Hoe sta jij tegenover oudere pony's??

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-01 20:17

Zoals jullie weten heb ik een pony van 19. mijn maatje, mijn knuffel, mijn alles.
Toen ik hem kocht was hij 17, en ik was dolblij. Wilde wedstrijden rijden, maar wist toen nog niet dat hij er niet geschikt voor was.
Nu is hij 19, en ik wil nog steeds dolgraag wedstrijden rijden, echt een droom van mij, maar hij kan het niet omdat hij natuurlijk al wat stijver aan het worden is, en oefeningen natuurlijk minder snel oppakt. Ik heb me maar over die droom heen gezet, en wacht tot ik de kans heb om er een paardje bij te kopen, ( ook al is dat over 4 jaar) en mijn lieve bollie een goede oude dag in de wei krijgt. Never nooit zou ik mijn pony verkopen omdat hij te oud is , en hij mijn droom niet waar kan maken.

Sommige mensen denken voor mijn gevoel te makkelijk. Iedereen zegt tegen mij, ah verkoop hem toch, hij kan geen wedstrijden lopen, en jij wilt dat zo graag. Is het rijden dan echt het belangrijkste Verward Voor mij maakt het niet uit of ik nu wedstrijden rij, of over 4 jaar. Dan zal het waarschijnlijk alleen maar makkelijker worden i.v.m eigen vervoer.
Als je moeder niet meer kan lopen verkoop je haar toch ook niet ?

Stel je bent nu 11, je hebt een pony van 7, ( even een algemene leeftijd). Dadelijk als jij 21 bent is die pony 17. Is het dan eerlijk tegenover je pony om hem weg te doen??? Ik vind van niet.
Elk paard word oud. Dan is er dus in het vooruitzicht dat elk paardje als ie ouder word een nieuwe eigenaar krijgt Verward Maar als die
*nieuwe eigenaren* dadelijk ook geen oudere pony meer willen, wat gebeurt er dan met afgedankte oudjes (ja afgedankt zo zie ik het dan) Verward Frusty Volgens mij is het einde dan zoek.

Ik wil graag jullie meningen hierover horen, en ook met duidelijke argumenten...

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:26

Ik heb mijn pony gekocht, omdat ik dolgraag mijn eigen rijpony wilde. 1tje die helemaal alleen van mij was. Ze hebben me toen aangeraden om te beginnen met een 'oudje'. Ik wilde er eigenlijk eentje van rond de 15 waar ik nog wat aantal jaartjes mee kon rijden. Maar heb toen uiteindelijk een schat van 21 gekocht. Ik was helemaal verliefd op hem. Omdat hij op vroege leeftijd al Z2 dressuur was, is hij sowieso al eerder versleten dan een pony die met zijn 18e de eerste B wedstrijd loopt. (is maar een voorbeeldje) Ik heb veel van mijn pony geleerd. En heb veel concoursen met hem gereden. Nu is hij inmiddels bijna 23 en gaat hij met de dag achteruit. Hij is écht versleten. Ik kan de pony zijn oude dag niet geven. Mijn ouders willen niet gemiddeld 500.- per maand kwijt zijn, aan een pony waar ik niet mee kan rijden. En het klinkt stom, maar ik vind er niets meer aan om iedere dag maar een beetje te wandelen, knuffelen en poetsen. Die tijd is voorbij, toen ik net van de manege af kwam vond ik het heerlijk. Maar nu wil ik echt verder in de sport. Dat gaat helaas niet met mijn pony dus heb ik (met veel verdriet! vergeet dat niet!!) samen met mijn ouders en staleigenaar besloten hem te verkopen. Hij komt gelukkig goed terecht en daar ben ik blij om. ik vind dat mijn pony zijn pensioen verdient, en helaas kan ik hem dat niet geven. Verdrietig

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:30

he hallo
ik vind het goed hoor dat je zo denkt
ik vind het zielig als je een pony al zo lang heb en je doet hem dan weg omdat hij oud is
nou ja
groetjes

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:32

ik vind dat je niet altijd een paard weg moet doen, maar ik vind wel dat er hier te dramatisch wordt gedaan over een pony weg doen.

ik heb een heer een pony aan een manege verkocht. Omdat die pony het super vond om met kinderen te lopen.

Nu hoorde ik dat een meisje met een weiland hem heeft gekocht om hem iedere dag te knuffelen. Dus er zijn ook mensen die het knuffelen wel leuk vinden

Haha!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:42

ik vind dat het er helemaal aan de situatie ligt. hiermee wil ik zeggen; moet je er veel geld voor betalen voor de stalling enzovoorts en gun je een oude pony niet de hele dag op stal?
misschien heb je dan veel verdriet maar denk je aan de bestwel van de pony en verkoop je hem toch aan bv iemand met een wei en een grote schuilstal waar ie elke dag lekker verwend wordt. hierbij denk je dus niet aan jezelf maar aan de pony. nu een ander voorbeeld; je bent 12 en hebt een pony gekocht van 18, het gaat goed, je doet af en toe kleine onderlinge wedstrijdjes en het gaat je goed af. maar naar 4 jaar is de pony niet meer echt wedstrijdgeschikt en jij wilt dat wel. dat je hem dan verkoopt voor jouw, omdat jij verder wilt in de sport.. ja dat is wel een beetje stank voor dank. een pony die zich zo voor je hebt ingezet op zijn oude dag door verkopen vanwege wedstrijden.

ikzelf zou het volgende doen; ik heb de beschikking over een eigen weiland en over een jaar ook een eigen stal (1) en als mijn pony over bv 14 jaar als hij 25 is en ik 27 dat ik dan mijn pony blijf verzorgen en knuffelen en lekker zijn oude dag gun omdat hij het werk niet meer aankan aleen af en toe een buitenrit . zo denk ik er nu ook maar het kan ook zijn dat ik dan een nieuw paard wil, en daarmee weer wil gaan lessen en springen enzovoorts. als dat het geval is dan doe ik het bv als volgt; ik zoek een tienermeisje tussen bv 11 en 15 en die laat ik mijn pony verzorgen, dat zij hem dus poetst, en mee wandeld, knuffelt, en af en toe een buitenritje en dat zij dan ook meebetaalt bv zij betaald de wormenkuur en het voer en de spullen voor mijn pony en dan heb ik het geld om er een 2de paard bij te nemen, ik laat mijn pony dan niet vallen maar ik doe mijn pony dan ook af en toe poetsen als het meisje niet kan en natuurlijk veel knuffelen en voeren, wormenkuur geven enzovoorts . maar verkopen, nee nooit!!

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 20:48

Yentl, zo wilde ik het eerst ook doen. Maar zo iemand vinden die dat wil doen, is echt moeilijk. Hier zijn veel meisjes op zoek naar een verzorgpony. Maar als ze dan horen dat je er niet meer echt mee kan rijden, en toch moet betalen. Zeggen ze NEE

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

ikke

Berichten: 27191
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 21:46

Een pony van 19? Die komt net gekeken. Ik geloof ook niet direkt in dat soort verhalen dat een pony van 19 geen wedstrijden meer kan lopen omdat ie te stijf zou zijn. Mijn paard werdt op die leeftijd nog gegeven dat ie de M zou moeten kunnen halen. Helaas moest mijn verzorgster ermee stoppen, anders had ze het geprobeerd, met mijn toestemming.
Maar join de NVVR and have fun. Kun je leuke dingen doen met je pony, en een andere kijk op zaken krijgen. Meer weten? PB even.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 22:15

ja lijkt mij ook moeilijk maar als dat echt niet zou gaan.. dan maar geen 2de paard. maar je kan wel af en toe rijden en het is een beetje net een eigen paard
verkopen doe ik tog nooit dus daar hoeven ze dan niet bang voor te zijn

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

*Stallie*

Berichten: 49
Geregistreerd: 29-06-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 22:31

ik vind dat je je pony gewoon moet houden dat is mijn mening ook al kun je geen wedstrijdjes doen....het is misschien wel een oudje maar hij heeft volgens mij wel zijn best gedaan toch???

nog veel succses

groetjes.. Party!!

Houw VaN M'n PaaRdje

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 22:36

wat mij opvalt is dat de gene die geen wedstrijden rijden niet begrijpen hoe je een pony weg kunt doen, omdat je er geen wedstrijden mee kunt rijden. de meeste die wel wedstrijden rijden zijn het met me eens dat het beter voor de pony is.
ik voel me toch een klein beetje aangesproken bij de meeste reacties. toch omdat ik robin als oude pony verkocht heb. maar net zoals yentl zegt ik ben niet egoistisch ik doe het voor robin. robin krijgt het nu veel beter. meer knuffels meer poetsbeurten. ik wil een pony met veel sport-toekomst en dat heeft robin gewoon niet meer.

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 22:42

voel je niet aangesproken Nathalie,
je hebt voor je zelf gekozen en daar is niets mis mee,
paarden houden kost een vermogen en dan moet er wel lol mee kunnen beleven, als jij je lol beleeft aan het rijden van wedstrijden heb je de juiste beslissing gemaakt.

Verder heb ik helemaal geen moeite met het verkopen van paarden, maar als ik een paard koop is dat ten alle tijden eentje onder de 8, dan is hij ook over een paar jaar nog gewoon verkoopbaar...
Dan zit je niet met een bejaarde-probleem.

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 22:46

Ik vind het ook helemaal niet egoistisch hoor. Nathalie heeft de ambitie om verder te komen in de sport. Dat gaat niet meer met Robin.
Het is wel sneu voor haar dat ze zo'n lieve pony als Robin moet missen.

Geen onderschrift.

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 22:59

ja hoor nathalie je bent niet egoistisch hoor
maar je denkt toch ook aan robin

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 00:29

als mijn pony te oud(krijg binnekort een pony) zou worden zou ik hem verkopen aan mensen die ik ken, die goed met paarden om kunnen gaan, en waar die het heel goed heeft. dan koop ik een nieuwe.
natuurlijk ga ik wel nog 2x per week ofzo naar hem toe. ik denk dat ik dat zo zal doen

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 01:04

Iedereen moet doen wat ie zelf wil, als jij een oud paard hebt en hij kan het ergens anders beter krijgen en een fijnere oude dag krijgen dan bij jou, is het niet zielig om hem te verkopen. Mijn oude pony heeft nu een super mooie oude dag bij geweldige mensen, ik had haar dat zelf nooit kunnen bieden.

Maar voor mij staat 1 ding wel vast; Jurita en Razinda mogen bij mij oud worden. Je weet nooit hoe dingen lopen natuurlijk, maar ik wil ze nooit meer kwijt.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

LadyMadonna

Berichten: 56331
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 10:27

Een pony die ik mijn hele leven al heb (honey bijv) zal niet weg hoeven omdat ze oud is, mits ik financieel in staat ben een oud paard te onderhouden.
Persoonlijk zou ik geen oud paard ( + 15) kopen.
Tuurlijk is het ene paard met 10 oud, en het andere is met 30 nog niet oud, dat verschilt gewoon heel erg.
Maar dat zie ik ook bij mensen. Mijn ene oma is 75 en gedraagt zich veel ouder dan mijn andere oma van 81..

