Albert Voorn in Hoefslag

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-01 12:17

Wie van jullie heeft het gelezen (2 weken terug ofzo) en wat vonden jullie ervan?

Staat onder meer in dat zijn paarden na een zware wedstrijddag absolute stalrust krijgen dus niet eens ff stappen ofzo maar totale rust, + hij rijdt booit in bos want paarden vinden dat niet leuk want ze schrikken immers toch altijd, + ze gaan nooit in de wei want dat is ontspannend voor paarden met stress, maar zijn paarden hebben geen stress. Tja ik vind persoonlijk dat hij zijn paarden goed rijdt, maar om ze nou nooit eens buiten te laten spelen?? Verward Verward


Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 13:05

Hij doet andere leuke dingen met paarden zoals trainen op de baan etc..
Enne ik heb geen commentaar op zijn trainingswijze want ik vind het de beste ruiter vd wereld. Hij kan zelfs olympisch zilver winnen met een paard dat bekent staat als een staker, Lando!

Ik heb die hoefslag net niet gelezen waar dat in stond, kun je het inscannen? Ik ben nl fan van zijn manier van rijden.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 13:15

Ik denk dat je het anders moet bekijken Gail. Hij rijdt niet de makkelijkste paarden het zijn vaak paarden waar de hoop is van opgezegt. Dus dit is hun laatste kans. Lando is ook zo´n geval maar hij krijgt het dus wel voor elkaar.

Dat hij dan niet het bos ingaat kan ik begrijpen. Iedereen traint anders en zolang de paarden er prima uitzien heb ik er geen problemen mee. Hij presteerd goed. Ik heb reeds een paar clinics van hem gezien en ik zie alleen maar positieve dingen.

is er trouwens nog wat bekend over Lando waar hij nu is ? Hij is verkocht maar het ging daar ook niet best negreep ik ?? Iemand nog roddels??.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 13:23

Hij is toch naar Otto Becker gegaan en daar ging het niet zo geod mee. en ik heb pas ergens gelezen dat het nu wel weer goed ging. Heb het maar 1 x gelezen en heb nooit meer wat van die hele bok gehoord! Wel een mooie bok vond ik dat Kwijl

Ik denk wel dat albert voorns paarden goed in hun vel zitten anders presteerden ze nooit zo. Het zou mijn manier niet zijn (niet in het land en niet naar het bos) maar zoals hij rijd en over paarden praat vind ik echt geweldig! En dat wil ik nou wel dat dat mijn manier was! (geen goede zin grinnik)
edit: ff iets toegevoegd)

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Steef op 2001-11-01 13:23 ]</font>

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 13:25

Hij ging naar die Duitse ruiter, Paul schokemohle heeft hem gekocht.
Hier albert met lando
Afbeelding

International recognition for Lando is now complete. Jørn Jensen sold Lando to Paul Schockemöhle before the Olympic Games and the silver medal round was the last ride together for Albert Voorn and Lando. Paul Schockemöhle has since sold 50% of the stallion to Otto Becker who is based at the Schockemohle yard in Muhlen and was the fourth-placed showjumping rider at Sydney. As a result, from now on Lando will cover mares at Paul Schockemöhle’s Performance Stud and take part in international competitions with Otto Becker in the saddle.

Hier lando met zijn nieuwe ruiter Otto Becker:
Afbeelding

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-01 13:34

Nou, dat zei ik ook, ik vind dat hij zijn paarden goed rijdt en ik heb totaal niets tegen op hem als ruiter, sterker nog, ik geniet van zijn columns en vindt hem een toffe peer. En ja, lastige jongens als Lando pakt hij goed op! En ja het is een mega-prestatie.
Maar ondanks dat alles vind ik persoonlijk dat een paard paard moet kunnen zijn. Dus eens een buitenritje, als is het maar in stap en een halfuurtje door het bos. Of eens een uurtje in het land. Hebben jullie het ook gelezen? (Behalve Mytens dus)? Want het had zo'n klinisch toontje! Na het afspuiten worden de paarden vastgebonden op stal om rollen te voorkomen. Ach...je meot het gewoon lezen.

Ik vind zijn rijstijl fantastisch, ik vind wel dat paarden zichzelf moeten kunnen zijn, en niet alleen op stal staan of buiten onder de man....Het een sluit het ander toch niet uit???

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 14:00

Ik heb het ook gelezen en had ook meteen een raar gevoel over dat stukje. Beetje dubbel. Ik ben ervan overtuigd dat Albert een paardenman in optima forma is waar wij bokkers een hoop van zouden kunnen opsteken, maar........!

Zijn stelling dat paarden buitenritten niet leuk vinden, bestrijd ik. Hij mag van mij best eens op Toon naar buiten, je krijgt de kans amper om op te stijgen als hij door heeft dat we niet gaan dressuren maar naar het bos gaan. Hij vindt het geweldig en schrikt gerust wel eens ergens van, maar dat doet hij in de bak ook. Er zullen best paarden zijn die niet graag buiten rijden, maar om nou alle paarden over 1 kam te scheren...?

Je paard als hij nat is vastbinden in zijn box omdat hij anders gaat rollen (doen alle paarden graag als ze nat zijn) vind ik neigen naar treiteren. Laat zo'n dier even in een paddock rollen, desnoods met zeshonderd beschermers om(!!!), grootste kans dat hij het dan NIET in zijn stal zal doen en vast zal komen te liggen!

Dat hij zijn dure paarden niet in de wei wil zetten kan ik mij nog wel voorstellen, ook al ben ik het er niet mee eens, maar de reden die hij er voor geeft dat paarden dat voor ontspanning niet nodig hebben, bestrijd ik. Zijn paarden hebben geen stress dus hebben ook geen weidegang nodig om te ontspannen, zegt hij.... Verward
Al zou dat waar zijn, wat ik trouwens betwijfel, mag een paard geen paard meer zijn?

Hij beweert altijd dat hij zijn paarden zichzelf laat zijn en dat anderen paarden in modelletjes dwingen en zo. Ik denk dat hij zijn succes wel te danken heeft aan het aanpassen aan zijn paarden, maar misschien zou hij nog veel meer succes hebben als zijn paarden ook af en toe paard mogen zijn! Daar worden ze nooit slechter van, daar ben ik van overtuigd!

Eerlijk gezegd was ik nogal geschrokken van zijn uitlatingen, viel me een beetje tegen.

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 14:20

Achja wie zijn wij om te zeggen wat goed is voor een paard? Iedereen gaat met zijn paarden om zoals hij zelf wilt.Enne slechter worden ze er niet van maar beter wel dan? ik vind dat hij ze al top heeft lopen.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-01 14:42

Hij heeft ze ab-so-luut top lopen! Maar ik geloof wel dat we mogen stellen dat een paard er baat bij heeft zo dicht mogelijk bij de aard van zijn natuur te blijven. Zoals duidelijk is dat ook katten en honden als kat en hond behandeld moeten worden en op die wijze gestrafd en beloond natuurlijk).

In twijfel trekken of een paard erbij gebaat is om af en toe in de wei te lopen of een bosrit te maken vind ik wel persoonlijk erg ver gaan...

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 15:03

Dat je met je paarden om moet gaan zoals je zelf wilt, vind ik een beetje een gevaarlijke uitspraak. Ik vind niet dat iemand zijn paard in elkaar mag timmeren alsof het een stuk oud ijzer is. Niet dat Voorn dat doet, maar ik bedoel maar! Hoe ver kun je dan gaan?

Natuurlijk moet iedereen zelf weten of hij een buitenrit maakt of zijn paard in de wei zet, maar Albert brengt zijn visie als zijnde een FEIT en dat is natuurlijk gewoon krom! Het is geen FEIT wat hij beweert het is zijn MENING, die hem blijkbaar goed bevalt. Of het zijn paarden ook goed bevalt??? tja... ze wennen wel vaak aan situaties en als ze niet beter weten....

Toon had ook zes jaar lang dag en nacht op stal gestaan, nu wil hij erg graag de wei op, en is een veel vrolijker paard dan voorheen. Uitzonderingen zullen er altijd bestaan, daarom moet je je ook aanpassen aan het paard, wat Albert met zijn manier van rijden WEL doet, maar dus NIET met de verzorging e.d. Dat vind ik zo tegenstrijdig!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mieke op 2001-11-01 15:04 ]</font>

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-11-01 15:40

Bij de weg: ik heb de bewust Hoefslag niet bij de hand en kanniet scannen, maar ik zal hem thuis opzoeken en morgen eventueel wat passages quoten!

Ik weet nog dat er zoiets stond van 'mensen willen mij doen geloven dat een paard het fijn vindt om in het bos te rijden. Maar dat gaat er bij mij niet in, want als dat zo zou zijn zouden ze niet steeds voor van alles wegspringen'
of iets van die strekking.

Tja, als ik met mijn paard maanden niet naar buiten ga, schrikt hij ook van alles.

En natuurlijk zullen er best paarden zijn die er echt geen lol aan hebben, maar die zijn dan wel zolgens mij een uitzondering op de regel, en die kan je neit als maatstaf nemen voor alle paarden.

