discussie:manegelessers vs pensionklanten

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
puma

Berichten: 2177
Geregistreerd: 21-08-01
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-01 17:24

Wat ik vaak hoor van mensen en wat ik vroeger ook zelf ervaren heb is het volgende:

Ruiters die op manegepaarden manegelessen volgen voelen zich vaak met de nek aangekeken door de zogeheten pensionklanten met eigen paarden. Laatstgenoemde komen vaak arrogant over en zullen niet gauw een praatje maken met de ┬┤manegeklanten┬┤. Vaak hebben de laatste het gevoel te min te zijn omdat zij niet in het bezit zijn van een eigen paard. Ik heb me hier ook vaak aan geergerd, juist omdat er door deze mensen minstens net zoveel om paarden wordt geven en het net zo goed hun hobby is. Vaak hebben zij alleen niet de middelen of tijd om een eigen paard te houden.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en meningen hierover?


Ton
Berichten: 126
Geregistreerd: 06-10-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 17:41

Hai Puma,
Ik heb ook zelf een paard, maar zou me doodschamen, als ik me daarom meer zou voelen, als iemand anders.
Denk dat het gaat om het plezier wat je met een paard kunt hebben, en of dat nu een eigen/manege/lease of verzorgpaard is, is helemaal niet van belang.
Voor ons gezin van 4 personen, is het een geweldige hobby, welliswaar een dure hobby, maar we dragen allemaal ons steentje bij, en zodoende redden we het net.
Maar waar het om gaat is, dat we het er voor over hebben, want we moeten er wel andere dingen voor laten.

Succes en have fun met je paard
Ton

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 17:49

Ik sluit me helemaal aan bij Ton Knipoog

Ik heb vroeger zelf op manege paarden gereden en ik weet nog dat ik enorm opkeek tegen de mensen met een eigen paard. Een paar jaar later had ik zelf een paard maar ik heb me nooit meer gevoeld.

Vervelende en arrogante mensen kom je overal tegen, dus niet alleen bij paardeneigenaren of manegeklanten.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 18:38

Ik ben het met de rest eens. Maar vaak bestaat er van beide kanten uit een vooroordeel, helaas. Sommige pensionklanten bekijken lessers vanuit de hoogte. Maar lessers denken ook vaak al van te voren dat dat zo is.
Terwijl het misschien niet zo is.

Op de manege waar ik stond was het ook wel zo eigenlijk. Vooral omdat de pensionklanten onderling erg goed gingen en wedstrijden reden. Je ziet elkaar ook elke dag, hebt andere dingen te bespreken dan met lesklanten. Vaak ben je met andere dingen bezig, dan wanneer je in de les rijdt. Pensionklanten zien elkaar elke dag, terwijl lesklanten vaak 1 x pw een uurtje komen. Er komen er dagelijks zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch dus dat er clubjes gaan vormen tussen de mensen die elkaar wel dagelijks zien, samen trainen en op wedstrijd gaan. Ik praat het niet goed, maar zo gaat het wel.
Bij ons gingen we met een bepaalde groep lessers die wel heel vaak kwamen wel heel goed om. De rest ken je gewoon niet zo goed en omdat je toch al zoveel mensen spreekt heb je er de tijd niet voor iedereen persoonlijk te leren kennen.
Maar van neerkijken was bij ons geen sprake hoor.

Groetjes Suzanne

Felice

Berichten: 3096
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 18:40

Nou, dat heb ik wel! Op mijn manege staat een paard dat is dus van iemand en een clubje mensen komen er altijd naar toe. Ik durf er bijna nooit langs heen als ze bij dat paard zijn want ik ben zo verlegen ( Boos! ) en ik ben bang dat ze op me neerkijken! ik bedoel ik ben toch 'maar een meisje dat 1 uurtje per week een beetje op een pony rondhobbelt achter een andere pony aan'?

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind.

scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 19:01

Datzelfde als felice heb ik ook, ik ben ook altijd bang dat ze mij maar zo'n manege poedersuikerje vinden die niet kan rijden !

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 19:07

ik had het regelmatig op de manege en nu ook de pensionstal waar ik rond hobbel, meiden die jonger (1 jaar maar) zijn dan mij, rijden z en l en hebben een eigen welshje, allebei dus die zijn "beter" alles mij!!! ik heb geen eigen paard (ben ik blij om ook, al die tijd!!! en zoveel weet ik nog niet), ik heb slechts 1x in de week les/had zorry en dat maakt dat ze neerkijken op mij, iemand die alleen goed is om te poetsen en te longeren en uittemesten en om een paard bij terijden! (maar toen ik pas het paard van mijn instruktrice deed keken ze jalours naar mij!!!! Haha!

