Ben helemaal onder de indruk van...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-01 21:58

...Frulana. Ik had haar los gegooid in het longeerbakje maar ze is daar heel bang. Ik liet haar rondjes draven maar ze ontweek steeds een kant van het bakje dat ze erg eng vindt. Toen ze klaar was liet ik haar stappen en toen kwam ze naar me toe. Ik liep weg en ze liep achter me aan. Precies zo als ik op paardensport tv heb gezien een paar weken geleden. Daar was een bekende paardenfluisteraar ofzo en die gaf een demonstratie waarbij een paard alles deed wat hij deed. Frulana deed dat nu ook, ze liep naast me en overal waar ik heenging ging zij ook. Zelfs langs het enge gedeelte. Als ik stopte bleef zij ook staan. Ik vond het zo indrukwekkend!! Maar kan iemand me vertellen waarom mijn eigen paard (Jur) dat niet doet en dit paard (mijn bijrijdpaard) het wel doet?? Zou zij mij dan als leider zien en Jur niet ofzo? Bij Razinda heb ik het nog niet geprobeerd.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 23:41

Bolivia volgt mij in de bak ook overal. Zij is echter bij tijd en wijle echt wel dominant.
Het is wel zo dat ze extra volgzaam is als je haar daarvoor hebt laten werken (zonder lijn longeren).
Het ziet er super uit, maar ze doet het al vanaf het moment dat ik haar ken en waarschijnlijk loopt ze ook achter jou aan als jij in de bak bij haar zou staan.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-01 23:46

Ik begrijp alleen niet waarom Jur het niet doet. Ja wel als ik buiten op het terrein loop, maar ook niet zo erg. Het is dan meer dat ze los kan staan zonder dat ze wegloopt ofzo en dat ik haar los mee kan laten lopen maar niet dat ze me zo extreem volgt. Lijkt me zo gaaf als zij dat ook zou doen!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-01 19:48

Mijn eigen paard (14 jaar) volgt mij ook niet. Het paardje dat er bij staat (nu 4 jaar) deed het vorig jaar erg goed! Ik schoof het ook op de leeftijd. Dat een jong paard zich makkelijk laat leiden als een ouder paard. Die van mij kwam zelfs in verzet, en ging voor mijn neus steigeren, heb haar wel op de mieter gegeven (met stem en wegsturen!)...

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-01 20:41

Maar Frulana is al 14 en mijn eigen paarden zijn 10 en 3 en die doen het niet!! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

ikke

Berichten: 28301
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-01 20:55

Het gaat erom of je het ECHT wilt. Dat straal je uit. Ik merkte het onlangs ook met Berley van Heike, op het moment dat ik er was deed ze het, op het moment dat ik ook maar even afgeleid was deed ze prompt waar ze zelf zin in had, heel leerzaam overigens.

Groeten Gery
P.S. Heike, ik kom graag nog eens met Barley spelen, wereldpony.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-01 21:02

Nou Wallie is ook een donder hoor.. die loopt dus zo erg achter me aan dat ik hem niet meer van me weg krijg als ik hem los wil laten lopen LOL Extreme duivel Maargoed, dan probeer ik m weg te jagen door achter z'n kont te komen met de zweep maar meneer draait leuk mee en als ik dan een beetje pissed wordt gaat ie ook steigeren voor mn neus! Frusty Pretty frusty.. alleen als ik ECHT boos wordt gaat ie van me weg, galopje over de lange zijde, duikt de hoek daar in net zolang tot ik m dan daarvandaan wil jagen en dan wil ie dus weer niet van me weg.... Paarden.. zucht Lachen

ikke

Berichten: 28301
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-01 21:10

Oops, het is Barcley en niet Barley, sorry.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 11:46

Over het achter je aanlopen: je schrijft dat Frulana een gedeelte van het longeerbakje eng vindt. Voor haar ben jij dus degene die haar beschermt tegen 'enge dingen'. Daarbij had ze eerst tijdens het losgooien ook al doorgekregen dat ze naar jou moest luisteren, jij gaf haar opdrachten zoals rondjes draven. Dus jij was de leider. Dan is het misschien logisch dat ze bij het uitstappen en daarna jou nog steeds zo ziet. Pie doet exact hetzelfde na het 'los werken'. Misschien dat je Jur ook eens los moet gooien, en telkens overgangen laat maken, en dan net als bij Frulana laten stappen, en dan kijken of hij naar je toe wil komen. Doet hij dit niet, zelfs niet een paar stappen, dan opnieuw weer rondjes laten draven, galop eventueel, linksom rechtsom binnen korte tijd, en dan opnieuw weer laten stappen en kijken of.... etc. Net zolang totdat hij wel wil volgen, net als Frulana. Sommige paarden hebben wat langer de tijd nodig voordat ze je willen volgen, vooral als ze lekker fris zijn en totaal niet bang, zoals Pie. Hij bokt dan lekker een eind weg in het begin, echt een paard voor deze site *LOL* *LOL* . Vorige zomer begon hij een keer met steigeren voor mijn neus, de dondersteen Extreme duivel ! Toen heb ik meteen duidelijk gemaakt dat dit NIET mocht, en hem lekker boel veel rondjes laten galopperen, tot hij met de tong op zijn schoenen ik bedoel hoeven hing *LOL* !
Verder: is Frulana van haar eigenaar misschien ook gewend dat deze duidelijk overkomt als de leider, dat ze dus al veel ervaring heeft met 'de mens' als leider? Dan zal ze jou ook eerder zo zien? In ieder geval veel succes met zowel Frulana als Jura! Groetjes, Dorine.

