eventjes uit mijn slof geschoten

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

eventjes uit mijn slof geschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-02 17:42

Gisteren was er ook iemand van buiten onze stal aan het rijden in de binnenhal. Veel mensen kunnen thuis niet uit de voeten en woijken daarom uit naar een overdekte rijhal. Dit paardje had 2 maanden op de wei gestaan zonder bereden te worden en was nog erg jong. Natuurlijk was het behoorlijk fris, druk en springering. Na 20 minuutjes was dat nog niets verbeterd. Het paardje begon weer te hupsen en te springen. De amazone sprong van haar paard en gaf het paard meteen een schop onder de buik.

Nu hou ik bijna altijd overal mijn mond over maar nu heb ik er toch maar iets van gezegt. Ik kan daar zo Boos! om worden. Snel van je paard springen en hem dan een schop verkopen, wat wil je daarmee bereiken? Meestal doen mensen dat alleen om hun frustratie kwijt te raken.

Natuurlijk kreeg ik heel wat weerwoord terug maar al snel waren we het helemaal met elkaar eens. Toch wel leuk dat het ook goed kan uitpakken wanneer je eens iets zegt van iemands gedrag naar het paard. Meestal leidt het alleen tot grote bonje en wordt er niemand wijzer van. Nu hoop ik dat deze mensen van te voren een beetje gaan nadenken over wat ze van hun paard kunnen verwachten na 2 maanden wei en ijskou. En hier vervolgens hun maatregelen voor gaan treffen.

Hebben jullie ook wel eens zo iets meegemaakt? Het valt me altijd zo op dat iedereen het dan met je eens is maar niemand durft ook maar iets te zeggen. Het moet vaak wel heel erg ver gaan willen mensen hun mond open trekken [en ik dus ook]


Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 18:23

Nou, ik laat meestal ook over me heen banketstaaf. Dan ben ik zo overdonderd dat ik niets meer weet uit te kramen. Maar vandaag niet!!!!!!
Wij hadden vanmorgen om 9 uur geen stroom meer, en de buren ook niet. Nou ben ik snipverkouden en de verwarming was dus ook uitgevallen. Op een gegeven moment kwam de Essent, en die hebben tot 3 uur niets kunnen vinden, ja dat wij geen stroom hadden, maar dat wisten wij zelf ook wel, DUH...
Toen kwam dus die baas van de Essentmannetjes en die dacht dat hij ons wijs kon maken dat het onze schuld was, dat HUN leiding kapot was. Ik werd me toch pissed. Ik vroeg hem of hij hier alleen maar 'the big boss' uit kwam hangen, en of als dat zo was, hij heeeeel snel mocht maken dat hij mijn oprit af kwam.
Stilte volgde en hij heeft niet lelijk meer gedaan. Kom op zeg, ik ben misschien wel klein, maar hoef me nog niet om te laten banketstaaf door zo'n raar baasgebakje.....

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

ingrid

Berichten: 3284
Geregistreerd: 19-05-01
Woonplaats: zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 18:39

ik vind het heel goed dat je er wat van gezegd hebt..

een paar weken geleden bij ons tijdens het vrijrijden op de manege ook: een meisje zat op een pony die een beetje aan het bokken was. ze zat er nog geen 5 minuten of ze draafde aan en ging gelijk doorzitten en maar zagen dat de pony zijn hoofd naar beneden deed. toen zei iemand anders er wat van en toen kreeg die toch een grote bek van dat kind. ik zei tegen dat meisje wat er iets van gezegd had laat haar maar als zei haar pony snel kapot wil hebben doet ze het maar.....

axeltje en ik hebben een blond-IQ Haha!
queen, rust zacht

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 18:46

Goed dat je er iets van gezegt hebt!
Want natuurlijk kan je paard fris zijn als hij 2 maanden in de wei heeft gestaan zonder iets te doen, in de kou. Maar om er dan af te spingen en 'm een schop onder z'n buik te geven... Verward Daar kan ik dus ook niet tegen. Maar wel leuk dat jullie het al zo snel met elkaar eens waren! Pling Meestal kun je een lading van commentaar verwachten! Frusty

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 19:11

Gisteren had ik net zoiets:
Ik heb een jong paardje dat nog niet zoveel kan, had een tijdje alleen in de wei gestaan en niks kunnen doen omdat de bak niet goed of bevroren was.
Dus toen ik haar in de wei ging longeren en ze al bokkend en galopperend om me heen vloog begreep ik dat best...
Ik heb haar even lekker voorwaarts laten draven, energie kwijt laten raken, en ben daarna pas overgangen gaan vragen en wat meer aandacht.
In het begin moest ze ook nog omdat ze voor het eerst in die wei was, overal kijken naar kaboutertjes die zich in de struiken hadden verstopt en interessante shetjes heel in de verte *LOL* .
Dan mag ze de eerste rondjes best wat gek doen, gewoon weer opnieuw beginnen met aandacht vragen en opdrachtjes geven.
Kwaad worden en slaan? Nee echt niet!
Wel consequent blijven, maar die schop tegen de buik wat Jippie vertelde, dat vind ik dan inderdaad ook onzin, is alleen maar afreageren!
Gelukkig dat Jippie haar heeft kunnen overtuigen haha.
Volgende keer weet ze weer wat meer...

jackbeers
Berichten: 98
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 19:40

is dat wel goed bij haar hooft

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 20:28

Ik stond een keer hindernissen te bouwen voor een meisje op de handelstal waar ik toen ook reed.
Ik was 16 zij iets van 30.
En ik was in die tijd echt verlegen.

Zij reed elke keer zo beroert op de hindernis aan dat het paardje wel een balk moest springen.
Ze hing al op de voorhand voordat het paard omhoog was en gaf ook nog eens helemaal niet mee met de hand.
uiteindelijk begon zij het paard te slaan omdat hij volgens haar "zijn poten maar op moest tillen"
Ik heb toen de hindernis op de grong gegooid zodat ze niet meer kon springen tot ze normaal kon doen.
Ze heeft toen haar woede al scheldend en tierend op mij gekoeld, maar dat vond ik beter dan op dat arme paard.

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 21:57

wat goed van je! Ik vind het altijd zo moeilijk om er wat van te zeggen vooral omdat ik vaak 'maar' die griet met die lompe knol ben.
zowieso afstappen en dan je paard straffen slaat nergens op straf 'm dan als je erop zit

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-02 22:14

hahaha, Wat een strakke actie Kawa!! *LOL*

Nimber, dat was nu precies mijn punt. Als je je paard wilt corrigeren doe je dat als je er op zit. Want je hoeft niet te tolereren dat je wordt gelanceerd mals een ongeleid projectiel. Maar wanneer je er afspringt en dan je paard schopt en uitscheld snapt dat paard echt niet wat er aan de hand is, zo maak je hem alleen maar bang. En dat was de eigenaresse achteraf ook helemaal roerend met me eens. Positief allemaal he! Knipoog

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 09:21

Dit vind ik altijd leuke verhalen om te lezen. Ik ben er ook zo een die zijn mond niet kan houden als ik zoiets zie gebeuren. Alleen tref ik geen redelijke mensen aan. in sommige gevallen vraag ik of ik er op mag om te voelen wat er gebeurt. Misschien kan ik helpen. MAar er zijn ook mensen die vreselijk onredelijk zijn en het paard geheel de schuld geven. meestal krijg je er ruzie mee, maar ja, ik vind het niet erg om die mensen kwaad te maken, mij hebben ze immers ook al kwaad gemaakt met hun gedrag. Ik vond het een hele goede actie van Jippie om er iets van te zeggen. Die mensen hadden dat jonge paard van te voren even kunnen longeren of los kunnen gooien. Dit was te voorzien he. En die actie van Kawa was helemaal een strakke, grinnik.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 10:36

Ik kan mijn mond dan ook meestal niet houden, maar ik heb gelukkig geen last meer van dit soort frustraties! Ik erger me altijd kapot aan mensen die zo omgaan met paarden, die er echt helemaal niets van begrijpen. Straffen is niet erg, zolang je het maar op een redelijke manier doet. Ik ben blij dat ik in mijn eentje rij en niemand om me heen heb.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 10:37

Goed van je Jippie, ik had (hoop ik) hetzelfde gedaan. Het verbaast me dat ze toch haar eigen fout erkend heeft, dat hoor je wel anders...

Op een vroegere stal flinke heibel gehad toen Christa en ik commentaar hadden op iemand die zijn jonge paard letterlijk de trailer op schopte. Nergens voor nodig, het dier was wat angstig en elke keer als hij met de trailer weg moest was het voor iets wat hij niet als positief ervoer. Tja. En dan haast hebben omdat je te laat bent voor je les en je paard loeihard in zijn buik schoppen omdat hij niet al dravend de trailer op loopt! Frusty

We hebben het alleen wel moeten bezuren, het vriendinnetje van die knul heeft ons ontzettend lopen zieken daarna, lopen stoken enzo. ERg kinderachtig. Stalhouder kletste met alle winden mee, dus na drie maanden had ik het daar wel gezien.

Dat je je paard een schop verkoopt als hij goed fout zit, heb ik geen problemen mee, gisteren zelfs nog gedaan bij Toon die sloeg naar de deken die ik op wilde doen. Ik weet dat hij een hekel aan dekens heeft, maar slaan heeft hij niet te flikken, als ik 10 cm meer naar rechts had gestaan had ik nu een knieschijf in dertig stukken gehad. Dan krijgt hij gewoon een rotschop, ook al weet ik dat hij niet naar mij maar naar die deken sloeg. Hij laat dat maar gewoon.

Die actie van Runningkawa is inderdaad ook heel sterk!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-02 13:20

Klote he? Van die mensen die hun paard (of erger, dat van een ander) op hun donder geven. Voorbeeldje heb ik daarvan, als ik er nog aan denk, wordt ik woest
Ik was met Isolda, een vriendin op Berber, onderweg. Berber is erg bang voor trekkers en we reden op een smal paadje. MEgagrote trekker komt er aan, Berber schrikt, rent tegen Isolda op en Isolda was helemaal over de rooie. Ik mieter er naast, maar de bestuurder van de trekker klimt eruit en ziet Isolda te pakken. (hoe ie dat zo snel voor elkaar had weet ik ook niet Verward )
Staat hij haar niet te schoppen Verward Ik had me hardstikke pijn gedaan, viel op het randje van de straat, maar ben direct naar haar toe gehold en haar van die kerel overgepakt. Ik was zo boos en had zoveel pijn, dat ik van ellende niets wist te zeggen. Ik was alleen maar blij dat ik Isolda (ze was toen 4 ofzo) weer in mijn eigen handjes had en haar kon belonen en gerust stellen. Ze stond helemaal te bibberen en te shaken.

Ik heb er later nooit meer iets van gezegd. Durfde ik niet meer.
Goed van je dat jij er wel iets van zei!!

grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 11:55

goed gedaan hoor kawa en jippie! (en alle anderen Haha! )

ik heb ook al herhaaldelijk zoiets meegemaakt. er staat bij ons een meisje op stal die een hele leuke pony heeft. helaas heeft ze dat zelf niet helemaal door Schijnheilig , en rijdt ze ontzettend ruw. het paardje heeft wel eens de neiging om omhoog te komen. nou komt dat volgens mij gewoon omdat zij zaagt en tegelijkertijd been geeft, maar oke.

ze was laatst aan het rijden in de buitenbak, en ik stond een eindje ernaast met mijn paardje aan de hand te grazen, samen met nog een ander meisje. het meisje op de pony was al een tijdje ruzie aan het maken met de pony, maar toen wij met grassie terug liepen naar stal en langs de bak kwamen, zagen we dat ze de pony met haar zweep tussen zijn oren aan het meppen was. en dan echt hard!
toen hadden wij er ook wat van gezegt. (heel wat voor mij, omdat ik nogal verlegen ben) . reactie was 'dit is MIJN pony, en ik bepaal wat ik doe'. toen hadden wij haar er maar ff op gewezen dat als ze zo door ging, de pony na een jaar weg kon brengen.. viel al helemaal niet in goede aarde.