Ik kan daar heel boos om worden, dat hun nou zo rijk zijn en ik niet. allemaal gekke dingen, mijn verzorgpaard stond te koop van de zomer, vroeg ze waarom koop jij hem niet, ik zeg ik kan geen 12.500 piekkies optafel leggen!!! En ook geen 650 in de maand! dat was toch raar!!!!!, niet dat wij zo arm zijn maar dat geld heb ik niet zomaar!!!
uik ben daar ook heel boos omgeworden!!!!
maar die mensen heb je altijd en overal!!!!

grrrrrrrrrrr Boos! Frusty

....

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 19:18

ik kan er goed over oordelen. Een paar jaar geleden was ik de pensionklant op een manege. Ik heb niet het gevoel dat ik op mensen neer keek, maar voelde wel dat de manegeklanten wel tegen mij en andere pensionklanten op keken. Ook praatte ik nooit met de manegeklanten, alleen met de 'pensionners'. Waarom weet ik eigenlijk niet.
Nu heb ik mijn paard verkocht een aantal jaar geleden. Nu ben ik een manegeklant en nu wordt ik een beetje genegeerd (is een andere manege trouwens, waar bijna niemand weet dat ik een paard heb gehad). De pensionklanten praten ook nooit met mij. Ik heb niet het gevoel dat zij mij minder vinden, maar ik denk wel dat ze mij on-interessant (?) vinden. En dat laten ze wel duidelijk blijken. Was ik ook zo, in mijn pensiontijd ???? Ja, ik denk het wel en zal daarom als ik ooit weer een 'pensionner' ben toch wat vriendelijker zijn, al is het maar alleen even 'hoi' zeggen als ik langs een manegeklant loop. Kleine moeite, groot plezier.

[edit] even wat toegevoegd [/edit]

nog even dit; ik merk het hier op bokt ook wel een beetje, dat de mensen met een eigen paard meer antwoorden krijgen dan diegenen zonder paard. Ik heb het niet over mezelf, daarvoor heb ik te weinig gepost. Maar sommige 'manegeklanten' antwoorden braaf op iedereen, maar als ze zelf een berichtje plaatsen over een manegepaard, moeten ze blij zijn als ze 2 reacties krijgen. Snappen jullie het een beetje??

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: lis op 2001-11-20 19:24 ]</font>

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 19:22

ik sinds vandaag dus geen eigen paard meer, maar oke..
bij ons doen de prive klanten volgens mij heel normaal tegen de manege klanten...
maar ik kom nog steeds op de manege waar ik eerst reed, omdat ik daar gewoon iedereen ken ik het daar gezellig vind...
ik kijk hun echt niet anders aan ofzo hoor..ook voor dat ik een paard had ging ik om met mensen die eigen paarden hebben en die deden gewoon normaal tegen me hoor...(is juist wel handig, lekker vaak rijden Haha! )
maar anyway, als ik op de manege kom zeggen sommige wel:he, daar hebben we miss eigen paard, maar ja, das gewoon voor de LOL en niet omdat ze tegen me op kijken ofzo, ja jalours zullen sommige wel zijn, maar ja..

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 19:51

Ik weet nog goed dat ik op de manege startte. Ik keek heel erg op tegen de pensionklanten. Ze waren heel aardig hoor maar ik vond ze zoveel beter rijden.

Op een dag vroeg een pensionklant of ik haar paard wilde uitstappen. Vond dat erg bijzonder. later mocht ik zelfs haar paard uit de wei halen. Ik voelde me de koning te rijk.

Nu ben ik zelf pensionklant en ik kijk inmiddels ook niet meer op tegen de pensionklanten. Ik ben zelf ook beter gaan rijden natuurlijk.

De meeste pensionklanten zijn trouwens eerst manegeklant geweest. Misschien dat dat scheelt want bij ons praat iedereen met elkaar. Het is ook maar een kleine manege. Erg gezellig.

Mar kan me dus wel indenken dat manege klanten opkijken tegen de pensionklanten. Niet nodig en dat leren ze vlug genoeg.

joyce B

Berichten: 14742
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 20:07

Ik merkte vroeger dat er bij ons wel verschil was, maar het groepje meiden dat elke dag op de manege kwam, deed daar ook hard aan mee... Je moest er echt jezelf bewijzen en een plaatsje veroveren. Toen ik met mijn verzorgpony ging lesen, had ik het ook gemaakt...
Nu heb ik een eigen pony, en merk ik dat sommigen wel tegen je opkijken. Maar ik doe heel vriendelijk, en laat ook wel eens iemand op mijn pony rijden als diegene dat leuk vind (en ik diegene aardig vind natuurlijk Schijnheilig )
Ik heb ook een verzorgster (van de manege) ik weet nog hoe graag ik vroeger zelf een verzorgpony wilde, en hoef zelf echt niet elke dag te rijden! Ik vind het leuk om zo iemand anders ook mee te laten genieten...