Fitzroy
Berichten: 18242
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 12:36

Volgens mij ligt het ook aan de bui van het paard zelf. Soms loopt Fitz als een hondje achter me aan en volgt me overal. Maar andere keren heeft ie zoiets van: bekijk jij het maar, ik doe lekker waar ik zelf zin in heb!
Feit blijft wel dat het geen held is en dat hij toch wel vaak steun bij mij zoekt. Misschien is Frulana ook niet zo'n heldin en Jur wel???

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-01 20:40

Dorine, Frulana is een fokmerrie met een baas die inderdaad wel duidelijk is. Maar hij deed verder niets met Frulana, alleen los gooien en normaal staat ze bij hem thuis (maar hij is bezig met nieuwe stallen) en dan ging ze alleen in de wei of in de bak. Hij reed er niet op ofzo. En het is inderdaad zo dat ze dat bakje erg eng vindt! Maar ik zat toch eens te bedenken waarom. Net voordat ik haar ging rijden, ik denk een paar weken ervoor, kreeg Frulana vreselijke koliek, ze stond toen net bij ons op stal. Ze is bijna doodgegaan, en heeft een nacht in dat bakje moeten blijven, omdat ze zich op stal misschien vast zou rollen. Misschien heeft ze enge associaties met het bakje, omdat ze daar zo ziek in is geweest. Of zal dat nou een beetje vergezocht zijn?

Fitzroy, over het algemeen is Jurita iets minder bang. Zij stelt zich wel veel vaker aan dan Frulana, maar ik heb het gevoel dat het geen echte angst is. Frulana is wel gauw bang, en dan heeft ze echt pure angst. Als je er dan op zit voel je haar hart keihard tekeer gaan! Misschien dat dat ook verschil maakt, dat zo'n paard je dan sneller als leider accepteert? Toch is het raar dat ze zo bangig is, want ze heeft nationaal gesprongen, dus zal ze ook heel wat enge hindernissen hebben overwonnen!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Ineke2

Berichten: 22463
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 21:33

Frulana is dus heel onzeker en waarschijnlijk accepteert zij sneller dat jij haar "leider" bent, omdat ze zich dan achter jouw kan verschuilen.

Jurita is zelf niet zo'n hazehart dus zul jij meer moeite moeten doen om haar te overtuigen dat jij haar leider bent.

Zo denk ik dat het een beetje zit naar aanleiding over wat jij opgeschreven hebt over de paarden.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 22:51

Jura,
ik herken jouw verhalen heel sterk. We hebben twee paarden en ik zie daarbij hetzelfde.
Trammelant is ook van nature een leider (zelfs nu nog op zijn 24e) en die heeft mij wel als baas geaccepteerd, maar kan heel goed zijn eigen boontjes doppen. Hij loopt ook wel wat met me mee als hij los is maar ik moet hem altijd heel duidelijk blijven maken dat hij naar mij luistert. Dat is dus ook een pas terug als hij stoer op me af komt. Hij vindt het wel aardig om aangehaald te worden, maar hij laat zich dat echt aanleunen als een koning. Het is echt een schat van een paard dat nooit lelijk zal doen maar hij komt niet aanhalig over, wel heel trots. We hebben hem al 21 jaar, hebben hem zelf ingereden, en hij is nooit anders geweest.
Pablo (4 jaar, bij ons sinds 1,5 jaar) is niet zo'n 'keizer' en loopt dan ook als een hondje achter me aan in de bak. Hij is ook heel aanhankelijk en dol op kroelen.

Dat karakterverschil zul je niet veranderen en ik koester het juist ook. Misschien helpt je dit een beetje, het komt dus vaker voor.

Nimber

Berichten: 25656
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-01 06:58

Grappig he.
Lot is juist de leider van de groep.
Eerder was het wel eens gillen en lellen maar tegenwoordig hoeft ie maar boos te kijken of ze vliegen voor 'm aan de kant. Toch is hetecht mijn watje volgt me ook overal heen en is dol op knuffelen vooral het terug knuffelen van 'm aaaaaaaaaahhhaaa Lovers Lovers

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-01 08:32

Ailin staat ergens onder in de rangorde maar zze is wel met iedereen vriendjes ze is voor niemand een bedreiging. en ze is gek op mensen als er iemand is staat ze al etd er koppie aan t hek van geef me ff een aai ze volgt me als een hondje afentoe blijft zo ook staan en dan moet ze een aai oer der bol voordat ze mee wil lopen.

nog ff aanvulling op wat dorine zei. dat als je paard niet naar je toe wil komen je hem maar weer weg moet jagen totdat hij naar je toe komt. dan kan je namelijk heel lang doorgaan ailin vertikt dat gewoon die snapt niet dat als je der eerst weg jaagd dat ze daarna naar je toe mag Ik loop dan gewoon naar der toen en knufel der even, ook met mn hand overd er hele lichaam strijken heel vluchtig aan allebei de kanten, als een paard toelaat dat je hem overal mag aanraken is dat al een goed teken (op lekkere plekjes even blijven hangen en vervelende plekjes gewoon snel en daarna verder) meestal wil ze me daarna wel weer volgen.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers