tandarts

Moderators: Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-01 21:15

paar vraagjes.. ik voelde aan jino'skiezen en volgens mij heb ze haken,... best wel scherpe, kan dat?ik bedoel, is het mogelijk dat ik die kan voelen.. ennuh oja, wat kost een normale behandeling van een paarden-tandarts en wat zijn goeie?


Nimber

Berichten: 25685
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-01 21:28

Kun je voelen ja.
De tandarts liet mij die van de fries voelen die nog nooit gedaan waren voorzichtig zei hij het is net glas en jahoor had meteen een snee in m'n vinger.
niet diep maar toch zo zag zijn wang eruit die van mij heb ik via www.paardentandarts.nl
Ed Kila heet ie.
hele toffe vent als je belt wil ie weten hoe het met je is enzo. kwam ie voor het eerst vragen wat ik met Lot deed en of ik last van de aanleuning had ik zo nee mooi laten we die wolfskiezenzitten dus echt alleen bij last gaan die eruit.

3 weken terug was hij er weer en toen wist ie nog dat ik voor het eerst zou starten met Lot blabla.
op Paard&Koets herkende ie me hebben we een tijd gepraat echt leuk als ze een tikkie persoonlijk worden je bent geen klantnummer je betaald de eerste keer voorrijdkosten en controle is gratis.
heb je een behandeling is die vaak 100 piek raspen en vijlen lot had een melktandje die scheefweggedrukt werd door de grote tanden en daarom niet wisselde het trekken koste mij toen maar 15 piek goedkoper dan bij mensen haha
groetjes

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-01 22:26

hi. kom ik weer met mijn site. maar ik heb een verslag geschreven van het bezoek van de paardtentandarts. deze gaf een clinic en ik heb notities gemaakt.

Hopenlijk vinden jullie het intressant om te lezen.
<!-- BBCode Start --><A HREF="http://www.welshcob.nl/info_over/tandarts.php" TARGET="_blank">www.welshcob.nl/info_over/tandarts.php</A><!-- BBCode End -->

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Erika
Berichten: 56
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-01 08:45

Hoi Yor, kom ik met een negatief verhaal. Ik heb vorig jaar ook Ed Kiela gehad en ik had hele slechte ervaringen met hem. Ten eerste is mijn paard erg overstuur gegaan, ten tweede heeft hij een wolfstand verwijderd zonder verdoving en hij heeft nu blijvend lelijk littekenweefsel waar hij waarschijnlijk zijn hele leven last van blijft houden met het rijden (lees op het bit) en ten derde heeft hij de haken maar met half werk verwijderd waardoor zijn probleem nog steeds niet opgelost was. Helaas een negatief bericht op Ed Kiela. Nu heb ik (toevallig gisteren) Ger v.d. Burg gehad. Nou het was een wereld van verschil. Ten eerste heeft de dierenarts hem verdoofd omdat hij zo panisch is geworden. En ik moet zeggen, petje af hoor alles zo glad als een aal. Ik heb nog een heel lang verhaal over mijn andere paardje maar dat schrijf ik straks nog wel even. Het negatieve van Ger v.d. Burg schijnt te zijn dat hij nogal eens zijn afspraken niet nakomt, maar dat is bij mij nog niet gebeurd. Als hij zegt dat hij komt is hij ook steeds gekomen. Dus. Ik wens je veel succes. Maar laat je goed inlichten, Heike weet er ook veel van. Er schijnen veel tandartsen rond te lopen die dan wel gecertificeerd moeten zijn maar de vraag is of ze dat dan ook werkelijk zijn. Bij mij in ieder geval geen Ed Kiela meer, maar hier stond ook een positieve reactie boven. Maar ik heb aangenomen met je berichtje dat je positieve en negatieve verhalen wilde om je zo een beeld te vormen.
Succes en groetjes Erika

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-01 09:20

Waarom is het erg dat wolfskiesjes verwijderd worden zonder verdoving? Is bij de mijne ook gebeurd en ze gaf geen krimp. Bij ons komt de tandarts elk jaar. Controle is gratis, alleen behandeling moet je betalen. Ik betaalde voor 2 wolfskiezen trekken Hfl 50.00 Dit jaar had ze lekker niks. Overigens schijnt het ook niet helemaal normaal te zijn dat een Fjord wolfskiezen heeft (komt normaliter alleen voor bij paarden die veel hoger in het bloed staan). Tja, en aangezien ze ook niet lief, braaf en betrouwbaar is, denk ik dat ik haar maar eens een goed boek over Fjorden voor moet lezen ofzo Lachen Groetjes, Sonja.

Erika
Berichten: 56
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-01 10:53

Ik weet niet of het erg is zonder verdoving, maar het lijkt mij niet echt prettig voor je paard, het is toch een bloederige bedoeling, en ik moet zeggen dat die van mij er een behoorlijk gat aan over had gehouden hoor. Misschien verschilt dat ook wel per paard/behandeling/tandarts. Maar ik weet niet wat pijn doet en wat niet. Feit blijft dat hij erg overstuur was.
Mijn gevoel zegt verdoven die hap, ik weet dat er mensen zijn die er anders over denken maar gezien mijn ervaring heb ik toch liever met.
Greetings
Erika

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-01 11:19

de tandarts die wij delaatste keer hadden verdoofde ook niet. Ze deed het zo rustig dat de paarden er echt niets om gaven.

Ze vertelde dat als je het vlug doet en goed werkt het niet nodig is. Ligt een beetje aan het paard dus. Maar ja als het zonder verdving kan zou ik liever zonder willen.

Al die spuiten...

Barley heeft al d'r veulen tanden nog. hihi.

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-01 15:58

Sonja welke tandarts kwam er bij jou dan?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-01 16:47

hoi
ik laat het door de dierenarts doen. ik weet niet of elke praktijk een arts heeft die dat kan maar wij hebben dat geluk wel.Bij kawa zijn ook de wolfkiesjes getrokken. normaal doet de dierenarts dat ook zonder vedoving en de meeste paarden laten dat goed toe, maar aangezien kawa een zeikerd is moet hij zelfs al verdoofd worden voor alleen al het raspen. Dus dan zie je maar dat het ook per paard verschild.Ik heb het elke keer samen gedaan met het enten dus heb je maar 1x voorrijd kosten maar eerlijk gezegd weet ik niet meer hoe duur het toen was,in ieder geval niet schrikbarend want dan had ik het wel onthouden (haha) succes ermee
groetjes runningkawa

Nimber

Berichten: 25685
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-01 08:42

je hoeft niet te verdoven om de reden dat een paard bij pijn een stof gaat aanmaken waardoor ze zichzelf gaan verdoven.
Een paard gleed bij en buitenrit uit viel sloeg over de kop in prikkeldraad een nare beenwond is zonder verdoving gehecht en ze stond zo braaf stil dat ik dit echt geloof.
Ed is van de week weer bij ons geweest.
We hebben een merrie van 30 en een ruintje van 39 op stal daar wou hij niets om doen om de reden dat hier nooit een tandarts bij was gehaald en als je nu hun mond waar ze altijd aan gewent zijn gaat veranderen kun je de levensduur verkorten.
ze missen al wat kiezen enzo en die andere kiezen staan zo dat ze alles opvangen.
In september hebben we Zindy Jane gekocht wbt verzorging verwaarloost lange hoeven met veel scheuren en kon amer eten vanwege de haken.
Hij komt elke 3mnd voor haar want hij kan het niet in 1 keer bijwerken als voorbeeld gaf hij dat je ook niet in 1 keer een beugel strak kan aandraaien bij mensen dat moet rustig aan omdat dit paard een standverandering krijgt.
Ik zelf heb dus echt erg goede ervaringen met 'mmisschien moet je gewoon verschillende tandartsen opbellen en vragen stellen over hun werkwijze etc.?natuurlijk zijn de kosten ook erg belangrijk De fries van Freer(kent sanderijn wel) had wolfskiesjes en zijn probleemloos getrokken.
maar ik denk dat je inderdaad heel erg moet oppassen voor kwakzalvers etc.
groetjes

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-01 20:44

Hai,

(ik heb nu eindelijk ontdekt hoe ik nornmaal kan reageren...net had ik iets raars gedaan....sorry)
Vandaag is bij mij de paardentandarts geweest (voor het eerst)dus ik dacht laat ik eens wat vertellen.

Ik heb Gerard Rutten gehad, echt aan te bevelen, hij is heel rustig, vriendelijk, nam mijn problemen superserieus, hij neemt de tijd.....hij is in elk geval twee uur met die van mij bezig geweest (tussendoor gaf hij haar steeds even tijd om te ontspannen).
Voor de totale behandeling (er zaten grote problemen) betaalde ik iets van 180 gulden, controle kost 25 en als ie behandeld moet worden kost dat 125 (ex.btw.).
Dan krijg je er ook digitale foto's bij!

grtx, Rieja

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-01 20:46

Hey, en wat had ze nou? En eet ze weer een beetje? Of toch op het grote slobber dieet?

Oh en BTW: leuk dat je hier nu ook zit... Pling

Laudie

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-01 01:13

mijn paard wordt alleen door de veearts gedaan. Het is een keer heel erg geschrokken en dus krijgt ie nu eerst een prikje. Iedere keer een heel gedoe, maar het moet maar. Bij mijn paard dus geen gecertiverkeerde types zonder diploma. Veeartsen krijgen het in hun opleiding, das voor mij voldoende. Ivm prikje is het bij mij wel meer dan 100,=.
Vraag naar ervaringen van stalgenoten, wie weet kunnen die je verder helpen.
Succes.

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-01 01:54

onze dierenarts stuur met juist door naar een tandarts. Hij zegt dan de tandarts veel meer ervaring heeft opgedaan en een hele preciese studie. Maar hun hebben ook een paardentandarts in de praktijk.

Ik ben er wel voor. het is gewoon een specialisatie.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-01 15:37

tandarts binnen de praktijk, dat is een hele simpele situatie dus. Het is nu eenmaal helaas zo dat er heel wat kwakzalvers rondlopen. Voordat je die in de arm neemt kun je je beter door de veearts laten voorlichten denk ik.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-01 15:50

hai,

Yep, ze eet weer (een beetje)..brokjes nog niet. Zal vanzelf wel weer komen. Anders bel ik van de week gewoon de tandarts weer op, moest hem toch nog laten weten hoe het ging.
In elk geval vind ze het nog steeds vreemd dat dat ding eraf is (die rare lange kies linksvoorboven:?) , als ze eet zie ze haar nog zo nadenken, van huh?. Dat is echt een snoepig gezicht.

Ik zit hier Btw waarschijnlijk bijna alleen in het weekend.....door de week weet ik echt niet waar jullie de tijd vandaan halen. Als ik 's avonds kan rijden en dan ook nog m'n huiswerk:( afheb ben ik al blij.

hee grtx, en hoe ist met Jopie, laui? niet stijfjes meer?
de mijne had dat probleem eerder vaak, en nu op harde ondergrond nog wat, ze heeft gewoon gevoelige zooltjes (en spiertjes...maar in de training weet ik dat inmiddels behoorlijk op te lossen....mag ook wel als je M2 bent Cool)
Rieja

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-01 16:01

gaat prima, hij liep vandaag (thank goodness) weer lekker, nu gaan we het proberen uit te bouwen, en dan moet het gewoon weer goed komen. Als het maar niet gaat vriezen... Maar Opa Joop was weer blij vandaag... Hij liep redelijk soepeltjes, maar hij had weer zijn linkerkant probleem... Ben allang blij dat hij LOOPT..

Laudine

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geke_Lizzy, Googlebot, Skogan en 6 bezoekers