Slimme kindertjes, domme ouders?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Uums

Berichten: 6739
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Het nuchtere noorden

Slimme kindertjes, domme ouders?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 20:43

Als een van de zeer weinige paarden in een dorp vol paardengekken, heeft onze Hercules qua aandacht weinig te klagen. Iedereen kent hem zo ongeveer en hij heeft zich opgewerkt tot een soort mascotte van de basisscholen, waar hij `s zomers vlakbij loopt. Nu heeft dat veel voordelen, want er leven en denken veel mensen met ons mee.

Maar soms.. Laatst liep ik met Herc van het weiland naar de stal, om zijn voetje af te spuiten (dat was wat dik). Een paar meisjes op de stoep vroegen of ze hem mochten aaien, maar omdat hij wat onstuimig was door de gedwongen rust zei ik dat ze hem bij de stal wel mochten aaien. Dat begrepen ze, dus ze liepen braaf mee op een afstandje, op de stoep.

Toen stond er ineens een man voor mijn neus met een baby op zijn arm: "Wij gaan paardje aaien!" Nu bleef Herc ondanks z`n opgekropte energie nog braaf staan, maar ik zou toch NOOIT zomaar met een baby op m`n arm voor een vreemd paard gaan staan!

Even verderop stond een man op de stoep die onaangekondigd op Herc afliep en hem EEN HAND VOL paardenkoekjes voorhield. Zijn dochtertje en haar vriendinnetjes kopen continu zakken koekjes voor Herc, zo bleek. Vervolgens had paardlief weinig zin om met mij verder te lopen: ik geef hem immers geen handen vol koekjes zonder enige aanleiding.

Het vervelende is dat dit dus allemaal heel vriendelijke mensen zijn, die alleen maar het beste met het paard voorhebben. Maar als je dan uitlegt dat sommige dingen niet slim zijn, dan ben je een spelbreker *zucht*. En dan te bedenken dat de pennymeisjes in het dorp WEL goed luisteren naar wat je hen vertelt...

*\o/* Nieuw paardenboek op de markt! *\o/* De Groningin is onder meer te bestellen via mijn website: http://www.greunenkriek.nl/


lizjuhh

Berichten: 1301
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 20:47

Die mensen heb je altijd... gewoon duidelijk zeggen dat ie het niet mag hebben dat ie er ziek van kan worden etc...

Uums

Berichten: 6739
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Het nuchtere noorden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 21:06

En dan ben ik dus een chagrijn, een sfeerverzieker of een hypogonder (want ik heb zelf toch ook een zitvlak maat 40, haha?). Erg vermoeiend, want de kortetermijngeheugens van sommige mensen geven niets door aan de langetermijngeheugens.

*\o/* Nieuw paardenboek op de markt! *\o/* De Groningin is onder meer te bestellen via mijn website: http://www.greunenkriek.nl/

lizjuhh

Berichten: 1301
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 21:12

tsjah als je zo negatief denkt kan ik je niet helpen

Uums

Berichten: 6739
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Het nuchtere noorden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 21:17

Ik denk echt niet negatief, maar put uit 20 jaar ervaring. Het was niet bedoeld om jouw tip in de wind te slaan hoor, want ik probeer ook altijd goed uit te leggen wat goed is voor een paard. Maar gek genoeg luisteren de kinderen hier vaak WEL naar, terwijl oudere mensen gewoon hun gemaaide gras en hun beschimmelde brood in het weiland dumpen of toeterend met de auto voorbij rijden (vriendelijk zwaaiend uiteraard). En dat bedoelen ze dus zo vriendelijk, dat wanneer je hen erop aanspreekt je als een sfeerverzieker wordt neergezet..

