We hebben een Weijslander!!!!!!!!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
petrakolen

Berichten: 364
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-01 22:02

Een kruising Welsh/IJslander dus.
Ze heet Flommer en is elf jaar oud.
Eigenlijk is het levensverhaal van Flommer intriest. Boos!-
Als veulen heeft ze ongetwijfeld veel aandacht gehad (waarschijnlijk nogal verwend door 2 kinderen). Toen de aardigheid eraf was hield de aandacht op en 2 jaar geleden werd ze in een weiland gedumpt en er werd niet meer naar omgekeken. Het weiland werd een modderpoel en haar hoeven werden zo lang dat ze niet meer op haar benen kon staan. 2 meiden die vlak bij woonden konden het niet meer aanzien, namen contact op met de eigenaar en namen Flommer van hem over. Stukje bij beetje hebben ze in het afgelopen halfjaar de lengte van de hoeven teruggebracht, zodat ze weer normaal kon lopen (nog een paar keer en dan staat ze echt weer goed). Ze vraagt (zeg maar gerust "eist") alle aandacht op, is af en toe wat happerig en gedraagt zich vaak als een puber.
Kortom ik zal in de toekomst nog wel eens om raad komen vragen bij jullie!
Suma vindt haar geweldig!!! Ze liep als een echte showarabier (staart hoog, gekromde hals en een prachtige zweefdraf) langs de scheidingsrailing tussen de twee paddocks te paraderen. Lovers-
Flommer liet zich vanmiddag goed poetsen, alleen de buik is wat gevoelig. Dan heeft ze de neiging om een been op te trekken en naar achteren te slaan. Maar als je dan zegt dat dat niet mag en je borstelt niet te hard, dan doet ze het niet.
Affijn, ze staan nu lekker in hun stalletjes en morgen gaan we weer verder.
O ja, Flommer heeft een waanzinnig mooie kleur: het is een wildkleurige valk! (net als haar IJslander paps). D.w.z. dat ze 's zomers donkergrijs is met zwarte manen en staart en een bruine aalstreep over haar rug. 's Winters krijgt ze op haar hals en lichaam een beige bontjas (en aan de binnenkant van haar oren). Nu is het half om half omdat ze druk bezig is haar bontjas uit te trekken.
Petra


jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 22:06

O wat gaaf........voor jullie en natuurlijk voor Suma en Flommer.......Suma niet meer alleen en Flommer krijgt weer een heerlijk leventje .......zalig Lovers

Jet

Berichten: 8233
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 22:46

Hoi,
hardstikke leuk zeg, een maatje voor je paardje en dan nog wel zo'n leuke *LOL* Heb je haar gekocht, of blijven die twee meiden haar verzorgen? Hoe ben je aan haar gekomen? 'k wil misschien wel veel weten, maar vind achtergronden leuk! Veel plezier met haar, ga je trouwens verder nog wat met haar doen, straks rijden of mennen o.i.d.?
Groetjes van Jet.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 23:20

Hee wat leuk! Maar wat een triest verhaal neemt dat paardje met zich mee... Bij jou zal ze het vast veel beter krijgen! Zet je hier een foto neer van haar, als je die straks hebt? Ik heb nl. het vermoeden dat Manjo ook een 'Weijslander' was (in de zomer een Welsh, in de winter een IJsje), ik wil ff checken of Flommer op hem lijkt!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 08:33

heee wat leuk zeg!!!veel plezier met je nieuwe aanwinst!

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 09:15

tjee het lijkt een supergaaf beestje zeg. en die kleur... echt leuk. ik ben gek op welsh en ijslander en dat soot kleine rassen dus deze lijkt me echt gaaf. veel geluk met haar of hem en laat ff een foto achter op plaatjes forum zodra je er een hebt??

Ineke2


Berichten: 22189
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 09:32

O wow wat klinkt dat leuk!!! Alleen haar verleden is wel triest...Huilen Gelukkig ga jij daar samen met Suma verandering in brengen!!! Lachen

Lijkt mij inderdaad een schitterend beesje

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

petrakolen

Berichten: 364
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-01 20:54

Beste Jet,
Ik heb haar gekocht.
Zoals je misschien al eerder gelezen hebt, hadden we een Welsh-B merrie Turbo. Omdat ik ook weg ben van IJslanders was ik op een gegeven moment aan het filosoferen wat voor veulen Turbo zou krijgen als ik haar door een IJslandse hengst zou laten dekken.
Ik zette dit op de plaza van Icelandic-horses.com en kreeg een geweldige hoeveelheid IJslander fanaten over me heen! Was wel lachen. Naar aanleiding van dit berichtje nam een IJslander eigenaresse contact met mij op. Ze had het verhaal van Flommer gehoord en vroeg zich af of dit misschien iets voor mij was, daar de twee meiden die haar gered hadden niet genoeg tijd hadden om haar verder te begeleiden.
Nou je begrijpt dat ik haast naast mijn stoel zat van verbazing. Toeval bestaat niet!
Helaas heeft Turbo het niet meer mogen meemaken, maar voor Suma is het een zegen!
Vandaag stonden ze al neusje aan neusje. Flommer heeft vanmiddag ook lekker wat lichaamsbeweging genomen (niet te geloven dat ze al elf jaar is, ik had haar wel eens willen zien als 3 jarige!) Samen met Suma in volle rengalop door hun paddocks heen!
Vandaag ook begonnen met clicker training. Ze begint het al aardig te snappen.
Morgen de hoefsmid bellen om weer een stukje van de hoeven te halen.
Als alles goed gaat wil ik haar komende winter in laten rijden (doe ik niet zelf want daar rij ik echt niet goed genoeg voor en je verprutst gauw een hoop). Ik wilde eens contact opnemen met de IJslander stoeterij de Breidablik, daar rijden ze ook IJslanders in.
Maar eerst lekker laten wennen.
Petra

ikke

Berichten: 28223
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 21:03

hhhmmmmm ik weet niet of ik dat wel op de Breidablik zou laten doen. Als Toni het doet dan zal het wel los lopen, maar Carla is een beetje te prestatie, vind ik. Als ik het moest doen dan ging ik naar Guy Blom in Zijtaart. Wel door Guy zelf laten doen. ik heb diverse door hem ingerden paarden gereden en heb daar geen enkele wanklank meegemaakt.

Jet

Berichten: 8233
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 21:07

Hoi Petra,
Heel verhaal zit er achter zeg, fijn dat zij het bij jou zo goed krijgt, veel plezier met je nieuwe aanwinst.
Groetjes van Jet.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers