Tweede paard, verstandig?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-01 21:28

Sinds kort heb ik te horen gekregen dat een familielid van mij haar paard wil verkopen. Het betreft een 3 jarige hengst, met een zeer goed papier. Ik ben weg van dit paard, en daarbij zou ik het jammer vinden als het paard uit de familie zou verdwijnen. Het paard is uitgekozen door een inmiddels overleden oom, dus er zit ook nog een stukje emotionele waarde aan.
Nu zit ik wel met een probleem als ik besluit het dier over te nemen. Ten eerste is er geen stal over, dus zou ik moeten uitwijken naar een pensionstal in de buurt. Het tweede, ik denk het meest belangrijke punt is de tijd. Ik probeer altijd een goede verdeling te maken tussen paard en studie, maar ik vraag mij af of het nog wel te bolwerken is met twee paarden. Ik vind mijn studie erg belangrijk, ben ambitieus en wil ook perse verder komen in dit vak. Daarom mijn vraag aan de mensen met fulltimebaan of studie, hoe pakken jullie dit aan? Is het met een goede tijdsindeling wel te doen om twee paarden te houden? Ik zou het heel vervelend vinden als achteraf blijkt dat het allemaal erg tegenvalt.


CC - LOVER

Berichten: 551
Geregistreerd: 07-10-01
Woonplaats: dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-01 22:46

eigenlijk geef je het antwoord zelf al
waarschijlijk heb je er dus geen tijd voor
en je wil toch ook niet dat het ten koste gaat van je huidige paard?

naturlijk is het jammer dat dan die hengst weggaat, juist omdat je hem graag in de familie wilt houden
als je geld genoeg voor hem hebt zou je hem ook in pension kunnen zetten en er bijvoorbeeld een verzorger voor zoeken, of voor je paardje wat je nu al hebt

als je die hengt én je eigen paard én je studie wil doen heb je het wel erg druk, waarschijlijk zal het dan met alle 3 dingen slechter gaan

succes

ikke

Berichten: 27191
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-01 22:55

Ik ben bang dat er ddan "slachtoffers" gaan vallen. Zoals je zelf al schrijft zal tijd een ernstig probleem worden.
Als je per se de beide paarden zou willen aanhouden, dan zul je op zoek moeten naar helpende handjes.

Succes, Gery.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-01 09:40

Je kan het nieuwe paard ook tijdelijk uitbesteden aan een ruiter die je vertrouwt. Dan hoef je er niet dagelijks heen voor de verzorging en dan kan het paard tegelijkertijd wat doorgereden worden. Kies dus wel een goede ruiter, niet de eerste de beste.
als verkopen nu zuur voor je is, en je verwacht over een jaartje ofzo wel tijd te hebben, zou ik hem zo behouden.

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-01 11:43

Moeilijk... Het scheelt een beetje of je bij die pensionstal nog zelf moet uitmesten e.d. Als je dat niet hoeft te doen, scheelt dat in ieder geval tijd.

Ik werk zelf fulltime en heb twee paarden die gelukkig nu bij elkaar op stal staan. De eerste anderhalve maand stonden ze bij twee verschillende stallen die wel vlakbij elkaar gelegen waren. Bij de ene stal werd er gemest, bij de andere moet je het zelf doen.

Ik vond het ontzettend onhandig om de paarden op verschillende plaatsen te hebben staan. Dat gesleep met al je spullen en om nou alles dubbel aan te gaan schaffen (longeerlijn,- zweep, zweetdekens e.d.)

Bij de huidige stal moet ik zelf uitmesten, dus dat kost tijd. Je wilt toch graag alles goed doen, ook qua aandacht geven, dus ben je: of erg lang per dag bezig, of je schippert wat en doet de ene dag het ene paard "beter" en de volgende dag de andere.

Je kunt ook een bijrijder zoeken, als je dat tenminste wilt. Ligt er ook een beetje aan of je paard bij die pensionstal dagelijks naar buiten kan, zoniet, dan zal hij dagelijks beweging moeten hebben!

Wat ik in ieder geval elke dag met elk paard doe is poetsen. Voor controle, contact en omdat ze nu dekens op hebben even de boel luchten en lekker rossen. Soms rij ik er 1 en longeer ik er 1 en dan doe ik het poetsen iets minder uitgebreid. De andere keer rij ik er 1 en geef de ander rust en poets ze allebei heel uitgebreid. De andere keer longeer ik er 2 en zo varieer ik een beetje.