Fitzroy
Berichten: 17277
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 20:02

Wie zijn jullie om Albert Voorn te veroordelen???
Dit klinkt misschien een beetje agressief maar kijk eens wat Albert Voorn allemaal al gepresteerd heeft.

Als zijn paarden niet lekker in hun vel zouden zitten, zouden ze echt niet tot deze topprestaties komen. Dus ik denk dat Albert prima weet wat het beste is voor zijn paarden ... zijn prestaties zijn het bewijs!

Ik vond het juist een heel goed stuk en de familie Voorn heeft de zaken prima voor elkaar.

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 20:49

Ik ken die hele man niet Haha! dus ik kan er niet veel over zeggen.
Heeft hij echt letterlijk gezegd dat paarden het bos niet leuk vinden? Of lees ik nou iets niet goed? Als dat zo is vraag ik mij af wie hij is dat hij dat weet. Dat hij zijn zaakjes op topniveau voor elkaar heeft maakt hem nog geen godlike-figuur, in ieder geval niet voor mij. Ik kijk tegen niemand op en kijk ook op niemand neer. Hij kan goed trainen, zorgt goed voor z'n dieren want anders had hij dit niet bereikt. Ik vind het alleen erg knap dat hij weet dat paarden niet van bos houden, dat mag die mij ook wel leren, gedachte lezen!
Verder heeft iedereen zijn manier van trainen, en op elke manier is er wel kritiek te leveren. Er is naar mijn idee geen perfecte trainingswijze.

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 21:02

Ben geen liefhebber van voetbal maar laatst stond er in Sportweek ook een intervieuw met Albert Voorn waarin hij *pittige* uitspraken deed die zelfs de journalist tot fronzen bracht Verward
Zal eens zien of ik het hier kan zetten.

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-01 22:31

Hmm, hebben jullie een van de foto's gezien die bij het stukje stond? Met dat hoofdstel? Ben blij dat ik niet zo'n gedraaid bit in mijn mond hoef.. Verder geen commentaar, ik heb het wel gelezen, maar alweer een poosje terug, dus de details weet ik niet meer.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 08:56

Volgens mij wordt Voorn hier niet veroordeeld Fitzroy, iedereen is juist erg positief over zijn prestaties, alleen bij sommige uitspraken en trainingsmethoden worden vraagtekens gezet. Ook door mij: ik kan me het leven van mijn paard neit voorstellen zonder bos en weiland! Het is een fantastisch man, maar het doel heiligs wat mij betreft niet altijd de middelen, ook niet als het resultaat goed is.

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 09:07

Maar daar staat Albert Voorn ook om bekend. Hij heeft zijn eigen denkwijze en past zich aan niemand aan, behalve aan de paarden.
Een paar jaar terug toen hij bij 'Jewel' reed is hij daar ook met ruzie weggegaan, ze hadden een onenigheid over de paarden. En toen kreeg Albert Voorn ff van niemand meer paarden aangeboden en toen was hij even uit de topsport verdwenen. Niemand wou meer zaken met hem doen omdat ze hem 'lastig' vonden.
Maar ondanks zijn eigenzinnige denkwijze van de paardensport brak hij wel weer door tot de absolute top met Lando. lando, het paard dat bestempeld stond als lastig, muiterig en een staker.
Ik vind Albert een toppertje !!! Van hem zou ik heel graag les willen.
Het is een aparte man maar weet wel waar hij het over heet wat betreft de paardensport. Zijn columns zijn ook altijd toppie, hij zegt gewoon wat hij er van vindt zonder mensen te sparen en zieltjes te winnen.
Ik heb er weleens bijgestaan als hij een verhaal van vroeger zat te vertellen, echt een mooie vent !!

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Lot

Berichten: 1410
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: MesthoopCity

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 09:19

Tja, ik ben het met alles eens!! Vind het een absolute topper en ook ik zou best les van hem willen....Geweldig zoals hij inderdaad - tijdens het rijden - de paarden in zijn waarde laat. geweldig ook zoals hij een lastpak als Lando naar het zilver rijdt. En ja hij is lastig maar daar maal ik verder niet om, en zijn columns zijn recht door zee en leuk te lezen. Allemaal top! Alleen gingen mijn wenkbrauwen ook omhoog bij de bewuste passages over wei en bos..!!

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 10:23

Ik vind Albert Voorn ook erg goed in zijn columns en hij rijdt natuurlijk fantastisch, zowel qua stijl als qua prestaties!

