Paardendrogist-blues?

Moderators: Berdien, Murosch

 
 
xyzutu2

Berichten: 6734
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Paardendrogist-blues?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-02 08:19

Zaterdag viel bij ons de catalogus van de paardendrogist weer op de mat en werd ik toen ik die doorbladerde weer overvallen door het gevoel 'waarom zou ik niet gewoon alles nemen?'. Elk product werkt net even iets anders (maar wel allemaal even goed) en is eigenlijk broodnodig voor elk paard dat niet in de vrije natuur leeft want daar kunnen ze onbeperkt high worden van alle kruiden enz. enz. enz. Nu weet ik van de Shetland-eilanden dat de natuur daar zulke vrije gedachten heeft dat de pony's in de winter vis en zeewier moeten eten om uberhaupt iets binnen te krijgen maar dat wordt dan even buiten beschouwing gelaten. Haha!

Op dit moment ben ik echter erg vatbaar voor dit soort vrije-natuur-verkooppraatjes omdat onze pony's nu niet op het gras mogen (en dus zijn ze in hun nieuwe vrije tijd druk bezig om mij een schuldgevoel aan te praten...). Ik begin zo het vermoeden te krijgen dat dat ook de reden is dat ze de catalogus in de winter uitgeven...

Hoe zit dat met jullie, worden jullie na pagina 30 ook al lichtelijk depressief of gegrepen door een koop-koop-koop!-woede? Onze pony's mankeren inderdaad het een en ander dus ik ben al vaste klant voor zeewier en Hoef&Huid maar af en toe heb ik het gevoel dat de werking vooral tussen de oren (van de baasjes Haha! ) zit. wat slaan jullie allemaal in?


ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 08:30

Dat gevoel bekruipt mij ook wel een beetje,

Vooral de poeders die ondersteunen bij de training vind ik bijzonder interessant....

Toch laat ik mij hier niet meer toe verleiden,
mijn paard krijgt goed kuilhooi, super biks in de juiste hoeveelheid en 's avonds nog een lekker toetje nl wat worteltjes.
Ook het feit dat ik meerdere paarden heb zien verslechteren op al die suplementen doet mij weerhouden.
Die paarden werden zo volgestopt met vitaminen waar het lichaam niets mee kon, al die vitaminen moeten door het lichaam afgebroken worden, echter de lever van een paard kan ook maar een bepaalde hoeveelheid aan per dag dus uiteindelijk werden de paarden lusteloos en kregen een doffe vacht... werden dus gewoon vergiftigd door hun eigenaren.

Mijn verstand zegt dat mijn paard alles heeft wat hij nodig heeft maar mijn hart neemt toch altijd wel een loopje op het moment dat de nieuwe catalogus weer binnen is.

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 08:49

Kreeg hem ook weer binnen, sluit me geheel bij Sjuimpje aan.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 09:08

Ik heb hem ook gehad en oko ik had eerst zo'n gevoel van:''Laat ik alles maar kopen dan blijft Pablo misschien eens een keer gezond". Maar dat heeft geen enkele zin natuurlijk. Ik koop alleen de dingen waarvan ik zeker weet dat hij er echt wat aan heeft. Meestal check ik eerst eens bij de DA (en dat is de broer van de eigenaresse van de paardendrogist) en die vind ook lang niet alles zinnig.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 09:41

Tja de paardendrogist weet leuk in te spelen op de gevoelens van mensen zoals jullie beschrijven. Ik ben er ook een tijd ingetuind. Mijn ervaring is dat ze verschrikkelijk duur zijn en het effect van de meeste supplementen nihil is!

