eigen paard...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sirius_

Berichten: 10365
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-01 22:09

Is die discussie of hoe wil je het noemen al eerder geweest? Sowwie dan.
Hoe was jullie eerste 'ontmoeting' met jullie paard en wat was nou nét het gene wat de vonk deed overslaan en je besloot hem te kopen?
Groetjes


vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:29

Ja...hihihi...heb ik kort geleden nog geplaatst...great minds Pam...(think alike...hahaha) Als je bladert bij paardenpraat moet je ff de titel: wat ik leuk zou vonden om te weten... opzoeken...hihihi... Party!!

#Ymke#

Berichten: 13859
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:33

Ik kwam thuis na een dagje manege en toen zeiden mijn ouders dat ze een paard gingen kopen.Het was een arabier, en hij heette Bra...bra...bra...hihi naam konden ze niet uitspreken. Een week later gingen we kijken. Ik zag hem staan en Kwijl Kwijl Kwijl was verkocht door zijn lieve bekkie. Lovers Gepoetst ( was niet echt nodig, de dochter had hem al helemaal gewassen), en toen opgezadeld.Hij liet alles heel braaf toe.Met opstijgen liep ie weg. Met rijden was ie best braaf, beetje snel en trekkerig, tot ik ging galoperen.Hij ging bokken en springen ( nog net niet steigeren) en met zijn koppie een hengstendraai maken.Ik lag er bijna af.Terwijl ik hem probeerde onder controle te houden riep ik heel hard <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> ik ben verliefd, deze is voor mij .
Toen ben ik weggegaan.En een week later stond ie bij ons op een boerderij. De eerste 5 maanden waren een gruwel. Echt een nachtmerrie, hij was gevaarlijk onhandelbaar.Liet niemand op zijn rug toe, alleen mij als ik niet teveel vroeg.Hij liep met zijn kop in de lucht alleen maar te stressen. Bijna hadden mijn ouders hem verkocht.Maar ik wilde het niet. Ik ben blij dat ik heb doorgezet. Nu 2 jaar later is hij mijn *hondje* volgt me overal.Als ik hem roep gaatie door het lint. Ik heb hem (thuis wel te verstaan) tot M-dressuur op weten te rijden en hij kan nu heel veel. Toch knap een paardje dat al 19 is... Ik ben hardstikke blij met hem,ondanks dat hij soms het bloed onder mijn nagels vandaan haalt.
Tong uitsteken Tong uitsteken

Groetjes Ymke

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:37

haha
[img]../upload/20/2uur.jpg[/img]

need 2 say more.
de eerste keer dat ik Lodewijk zag ben meteen bij 'm in stal gekropen hij was hier ongeveer 2 uur oud en is ook de eerste foto van hem de rest van het verhaal kun je lezen bij
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php ... forum=1&36

ene wanneer mag jij een paard? als de MKZ over is kom je toch wel een keertje veulentjes kijken?

_________________
<img height="40" width="38" src="userimgs/groningerlogo.gif">Er gaat niets boven een groninger

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Nimber op 2001-04-12 23:37 ]</font>

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 09:08

Ik ging me 'orienteren' waar ik op moest letten etc bij het kopen van een eigen paard. Ging kijken en praten bij de handelsstal/manege waar mijn nichtje reed. 40 paarden voor de handel en ik liep ze allemaal voorbij (uiteindelijk was ik ook niet op zoek). Opeens kwam ik bij Marillion z'n stal en tja....ik was gewoon meteen verkocht, vraag me niet waarom. Na de keuringen etc heb ik 'm gekocht. Ik ben ervan overtuigd dat het zo heeft moeten zijn: de vorige eigenaar kon niet met hem overweg, hij was nogal dwars. De eerste maanden heb ik ook een en ander moeten doorstaan, maar kijk nu... We zijn maatjes en bij anderen is hij heel anders!
Phoebe hebben we heel lang naar lopen zoeken. Zoveel lieve, kleine, schattige ponytjes gezien, maar er was altijd wel wat. Ik was niet direct weg van haar, het was puur een 'verstandelijke' koop: een goudeerlijke pony (daar gaat het om als het om je kindjes gaat!), goedgekeurd etc. En nu is ze natuurlijk helemaal ons schattie.
Imatador...tja....daar is iedereen nu eenmaal weg van, dus wij ook. Hoewel we qua gezondheid heel wat met hem te stellen hebben ben ik nog iedere dag blij dat hij bij ons hoort!!!

Groetjes Suzanne

Sirius_

Berichten: 10365
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-01 09:44

Nou over 2 maanden ben ik 14 Lachen en dan nog 2 jaar en dan ben ik 16, aan de ene kant lijkt het zover weg... en aan de andere kant nog maar zo kort! Ik kom dan zeker bij jullie kijken! En hopen dat mkz inderdaad snel over is ja..

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 09:50

toen ik Hickory voor het eerst zag, vond ik haar een uitermate mooi beest. nou eindelijk en ECHT paard!
het rijden ging ook goed, alleen de verzorging was een ramp. als veulen was ze erg verwend geweest, endacht dat ze nou nog steeds een eigen wil mocht hebben.
verschillende keren heb ik jankend naast Hickory gestaan, als ze weer 1 van haar beroemde kuren uitprobeerden. Op een dag had ik haar zo'n pak op d'r lazer gegeven, en ze had het nooit weer gedaan!

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 09:56

Ik was helemaal nog niet van plan een paardje te kopen, ik had immers een birijdpaard, waarde eigenaar helemaal niet smeer mee deed. Helaas ging de eigenaar samenwonen en moest ze het paardje kwijt. Ze vroeg of ik het paardje niet kon kopen, voor een erg lage prijs... Gedubt en gerekend, en toch maar doorgezet. Ze staat nog steeds bij de ouders van de vroige eigenaar, 'k hoef alleen de voerkosten te betalen.. Hoezo een mazzelpikkie? Party!! Party!! Party!! Party!! Party!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers