Au, Pablo ontplofte vandaag

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Au, Pablo ontplofte vandaag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-01 17:23

Ik voelde me vanochtend al niet lekker (kou gevat oid) maar ja, Pablo moet er toch uit he. Dus ik weer muts op, sjaal om en handschoenen aan en wandelen maar met Pablo.
Omdat hij woensdag wel erg fris reageerde op andere paarden stap ik sinds woensdag maar met een hoofdstel ipv een halstertje. Maar goed hij staat nu al bijna 3 weken stil dus dan mag hij wel wat frisser wordenen hij blijft heel rustig. Tot vandaag.

Ik liet hem even grazen in de berm naast de wei toen de trein kwam. Daar is hij wel aan gewend. Zijn winterwei is immers ook naast het spoor en gisteren hebben we ook nog bij het spoor gestaan en hij kijkt nooit naar de trein. Maar nu ging hij opeens helemaal door het lint toen de trein halverwege was. Hij sprong weg waardoor ik tegen het hek van de wei werd gelanceerd. Ik had Pablo nog beet en hij sprong weer weg en daardoor viel ik op de grond. Ik hield nog even beet maar hij sleurde me zo hard mee over de grond en sprong de lucht in, dat hield ik niet meer. Toen ging hij in volle galop over de weg richting stal. Ik was heel bang dat hij zou valllen want het halstertouw zat nog aan zijn bit vast en hij rende over de weg dus dat is best link. Toen hij langs de poort van de wei kwam bedacht hij zich en remde af en ging de berm in. Daar dribbelde hij nog wat en keek heel snel van de wei richting stal en weer terug. En toen stond hij stil en ging grazen. Ik kon er gewoon rustig naar toe lopen en hem weer pakken. Ik was heel blij dat er geen verkeer was gekomen (is een doodlopende weg naar parkeerplaats) en dat hij niet was gevallen maar wat een achterlijke streek. Hij is nooit bang van de trein en nu kreeg hij het opeens op zijn heupen. Ik snap best dat hij wat overtollig energie heeft en dat het koud is maar dat moet hij dan meer uiten in dribbelen ofzo maar niet opeens zo ontploffen. Ik schrok me een ongeluk.

Ik lag daar op de grond en zag zijn hoeven recht boven me. Hij deed gelukkig goed zijn best om mijn niet te raken want anders had ik wel ergens een hoefafdrukje staan.

Ik ben daarna nog een keer terug gelopen naar het spoor en toen was er weer niets aan de hand. Hij stapt vaak wel meer door vanaf het spoor omdat dat richting stal is maar deze aktie had ik echt niet verwacht.
En de grond is echt hard op het moment kan ik je wel vertellen.Ik voel me nu helemaal brak. Ik heb een flinke blauwe bult boven mijn enkel, een bult bij mijn knie, andere knie is helemaal rood, blauwe plek op mijn bil, zere schouder en een schrammetje op mijn ooglid en daardoor een wat dik ooglid.

Ben echt blij dat het zo goed afliep maar wel flink geschrokken. Mijn paardje die altijd zo braaf meeloopt zo gevaarlijk aan het doen. Maar misschein is dat wel het linke. Het is een paard met tenminste 75% bloed (arabier+enegls volbloed) en heel braaf. Hij weet dat hij gewoon braaf mee moet lopen en het niet moet wagen om moeilijk te gaan doen. Dribbelen en trekken tolereer ik niet dus misschien dat hij daarom gewoon even moest ontploffen.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore


Tender
Berichten: 2360
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-01 19:25

Haha! nou, maar weer snel onder wol gaan dan he?! grinnik
nee, het is rot voor je, maar wees nu eens ECHT eerlijk: is dit nu niet stiekum wat paarden zo leuk maakt? die domme onverwachtse dingen die ze soms uit kunnen spoken?
Vind ik wel! Aleen wat l*llig dat jij daar nu weer bont en blauw vanaf moet komen! Frusty

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-01 19:29

Ha ha, ja het maakt paarden leuk. Ik weet weer even heel goed dat het toch echt geen automaatje is Haha!
Echt stom, ik ben al heeeeeeeeeel lang net van een paard gevallen dus dan moet het maar zo he Haha!
Ik kan er nu ook wel weer om lachen maar ik was echt heel erg geschrokken, ik zag Pablo al helemaal over de weg heen glijden en al zijn benen breken enzo

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-01 20:02

Wat een stel lekker sukkels kunnen het zijn he? Gaa het nu wel weer goed met zijn voet?
Die van mij had gister ook inene de kolder in zijn kop, ging even lekker snoeihard galopperen en dan van die sliding stops maken 1 meter voor de bevroren sloot Extreme duivel (en de osteopaat mij vertellen, hij mag een week niks doen...)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bopje, Karmandi, kitlover, miesnaom, mvdende, pjer, soesita, TijnnFaith en 10 bezoekers