Voorzitster AFM

vikki

Berichten: 14252
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 10:24

Sssssshhh...Puck, zo neem je mijn plezier van mij "paardendrogistkoopwoedeaanvallen" (galgje? Haha! ) weg joh...*grinnik* Maar goed, ik weet dus wat er in dit topic bedoeld wordt...Ik heb ook al bedacht wat wel zou willen komen hoor... Schijnheilig Misschien een emmertje mare care nu mijn meis drachtig is...en ik wil lijnzaadolie van de paardendrogist...en foeneknof met een lekker smaakje (gebruik ik in de zomer tegen de vliegjes Haha! ) en zo'n kruidenliksteen in een emmer...en tsja, dan is zo'n houder ook wel handig...en hey, ik heb nog steeds geen echt goede EHBO kist, misschien toch ook maar kopen... Schijnheilig Zo zit ik een beetje te bladeren. Haha! Misschien ( heeeeeeeeel mischien Knipoog ) heeft Puck wel een beetje gelijk (of helemaal gelijk?) maar ach, waarom mezelf dat plezier ontnemen he...meestal verzin ik een hele hoop en koop ik (bijna) niks dat echt nutteloos is hoor...

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 10:28

Ja, slimme marketingjongens!

Zelf heb ik trouwens zeewier besteld voor Toon, in de hoop dat het helpt tegen stro eten.... en appelazijn voor de doorbloeding van Kaminka's benen en stalspray voor in Kaminka's stal, goed voor de luchtwegen...

Ben er dus ook min of meer ingetuind, alhoewel ik dit besteld had voordat de nieuwe catalogus in de bus lag!

Ik ben trouwens van mening dat als je vermoed dat je paard een vitaminesupplement nodig heeft, je gewoon je da moet bellen en bloedonderzoek moet laten doen. Dan kun je eventueel gericht iets geven zonder schade aan te richten.

Lielle

Berichten: 65043
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 10:36

Ik ben helemaal niet zo'n voorstander van supplementen maar sinds een half jaar krijgt Pablo Vitamine E + Selenium voor spierontwikkeling en tegen spierpijn (was net begonnen met springen) en dat werkt super. Laatst was het op en door omstandigheden duurde het een week voor we nieuwe hadden. Hij liep gewoon niet lekker die week, daarna ging het weer beter.

Verder krijgen ze bij ons - al zeker 10 jaar - knoflook, fenegriek en koriander die we gewoon bij de groenteboer in megaverpakking kunnen krijgen. Veel goedkoper en net zo effectief. Appelazijn koop ik bij de reformzaak, ook veel goedkoper, ik vind de paardendrogist wel erg duur met dat soort producten.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 10:43

Ik heb de nieuwe catalogus nog niet binnen (ik denk dat hij vandaag of morgen wel op de mat ligt), maar ik ben al wel op de website geweest. En ik ben daar een meetlint tegengekomen waarvan ik weet dat het bestaat: je kunt je paard opmeten om precies uit te rekenen hoe zwaar hij is, en hoe hoog de dosering moet zijn van de wormenkuur (vraag die we wel eens langs zien komen). Een handig ding, en erg verleidelijk om die aan te schaffen...

Dat ik mijn paard net had, was ik heel ontvankelijk voor de suggesties die er in de catalogus staan, en een paar ervan heb ik ook aangeschaft, en blijf ik nog steeds geven. Zo krijgt mijn paard Amerikaanse knoflooksnippers (voorheen foeneknof), lijnzaadolie en equiflexion. Een enkele keer van die kruidensnoepjes. Daar beperk ik me toe, en meer komt er niet in. Ik krijg de catalogus wel, en lees hem ook door. En dan sta je te kijken wat je paard allemaal kan mankeren. Maar dan kijk ik naar mijn paard, en zie dat ze er goed uitziet, vrolijk uit haar ogen kijkt en ben blij dat ze happy is. En dat kun je beter bereiken door goed te voeren, goede verzorging en regelmatige beweging dan met allerlei poeiertjes.

Je suis Charlie.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 14:22

Ik vind het aanbod bij de drogist zo groot dat ik nooit weet welk produkt ik moet kiezen. Ik zie echt door de bomen het bos niet meer. Ik zou liever zien dat ze minder keus hadden en gewoon een klein aanbod van de best werkende produkten.