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 20:07

Bij ons op de manege was het ook echt niet leuk. De mensen met eigen paarden keken vreselijk neer op de degene die 'gewoon' op manegepony's reden. Ze voelden zich heel fantastisch met zijn allen en wij waren maar niks. Ik werd daar echt helemaal gek van.
Ook tijdens de lessen waren de pensionklanten belangrijk. Er werd veel meer aandacht aan hun besteed dat aan de anderen.

Ik rijd daar al anderhalf jaar niet meer (gelukkig), maar ik heb me er echt ALTIJD aan geergerd.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 20:19

'en ik ben bang dat ze op me neerkijken! ik bedoel ik ben toch 'maar een meisje dat 1 uurtje per week een beetje op een pony rondhobbelt achter een andere pony aan'? '
_________________

Kijk, je moet ook niet voor anderen gaan denken natuurlijk. Nu maak jij ervan dat die mensen dat zouden denken, zo kom je geen stap verder Haha!
Ik kan me op zich wel voorstellen dat er verschil zit tussen een pensionner/manegeklant, al is het maar omdat de eerste groep mensen elkaar veel meer zien en dus closer zijn met elkaar.
En ik denk dat het meestal idd wel zo is dat mensen met eigen paard (of verzorgpaardje die meer dan 1x pw rijden) wat meer ervaren zijn in alles wat met paarden te maken heeft. Daarom hoeven ze natuurlijk niet op manegeklanten neer te kijken. Maar net wat Heike en Suzanne zeggen, ik denk dat je als manegelesser vaker opkijkt tegen mensen met een paard, dan dat je als paardenbezitter neer kijkt op een manegeklant!

joyce B

Berichten: 14742
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 20:28

Maar het is niet altijd zo dat diegenen die elke dag op de manege zijn, of hun paard daar hadden staan, dat die ook echt beter rijden, of vaker... Ik had een verzorgpony en moest hem echt zelf verzorgen, 's ochtends werd hij buitengezet en gevoerd, en als ik er niet was ook weer binnengezet en gevoerd, maar ik deed de hele verzorging zoals stal, bak, wei uitmesten, (bij-)voeren, wormenkuren, om hoefsmid en dierenarts vragen. Rijden, wandelen, gras halen etc..
Tja, en toen ik een tijd in Leeuwarden op manege reed, waar ik maar 1 keer per week kwam, werd ik ook zo onnozel behandelt... Ik heb niet de moeite genomen iets te zeggen, maar dacht er wel het mijne van!

Fitzroy
Berichten: 17277
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 21:37

Ik ben het met Suzanne eens. Ik heb zelf ook een tijdje op een manege gestaan, maar je ziet zo verschrikkelijk veel gezichten die steeds maar wisselen, dat je dat gewoon ook niet bij kunt houden als pensionklant.
Je gaat je toch niet aan iedere lesser voorstellen Haha! ?

Bovendien staan op de maneges die ik ken, de pensionpaarden gescheiden van de manegepaarden dus dan is het contact zo weer zo al minder.
En daarbij (en dat zal dan idd wel arrogant klinken) ik had de manegeklanten ook niets te melden.
't is niet dat ik op ze neerkeek maar je hebt al sociale contacten genoeg als pensionklant.

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 21:53

Ik heb ook eerst op een manege gestaan en later op maneges gewerkt. Je merkt als je op een manege werkt dat je door de manegeklanten met respect wordt behandeld en door de meeste pensionklanten als voetveeg behandeld.
Tussen de manegeklanten en de pensionklanten was er meestel wel "stand" verschil, zowel bij de maneges waar ik heb gestaan als heb gewerkt.
Paardrijden is hobby, de ene kan een paard kopen en onderhouden en de ander is blij met 1 uurtje in de week. We zijn bezig met dezelfe hobby, dus waarom moet er verschil zijn in een manegeklant en een pensionklant onderling?????? Verward

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Lautje

Berichten: 989
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Nijverdal

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 21:54

Ik heb Ameretto nu sinds 2 maanden ook op pension staan en in het begin voelde ik me ook niet echt op mijn gemak, doordat ik het gevoel had dat die manegeklanten inderdaad ook zo over mij dachten.
En als ze dan vroegen wat voor klasse ik rij met mijn pony, schaamde ik me soms om het te zeggen, omdat het dan zo overkomt van 'wij niet en zij wel'.

