paardrijden elitesport?

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-01 08:56

Het valt me op dat mensen die veel geld hebben, dus het beste EK-paardje overkopen, dus les hebben van de beste instructeur en dus het duurste Kieffer spul eraan hebben hangen, alles en iedereen erafrijden. Het is niet leuk meer zo, waar blijven die bruine merkloze zadeltjes, en die vale capjes? Volgens mij gaat het tegenwoordig alleen om de status die je ermee vangt. En daar kan ik me zo boos over maken.........wat denken jullie erover?
Tuurlijk, niemand zal nou nog opa's zadel erop leggen, omdat ie niet meer past, maar even in het algemeen, is het niet zo dat je af en toe denkt, waarom koop ik dit, dit is eigenlijk nutteloos? Tuurlijk, ik heb zelf ook wel eens dat ik denk van, wat heeft dit voor een nut? En ik laat het vervolgens liggen. Maar je zou aan ed volgende situatie KUNNEN denken.....

Waarom koop ik in vredesnaam en nieuw dekje, terwijl je er al 4 hebt liggen? Het heeft geen enkele zin, het is nutteloos geld verspillen. Het enige is dat je op de rijvereniging weer een opmerking krijgt "Goh, mooi dekje" en daar teren we dan weer even een weekje op..........en onze status stijgt met 1 puntje...

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: fieke op 2001-12-02 09:15 ]</font>


Suzanne F.

Berichten: 27340
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 09:04

Nee, zoals jij het beschrijft zie ik het niet. Ik rijd geen paard en koop geen dure spullen om mijn status te vergroten. Wel vind ik dat paardrijden een elite-sport is, als je echt de sport bedrijft. Niet als je recreatief rijd. Als je echt de sport bedrijft is alles gewoon zo duur dat het voor de normale mens niet meer te betalen is. Daarom zijn in de hogere sport, EK-gangers ook zoveel rijke mensen te vinden met veel geld om dure pony's te kopen en goede lessen te krijgen. Zo kunnen ze vooraan meerijden. Maar ik denk niet dat ze dat doen om hun status te vergroten maar gewoon om de beste te zijn.

Ton
Berichten: 126
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 09:08

Hai Fieke,
Je doet er zelf dus ook aan mee, als ik dit zo lees.
Een nieuw dekje, en je status stijgt een puntje.
Niet doen dus, denk ik, koop goede spullen, en wees er mee tevreden.
Wij hebben een paard, voor ons, niet voor anderen, heb ook helemaal geen behoefte om er allerlei toeters en bellen aan te hangen, of voor te kopen, die onnodig zijn, of om andere de loef af te steken.

Groetjes
Ton

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-01 09:10

Beste Ton dat was een voorbeeld........., en ik zal het er meteen iets duidelijker neerzetten.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: fieke op 2001-12-02 09:13 ]</font>

Ton
Berichten: 126
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 09:14

owwwwww oke

Dat 4 de dekje vervalt dus Lachen

Groetjes
Ton

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 09:15

Hihihihii ja erg herkenbaar (ook recreatief). Wat mij vooral in al die jaren is opgevallen is dat je zo scheef wordt aangekeken als je GEEN Kieffer, Stubben of Passier zadel hebt. Tsja mijnes doet het ook goed op een goedkoop zadeltje (nieuw 150 piek bij tentenkamp) en nee geen drukplek of niks en zit als een huis, hihihi.
Tsja wie het breed heeft laat het breed hangen zeg ik dan maar. Peroonlijk heb ik aan 2 dekjes genoeg dus zal er geen 20 in mijn kast hebben liggen. Persoonlijk boeit het mij niet of er een zadel van 200 of 2000 piek op een paard ligt. Gaat mij om de persoon en het paard niet om de spullen die erop liggen.
Van mij mag iedereen kopen wat hem past. Voordeel van iets goedkopers kopen: je hebt nog geld over voor NOG iets goedkoops terwijl een ander dan al door zijn geld is, hahahahhaha.