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 14:23

Website? Welk adres?
Ik gebruik wel spullen hoor, maar neit al te idioot. 's Winters paar vitaminespuiten, foenegriek ? knoflook (vooral 's zomers knoflook tegen vliegen), appelazijn, spul tegen rotstraal, heb kruidenmengsel voor nerveuse paarden gebruikt bij mijn vorige dier en uh....o ja tea tree olie & shampoo: geweldig spul!!!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 14:38

website van de paardendrogist is :

http://www.paardendrogist.nl/

Op dit moment vanwege tijdelijk onderhoud gesloten. Maar ik moet zeggen dat de catalogus op papier lekkerder snuffelt en makkelijker leest...

Je suis Charlie.

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 15:00

Ik zat er inderdaad ook al over te denken toen ik de catalogus doorkeek. Je kunt echt voor ALLES wat je maar kunt bedenken wat geven aan je paard. Als het bijvoorbeeld een keer fenegriek is als je paard hoest ok, maar verder... Mijn paard krijgt goede brok en kuil/hooi, naar mijn mening heeft ze geen supplementen nodig.

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Captain_oud
Berichten: 88
Geregistreerd: 27-08-01
Woonplaats: Langelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 16:16

De PD zat en komt weer in mijn dorp ja ja Langelo, en ken de mensen zelf heel goed. NAtuurlijk zijn sommige dingen volslagen onzin, maar goed daarvan nagelaten werkt alles alleen moet je zeker weten dat het bij je paard werkt het heeft geen zin iets voor zijn bv zere pootje te kopen ald het in zin botten og een splinter is te kopen. Kijk does goed naar de beschrijving en check dit bij je lieveling. Anders is het logisch dat het geen uitwrking heeft, endan nog geeft het bij het ene paard een betr resultaat dan bij een ander paard

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 16:28

Ik geef geen supplementen, als je gewoon goed voer geeft met genoeg vitaminen is dat toch ook niet nodig.

Flair krijgt,
`s ochtends 1 kg bix en ruim kuilgras
`s middags 1 kg bix en 1 kg kruidenmelange (zitten ook veel vitaminen en kruiden in) 1 kg wortels, paar appels, brood en kuilgras.
en een keer in de week krijgt ze slobber van bix, kruidenmelange, appels, brood, wortels, zemelen

ik dacht zo dat ze genoeg vitaminen binnen kreeg, ze heeft ook nog nooit iets gehad.

Een vriendin van mij geeft haar pony foeneknof en zeewier en die hoest daar gewoon bij, in de zomer zitten er ook gewoon net zoveel vliegen bij haar pony als bij die van mij.

xyzutu2

Berichten: 6734
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-02 16:42

Ik wordt er dus ook een beetje daas van, al dat aanbod. Vooral een kruidenmix speciaal voor dressuurpaarden vond ik leuk. Het lijkt mij erg handig om als ik mijn shetten dat geef ze in volmaakte travers en piaffe door de bak te zien huppelen...

Ik beperk mezelf ook altijd tot het doorkijken, wegdromen, in gedachten alles kopen en nog meer werkt. Het komt er op neer dat ik alleen ons reguliere spul koop en zelfs daarvan betwijfel ik of het werkt. Ik weet nit of je de werking van zeewier aan de buitenkant af kunt zien maar voor mijn gevoel zien onze beesten er niet veel anders uit. Ik wil echter niet stoppen met geven aangezien het jeuk ZOU verminderen en aangezien het allebij zomereczeemklantjes zijn neem ik liever geen risico. Nou ja, risico; Black had zich deze zomer ook al van zijn staart en manen ontdaan dus zoveel zal zeewier ook weer niet werken.

En je hoort niets over paarden die allergisch zijn voor bepaalde kruiden/producten. Het paard is al zo lang uit de natuur dat dat soort eigenschappen (zoals allergie voor brandnetel) zich vrolijk kunnen voortplanten zonder dat een patient er aan doodgaat. Als wij dan zonodig weer die plant door het rantsoen gooien bestaat er dus een redelijke kans op een allergische reactie.

