Wat zou je doen als je paard een ongeneesbare heeft?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tinne

Berichten: 13717
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 19:25

Tinne heeft dus spat, ook ongeneesbaar. Op een gegeven moment ging ze dus kreupel lopen, heeft de dierenarts haar onderzocht en zei dat ze spat had Verdrietig . (het gevolg hiervan was dat ze verkocht werd Huilen Huilen Huilen ). Ze mocht niet meer springen, omdat ze dan sneller kreupel zo gaan lopen als ze een balk aan zou raken, verkeerd neer zou komen bij het neerkomen enz. In de tijd dat ik erop reed was ze niet kreupel en dus ook erg fijn om te rijden, maar ik wist dat ze altijd kreupel kon gaan lopen. Als een paard met spat kreupel gaat lopen doet het vaak extra veel pijn. Hierdoor moeten ze dan ook ingeslapen worden Verdrietig Huilen Verdrietig Huilen . Ik moest hier dan ook altijd rekening mee houden, heb ik ook gedaan hoor. Ik heb het altijd rustig aan gedaan zodat ik (bijna) zeker wist dat het niet door mij zou komen als ze kreupel ging lopen. Elke keer als ik op haar reed, hield ik er rekening mee dat het ook de laatste keer kon zijn. Dus heb ik haar ook heel veel geknuffeld, veel appels enzo gegeven, kortom erg verwend. Maar ja...ik zou niet weten hoe het nu met haar gaat (voor meer uitleg zie profiel Huilen )

xxx


Imposante

Berichten: 1308
Geregistreerd: 29-06-01
Woonplaats: Almere!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 19:36

Jeetje das een moeilijke vraag. Ik denk veel genieten van de laatste momenten die ik met m'n paardje heb. En extra verwennen. En daarna, ONTROOSTBAAR zijn!

Play Like A Man, Win Like A Woman!

Dennis

Berichten: 28759
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 19:43

Dien heeft ook iets wat ongeneesbaar is. Ze is over de kop gegaan en heeft een zenuw beschadigt. De coordinatie in d'r achterbenen is niet goed en ze loopt dus een beetje vreemd. Ze heeft er zelf geen pijn aan dus we rijden er gewoon op(ze vind het ook veelste leuk). Ze is fokmerrie geworden(ze heeft wel goeie papieren en het is niet erfelijk, het komt dus door een ongeluk).
Ik verwen haar dus en geeft haar wat te doen. Als hij/zij er onder zou lijden zou ik er wel wat aan doen want dat zou niet eerlijk zijn.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 20:03

Hangt er vanaf of het dier pijn heeft of niet.
In het geval van pijn: proberen daar zo snel mogelijk een eind aan te maken, een dier dan lang in leven houden heeft niets met dierenliefde te maken, maar alles met eigenbelang.
Als een dier geen pijn heeft hangt het helemaal van die situatie af, sommige dieren hebben er zelf ook genoeg van en 'willen' niet meer verder, ook niet een weiland met een gezellig maatje.

Nulla tenaci invia est via

taniek
Berichten: 44
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 20:04

Als mijn paard een ongeneeselijke ziekte zou hebben zou hij bij mij mogen blijven,zijn oude leventje slijten zeg maar,dat vind ik wel zo terecht.

Missy

Berichten: 6519
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 20:11

ik ben het wel met margreet eens
als het paard pijn heeft,denk ik dat ik hem laat inslapen.Het is gemeen om je paard pijn te laten lijden omdat jij hem niet kan missen
en als hij geen pijn heeft,Zelf houden denk ik.Lekker laten genieten.
Maar ik vraag me af wat ik zou doen als het paard nog jong is,4 ofzo. Zou je hem dan nog houden als je er totaal niets meer mee kan en hij nog een leven tegaan heeft??? Verward

We verwachten niets maar toch..
WoW-addict ^.^

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 20:13

Ik zou mijn paard in laten slapen....
Ten eerste omdat het een harde donder is, die het dus beslist niet laat merken als ze wel pijn heeft en ik zou me dan elke keer afvragen of ik niet een paard dat vergaat van de pijn in leven houdt.
Ten tweede omdat ze niet meer zou kunnen rijden. Dit is geen eigenbelang, omdat ik er dan niet meer op kan, maar ik heb haar een keer twee maanden stil moeten zetten ivm een operatie en ze had echt nergens plezier meer in....niet in in het weiland lopen (alles wat te dicht bij haar kwam kreeg een mep, terwijl ze normaal superlief is) ze at bijna niks meer terwijl het normaal een vreetzak is en ze trapte, beet en sloeg, terwijl het echt een van de vriendelijkste pony's is die ik ooit heb meegemaakt, kortom, ze had er echt geen plezier in, terwijl ik iedere dag met haar wandelde. Ik zou haar er dus geen plezier mee doen door d'r in leven te laten en dan is de keuze voor mij heel makkelijk, zodra zij er geen plezier meer in heeft is het over. ik wil haar het liefst houden tot ze sterft aan ouderdom, maar als merk ik dat zij geen plezier meer heeft in haar leven dan is het over. Het zou alleen maar egoistisch zijn om haar dan in leven te laten.

Ik vind dus dat je naar het paard moet kijken, zolang deze nog lol heeft in zijn leven en geen pijn, zou ik hem niet laten inslapen.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jerai lover op 2001-11-25 20:15 ]</font>

Joleen

Berichten: 4246
Geregistreerd: 27-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 21:51

Als het pijnlijk was: In laten slapen. Dat heb ik namelijk bij Brando gedaan. Verdrietig Het is gemeen om hem met pijn te laten leven. Je moet de oplossing nemen die het beste voor het paard of de pony is.

Er staat een man op de bus te wachten, valt hij eraf..

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 23:04

Joleen, je bent een kei.!!!!!!! *LOL* Jij oud van je paard en heb hem niet onnodig laten lijden.

Als een paard wat heeft dat niet meer beter wordt en het paard heeft pijn, dan is inslapen of afmaken het enige wat je moet doen.

Als jij je paard vol stopt met pijnstillers, dan sponser je nix anders dan de DA . De DA wordt rijker, jij armer en je paard krijgt toch meer pijn.
Waarom zou je dan een dier in leven laten?? Je houdt jezelf voor de gek en je schiet er nix mee op.

Ik zelf zou 1 uitstel van executie geven en dus een second opiun vragen. Komt daar het zelfde uit, dan is er maar 1 ding wat ik zou doen: Het dier uit zijn lijden verlossen.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 23:20

mijn paard had hoefkatrol, waardoor ze niet meer in de sport kon lopen. Ik was net bezig haar te verkopen toen dat geconstateerd werd, dus dat kwam slecht uit. Ik heb haar nog meer dan een jaar gehouden, laten dekken, maar toen ook dat het tweede jaar niet lukte heb ik besloten haar weg te doen. Ik betaalde me blauw aan stalling, terwijl ik alleen nog maar wat met haar kon stappen omdat ze steeds slechter werd.
Ik heb haar verkocht voor een symbolisch bedrag aan een vriend van een vriend van een kennis..etc.. Waar ze nu is wil ik niet aan denken, die man wou er mee fokken, maar aangezien dat bij mij ook niet lukte verwacht ik dat ze nu (5 jaar later) wel bij de slacht is beland. Verdrietig Ik heb er toch wel vaak spijt van, maar op dat moment leek het de beste oplossing.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 02:02

In geval van een ruin waarschijnlijk naar de slacht...
Is het een goede merrie en heeft ze geen pijn dan zou ik met haar fokken en anders ook hier de slager.

Overigens zou ik ze zelf niet weg kunnen brengen, maar mijn vader zegt altijd dat hij er tot het einde aan toe bij blijft...

Percy
Berichten: 11088
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 10:28

Ik had een ruin, Ringo, en daar was ik heel erg aan gehecht, zo erg dat ik het belangrijker vond om hem te kunnen houden dan te kunnen rijden. Toen hij ongeneeslijk ziek werd (auto-immuumziekte) heb ik hem dan ook gehouden tot hij te slecht werd. Op het moment dat een paard pijn krijgt, of het plezier in het leven verliest is voor mij de grens bereikt anders is het geen paardenliefde maar egoïsme. Ik heb toen wel een veulen gekocht om daar later mee verder te kunnen want ik had helemaal geen zin meer om op een ander paard te rijden. Mijn man had namelijk ook net de paarden ontdekt en ik had bedacht dat we dan samen het jonge paard konden doen, had hij bijna drie jaar om te leren rijden. Na een jaar of twee begon het weer te kriebelen en toen heb ik een tijdje een paard geleasd tot mijn andere paard oud genoeg was om in te kunnen rijden. Mijn pony Xanthippe had kanker en net toen ik dacht dat ze minder plezier in het leven begon te krijgen en de winter eraan kwam (dan ging het altijd al wat minder met haar) nam ze mij de beslissing uit handen. Ik vond haar op een ochtend dood in de stal (dat was geen pretje). Ze had een hartstilstand gehad. Ze heeft nog een hele tijd een gelukkig leven gehad en genoot ervan om met de andere paarden op de wei te staan. Ze is uiteindelijk 28 geworden.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Nathalie w

Berichten: 675
Geregistreerd: 05-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 15:05

IK heb op het moment twee paarden die niet helemaal goed zijn waarvan 1 niet berijdbaar meer is maar geen haar op mijn hoofd die haar weg zal doen op het moment dat ik zie dat een dier pijn heeft zou het pas betekenen dat ik ze in zou laten slapen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: elude, froggo, gaby_kremer, Googlebot, Joanne_, lotte_dl, Nooor_, Obelix95, plutolover, Reusje_xx, xChoco, Yahoo, Yvon8 en 27 bezoekers