En voor Suzanne: staus vergroten = de beste willen zijn en vv.

persoonlijk heb ik meer respect voor mensen die een groen paard richting EK kunnen opleiden dan mensen die gedijen op het succes van een ander.
Maarja die mensen heb je ook.

Viv

Nimber

Berichten: 25361
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 09:33

ach ik heb geloof ik 8 dekjes liggen.
Probleem met die krengen is dat ze amper slijten en als ik ze niet meer mooi vind tja dan koop ik weer een ander die ik wel mooi vind.
Kleren die ik niet meer mooi vind trek ik ook niet meer aan, dan koop ik nieuw.
Loop jij net zo lang in een broek die je niet mooi vind tot ie op is?

Ik ben ooit begonnen met een goedkoop merkloos zadeltje (nouja compleet 1000 piek)
nieuw gekocht hij heeft het 3 jaar uitgehouden toen is de boom gebroken door gebruik. Gewoon slijtage. nouja elke 3 jaar een nieuw zadel no thanx.
Heb er nu een kieffer op zitten (ook 3 jaar) 2de hands en hij blijft geweldig zitten en mooi om te zien.
Bovendien was ie nog goedkoper dan dat zadel wat ik toen had gekocht.

De meeste merken hebben niets voor niets zo'n goede naam. de meesten gaan echt langer mee dan de goedkope.
Nog een voorbeeld.
Heb altijd een merkloos hoofdstel gehad van 3 toentjes in de aanbieding. hij is jaren mee gegaan maar werd erg lelijk hoe goed ik erop aan het poetsen was.
gespen roesten en het leer werd vaal etc.
Nu een kieffer hoofdstel een stuk duurder en ondanks dat ik er zelfs minder op poets blijft ie eruit zien (na nu 1.5 jaar) alsof ie gister uit de winkel kwam.
Hij ruikt alleen niet zo nieuw meer.

LadyMadonna

Berichten: 56297
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 11:18

tja, ik heb voor honey een kadetje. Zo ongeveer het simpelste zadel wat je kan hebben dus.
Ik heb hem nu 4 jaar, en de pasantjes voor je beugelriemen zijn al heel lang stuk, en ik moet hem een keer op laten vullen, maar verder doet ie het nog prima. Dus waarom zou ik dan een duur merk kopen?
Daarbij is het zowiezo moeilijk om voor een shet een goed passend normaal zadel te krijgen (dus niet zo'n flap ding, of kinderzadel).
Verder koop ik wat ik mooi vind, en is het merk voor mij totaal onbelangrijk.

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 11:36

Hum, ik geloof niet dat Kieffer echt heel hoog staat aangeschreven bij mensen met veel geld.
In een Bit van dit jaar heeft er eens een artikel gestaan over welk harnachement "topruiters" gebruiken en alleen Coby van Baalen rijdt Ferro met een Kieffer Wien.
Ik denk dat je bij zulke ruiters die jij bedoelt meer Passier en dergelijke zult aantreffen.

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 11:46

De andere kant.... ik ben zo "hollands krenterig" dat ik dus echt niet eerder een nieuw zadeldekje koop dan dat de vorige echt kapot en volledig gaargereden is, en dat hoofdstel van 3 tientjes, dat gaat nu toch echt al zijn 9(!) seizoen in.....
Resultaat: mijn paard loopt er bij als een sloddervos, van status-uitstraling is geen sprake mogelijk.
Zo ga ik eigenlijk ook om met mijn eigen verzorging. Ik draag dus werkelijk nog kleding die ik zo'n 8 jaar geleden heb gekocht.... (zeker achter huis, daar kan een heleboel nog!)

Eigenlijk zou ik wat meer moeten besteden aan uiterlijke dingen. Er altijd bijlopen en bijrijden als een 'sjappie' maakt toch dat je niet zo heel erg serieus wordt genomen....(soms dan he).
Toch, zij die werkelijk geld te besteden hebben en werkelijk wat te zeggen hebben in de wereld, die mensen maken niet zo'n tamtam om hun eigen verschijning. Daar troost ik me dan maar weer mee....

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 11:50

Tja, ik wil gewoon goede spullen hebben en confortabel kunnen rijden.

Eerst dacht ik ook dat dat lukte met een goedkoop zadeltje enzo, maar nu niet meer. Ik heb dus een duur, supergoed zadel, en ik heb een superduur, mooi hoofdstel. Maar ik ben er heel erg zuinig op (elke dag schoonmaken en invetten) en ik wil er ook heel lang mee doen.

Ik barst van de peeskappen, beschermers enzovoorts, allemaal van de beste merken. Ik wil gewoon het beste voor mijn paard hebben, en die duurdere spullen gaan langer mee als goedkopere.

Ik koop wel veel goed tweedehands.

Ik ben niet zo'n 'verwaand' mens als dat jij bedoelt. Die krijgen dure dingen, en verwaarlozen het. Dat vind ik echt belachelijk.

Ik ben een simpele, nuchtere endurance/vrijetijdsruiter en hou er gewoon van als mijn spullen goed voor elkaar zijn. Rijk ben ik ook niet, ben namelijk maar een arme student die de paarden betaald van haar snackbar-baantje.

Maar hetgene dat ik koop, koop ik echt goed. Goed voor m'n paard, niet voor mijn ogen of voor andermans ogen.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 12:03

Sommige mensen doen echt alsof ze heel wat betekenen omdat ze het duurste van het duurste hebben en een paard dat al bij die en die topruiter is geweest etc. etc.
Tuurlijk als ik rijk zou zijn zou ik ook duurdere lessen nemen en meer lessen nemen en veel op concours gaan maar het doet mij pijn dat sommige van die ruiters mij afdoen als "simpel recreatie ruitertje" alleen maar omdat mijn paard geen goede afstamming heeft. Ze hebben geen idee van hoe ik rij maar omdat ik niet mee kan op de concoursen wordt je buiten de groep gehouden.
En ik heb lekker gisteren wel een nieuwe chique dekje gekocht "puh!".
Sommige mensen kunnen tegenwoordig gewoon van alles kopen en kopen dan ook "gewoon" een ek-pony voor hun spruit en denken dan dat hun spruit geweldig rijdt (en door de goede lessen is het ook niet verkeerd) en dat moet je dan ook 10.000 keer horen: we zijn laatst bij die en die trainer geweest en we hebben nu een afstammeling van die die op het oog etc. etc.
Echt waar als ik geld zou hebben zou ik het ook gebruiken om verder te komen in de paardensport maar ik zal never nooit op een ander neerkijken omdat die geen geld heeft voor dure investeringen of iemand die hardstikke veel plezier heeft van zijn paard en niet zo nodig hogerop moet.
Er zijn ook heel veel mensen die niet banketstaaflig doen maar het is gewoon echt niet leuk als het gesprek stil valt en ze je later negeren als er wordt gevraagd naar de afstamming van je paard en jij zegt: vuilnisbak oid. Ik vind het altijd vervelend als mensen echt zo'n "wij"groepje vormen enkel gebasseerd op materiele dingen.
Ben een beetje gefrustreerd Haha!
gelukkig is het op onze stal hardstikke gezellig en maakt het niet uit wat je met je paard wilt, je bent een paardenliefhebber dus hoor je erbij.
Ik heb trouwens wel een paar dure dingen: goed zadel en een Rambo deken bijvoorbeeld en die spullen heb ik omdat ik heb gemerkt dat goedkoop vaak op de langere termijn duurkoop is. En ik heb liever een goed zadel waar ik echt goed op kan zitten dan elk jaar een dure modieuse winterjas of skivakantie oid.

_________________
<font color="fuchsia" size="2">Sssst, stil! Ik ben aan het studeren...</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Katrien op 2001-12-02 12:08 ]</font>

aprillicious
Berichten: 859
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 12:52

-"Het valt me op dat mensen die veel geld hebben, dus het beste EK-paardje overkopen, dus les hebben van de beste instructeur en dus het duurste Kieffer spul eraan hebben hangen, alles en iedereen erafrijden. Het is niet leuk meer zo, waar blijven die bruine merkloze zadeltjes, en die vale capjes?"-
Je geeft inprincipe al antwoord op je vraag.

Als ik iemand was van rijke afkomst (door rijke ouders of rijke man) dan had ik ook wel een ek-paardje willen hebben, de beste instructeur etc. Als je nou eenmaal het geld ervoor heb waarom niet?
Dat is net zo iets als een huisje kopen in een flat terwijl je rijk genoeg bent om een Villa te kopen. Dan zal je ook voor het laatste gaan.

Ik zelf ben helemaal geen rijk meisje, maar heb toch geen goedkoop paard, geen goedkoop zadel etc. etc. etc. Maar mijn probleem is dat ik gewoon het beste voor mijn paard wil hebben, en dat zou inderdaad met goedkopere spullen ook kunnen, alleen dat betreft ben ik zelf gewoon een heel duur meisje. Ik zelf loop ook in dure merk kleding rond, en dan niet om er bij te horen, maar puur omdat ik het mooi vind, omdat ik me er lekker in voel en omdat dure merkkleding (en helaas niet allemaal) veel langer meegaat dan andere kleding. Je zou dus nu alvast kunnen verzinnen dat ik dus heel erg met me uiterlijk en verzorging bezig ben en dat heb ik dus ook met mijn paard. Vele verklaren me voor gek op stal (je moet het zien dat zal je het pas begrijpen) hoe ik met mijn paard omga. Maar doordat ik zo ben en zo doe, val ik inprincipe nog steeds onder de groep -"Het is niet leuk meer zo, waar blijven die bruine merkloze zadeltjes, en die vale capjes?"- En zo geloof ik dat de grootste deel van de paardensport nog in deze groep vallen, alleen die zie je niet in de hoefslag of bit of op tv.
Ga eens naar een manege waar je zat mensen zal vinden die dezelfde passie hebben als jou, alleen deze mensen kunnen het ze helemaal niet veroorloven om een paard te kopen en te onderhouden. Voor hun ben je net zo'n persoon zoals jij hierboven heb geschreven. Je moet gewoon niet teveel naar anderen kijken, maar kijk naar je zelf. En wees gewoon blij met wat je heb. (De wereld is nou eenmaal oneerlijk verdeeld)

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 13:08

IK heb ook best dure spullen op mijn paard liggen. Wil dingen van een goede kwaliteit, maar aan de andere kant kan ik net zo blij zijn met een dekje van 10,- of bandage's die ik zomaar kreeg.

Ja, als ik heel veel geld zou hebben had ik nu twee paarden gehad, dure spullen, goed les enzow. Maar helaas heeft niet iedereen het zo breed. Dus je moet roeien met de riemen die je hebt.
Tot nu toe ben ik heel tevreden met mijn gekke arabier, en sommige spullen die ik al 10 jaar heb Haha!

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 13:30

aargh op onze oude stal was het net zo!!!

wie wat op zn paard legt maakt me niets uit zolang het goed past vind ik het allemaal wel best, maar die verhaaaaalen!

jaa blabla ik heb pas les gehad van die trainer en die trainer... ik ben uitgenodigd voor die belangrijke wedstrijd en dat en dit... o enne ik wil een veulen kopen en het moet echt van een supergoede hengst zijn..... kots!!!

en dan als er mensen komen kijken voor een stal en mn vriendin (elise) en ik lopen toevallig in de stalgang dan gaat het:

ja mijn dochter rijdt z1 en mijn andere dochter springt blabla.... enne deze 2 ja tja... die 'spelen' wat met der paardjes weet je wel (natural horsemanship) en ja die rijden western, beetje recreatief..

*GROM*!!!!!!!!!!!!!!

daar kan ik echt agressief van worden!!! Frusty Misselijk

Het leven is een gebakje!

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-01 14:17

Citaat:

Ik ben niet zo'n 'verwaand' mens als dat jij bedoelt. Die krijgen dure dingen, en verwaarlozen het. Dat vind ik echt belachelijk.Juist. En dat is het punt. Het is gewoon een feit dat een goed merkzadel langen meegaat, maar sommige mensen gaan ermee pronken. Tuurlijk, iedereen mag trots zijn op zijn nieuwe zadel, maar je kunt ook te ver gaan. Nog een voorbeeld:

Zo heb ik zelf vroeger ergens gereden, en iemand was haar peesbeschermers kwijt. Ach, dan kopen ze meteen een nieuwe totale set, met strijklappen erbij, om een week later ze weer terug te vinden. Kijk, dan vind ik dat je te ver gaat. Gewoon de moeite niet te nemen om eventjes te zoeken....dat vind ik echt erg.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 14:24

Tsja, mensen die echt opscheppen daar kan ik ook niet tegen. Maar fieke, is het bij jou ook niet een beetje afgunst?
Ik heb 10 dekjes, 8 paar peesbeschermers, twee hoofdstellen... etc. De dekjes idd, omdat ikd an weer een mooie zie. Maar niet omdat ik anderen er de ogen mee uit wil steken. En zo bekijkt men mij ook niet, hoop ik. Maarja, als er mensen zijn die afgunstig zijn is het natuurlijk makkelijk om te roepen dat ik het alleen maar om de status doe, en geld verspil. Haha!

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-01 14:34

Nee, dit is geen afgunst. Ik heb zelfs een goede vriendin die alles heeft wat haar hartje begeerd. Die pony krijgt een 11 gangen menu (echt waar) heeft 2 paar eskadronsetjes (beenbeschermers) heeft 3 zadels, goede pony, Anky rijkleding, en ze is echt een schat van een meid.
Maar zo heb ik ook iemand die ik echt Misselijk Zij heeft geen eens zoveel, toch wel het nodige om eens flink over op te scheppen, en ze zegt geen eens hoi tegen mensen uit haar les die in haar ogen niet zo veel hebben. Zulke mensen kan ik dus echt niet hebben.

En ik heb zelf ook het beste voor mijn Mylord, maar zeker niet overdreven. Hij krijgt gewoon wat hij nodig heeft. Dit ook omdat hij een goede rijpony is, waar ik volgend jaar mee ga starten. Deze kun je dus niet in zijn nakie op de wei zetten, hij heeft veel meer nodig. Maar mijn vorige verzorgpony was geen rijpony, maar die liep marathon. In hun ogen was dat dus minderwaardig, en dat meisje zei mij toen nooit wat! Totdat ik op een wedstrijd in de prijzen viel, begon ze hoi te zeggen, en een praatje te maken. Nou, ik zal je vertellen, ik heb me net zo hard weer omgekeerd....


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: fieke op 2001-12-02 14:35 ]</font>

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-01 14:39

Citaat:
Ik heb 10 dekjes, 8 paar peesbeschermers, twee hoofdstellen... etc. De dekjes idd, omdat ikd an weer een mooie zie. Maar niet omdat ik anderen er de ogen mee uit wil steken.


Uum, kijk, 8 paar beenbeschermers vind ik een beetje overdreven. Met 1 paar red ik het ook. Maar, Ik heb zelf ook twee hoofdstellen, 1 voor de wedstrijden, en een hele ouwe voor thuis. ( modderstamphoofdstel Haha! ) En ik heb 3 dekjes. 1 wedstrijddekje, 2 gewone. Deze kan ik omwisselen als er 1 heel vies is. Kijk, niks overdreven toch?

Ik snap dat je een dekje koopt als je het heel mooi vind, en als je er dezelfde meid bij blijft, zal ik je aardig vinden. Maar ik kan het potverdorie niet hebben al ze een shet de grond in stampen, enkel omdat er een pannekoekzadeltje op ligt, en een oud hoofdstelletje aan hangt. So what? Als de ruiter er toch plezier in heeft, is alles ok? De elite-ruiter heeft ook plezier ok, maar ga niet andere mensen afzeiken die toevallig niet zo veel te besteden hebben.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: fieke op 2001-12-02 14:43 ]</font>

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 14:55

ik ben het helemaal met fieke eens.
we willen toch niet dat paardrijden zo'n kaksport wordt??gewoon genieten van het rijden, natuurlijk is dressuur ook leuk en voor een wedstrijd moet je er netjes uitzien, maar het wordt wel een beetje overdreven.
je ziet niet meer zo snel iemand die lekker een bosrit maakt. de manege waar ik op rijd van de eigenpony's zijn de meeste geen kakkers, 10 langs een beek stappen en je bent in het bos, mooie grote buitenbak en wat doen ze, trainen trainen en nog es trainen in de binnebak. met dit weer kan je toch best buitenrijden?? of is iedereen vam suiker??en de bak is niet modderig, want er liggen houtsnippers in. zitten ze ook nog te zeiken van ja de bak is telkens bezet, maar de buitenbak is bijna altijd vrij, maar die zijn te verwend geworden om daar in te rijden. ik erger me er soms zo erg aan!!!!!! Boos!

Ethelate

Berichten: 19867
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 18:14

Het is ook geloof ik niet dat het alleen aan je spullen ligt, als je een wedstrijd rijdt met een arabier wordt die hoger geschaald als een haflinger bv.
Ik vandaag helemaal trots op me haflinger, liep ermee naar de stal en iemand echt zo van: "heb je een haf gekocht? MAAR je wilt toch dressuur rijden?" Alsof dat niet kan met een haf!
Maargoed, kan mij niks boeien wat ze er allemaal van vinden! Al boren ze hem helemaal de grond in, voormij is hij de held! Ik vind hem lief, mooi en rijdt fijn, en dat is wat ik zocht, ik ben er happy mee, dus waarom niet goed?

Ik ga ook echt geen nieuwe dingen kopen om op de pony club te showen, want wat heb je er aan? Gewoon lekker rijden, heb je meer aan geloof ik!
Haha!

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 21:25

ik wil effe reageren op het feit dat er hier zo negatief wordt gedaan over mensen die mee rijden voor een EK.
ikzelf rij op dit moment mee in de selectie voor het EK bij de pony''s. En ik rij mee voor de EK selectie bij de paarden. Ook heb/ rij ik nu 4 paarden. 2 paarden, 2 pony''s. Ik denk dat wanneer je hoog in de sport wil kunnen meekomen, je dit wel nodig hebt, zeker bij SGW, omdat ernog wel eens eentje een blessure kan oplopen.

Owja, ik koop ook heus wel eens spullen van me eigen geld en ik train 5 uur per dag. en naar school,m dus het is niet zo dat ik er niets voor doe ofzo.
Verder vind ik het slecht dat er hier wordt gezegd dat wanneer je een EK pony naar een EK rijd, dat dit minder is.Sorry, maar een goede pony moet nog steeds goed gereden worden, anders blijft ie niet goed. Dus dat vind ik onzin.

Ik bedoel, veel mensen van het EK zijn super arrogant enz. maar je moet er wel rekening mee houden dat niet iedereen zo is.
Wanneer je meerdere paarden hebt, krijg je automatisch meerdere spullen. En ja, ik moet toegeven dat ik het belangrijk vind dat mijn paarden er netjes en mooi bijlopen. Dit gaat niet om status, dit gaat over het idee hoe je jezelf presenteerd. Ik vind het belangrijk dat je jezelfnetjes presenteerd. Dit hoeft helemaal niet met allemaal dure spullen,als het er maar netjes uitziet. Maar ik vind meestal de wat duurdere spullen ,ooier. Dit is gewoon het feit dat het meestal beter ligt en netter is afgewerkt. Maar ik heb ook heus wel merkloze spullen. De prijs maakt niet uit.
Over de instructeur: ik krijg 2 keer per week super dressuur les. Van een heel goed iemand. Maar dit is alleen met het idee datdat het belaangrijkste is van het rijden. Je zult toch goed les moeten krijgen omgoed te kunnen presteren. En wanneer je op hoger niveau rijd, is het moeilijker een instructeur te vinden die hierop les kan geven. Dan kom je automatisch bij de goeie en bekende uit.
En over het EK pony rijden boven een groene pony rijden : een goede pony loopt niet goed zonder goede ruiter. Dus dit is onzin. Kinderen moeten de kans krijgen om ervaring te krijgen op een goede, ervaren pony.
En sorry dat ik het zeg, maar als mensen het zich kunnen veroorloven, wat is het probleem dan???


_________________
Love ya all!! keep smiling!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Merel Blom op 2001-12-02 21:28 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Merel Blom op 2001-12-02 21:39 ]</font>

gomir

Berichten: 23720
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 21:34

Go merel Haha! Ik heb er niets meer aan toe te voegen!

Veel mensen zien alleen de buitenkant, maar al het werk dat er achter zit vergeten ze...
Het is natuurlijk wel makkelijker om met een Z-pony(verschilt niet veel van een EK-pony) weer in het Z te komen, als dat met een groene pony te bereiken. Maar het blijft een feit dat het paard niets doet als de ruiter niets doet!

En mensen die hun geld willen uitgeven aan reserve-reserve-reserve...etc.-spullen moeten dat toch lekker zelf weten? Haha!

(BTW: ik heb zelf maar een gewoon huis-tuin en keukenpaardje Haha! waar ik heel blij mee ben. Ik zou echt niet willen ruilen voor een supertalent, ik heb toch de tijd niet om dat te benutten...Moet er niet aan denken dat ik elke keer naar selectietraining enzo zou moeten Haha!)

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: gomir op 2001-12-02 21:37 ]</font>

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-01 08:12

Volgens mij heerst er ook veel jaloesie. Kan ik me ook wel voorstellen hoor. Het is natuurlijk flink balen als je leuk kan rijden maar geen goed paard kunt veroorloven. Tja en als je dan sommige ruitertjes ziet die een dure pony krijgen, dure training, dure spullen en vervolgens naar een EK mogen, dan denk je wel eens oliebol was ik dat maar.. Ik heb me daar maar van af gezet. Niet dat ik het iemand niet gun hoor, maar ik kan gewoon niet zo veel waardering opbrengen voor een ruiter die het allemaal min of meer komt aanwaaien dan een ruiter die er echt voor geknokt heeft. Dus ik stop met jaloers zijn en steek mijn energie 100% in het goed leren paardrijden Knipoog

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-01 08:30

[Quote] Niet dat ik het iemand niet gun hoor, maar ik kan gewoon niet zo veel waardering opbrengen voor een ruiter die het allemaal min of meer komt aanwaaien dan een ruiter die er echt voor geknokt heeft. [quote]

Niemand die naar het EK gaat, komt het "" aanwaaien". Als je merkt hoe hard je er voor moet trainen en hoeveel je er voor moet opg even, weet je dat het niemand zomaar komt aanwaaien.

En ja, het is zeker een vorm van jaloerzie

Haha!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: knockout1 en 12 bezoekers