Minne

Berichten: 512
Geregistreerd: 02-11-01
Woonplaats: Gent, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 16:43

Hier kan ik dus echt van meespreken.
Ik heb een paar engelse catalogi liggen die ik bij Horse&rider heb gekregen en daar blijf ik dus in bladeren hé: "Zou dit niet iets zijn? en oh, dat is ook leuk...en dat daar is dan wel erg praktisch en dit hier zou mischien ook wel goed zijn..." en zo blijf ik bezig Lachen
En alsof ik nog niet genoeg had aan die twee catalogussen heb ik eergisteren die van Horse lover en die van de paardendrogist besteld Haha!

Nu moet ik wel zeggen die catalogi zijn ook wel super handig omdat ik er al verschillende dingen heb in terug gevonden die je niet of wel veel te duur in de winkel vind. Zo heb ik een hele mooie winter jas voor nog geen 50 euro uit Engeland laten komen omdat ik hier geen mooie vond die niet te duur was. Ben ik dan kieskeurig of verwend?;)
Gelukkig kan ik mijn koopwoede onder controle houden, en gebruik ik die boekjes eerder ter inspiratie en om te kijken waar ik iets het goedkoopst kan krijgen. Hoewel, binnenkort ga ik weer eens een piepklein bestellinkje Schijnheilig plaatsen, dus misschien moet ik lid worden van de CKA (de Catalogus Koper Anonymous). Lachen
Maar ik kom niet in de verleiding om mijn paardjes vol te gaan stoppen met supplementen en onder te smeren met productjes...
Het enige dat ik bijvoer is knoflook en appelazijn (en die komen uit de Makro).
Maar misschien moet ik toch maar die Rainmaker van de paardendrogist bestellen...zou dat niet iets zijn voor tijdens het droge-hoeven- seizoen? Haha!


Cassidy, ik heb ook zo'n meetlint (besteld bij Robinson country leisure voor minder dan 5 euro) en ik vind het dus heel praktisch. Nooit geen problemen meer met de dosering van de ontworming. We kunnen nu onze Lambik, die heel gemakkelijk gewicht verliest, veel beter in het oog houden. En nu weet ik dat Beauty (onze bolle fjord) echt is vermagerd en dat ik het me niet inbeeld, wat een goeie zaak is.

Ik ben nu officieel Strasser Hoofcare Specialist Student!
*My heart's in overdrive, and you're behind the steering wheel*

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 16:51

Minne schreef:

Cassidy
, ik heb ook zo'n meetlint (besteld bij Robinson country leisure voor minder dan 5 euro) en ik vind het dus heel praktisch. Nooit geen problemen meer met de dosering van de ontworming. We kunnen nu onze Lambik, die heel gemakkelijk gewicht verliest, veel beter in het oog houden. En nu weet ik dat Beauty (onze bolle fjord) echt is vermagerd en dat ik het me niet inbeeld, wat een goeie zaak is.


Heeft Robinson country leisure een website of kun je alleen per catalogus bestellen? Hebben ze een e-mail adres?
Ik kan me niet herinneren hoeveel dat meetlint kostte bij de paardendrogist. Ik wist nieteens dat je het hier ook kon krijgen, ik heb er ooit een stalgenootje mee zien lopen, en die had hem tijdens een vakantie in de USA gekocht. Ik ben al heel blij dat ik dat ding hier tegenkom.

Zou je mij het adres van Robinson Country leisure kunnen geven? Mag ook via PB als je dat liever hebt...

Je suis Charlie.

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 18:30

Ik ben ook vervent klant hoor.
Tjootje krijgt sinds dr spierbevangenheid D-Ty en sinds een paar weekjes Vit E, selenium en Lysine (voor dr algehele toestand en spieropbouw). Je kan zeggen wat je wil maar ik merk dus echt verschil aan haar. Omdat ze niet zoveel biks krijgt mist ze behoorlijk wat vitaminen, na een paar dagen begon ik al te merken dat die vit. E enz werkt. Ze barst van de energie (lijkt aan de hand wel een volbloed), ze danst echt naast je. Houdt het lessen langer vol en is vrolijker.

Verder moet ik idd wel zeggen dat voor alles wel wat hebben en ook waarschuwen voor overdosis waar nodig (zoals schadelijke gevolgen bij teveel vitaminen oid). Ze onderbouwen goed de grondstoffen zodat je weet wat je erin stopt en in welke hoeveelheid. Of waarschuwen bv bij Moody mare bij gebruik bij wedstrijden enz.

Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

olga

Berichten: 1573
Geregistreerd: 28-08-01
Woonplaats: Nederweert

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 19:43

Ik heb toen ik hem binnen kreeg ook maar weer eens wat besteld :foene-griek met rozebottel en een lik it ,mijn pony vindt hem helemaal geweldig ,hij hangt er nog geen week maar is al bijna op ,dus ik moet binnenkort maar weer wat bestellen .

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 20:00

ja ik kreeg hem zaterdag ook binnen. voorheen stond er ooit in dat sand clear de enige manier was om je paard te ontzanden zeg maar.
gekookt lijnzaat zou helemaal niet helpen. dus wel.
ik vind dat ze soms behoorlijk rare info geven wat nergens op slaat.
ik ben niet meer zo paardendrogist achtig.
inderdaat heel duur en het begint steeds meer op een catalogus richting divoza te lijken met hun borstels, caps etc!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 20:12

Ik heb hem uitgebreid doorgelezen, interessant ook om gewoon door te lezen. Ik krijg er ook een beetje een wee gevoel van. Ik denk dan: Wat een poedertjes en dingetjes, wat zal ik Isolda verwaarlozen Haha!
Maar ja, ik weet wel beter en Isolda gelukkig ook *LOL*

Ik denk dan wel eens, zal ik dit eens uitproberen? En dan kijk ik naar de prijs en denk dan....... laat maar...... Dure handel en knappe jongens die dat zo mooi aan de man brengen. Ik bedoel, zo'n folder nodigt echt uit om te kopen, kopen, kopen, kopen!

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 20:18


Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 20:59

Tja, voedingssuplementen, daar gaaaaatie:
Ik slik er zelf 20 per dag.
Slik.
Maar die zijn wel door een arts-bioloog zo samengesteld dat ze op MIJN lichaam een goeie uitwerking hebben.
Niet iedereen heeft dezelfde dingen nodig.
En wat paarden betreft:
Ik kan me voorstellen dat mensen lijnzaad- of olijf-olie geven (andere olie is te vet!), of knoflook, foenegriek of appelazijn.
Allemaal dingen die de weerstand verhogen en goed zijn voor de doorbloeding en vacht, en eventueel ook nog zorgen dat steekvliegen minder enthousiast zijn Haha! .
Voor de rest een liksteen met mineralen...
Maar al die andere dingen die ik zag bij de catalogus, poedertjes, zalfjes, en weet ik wat al niet meer...
Onder andere wat er in jouw eerstehulp-koffertje MOET zitten, duh...
Ik heb de catalogus maar gauw dicht gedaan en ben gezellig gaan bokken.
Hier koop ik tenminste niks!
Hoewel, iemand nog een vzh-zadel Kieffer Aachen te koop? *LOL*

Marije_jiplover

Berichten: 20247
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 21:33

Ik ben van mening dat bij al die supplementen een hoop rotzooi zit. Veel mensen voeren allerlei supplementen en vitaminen enzo, onder het mom van"baat het niet, schaadt het niet" Daar ben ik het dus niet mee eens. Er zijn ook gevallen bekend van vergiftiging enzo. Daar kom je dan, met je goede gedachten, heb je je eigen paardje doodgevoerd. Als een paard echt wat gemankeerd heeft, zoals bijvoorbeeld lendevuur, zijn er inderdaad wel supplementen aante raden, wat je dierenarts volgens mij inprincipe ook doet (wij leren er in de opleiding al wel over, soms), maar anders denk ik altijd maar, dat als je je paard een gewone brok geeft en goed paardenhooi, dat je geen supplementen nodig hebt. Scheelt nog een hoop geld ook!

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _bloempje01_, Marlis, MiSzNiTa, nien81, Pg2409, Vagabondo, Zira1994 en 23 bezoekers