*\o/* Nieuw paardenboek op de markt! *\o/* De Groningin is onder meer te bestellen via mijn website: http://www.greunenkriek.nl/

lizjuhh

Berichten: 1301
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 21:22

dan zeg je dat gelijk erbij, dat je het goed bedoeld? of maak een briefje die je in de buurt ophangt waarin je uitlegd wat wel en niet goed is voor je paard en wat jij wel en niet wil etc...
het is natuurlijk wel jouw paard en jij moet opdraaien voor de dierenarts al ie beschimmeld brood eet Verdrietig
zou het topch zo duidelijk morgelijk uit proberen te leggen, en als dat niet lukt hoop ik dat iemand anders de gouden tip heeft Verward

succes ermee

Uums

Berichten: 6739
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Het nuchtere noorden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-04 21:36

Ja hoor, en in zo`n klein dorpje kent iedereen elkaar ook zo goed dat ze wel begrijpen dat het goed bedoeld is (die kindertjes mogen vaak Prelude uitstappen enzo, dus ik ben erg geliefd). De briefjes met 'niet voeren aub' worden doorgaans binnen een dag weggehaald en naar de uitleg willen sommige mensen (lang niet alle gelukkig) gewoon niet goed luisteren.

Laatst was er juist een moeder die bij het hek kwam om te zeggen dat haar dochtertje niet NOG een zak koekjes aan Herc mocht voeren, omdat hij dan buikjepijn zou krijgen (good mum!), maar een kennis van m`n ouders dumpt z`n gemaaide gras (including hondenflaaien) uit pure gemakzucht in het weiland. Naar aanleiding van een koliekaanval van Prelude door een peloton sierappeltjes (gegooid om Prelude te plagen, maar ze voelde zich niet geplaagd- ze at ze op), waarbij ze bijna haar veulen heeft verworpen, ben ik bij een aantal ouders langsgeweest (ook weer met mijn meest kalme gedrag overigens, anders bereik je niets). Bij die kinderen blijft de boodschap eigenlijk altijd goed hangen, maar hun ouders zijn een beetje hardleers. Ik ken dat gedrag nog wel van de ouderavonden waarbij ik aanwezig was. Een eerste graads docent van 22 wordt namelijk ook niet altijd serieus genomen.

Een gouden tip is er niet, vrees ik. Ik ben in ieder geval blij dat we Groningers-met-stevige-magen hebben. Mijn K-welsh had een iets gevoeliger buikje, maar die durfde ook niets aan te nemen van vreemden Haha!. Tot die tijd is het geen wereldprobleem natuurlijk, en de paarden vallen ook niet om de haverklap neer ofzo. Maar lastig is het soms wel.

*\o/* Nieuw paardenboek op de markt! *\o/* De Groningin is onder meer te bestellen via mijn website: http://www.greunenkriek.nl/

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-04 22:05

een vriendin van mij heeft haar paard dus eens verloren aan zo'n grapje iemand uit de buurt had ook het korte gemaaide gazongras in de wei gedumpt.
zij vond de merrie (met 2 maanden oud veulen) doodziek en de merrie is onderweg naar Utrecht op de trailer overleden.... Natuurlijk heeft diegene niet bedacht nou ga ik eens een paard om zeep helpen.
maar toch zeker als het vaker gebeurd zou ik er heel wat minder lief en aardig mee omgaan vrees ik mijn paarden gaan voor mijn populairiteit Haha!

Nu had prelude bijna haar veulen verworpen maar blijkbaar moet er echt iets gebeuren voor de ouders het door krijgen.
Moeilijk hoor zeker in zo'n klein dorp dan heb je het straks voor eeuwig verziekt..

Uums

Berichten: 6739
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Het nuchtere noorden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-04 10:53

Nou, dat is het dus precies! Van de ene kant vind ik het zo lief dat iedereen meedenkt en meeleeft, maar van de andere kant.. Dat Herc z`n singel strakker zit dan anders is niet zo`n wereldramp, maar over dat gemaaide gras kan ik me echt zorgen maken. Dat is gewoon gevaarlijk! Als we het zien gooien we het ook altijd naar de andere kant van het hek.

En dat iemand met een baby pal voor je paard gaat staan, daar heb ik op zich ook geen last van ofzo. Ik begrijp het alleen niet, vind dat mensen soms echt te naief zijn naar paarden toe.

*\o/* Nieuw paardenboek op de markt! *\o/* De Groningin is onder meer te bestellen via mijn website: http://www.greunenkriek.nl/

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 11:08

Soms kom ik in het bos langs een groep toeristen die rustig de peuters gillend op Rowan af laten rennen... "PAADJE AAIEN!"

Als ik dan roep of ze het kind bij zich willen houden ben ik ook gelijk een chagerijnige asociaal die die kinderen niets gunt. Ik heb wel eens in groot detail uit staan leggen hoe zwaar een nerveus paard is in vergelijking met een kind van 2 en wat er precies gebeurd als voornoemt kind tussen de benen van voornoemt paard komt...

Hielp niet.

Sommige mensen hebben gewoon een reuzachtig bord voor hun kop...

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Martie

Berichten: 2003
Geregistreerd: 17-06-04
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-04 21:43

Veel mensen zien een ruiterpad vaak ook meer als een zandbak terwijl het eerder een snelweg is. Een vriendin van mij kwam eens met een groepje manegeruiters in galop de bocht om (dus gewoon in het bos op een officieel ruiterpad dat naast een grasveld lag), zitten daar twee kindertjes in het zand te spelen! Het is gelukkig goed afgelopen, de meeste paarden konden gewoon uitwijken maar ze vertelde dat twee er min of meer overheen moesten springen!! Bloos! Ze hoopt zoiets toch nooit meer mee te maken en dan zijn de ouders nog boos ook!
Mensen denken gewoon niet na, gewicht, snelheid en karakter van een paard zegt hen niets, ze zien het geloof ik als grote honden (hoewel je daar natuurlijk ook niet ongevraagd aan moet zitten Knipoog.

Boomerang
Berichten: 1480
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-04 10:07

Deze ouders zien gewoon geen gevaar voor zowel de veiligheid van het paard als het kind.

Ik was twee weken gelden opt strand, laat weliswaar, er waren nog mensen met kinderen, komen ze met blote voetjes naar ons toe aaien,aaien. Dan leg je uit dat die ijzers van mijn tankie behoorlijk pijn doen aan kindervoetjes... reactie die je krijgt: Chagerijnige kop, en "we gaan morgen wel een paardje aaien kind"

Op de keuring dit jaar liepen er ook veel mensen met kids, lopen die kids achter de paarden door. Je legt ze rustig uit dat dit gevaarlijk kan zijn, gaan die ouders meteen keihard gillen als hun kind achter een paard staat.... zakt je broek vanaf van die lui

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-04 18:39

Kan me voorstellen dat het ook al is het goed bedoeld niet altijd even goed overkomt, maar ja....kan me ook voorstellen dat je de spelbreker niet wilt zijn Knipoog

Ik heb er zelf gelukkig weinig last van, Par heeft sowieso niet zo'n aantrekkingskracht op kinderen.

Heb het wel met mijn herder, erg blij als ze kinderen ziet maar wil er weleens lomp bovenop springen om af te lebberen.
Dus ik laat haar eerst altijd even rustig doen en dan is er niets aan de hand.
Nee laten ouders hun 2-jarige op mijn hond afrennen, waarbij ik reageer met een niet zo snel, even rustig naar het hondje komen.
Waarop kind weggerukt wordt met een hondje is niet lief kom maar.....snif....mijn hond is hardstikke lief...alleen weegt ze wel 30 kg, is meestal groter dan die ukkies en ik wil gewoon neit dat ze omver gerent worden....is het nog niet goed.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Kanzi

Berichten: 2043
Geregistreerd: 29-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-04 22:04

Kan je die kinderen niet een beetje opjutten (positief jutten dan he Haha! ) om de volwassenen op hun vingers te tikken?

_Tiara
Berichten: 3794
Geregistreerd: 11-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-04 10:11

Slimme pennymeisjes Bloos! ?
Tong uitsteken

Uums

Berichten: 6739
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Het nuchtere noorden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-04 00:08

Chestnut schreef:
Slimme pennymeisjes Bloos! ?
Tong uitsteken


Zoutkamp ligt in een parallel universum... Cool

*\o/* Nieuw paardenboek op de markt! *\o/* De Groningin is onder meer te bestellen via mijn website: http://www.greunenkriek.nl/

_Tiara
Berichten: 3794
Geregistreerd: 11-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-04 10:08

Noordhorn licht er best dichtbij Haha! Tong uitsteken .


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 123merel123, Emmarosaly, LoesMegens, luffwinny, Manchot, NoaHD, noviceh, pairadice, Romy95, Star123456 en 19 bezoekers