het loste dus niks op, behalve dat als zij rijdt en er mensen bij zijn ze zich wat meer inhoud. maar wie weet wat ze allemaal doet als we weg zijn...
ik probeer er op te letten, maar kan moeilijk de hele dag de bak bewaken. ik vind het echt heel erg Verdrietig

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 13:06

ik heb het heel vaak andersom.
Mijn bollie is nogal dwars }> en gaat de laatste tijd gewoon uit het niets ineens staken en omhoog. Meestal drijf ik hem dan naar voren. Dan loopt ie weer. Meeste mensen worden kwaad op mij en beginnen te roepen dat ik hem een klap tussen zijn oren moet geven of een flinke lel op zijn kont. Maar als ik hem een tik verkoop krijg ik er een rotbok achteraan en staakt ie nog een keer. Of als hij ineens begint te rennen uit het niets (oei enge kabouters) Dan *gooi* ik mijn teugels los en drijf hem nog meer voorwaarts. Dan krijg ik reactie's van pak je teugels kort en geef een flinke ophouding. Verward Als hij perse zo hard wil lopen, mag hij van mij hard lopen, maar op het moment dat hij moe word drijf ik hem nog even door zodat hij op mijn hulpen hard loopt.


Ik heb een keer gehad dat er iemand op haar paard reed en zo gigantisch aan het meppen was, dat ik heb gevraagd of ik even haar zweep mocht lenen omdat mijn paard hem eventjes nodig had en ik hem vergeten was. Ik kreeg hem ook nog Haha! toen heeft ze hem pas terug gehad nadat ze afgestegen was.

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 13:16

hai,

ik snap je reactie maar al te goed.
het ziet er niet uit als iemand dat doet.

daar in tegen, mijn merrie kan ongelofelijk bokken en steigeren en zodra ik haar voorwaarts rijd met mijn been reageert ze op zo'n moment niet.
een tik met de zweep betekent dat ik zo wat me nek breek dus ook geen succes ...

het enige wat bij haar dan helpt is afstappen en dan een giga tik op haar kont maar inderdaad ziet dat voor andere er niet uit en had ik het ook liever anders opgelost maar gister tijdens les wist mijn instructeur niet eens meer wat hij moest en ik zat daar maar te bokken en te steigeren en na die tik was het over en kon ik gewoon verder rijden als of er niks was voorgevallen.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-02 14:30

Heel goed gedaan.
Ik ben ook iemand die altijd wel staat te kijken maar z'n mond houdt omdat het enige wat je kunt verwachten vaak een grote bek is.
Vorige winter echter kon ik het niet laten.
Twee boeren waren een pony aan het inladen, boer 1 stond achter in de vrachtwagen (dus in het donker) aan het halstertouw te trekken, boer 2 prikte met een scherpe stok in de billen van de pony. Pony helemaal overstuur, steigeren en ab so luut niet die wagen in willen. Geef hem eens ongelijk.
Ik kon er niet langs want dit gebeurde allemaal op het fietspad dus ik moest er wel naar kijken.
Ik heb toen gevraagd of ik het mocht proberen.
Even een brokje gegeven, een aai over de hals en hij liep zo hartstikke naast me de wagen op.
Ik heb er verder geen woorden aan vuil gemaakt maar wel duidelijk gemaakt dat hun manier dus niet werkte.
Met de vraag of ik de volgende ook in wilde laden heb ik gezegd dat ze nu gezien hadden hoe het moest (hoe arrogant Bloos ) en inderdaad, het tweede paardje liep braaf met ze de trailer op.
(moest er stiekempjes wel om lachen *LOL* stelletje eignwiez'n)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Mitch_Beauty, nova_zodiax, UnderIlse en 12 bezoekers