Schrik en *auw*

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-01 11:11

Ik wilde net de paarden buiten gaan zetten en heb wel weer de schrik van de maand gehad.
Isolda ging hangen in haar stand terwijl ik haar halster nog niet los had. Ze hong dus met haar volle gewicht aan het touw, wat natuurlijk knapte, door de druk viel ze op de grond. Ik schrok me dood. Ze lag bijna languit!
Gelukkig bleef Berber braaf staan zodat ik Isolda helemaal na kon kijken. Geen wondjes ofiets dergelijks en met haar buik leek ook alles goed. Zelf keek ze monter en ze leek nergens pijn te hebben. Opgelucht was ik wel, maar de tril had ik op de lip.
Pfff... gelukkig dat z'on veulen achter een stevige buik ligt, maar ik ben me echt half lam geschrokken.

Lekker op paardenverwendag!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: jantina op 2001-04-07 12:13 ]</font>


Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 09:29

Ik heb vroeger een verzorgpony gehad, die deed het (hangen) een bepaalde periode van het jaar. Reden onbekend. Kreeg ze het zomaar in haaar hoofd, en gig hangen, ze trok of het halster, of het touw en ook eens het hek kapot! op een gegeven moment bleef mijn vriendin of ik met een zweep achter haar staan, en als ze weer wou gaan hangen een filnke mep op d'r kont! Scheve mond\\

LadyMadonna

Berichten: 58678
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 09:33

ik heb het op de manege een keer gehad. Ik stond Elmira te poesten (grote bruine merrie van 174). Ze schrok ergens van, en ging hangen, maar met haar achterhoef stond ze op de tuinslang, waardoor ze dus op haar kont gleed.
Toen had ik ook flink de bibbers

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 10:04

Marillion doet dat graag in de trailer! Een keer had ik de stang al losgemaakt, maar HEM nog niet, ging ie hangen, trok (gelukkig...) de hele musketonhaak aan gort en kwam achteruit de trailer uitgedenderd. Dat vergeet je dus eens, maar nooit weer...eerst je paard los dus!
De tweede keer trok ie zich los, terwijl ik hem net vast wilde zetten en de stang nog niet goed vast zat. Hij douwde zo die persoon die achter hem stond aan de kant en ging met een noodvaart de trailer uit...reden: Makepeace stond nog niet in de trailer! Gevolg: hij had niks, ik een gebroken duim....4 dagen voor de Almelose Ruiterdagen..balen!!
De laatste keer flikte hij hetzelfde en WEER omdat Make nog niet in de trailer stond. Gevolg: twee handen vol brandblaren.En hij viel deze keer dus languit op het asfalt en wilde bovenop de dijk (daar moest je dus in en uitladen..bibber..) aan de kletter gaan. Gelukkig kreeg ik hem nog op tijd te pakken. Hij had een schaafwond op zijn heup en verder niets, zo leek het. Twee maanden later werd hij kreupel en bleek er toch iets misgegaan te zijn bij die val. Had zijn heup geblesseerd en daardoor een spier verkeerd belast! Hij heeft 12 weken stilgestaan, maar is gelukkig weer helemaal goed. En..sindsdiend doet hij nooit meer moeilijk in de trailer...afkloppen!!!!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-01 12:24

Ik ben er gisteren achter gekomen dat IS. een klein plekje op haar achterbeen had, maar het stelt niets voor.
Isolda gaat dus af en toe hangen. Als er iets is waar ze van schrikt of als ze te ongeduldig is.
Normaal doe je de staldeuren open, maakt je paard los en ga je de stal uit. Ik ga eerst de stal in, maak beide paarden los en doe dan de deuren open. Dan moet ik ffies oppassen dat ik niet omvergedenderd wordt, maar verder gaat dat best.
Gisteren dus niet goed gedaan en ik werd direct afgestraf. Nou ja, nog een half jaartje ofzo, dan heb ik een box voor Islpisl.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anitas1994, dees_daan, Duhelo, judithM, Licor, loveskiara, oblix, Pferdelove, Roosje1993, sas66, shetjeIris, Tiffany, zosja24 en 19 bezoekers