Ik vind het qua tijd best tegenvallen om er 2 paarden op na te houden als je ook zelf moet mesten, hoef je dit niet, dan scheelt het zo weer een half uur.

Maar ja, werken en studie is niet hetzelfde: ik hoef na die tijd niet nog eens te leren ook....

Tja, wat moet je doen? Als jij dat paard heel graag wilt hebben zou ik hem kopen en dan een geschikte oplossing zoeken in de vorm van een verzorger of zo. Volg je gevoel maar! Succes bij je beslissing!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-01 12:09

Aan mij moet je het niet vragen, binnenkort heb ik er 3, nou ja 2 van mezelf en 1 van een vriend die ik ga rijden. Lachen

Veel mensen zeggen: zou je dat nou doen en blablabla, maar als je iets echt wilt...
Je moet natuurlijk wel goed kijken of je de tijd hebt en het er voor over hebt om dingen te laten hiervoor.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-11-01 12:17

Bedankt allemaal! Ik heb nog tot januari bedenktijd, dus ik kan alles voor en nadelen nog uitgebreid afwegen. Ik zat er idd ook aan te denken om er iemand bij te nemen, een persoon met wat meer rijambities dan ik. Het dier heeft namelijk een groot portie talent en ik vind wel dat dat goed benut moet worden.

En jura, ik schrok ook een beetje toen je ik las dat je een derde erbij kreeg! Haha! Ik vind het nog steeds knap hoe mensen het allemaal voor elkaar krijgen!

apenstaartje

Berichten: 709
Geregistreerd: 24-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-01 12:55

Samen met mijn man hebben we er twee. Normaal gesproken zouden we altijd samen gaan. Maar vanwege studie werk enz.. komt het erop neer dat ik ze 3 a 4 dagen in mijn 1tje. Ik vind het vreselijk leuk om ze te doen. Maar als je mij nu vraagt wil de dit 7 dagen in de week. Nou nee. Ik heb een fulltime job en dat zou bij mij niet samen gaan.
Op deze manier is het goed te doen en blijft het leuk. De paarden komen niets te kort op de dagen dat ik ze doe en krijgen ze evenveel aandacht dan de andere dagen. Wellicht dat je er iemand voor kunt vinden die hem of je andere paard een paar daagjes wil doen. Wellicht de oude eigenaar??

Wens je sterkte met de beslissing.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-01 15:37

ahum, hier zit er eentje.... ik heb ook een 2e paard (een derde zelfs maar die zal ik op den duur verkopen). Ik beleef ontzettend veel plezier aan beide paarden en ik wil ze geen van beiden meer kwijt. Maar ik heb het er wel altijd druk mee, veel dingen die ik verzaak, mijn huis ziet er dus zelden netjes uit. tja, wat wil je. het is een keuze. Ik denk dat het met een studie misschien iets moeilijker ligt. Ik heb wel geleerd vlot met de paarden aan de gang te gaan. niet uren borstelen en dat soort dingen.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-01 16:12

Ik reed er eerst van een 40 tot 50 urige werkweek 3.
Snap niet hoe ik het volgehouden heb maar het ging best goed.
Men werk leed er niet onder en de paardjes ook niet. Maar ikke wel Haha!
Hier moest ik ook nog eens zelf mesten. Ze stonden wel op dezelfde plaats.
Maar persoonlijk zou ik het achteraf gezien toch nooit meer doen.
Ik weet dus ook niet of je samenwoont of zo.
Maar ik was om half 7, soms om half 6 de deur uit en kwam tussen 11-12 uur savonds thuis.
Niet bevordelijk voor als je samenwoont Lachen
En ook niet voor je innerlijke rust.

Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-01 17:44

Ik heb twee pony`s en ook mijn school. Ik doe het zo: de Shet heeft een verzorgster voor drie dagen in de week ( 2 x rijden, 1 keer uitmesten poetsen en tutten) en de Fjord loopt mee in de voltigeles en in mijn moeders les en dan mogen ze nog beide een dagje vrij. Zo kom ik op `slechts` 7 x rijden per week. Beau staat bij mij thuis dus die moet ik zelf voeren en mesten maar hoef daarvoor niwt lang te reizen Haha! . Pjelk staat op de manege en wordt daar gevoerd en uitgemest, wat ook weer tijd scheelt voor mij. Succes met je beslissing.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, Caroline52, DarkCupid, girlyggirl, Izzy19, mooney, Murosch, Princess34, Rije, rosslover, Yahoo en 23 bezoekers