Bij mij op stal doen de pensionklanten allemaal hartstikke aardig, ook tegen de manegeklanten.

Het is soms alleen wel zo dat je juist de manegeklanten soms een beetje 'jaloers' ziet kijken, terwijl dat toch echt niet nodige is! Verward

TARA (Amulet X Julio Mariner xx)--> Springen B + 31, Dressuur L2 + 9, SGW L + 10

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 21:58

Ik keek vroeger wel tegen pensionklanten op, maar meer uit een soort van jaloezie.
Nu ik zelf paarden heb, kijk ik niet neer op mensen die op manegepaarden rijden. Ik denk ook niet dat ze dat vroeger op mij deden. Ze waren meestal veel te blij dat ik hun paardje eens wilde rijden trouwens.
Ik denk dus dat het niet zozeer altijd is wat de pensiongasten uitstralen, maar ook vaak wat de manegegasten zelf verwachten.

Ik vind trouwens die opmerking over dat paardeneigenaren meer antwoorden op Bokt krijgen dan manegeruiters echt kant nog wal raken en zou daar graag wat 'bewijzen' van zien want het is mij nog nooit opgevallen. Of komt dat doordat ik toevallig twee paarden op stal heb staan *LOL* (geintje)

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 22:16

Scooby en Felice, jullie zeggen het goed: 'want we zijn bang dat ze op ons neerkijken' (vrij vertaald)
Je denkt nu voor iemand anders en je geeft hem/haar niet de kans om dat beeld recht te zetten. Zo kan ik ook denken dat mijn instructeur op me neer kijkt omdat ik nu 'maar' L2 rijd.

Wie zegt dat? Ik heb jaren op een manege gestaan, en ben niet te beroerd om iemand te helpen, die daarom vraagt, pensionklant of niet. Maar dan moet je het dus wel vragen!
Ontelbare kinderen hebben mijn paard droog gestapt, en dan straalden ze. Ik probeerde daar juist de 'stille kinderen' voor te vragen, die haantjes-de-voorsten redden zich toch wel. Overigens sta ik nu op een pensionstal omdat ik dat veel rustiger vind.
Maar het is wel zo dat ik als ik over paarden praat minder geboeid ben door de discussie "mijn paard wil niet aan de teugel lopen" (dat is nl geen doel op zich maar een middel) maar eerder door vragen die wat verder en dieper gaan dan dat. Maar vooraf en zomaar zeggen dat ik arrogant ben en neerkijk op manegeklanten vind ik arrogant!
En verder sluit ik me aan bij Suzanne en Fitz.

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 22:36

Ik vind trouwens die opmerking over dat paardeneigenaren meer antwoorden op Bokt krijgen dan manegeruiters echt kant nog wal raken en zou daar graag wat 'bewijzen' van zien want het is mij nog nooit opgevallen. Of komt dat doordat ik toevallig twee paarden op stal heb staan *LOL* (geintje)

[/quote]


dat was mijn opmerking, ik heb even wat opgezocht;

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php ... &forum=1&2
Mariette verteld dat haar lievelingspony verkocht is. Ze krijgt 2 reacties.
Deze had ik in mijn hoofd toen ik het andere stukje schreef. Ik wil hier trouwens geen kruistocht van maken, hoor. Het was me gewoon opgevallen, maar misschien zit ik er helemaal naast. Ik kom hier nog maar een paar dagen (weken ?? ben in ieder geval al verslaafd), dus ben nog niet helemaal ingeburgerd.
Haha!

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 22:43

hai, ik ben zelf pensionklant. ik heb op de manege 7 paarden van mezelf staan ( ouders dan he Haha! Haha! Haha! Haha! )
maar ik heb altijd geleerd om iedereen gedag te zeggen. Want ik rij dus mee in de selectie, en anders wordt je al heel snel als arrogant bestempeld.
En sowiso, ik bedoel, het is een kleine moeite om mensen gedag te zeggen. Zij betalen geld om een plezierige avond te hebben, en dan vind ik het wel leuk staan om even gedag te zeggen.

Ook als ze iets zo snel niet snappen met opzadelen ofzo, dan help ik ze. Ik ben toen ik klein was immers ook door mensen geholpen.

Ik kijk absoluut niet neer op die mensen. Ik kijk eigenlijk haast nooit op iemand neer. Hoogstens op mezelf *LOL* *LOL* *LOL* .

maar ja, niet neerkijken dus, wel gedag zeggen!!!!!!!

Haha!

seapy

Berichten: 369
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 23:05

Bij ons op de manege staan in totaal zo een honderd paarden. Van de pensionklanten zijn de helft engelse ruiters en de andere helft westernruiters. Dit geldt ook voor de manegelessers. In het begin moesten we allemaal aan elkaar wennen. Maar nu is het een pot nat, oftewel het is een groote gezellige boel. De engelse ruiters zitten af en toe met hun "strakke" broekie op een Quarter en de westerntjes met hun sporen op de engelse zadels, het gaat allemaal prima met elkaar. En ik zou niet eens weten wie er allemaal wel of geen eigen paard hebben. Iedereen is aardig en ouwehoert met iedereen...Harstikke leuk.

RESPECT VOOR JE MEDEMENS!!!!

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 23:24

Op de manege waar ik vroeger reed was het inderdaad ook zo dat pensionruiters neerkeken op de manegeruiters. Ik zat er zelf een beetje tussenin, want ik reed altijd op manegepaarden tot ik Patricia ging verzorgen en nog enkele andere paarden. Maar daarnaast reed ik ook nog steeds af en toe op een manegepaard.
Maar eerlijk is eerlijk, nu ik aan "eigen" paarden (van iemand anders dus) gewend ben zou ik het ook niet zo leuk vinden om eens per week een uurtje op de manege te rijden. Gewoon omdat je eraan gewend raakt een paard min of meer voor jezelf te hebben en niet omdat ik er op neerkijk.
Hoeveel mensen hebben trouwens niet een eigen paard dat vroeger in de les meeliep?

Levita

Berichten: 538
Geregistreerd: 21-10-01
Woonplaats: arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 23:30

Ik weet niet of bij ons op de manege er ook wordt neergekeken op de manegeklanten, want dat merk ik niet echt. Ik zie de pensionklanten dagelijks en daardoor praat ik meer met ze dan met de manegeklanten. Ik heb een tijdje lesgegeven, en daardoor ken ik nu wat manegeklanten en dus praat ik met ze. Als iemand hulp nodig heeft bij een manegepaard help ik gewoon. Toen ik nog op de manegepony's reed merkte ik wel dat 1 iemand zichzelf in een keer heel erg goed vond met haar eigen pony. Een pony die ze van de manege had gekocht voor haar dochter. Dat was de enige keer dat ik merkte dat een pensionklant zich beter vond dan een manegeklant.

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 23:57

Ik denk dat het puur verschillend is per manege en hoe het geregeld is.

Vroeger was het bij ons heel anders iedereen met een pensionpaard reed mee in de les (was toen ook nog de helf van de grote van nu). Ik heb toen manegelessen gereden en later met mijn eerste paard mee. Doordat er veel wisselingen in de instucties zijn geweest rijden en nog weinig mensen mee. Vaak ook omdat ze nu landelijk rijden en dus priveles hebben.
Daardoor krijg je een grote splintsing vroeger was het een en nu zijn het duidelijk 2 verschillende groepen. De manege werd ook steeds groter en er kwamen ook aparte stallen voor pension en manege paarden. Daardoor zie je elkaar erg weinig meer. [edit].

Ik ken genoeg mensen die in de manegeles meerijden en ze zijn niet minder of meer voor mij. Alleen zie ik en ook anderen (die een keer meegaan) om me heen die constateren dat er met veel verschillende hulpteugels wordt gereden op de manege paarden en ponys. Toch jammer het zou niet nodig moeten zijn. Ik heb er vroeger nooit mee gereden.

Ik sta hier nu al 9 jaar en ik heb al een hoop gezien. Ik vindt het jammer dat het nu zo is maar helaas komt die tijd ook niet meer terug. Bedrijven groeien en zullen ook tevens veranderen.

[edit] aangepast omdat mensen dit lezen en het niet snappen wat ik hiermee wil zeggen. Ze trekken nu dus verkeerde conclusies. Dus eerst lezen nadenken Verward Ik bedoel hier absoluut geen kwalijke dingen mee Verdrietig[/edit].
_________________
Ik ben NIET verslaafd aan bokt helemaal NIET hoor.

Betaal je boktcap NU graag voor de 15de lukt dat niet laat het dan zo spoedig mogelijk weten.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Prisca op 2001-11-24 13:39 ]</font>


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73, ECM, Harvey1, Joscelyn, marlonFloris, mmajar, snorkel1986, Vagabondo, YvonneSA en 17 bezoekers