Isolda heeft een klein "bijrijdstertje"

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Isolda heeft een klein "bijrijdstertje"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-02 18:19

Zo'n groot paard vergeleken met een meisje van 10. Samen met mij bij tijden zo'n feeks en met een kleine meid zo'n goedzak.
Wat is dat toch met paarden en kleine kinderen?

Het nichtje van mijn zwager heeft vorige zomer een aantal ponylessen gehad. De lessen stopten in de winter, meisje wil zo graag op een paard zitten. Dus gister kwam ze met mijn zus bij mij om even een rondje op Isolda te stappen. Van te voren had ik Isolda al gereden, ze was dribbelig en druk onderweg. Ik stap af, meisje klimt erop en wat denk je?
Juist ja, Isolda is zo mak als een schaap. Lovers
Ik liep met Isolda mee, had haar aan het halstertouw vast, maar ja dan kan je niet zo snel. Een sukkeldrafje van een aantal meters, verder kwam ik niet met mijn conditie Haha!

Dus vandaag haar bij huis opgehaald. Isolda weer aan het halstertouw ik op de fiets er naast. Twee paar glimmende oogjes. Van het meisje en van Isolda. We hebben een eind gedraafd, ze vond het eerst wel wat moeilijk met die grote ruime gangen. Sja, vergeleken met een grote shet... *LOL*
Isolda was weer keurig braaf, ze schrok maar 1 keertje.

Ik heb er zelf hardstikke leuk. Om zo'n ponymeisje te helpen. Ze vind het geweldig om even een kwartiertje te rijden, even te aaien of te borstelen. Nog een paar keer oefenen en dan zullen we zien wat we met de longeerlijn kunnen doen. Dan kan ze wat beter oefenen.


grassie

Berichten: 4856
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-02 18:23

leuk hoor! leuk dat je zo'n meisje met best weinig al heel blij kan maken! Pling

Het kan me niet schelen als mijn manieren je niet aanstaan. Ze staan mij ook niet aan. Ze zijn nogal slecht.
Tijdens lange winteravonden treur ik erom. ~Humphrey Bogart

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 09:40

Wat schattig van Isolda! Paarden weten precies wanneer ze voorzichtig met iemand moeten doen, apart is dat.

Bij ons op stal was laatst een meervoudig gehandicapt jongetje en Toon wilde erg graag naar hem toe, wat op zich al apart was want zo sociaal is hij nou ook weer niet. Toen hij bij dat jongetje in zijn rolstoel stond deed hij heel voorzichtig zijn neus tegen de hand van het jongetje. Heel zachtjes. Dat maakte wel indruk op me.

Mijn nichtje van 10 heeft ook eens op Kaminka gereden, die is dan ook zo braaf. Zal haar er echt niet afmikken of extreem gaan schrikken of zo.

Maar wat is het leuk om zo'n meisje zo blij te maken!

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 09:58

Lief is dat he? En het is zo leuk als dat meisje er zo blij mee is, wordt je zelf ook vrolijk van.

En paarden verbazen me af en toe echt in hoe goed ze aanvoelen of iemand nog kwetsbaar is of niet. Pablo kan heel schrikkerig zijn of vreselijk gaan bedelen door zijn voorbeen opeens heel hard naar voren te strekken als hij zich verveelt en vind dat hij te weinig aandacht krijgt omdat ik even aan het kletsen ben ofzo, dus ik kijk altijd een beetje uit met hem. Maar laatst was het zoontje van een andere pensionklant mee naar stal en dat ventje is nog geen 4 jaar denk ik maar wel gek op paarden en dat was zoooo schattig. Pablo deed zijn hoofd helemaal naar beneden zodat dat ventje hem kon aaien en dat jochie was zijn neus aan het aaien (elke haartje werd apart geaaid en ook zijn neusgaten werden meegenomen *LOL* ) en aan het kletsen en Pablo vond het echt geweldig. En dan heeft hij opeens geen lompe bewegingen maar is hij juist super voorzichtig.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 11:20

Ja ze voelen precies aan wanneer ze zich even moeten inhouden of niet.
Vroeger bij ons op de manege werden de pony's ook gebruikt voor gehandicaptenlessen en dan waren ze ook altijd superbraasf, lief is dat he? En ook met kleine kinderen inderdaad, met IJsco was dat ook altijd, als ik alleen met haar naar buiten ging had ik er soms mijn handen vol aan, ik zet mijn zusje erop die nauwelijks kan rijden en die rijdt er zo mee weg Verward
Maffe beesten zijn het toch Schijnheilig


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 2bizzy, Cookie222, Fair, jesvoltige, Keell94, Kiannah, kirsten4, lideli, MarliesR, merixx, paardje87, xdaniqueee en 33 bezoekers