Waar anderhalve week rust al niet goed voor is

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-01 10:59

Gisteren en eergisteren heb ik op Toon gereden, nadat ik hem zaterdag eventjes rustig gelongeerd had en het viel me op dat hij bijzonder voorwaarts was (normaal duurt dat een half uur of zo, is net een diesel: moet even op gang komen).

Misschien heeft de gedwongen rustperiode door mkz hem goed gedaan? Of zou hij gewoon blij zijn dat hij weer aandacht en waardering krijgt en wat te doen heeft? Tijdens de vorstperiodes heeft hij ook rust gehad (was ik er wel elke dag, dus aandacht kreeg hij wel), maar kon ik na die tijd niet echt verschil merken, tenminste niet in deze mate.

Ik doe over het algemeen erg rustig aan met hem, vraag eigenlijk maar twee keer per week echt een grote inspanning van hem (1x onder zadel en 1x aan de longe, bijgezet), de rest van de week werk ik vooral aan ontspanning en speel af en toe gewoon wat met hem. Dus echt zwaar heeft hij het niet bij me, ik vind het belangrijk dat hij alles leuk blijft vinden, met zijn manege- en staakverleden is dat prioriteit.

Maar vooral gisteren leek hij te spelen met hetgeen ik van hem vroeg, zo moeiteloos ging alles en ik zat als een huis! Hij geeft nogal hoog op en als hij niet echt goed ontspant en door de rug komt, zit ik niet zo gezellig *LOL* Hij deed erg zijn best, ondanks dat hij wat kijkerig was, leuk hoor!

Het grappige is dat ik veel stelling vraag, zowel naar binnen als naar buiten en dat ik daar nu wat probleempjes mee ga krijgen: hij wil niet meer van de hoefslag af! Lachen Waarschijnlijk ben ik niet duidelijk genoeg in het verschil in hulpen voor stelling en afwenden. Zo kom je jezelf weer even tegen!

Afijn, werk genoeg dus voor mij!

Als Toon zo doorgaat kan ik binnenkort mijn sporen aflaten en daar ben ik heel blij mee, want ik vind dat ieder paard zonder sporen te rijden moet zijn. Maar Toon was zo afgestompt op been, sporen en zweep door die manegelessen dat ik niet durfde hopen om die sporen ooit nog af te doen...

O, wat heb ik toch een fijn paard, kan het wel van de daken <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> !

Groetjes Mieke


jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-01 11:59

Wat heerlijk dat het nu zo lekker gaaat met Toon, zo zie je maar waar een hoop gedult al niet goed voor is......klasse!!! Lovers

Maaike

Berichten: 11622
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-01 14:11

fijn om te lezen, echt wel beter dan t zo goed ging!!!! keep up the good work!!! Party!!

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-01 15:38

ohhhhhhhhhhhh goed zeg!
leuk dat het zo goed gaat ene hoe oud is hij nu?

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-01 17:15

Ik had dat met iwaldo, die is normaal gesproken liever lui dan moe en daar kan je een kanon naast afschieten en dan staat ie nog te Dromen hehehe maar toen ie een tijd alleen maar mocht stappen ivm een peesblessure, kon ik m amper meer houden en toen werd ie me toch opgefokt... had echt zoiets van HUH? Maarja die beestjes moeten natuurlijk toch energie kwijt! Leuk hoor dat het nu zo goed gaat! Lachen

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-01 08:30

Toon is 10 jaar of hooguit een jaar ouder maar dat is niet waarschijnlijk. Hij kwam in augustus 1994 op onze manege aan en 2,5 jaar later kwamen zijn ruinentanden door, dus het is een grove schatting, aannemende dat de ruinentanden op vijf-, soms zesjarige leeftijd doorkomen. Mijn dierenarts heeft even goed gekeken naar zijn tanden tijdens de aankoopkeuring en kon zich wel vinden in de toenmalige door mij geschatte leeftijd van 9 jaar. Dus dit jaar wordt hij 10. Ouwe bok! Pling

Gisteren ging het trouwens met rijden een stuk minder goed, maar dat was mijn eigen schuld: ik moet ook niet drie dagen achter elkaar gaan dressuren met hem. Maar ja: buitenritten mogen nou eenmaal niet en wandelen ook niet, want we mogen het erf niet af (en dat wil ik trouwens ook niet met die mkz)!

Ik wilde wijken, maar daar had hij nog nooooiiit van gehoord! Moest even boos worden en toen kon hij het wel. }> Bij het achterwaarts gaan stak hij zijn kop in de lucht en schudde nee nee nee ik doe het NIET. Eigenlijk wel komisch. Lachen

Nou ja, vanavond geef ik hem rust of ik longeer hem even, moet ik nog even over denken. Misschien heeft hij ook wat spierpijn hoor, ook al heb ik heel rustig aan gedaan, je weet het nooit, ze kunnen nou eenmaal niet praten!

Ik heb gisteren trouwens met een Equitex schabrak gereden om even te testen, maar ik merkte geen positief verschil: sterker nog: ik zat voor geen meter! Dat kan niet echt aan het schabrak liggen, lijkt me, dus we moeten het nog maar eens een paar keer proberen. Zo'n schokdemper op de paardenrug moet toch fijn zijn voor zo'n beestje?

Groetjes Mieke


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 10 bezoekers