Ook vind ik het goed dat hij niet zomaar achter de meute aan hobbelt maar zijn eigen ideeen heeft, prima! De paardenwereld is al zo godvergeten conservatief, open staan voor andere zaken is vaak heel moeilijk...

Hij is kritisch en dat vind ik prima, wij zijn nu alleen ook even kritisch naar uitspraken van hem toe, en dat mag dan niet???? Omdat hij op Olympisch niveau presteert mag je nergens wat over zeggen?? Kom op zeg!!!

Albert schopt graag heilige huisjes omver, maar is zelf af en toe ontzettend star, vind ik een beetje vreemde combinatie.

Enne: Fitzroy: niemand veroordeelt Albert hier, alleen kijken wij nu op onze beurt kritisch naar zijn uitspraken die hij in een weekblad plaatst.

Eindelijk is de paardenwereld een beetje doordrongen van het feit dat paarden sociaal gezelschap nodig hebben, dat ze meer nodig hebben dan 3 x per dag krachtvoer en een schone stal en dan lees je dit soort uitspraken! Heb ik moeite mee!

Dat hij zijn eigen trainings- en verzorgingswijze als enige juiste presenteert, vind ik vaag, dat moet je niet doen als bekende ruiter.

Ik zal niet ontkennen dat zijn paarden niet goed in hun vel zitten hoor, dat heb je mij niet horen zeggen, niemand hier trouwens.

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-11-01 10:54

Nee inderdaad, dat bedoelde ik dus ook. Ik zeg niks over zijn paarden of over hem persoonlijk, maar de uitspraken heb ik vraagtekens bij!!!!

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 11:03

Ja, en blijkbaar mag je de uitspraken van een kritische persoon niet bekritiseren... Frusty

En ja, ik zou ook heel graag les van hem hebben, lijkt me fantastisch!

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 14:05

Je hoort mij niet zeggen dat ik het niet knap vind wat hij heeft gepresteerd.
Maar ik heb hem op concours vaak genoeg gezien en hij staat altijd alleen. Ra ra hoe komt dat?
Ik weet het wel ,want alles wat hij zegt is waar en wat een ander denkt kan absoluut niet.
Als hij op een onderling concours is met een jong paard en er moet met losspringen gebouwd worden moet iedereen voor hem wijken want de hindernis moet worden verhoogd of verlaagd want hij is belangrijk en hoe wij maar moeten losspringen doet er niet toe.
Hij loopt ook meestal met een zuur gezicht rond. Je hoort wel dat ik van hem juist geen fan ben. Maar je kont ook niet van iedereen fan zijn he.

Maar niet te min hij heeft goed gepresteerd op de spelen.

Ik zag ook regelmatig Erik v/d Vleuten en Piet Raymakers (om er maar ff 2 te noemen) maar vind die toch veel symphatieker.

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-11-01 22:45

Hier komen een paar uitspraken van Albert Voorn in sportweek nr 42 waardoor de verslaggever even naar adem moest happen.........
*de doodstraf zie ik als oplossing voor moordenaars,verkrachters,maar ook van dieven.Je moet gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven.Of ze nou een vrachtwagen stelen of twee pakken melk,het principe blijft hetzelfde.
Ook las ik ,ik zou wel in een dictatoriaal land willen leven*
Vreemde man die Voorn ,grensverleggende teksten.

Precies zo is hij denk ik ,de emoties in Sydney waren mooi ,daar blijf ik bij,maar de rest........_________________
Vrouwen ,pauwen en paarden zijn de meest trotse dieren op aarde!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Gerrie op 2001-11-02 22:46 ]</font>

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-01 15:42

Pffff da's wel heftig ja.... Verward

Pleasure

Berichten: 336
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-01 19:56

Hoi,

Ik ken albert best wel goed. Woont bij mij in de buurt en komt van onze manege vandaan.

Om heel eerlijk te zijn mag ik hem niet. Op de nationale wedstrijd in Asten sloeg hij een paard compleet af omdat hij een balk had, door schuld van Albert. Ook vind ik hem een arrogante kwast.

Geef mij Wil Schellekens en Otto Becker maar. Dat blijven beide doodnormale mensen.

En het gaat juist heel goed met Lando. Otto rijd hem in bijna alle wedstrijden in de prijzen. Ze zijn nog reserve kampioen van Duitsland geworden dit jaar. Ik vind dat Lando nu beter loopt. Heeft meer zijn oren naar voren. Dus dat is beter.

Groetjes
Denise.

Ik weet dat ik nu veel gezeik over mij heen krijg, maar mij krijg je niet omgelult.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CathyTBP, esmee_2001, pairadice, Vagabondo, Veldbloem en 13 bezoekers