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

party-girl

Berichten: 1161
Geregistreerd: 03-11-01
Woonplaats: Ter-Idzard (vlakbij wolvega)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 10:30

ik krijg straks ook probleem, mijn paardje is nu ook al 17 en word volgend jaar al 18! Maar ik wil graag straks wel verder in dressuur maar zou me god niet weten waar ik hem heen moet doen, hij gaat NIET naar een manege en ook niet naar een rusthuis want hij gedraagt zich nog als een 10jarige hengst!!!!!!

claudiatje
Berichten: 151
Geregistreerd: 10-06-01
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 10:57

hoi mijn paardje is pas 2,5 jaar maar verkopen omdat hij te oud wordt nooit van mijn leven hij is mijn maatje geworden ook omdat ik hem vanaf zijn 7 maanden heb. ik heb hem opgevoed en een goede band met hem en dan verkoop je je paardje niet zomaar om dat hij oud is echt niet.
Mijn paard gaat nooit van mijn leven de deur uit. Maar als je graag wedstrijden wilt gaan rijden en je oudje kan het niet meer laat hem dan genieten van zijn oude dag.
groetjes claudia

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 11:09

Ik zit met precies het zelfde probleem. Ik heb een oude pony van ongeveer 23 jaar. Het is een Welsh Mountain Pony van 1.20. Ik wil al altijd super graag wedstrijden rijden, en dat kan gewoon niet met mijn pony Beer. Het is een schat van een pony, en rij ook nog gewoon op hem in het bos, maar ik ben al eigenlijk te groot voor hem. Dan rij ik over straat en dan zie ik paardenmensen mijn echt zo aankijken of ik die pony mishandel omdat ik te gorot voor hem ben. Als ik een nieuwe pony wil van mijn vader, moet er 1 pony weg, en dat kan alleen Beer zijn. Maar ik wil het eigenlijk niet, omdat Beer zo lief is, en ookal zo oud is. Maar ik wil ook gewoon verder rijden in de sport, maar weet duz niet wat ik moet doen. In ieder geval deze winter hou ik mijn pony nog, en neem in maart een beslissing denk ik. Maar wat vinden jullie hiervan???

Amy

Concorde

Berichten: 6654
Geregistreerd: 14-08-01
Woonplaats: Klein dorpje in Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 11:24

Eerlijk gezegd zou ik er ook niet voor betalen om een pony van een ander te mogen knuffelen. banketstaaflig voor de pony misschien, maar ik vind niet dat je voor zoiets geld kan vragen zodat je zelf maar een sportpony kan kopen. Ik zal wel de enige zijn die hier zo over denkt, maar ik heb ook geen eigen pony.

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 17:39

aaahum concorde
slaat dit op mij?zeg ik dat ik een sportpony wil... nee

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Flus
Berichten: 85
Geregistreerd: 24-11-01
Woonplaats: Aalten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 18:02

Ik vind dat je gelijk hebt, je pony is dan belangrijker dan je wens om wedstrijden te rijden!!!!!!!!!! Lachen

I love the oldies!!!

Lovers

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 18:58

Ik vind dat het van de situatie af hangt, mijn pony blijft gewoon bij me tot ze doodgaat of echt geen plezier meer heeft in haar leven, maar ik heb dan ook geen wedstrijdambities. Als een pony bij een ander meer aandacht krijgt dan bij jou, waarom niet?? Als je er zelf weinig lol in hebt om alleen rustige buitenritjes te maken en je kan iemand anders blij maken met de pony, waarom niet?? Ik vind dat minder egoistisch dan een pony op een weitje of in zijn stal te laten wegkwijnen.

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 21:09

ik vind het zoooo overdreven. verkoop wordt hier als een soort verraad gezien!

Alle profs en sporters zijn toch constant bezig om zo goed mogelijk te worden en verkopen de mindere/????

Haha!

sandy
Berichten: 10
Geregistreerd: 20-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 21:32

ik vind het zo overdreven.
ik heb er een van 24 en die loopt nog iederen dag .
als die een dag niks doet .dan is hij niet te rijden .
ik vind het onzin datr je op een ouder pony paard niet meer kan rijden .
zo lang hij maar gezond is kan het echt geen kwaat.
dus gewoon door gaan .


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Azmay, Caroline52, DarkCupid, girlyggirl, Izzy19, mooney, Murosch, Princess34, Rije, rosslover, Yahoo en 24 bezoekers