendin van die vrouw op de eerste dag al van haar rug gebokt toen die haar een tik gaf omdat ze niet doorliep. Die mevrouw zelf heeft ook een aantal bokken moeten uitzitten na het geven van een tikje. Ik reed altijd met zweep en heb haar af en toe best een flinke tik gegeven als ze eens niet op mijn benen reageerde. Maakte ze nooit wat van, ze liep drie stappen harder en klaar was ze weer. Dus kun je nagaan wat er met dat dier is uitgespookt! Boos! Huilen

Afijn, ik heb haar verteld dat als zij Kaminka toch niet wilde hebben ik haar wel zou kopen. Voor geen goud gaat ze de handel weer in!! Dat overleven we allebei niet, ik zou het mezelf noooiiit meer vergeven als ik dit zou laten gebeuren!

Die mevrouw heeft mij dus net gebeld dat ze haar toch niet wil houden, ze is met rijden zo moeilijk dat zag ze niet zitten, ze vond haar wel heel erg lief en wilde ook het beste voor haar. Ik heb gevraagd wat ze ervoor wilden hebben en haar dus per telefoon gekocht.....

En nu heb ik dus twee paarden... Helaas kan ze nu nog even niet op mijn huidige stal terecht, is nog vol, maar waarschijnlijk wel bij de buren, ga vanavond even kijken.

Wat ga je dan met haar doen, zullen jullie je wel afvragen. Ik denk voor de kar, dat is echt iets voor haar, want langs de weg is ze superbraaf. Dressuren vindt ze niks, voor springen is ze niet voorzichtig genoeg, maar voor recreatieve ritten is ze heel goed te gebruiken. En misschien fok ik nog eens een veulentje (voor Christa of zo, drie paarden kan ik zelf niet betalen, dat wordt te gortig!). In ieder geval moet het dier eerst rustig bijkomen en dan zien we wel verder.

Dus bokkers, als je een moeilijk paard hebt waar je geen raad meer mee weet, bedenk dan in godsnaam wat andere oplossingen (trainingsstal of desnoods de slager), anders krijg je dus dit! Een makkelijker te rijden paard komt altijd wel goed terecht, maar dit soort gevallen... Huilen

Groetjes Mieke


Lielle

Berichten: 65244
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:09

wat een triest verhala zeg. Wel goed van je dat je haar weer hebt terug gekocht! Heel veel sterkte ermee, want je zult het nog wel moeilijk krijgen.

Ineke2


Berichten: 22183
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:11

o mijn god...wat een vreselijk verhaal!! Huilen Huilen

Gelukkig dan maar dat haar papieren nog op jouw naam stonden!! Heel veel sterkte met het opknappen van Kaminka. Bij jouw krijgt ze in elk geval weer de kans om bij te komen en misschien weer een beetje de "oude" zelfbewuste Kaminka te worden.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:11

Wat een sneu verhaal zeg Huilen .

Ik hoop dat ze het nu goed krijgt en misschien met een veulen veranderd ze wat ten goede. Je hebt een goede keus gemaakt al is hij heel zwaar. Wat goed dat die andere mensen achter haar papieren zijn gegaan.

Succes ik hoop dat ze zich snel weer thuis gaat voelen bij je.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:12

Mieke ik heb vol ongeloof je verhaal zitten lezen......jeetje wat heb jij het allemaal goed en duidelijk opgeschreven zo, en ik ben zo blij voor je dat je Kaminka weer terug hebt gevonden...en wat een zwerftochten kan een paard maken he......echt heel zielig, ik hoop dat ze nu bij jou rust vind, bij haar eigen vertrouwde oude baasje!!! Lachen ik wens jou en Kaminka al het geluk van de wereld toe Lovers

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: jacqueline op 2001-04-18 15:54 ]</font>

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-01 13:21

Ja, ben ook wel blij, maar vooral woedend op mezelf dat ik dit heb laten gebeuren. Ik altijd met mijn grote bek dat mijn paarden nooit de handel in zullen gaan. Pff, ik ben het doodschoppen niet waard hoor.

in ieder geval hoop ik het nu een beetje goed te kunnen maken met Kaminka, ze schijnt heel Noordholland in de rondte te zijn geweest... Trailer wil ze niet meer in, terwijl ze bij mij altijd als gezelschapspaard meeging als Isard van Christa naar een kliniek moest. Isard kan namelijk niet alleen op de trailer. Ze liep er altijd zo op, maar ja, nu heeft ze waarschijnlijk zoiets van: ik ga niet weer dat ding op want dat levert me alleen maar ellende op! Misselijk

Duim maar voor me dat het uiteindelijk allemaal weer goed komt met haar...

Groetjes Mieke

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:27

Mieke je moet jezelf er niet de schuld van gegeven dat het zo is gelopen, je hebt haar toch in goed vertrouwen verkocht.......kon je toch niet van te voren zien aankomen dat het zo zou lopen Verdrietig .
Neem jezelf niks kwalijk...en ik geloof vast dat het goed komt met Kaminka....al zal dat wel zijn tijd nodig hebben....ik duim in ieder geval heeeeel hard voor je Lachen

Suus

Berichten: 1692
Geregistreerd: 13-03-01
Woonplaats: Stein

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:27

Nou, goed van je zeg, dat je voor je gevoel hebt gekozen en haar teruggekocht hebt. Nu is ze tenminste verzekerd van een eigenaar die echt om haar geeft...

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:28

Wat erg allemaal zeg, het lijkt wel een verhaal uit de Penny (lees ik niet meer hoor Party!! ).
Wel goed van je dat je haar terug hebt gekocht zeg.
Want al die mishandelingen verdient een paard ook niet.

Succes ermee !! Pling

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 13:51

En toch weet ik iemand die iets van Kaminka zou kunnen maken! en die zou er ook een goed rijpaard van kunnen maken. Zij bekijkt de beweging van het paard en hoe ze het paard het beste los kan werken zodat het dier lekker in zijn vel komt te zitten. Ze is super geduldig een gebruikt absoluut geen geweld. Ze heeft tegenwoordig een eigen stal, dus het kost wel geld want ze wil er voortaan van gaan leven. maar mocht je ooit interesse hebben (en het geld ervoor) dan moet je even contact met mij opnemen. Deze persoon heeft zich juist gericht op dit soort paarden om ze een 2e en eerlijke kans te geven. En dat heeft ze ook in haar vermogen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 14:20

Wat een horror verhaal zeg. Dat arme paard. Gelukkig maar dat je haar nu hebt teruggekocht. Succes ermee!

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 14:22

Wat een verhaal. Mieke, ik vind dat je een heel goed advies geeft.
Mijn verzorgpony was zo perfect voor mij! Ik kon haar kopen als ik mn examen had gehaald. Maar vorig jaar kreeg ze hoefkanker. Ze is verkocht, ze is nog een tijdje bij iemand geweest die ik kende. Ze is nu ergens in Sneek ofzo.

Er word op haar gereden, maar dat kan niet, ze heeft zoveel pijn!! Ik heb levensgevaarlijke situaties met haar meegemaakt alleen om mij te vertellen dat ze pijn heeft.
Ik denk vaak aan haar. Ik wil weten hoe het met haar is. Ik word er gek van.

Afbeelding

Kijk dan hoe mooi ze is!!! Ow, ik mis haar zo.

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 14:28

damn wat erg... Super van je dat je haar weer terug gekocht hebt. Hopelijk vertrouwt ze je snel en krijgen jullie een fijne tijd samen!

Veel succes!

Kus, Kim

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 14:49

tjee wat is het voor dat paard een rotlven tot nu toe. ik hoop dat ze nu eindelijk rust krijgt bij jou en dat ze maar heel oud mag worden. xxx lonneke

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 15:00

Mieke, wat een verhaal! Zoals iemand al zei net een verhaal uit de Penny, waarvan je altijd denkt: 'Dat gebeurt niet in het echt'. Nou je ziet het...

Als ik jouw verhaal zo hoor, dan ben ik er absoluut zeker van dat Kaminka het weer goed gaat krijgen bij jou. Hoop dat het ook praktisch voor jou te doen is, je hebt tenslotte Toon ook nog. Maar eerst maar eens het vertrouwen terugwinnen, succes!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Thirza

Berichten: 8903
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 15:21

ik vind het echt goed dat je haar hebt terug gekocht
kon ik dat ook maar met een veulen die ik zou kopen het was het veulen van mijn oude pony (huur pony) ik had haar alles geleerd en toen had de eigenaar haar verkocht zonder iets te zeggen terwijl ik haar zou kopen omdat mijn huur pony afgemaakt zou worden dus als iemand een vos (nu 3/4 jaar) met een druipkol en 4 witte voetjes heeft (een merrie) met heel misschien der oude naam nog promisses ze is verkocht op een markt en had toen een hele grote wond onder haar staart laat het dan ff weten

gr. thirza

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 18:23

Mieke, mijn complimenten!! Wat goed van je dat je haar weer teruggenomen hebt. En dat je het nog eens met haar wilt proberen.
Ik geloof er in dat je haar weer een beetje plezier in het leven kunt brengen, en als het alleen recreatief is? Nou en, als jullie het samen maar fijn gaan hebben!
Ik vind het echt heel goed van je dat je haar weer teruggenomen hebt, er zijn heeeeel veel mensen die dat niet zouden doen.
Ik kan even geen goed woord bedenken, maar eh, iets van Bravo ofzo!

gillian

Berichten: 3856
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Haarsteeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 18:34

wow knap van je dat je hem gevonden en teruggekocht hebt.
geef haar lekker de tijd om bij te komen en haar vertrouwen in mensen weer terug te krijgen.
heel veel plezier met je nieuwe "knuffelpaard" !!!!
toedeledoki
gillian

Superblij met m'n nieuwe Remedio zadel!!
Kijk hier voor een foto!!

LadyMadonna

Berichten: 58516
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 18:46

met heel veel geduld en liefde zal ze ongetwijfeld een heel eind bij draaien.
Mijn complimenten ook

Zip

Berichten: 1696
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Elburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 19:00

O gats wat naar zeg! Maar ik vind het heel goed van jou dat je Kaminka weer terug hebt gekocht! Ik wens je heel veel succes met Kaminka, en hoop dat het weer goed komt met haar!

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 19:43

lieveMieke
Ik heb je al een heel lang PB gestuurd wil toh even kwijt dat een trainingstal echt niet alles is.
dan kun je echt beter naar iemand gaan zoals de persoon waar Desiree het over heeft.
als ik me niet vergis heeft zij ook een paard van desiree tijdelijk gereden(justin toch??)
Bij Moonlight werd alle elende veel erger na een trainingsstal.
ene natuurlijk ben je nog steeds altijd welkom!

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

miseryfox

Berichten: 1681
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Dronten

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 21:47

wauw...
dit noem ik nou paardenliefde...
dat je ze nie verkopt alsof t niets is...

echt mijn petje af!!!
en jij bent echt nie schuldig....
dat ze haar zo zouden behandelen wist jij nie van te voren....
en nu heb je haar gevonden en neem je haar met1 weer op...
echt mooi!!!!!!!!!!!!

Liefs
Sharda

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 23:26

Jeetje wat een verhaal. Ik zou hetzelfde gedaan hebben hoogstwaarschijnlijk.

Wel heel goed dat je haar ene tweede kans geeft. Daar heb ik echt vele respect voor.

Veel succes en houd ons op de hoogte!

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Jet

Berichten: 8228
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 07:01

Hoi Mieke, hardstikke goed van je dat je haar nu teruggenomen hebt. Veel succes met haar en met veel geduld komt het vast wel goed. Misschien herkent ze je wel en gaat het sneller dan je denkt.
Groetjes van Jet.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-01 09:14

Heel erg bedankt voor jullie opbeurende berichtjes! Kan ik wel gebruiken op dit ogenblik!

Kaminka komt vanmiddag en de stal bij de buren van Toon kan ik gelukkig huren. Het is niet ideaal om 2 paarden op verschillende stallen te hebben staan, maar dat zal in de toekomst ook wel veranderen. Beide stallen zijn erg goed, dus mocht er bij een van beide weer een box vrijkomen dan staan ze bij elkaar.

Kaminka heeft een heel erg sterk karakter, dus ik hoop dat de schade beperkt is en we er samen nog wat van kunnen maken. Als het echt hopeloos is en dat ook zo blijft na een flinke rustperiode, zal ik haar waarschijnlijk in laten slapen. Maar goed, dat is nu nog niet aan de orde, even moed houden Verward .

Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

En Shaienne en Thirza: ik weet hoe jullie je voelen en ik hoop dat jullie ook je paardjes terug zullen krijgen. Het blijft aan je vreten, bij mij kost dit me 10 jaar van mijn leven!
Groetjes van Mieke (die nu buikpijn van de zenuwen heeft!!!!)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geryon, glenstorm, ImkeTarek, mcjv, rollyjogered, TessVb en 19 bezoekers