Kerstrit

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
mesa57

Berichten: 49
Geregistreerd: 22-12-01
Woonplaats: Utrecht (prov)

Kerstrit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-01 18:36

Gisteren zijn we naar Loon-op-Zand getogen om bij manege van Loon aan de kerstrit mee te doen.
Toe we vertrokken zag het er niet best uit, zware regenbuien.
Maar in Brabant was het droog.
We waren met een flinke groep : 20 mensen.
De paarden waren al opgezadeld en na een kopje warme chocomel gingen we aan de gang om het bit in te frutten. De stand waar ze in staan zijn vrij smal dus dat was even wringen.
Toen met z'n allen de bak in, opstappen en instappen.
En ja hoor, eentje sloeg op hol, en de rest d'r achteraan (behalve die van mij haha). En niet een keer, maar een paar keer.
Uiteindelijk konden we vertrekken voor een rit door de Drunense duinen.
Jemie, wat waren de paarden fris zeg. Ze stonden te trappelen om te galopperen. Bij de tweede galop ging het even mis. Jose viel van het paardje omdat het weigerde over een hindernis te springen. Dat was ook helemaal niet de bedoeling, maar de voorganger was er overheen gegaan en haar beestje in volle vaart er achter aan, totdat hij de hindernis zag. No way Jose moet ie gedacht hebben. Buiten een hoop modder echter niks aan de hand, dus verder. Het begon te sneeuwen. En steeds heftiger.
Het werd een echte kerstrit, midden in de sneeuw door de uitgestrekte duinen. Onvoorstelbaar, moet je meegemaakt hebben. Na twee uur kwamen we aan op een pleisterplaats waar we onze koude tenen weer wat konden warmen. Na een lekker warme chocomel of soep waren we klaar voor de terugtocht. Dit keer sneeuwde het nog harder. En de paarden renden als een gek (hadden het zeker koud). Bij de eerste de beste galop vloog een ruiter de bosjes in. Het paarde daarachter schrok zo hard dat hij 90 graden opzij sprong. De ruiter ging uiteraard rechtdoor. En het paardje van Jose kreeg de zenuwen omdat hij zijn voorgangers kwijt was en ging er ook vandoor. Gelukkig bleef ze dit keer zitten. Nadat we de loslopende paardjes weer gevangen hadden konden we de tocht voortzetten, dit keer een marathon draf van zo'n 20 minuten. Het werd nog spannend op het laatst want de zon ging onder. In het halfdonker stapten we door plassen van een halve meter diep door het donkere bos. Best wel eng hoor. Net voor het pikkedonker kwamen we aan op de manage. 's-Avonds hebben we met z'n allen nog heerlijk genoten van een steengril diner.
De advertentie van v. Loon klopte wel : we bezorgen u een onvergetelijke rit !

Groetjes, Jose, Jan & Desiree


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: connepon85, dynara, Vagabondo, XjesLiess, xPearl en 25 bezoekers