Waarschijnlijk niet eerder weer rijden dan volgend jaar.

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-01 00:47

Vanavond sprak ik Herna. Ze belde mij om te vragen hoe het met mij ging i.v.m. de aanrijding die ik dit weekend heb gehad. Sindsdien voel ik me niet echt lekker en heb veel last van mijn nek, dus heb ik besloten een paar dagen rust te nemen.

Herna vertelde mij dat zij, Nico en Sjoerd met zijn drieen om de tafel hebben gezeten en hebben gesproken over mij en Propala. Het leek hen beter dat ik pas in het voorjaar op Propala ga rijden. Dit wegens verschillende factoren. Allereerst Propala is momenteel zo gek als een deur. Dit omdat ze momenteel eigenlijk niet buiten komt en als ze buiten komt, dit maar heel even is. Ten tweede heeft ze een enorme neiging om omhoog te komen en dan als een gek tekeer te gaan. Daar komt bij dat ze vorig jaar twee weken weg is gebracht om haar zadelmak te maken en ze daarna nauwelijks nog is gereden. In totaal heeft ze slecht enkele weken een zadel op gehad.
Dan het andere probleem waar zij moeite mee hebben is het feit dat ik met mijn nek zit. Ik mis immers een stukje van mijn vijfde nekwervel, en dat stukje zit vast tussen een aantal zenuwen op mijn hoofd. Ze zijn bang dat als ik val ik verlamd raak of wat dan ook. Persoonlijk weet ik dat dit allemaal wel mee valt. En tja, vallen kun je van ieder paard, dus dat zie ik niet zo zeer als een risico, maar meer als een eigen keus en verantwoordelijkheid.

Maar goed, zij kennen Propala natuurlijk beter als ik en zeggen dat ze in het voorjaar (zodra ze weer het land in gaat) zo mak is als een lammetje en dat het nu echt een duivelin is. Ze hebben eigenlijk liever dat ik toch eerst tot die tijd echt puur en alleen bezig ben met de verzorging en longeren enz. i.p.v. rijden. Dus dat ze eerst maar weer wat conditie kweekt en wat beter aan mij went, want ze zeggen mij heel graag een leuk en fijn paard te gunnen waar ik verder mee kan komen, maar dat ik dan beter even kan wachten. Mede wegens het feit dat de buitenbak momenteel onrijdbaar is. Herna en Nico huren dan vaak een binnenbak af, maar Propala heeft ernstige trailerangst en heeft een vorige trailer van twee weken oud al eens helemaal aan gort geschopt. Dit lijkt ze dus ook niet echt verstandig om weer te probelen.

Op zich heel lief natuurlijk dat zij zich zo zorgen om mijn gezondheid maken, maar anderzijds vind ik dat ook wel weer vervelend, aangezien ik er echt zin in had om haar eens lekker door te pakken. Ik zit nu met een dubbel gevoel.. blij dat ze zo bezorgd om me zijn en het beste met me voor hebben, maar tevens ook niet blij met het feit dat ze zo bezorgd om me zijn, want dat is naar mijn mening niet echt nodig en niet blij met het feit dat ik nu waarschijnlijk nog zo lang moet wachten voor ik haar kan gaan rijden.

Wel bestaat er (in overleg met Nico) waarschijnlijk de mogelijkheid om in de tussentijd Isabel eens per week te gaan rijden. Zodat ik er zelf ook weer lekker in kan komen. Want tja, ik heb immers ook amper gereden het laaste jaar.

Wat moet ik nu? Verward

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Honeybee op 2001-12-07 01:48 ]</font>


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-01 07:34

He wat balen zeg!
Ja wel lief dat ze zo bezorgd om je zijn, maar leuk is het voor jou niet. Tuurlijk kennen zij Propala beter...en weten ze de risico's. Ik zou gewoon lekker met haar aan de slag gaan, poetsen, longeren, wandelen misschien, en als dat na een tijdje goed gaat zeggen ze misschien wel eerder: 'klim er maar eens op'.
Helemaal als ze jou op Isabel kunnen zien rijden krijgen ze er misschien meer vertrouwen in dat jij en Propale er aan toe zijn. En dit kan wel eerder het geval zijn dan het voorjaar.
Nou sterkte want het is zeker balen!

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-01 08:56

Ik denk dat ik als eigenaar misschien wel hetzelfde had gezegt. Niet ten nadele hoor maar als ze idd aan de kletter gaat en jij ligt eraf en ze gaat er vandoor hebben zij een probleem want hun zijn eigenaar. Tuurlijk willen ze het beste voor jou ook mocht er een zwaar ongeluk gebeuren kan jij ze aansprakelijk stellen en dat willen ze natuurlijk niet.

Aan de andere kant vraag ik me het volgende af: waarom laten ze een paard wat gevaarlijk KAN zijn door iemand anders rijden ?? Hadden ze je dit niet van te voren kunnen zeggen ?. En de tailerangst hoe wil je verder komen met dit paard als je niet een op wedstrijd kan ??

Ga idd lekker poetsen en longeren en spelen daar is zoveel in mogelijk leer haar kennen en ontdek danof dit het juiste paard voor je is. Dan kan je altijd nog een beslissing nemen ??

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-01 10:20

Ik denk dat het op zich een hele verstandige beslissing is, maar waarom rijden de eigenaren Propala niet eerst even goed door voordat jij er op gaat?

Dat lijkt mij zowiezo beter... voor alle partijen!

Inderdaad rottig voor je dat je voorlopig dan nog niet echt kunt rijden (en als ik het zo hoor moet die merrie echt nodig aan het werk), maar ja; het is bepaald geen shetlander, dus voorzichtig doen kan geen kwaad denk ik.

parnassia
Berichten: 582
Geregistreerd: 30-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-01 12:39

Heee, kop op!!

Ik denk dat je heel erg blij moet zijn met zulke eigenaren. Zij willen het beste voor jou en het paard. En dan kan je nu wel gaan stressen met een onberekenbaar paard, maar dan vermoed ik dat je over een half jaar lang niet zo ver zou zijn dan waneer je nu gewoon alleen vanaf de grond werkt. En dan gaat het vast in het voorjaar dubbel zo snel, omdat je nu wel respect (van Propala voor jou) kan opbouwen! Jou stemhulpen aanleren en aan de longe goed losmaken.

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-01 15:01

Naar wat ik van Herna begrepen heb (ze hebben me al eens op Isabel zien rijden) vertrouwen ze mij volkomen, maar ja, Propala dus niet echt.

Prisca, de bedoeling is voor hun om in het voorjaar te gaan oefenen met een trailer.. en ze verwachten dat dat wel goed gaat komen, maar dat doen ze liever in het voorjaar.
Dat Propje zo gevaarlijk kan zijn, wist ik inderdaad niet van tevoren. Had ik dat geweten, dan had ik er toch nog wel eens over nagedacht. Maar inderdaad.. ik heb verder geen haast en zie verder wel hoe het gaat. Tja, als het niet klikt, dan klikt het niet. Alhoewel het tot nog toe hartstikke klikt..

Mieke, de eigenaar rijdt Propala niet omdat hij zelf al 71 is. *LOL* Maar dan hebben we Nico en Herna nog (dat zijn daar ook bijrijders). Herna heeft een gruwelijke hekel aan grote paarden, dus die stapt er niet op. Nico wil haar wel voor mij rijden, het probleem is alleen dat hij zelf al nauwelijks Isabel kan rijden, omdat hij het enorm druk heeft met zijn werk. Daarom huren ze meestal een bak ergens, zodat ze ergens binnen kunnen rijden en daar gaan ze dan met de trailer heen. En tja, Propala in een trailer gaat niet echt heb ik begrepen.

Verder zien zij het dus zo.. als ik in het voorjaar begin, is Propala rustiger, kan ik haar goed doorrijden, en is zal het volgende winter waarschijnlijk geen enkel probleem opleveren. En anders hebben we altijd nog Soliet.. Lachen
Soliet is een hengst, geboren in 1999, met als afstamming: Zeoliet x Sit this one out. Lachen

joyce B

Berichten: 14810
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 17:41

Ik denk dat je blij mag zijn met zulke eigenaren en stalgenoten... Ik snap dat je graag had willen beginnen, maar uit jou verhalen kwam ook wel dat ze echt niet een makkelijke tante is, en dat in combinatie met alle "winter" en persoonlijke factoren van jullie beiden, denk ik dat je zelf ook wel stiekem weet (en misschien diep in je hart ook wel blij bent) dat ze er zo over denken!

Neem rustig de tijd, leer Propala goed kennen en dan komt er vanzelf een moment dat je aanvoelt dat je nu zover bent dat je er vertrouwd mee kunt beginnen. En dat zullen zij ook zien!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 6 bezoekers