Verslag van een week Almelo

Moderators: Berdien, Murosch

 
 
Caro

Berichten: 668
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Heerde

Verslag van een week Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 11:27

Tja, een beetje laat, maar alsnog... Bloos

Zondag 21 juni vertrokken Big Mack, Emile en ik richting Almelo voor de Almelose Ruiterdagen. Emile was die ochtend druk bezig geweest om een cameraatje in de trailer te bevestigen. Die moest natuurlijk getest worden...

Helaas was het cameraatje zo goed getest, dat toen we uiteindelijk weg wilden rijden naar Almelo (met de auto afgeladen en Mack in de trailer) de auto niet wilde starten Bloos! Accu leeg... Clown

Dus de staleigenaar zet zijn auto ervoor en heeft ons even op weg geholpen...

Wij alsnog met goede moed op weg naar Almelo. Tong uitsteken


Ik had voor Mack een stal gereserveerd bij Stal Olthuis. Maar op de een of andere manier belanden we met routebeschrijving en al op een industrieterrein in de buurt. Verward Maar ik had gelukkig het mobiele nummer van de eigenaar van Stal Olthuis, dus al gauw zaten we alsnog op de goede weg Cool

Daar aangekomen zag het er prachtig uit. Mack kreeg een mooie ruime stal en begon gelijk aan het hooi wat voor hem klaar lag. OK dan!

Toen moesten wij de camping nog vinden, waar ik een stacaravan gehuurd had. Aangezien de camping op zondag gesloten was, zou de caravan open zijn en de sleutel binnen liggen. De caravan was al snel gevonden en waarachtig, de deur was nog open ook! De caravan was erg mooi en zo goed als nieuw. Alleen, waar hadden ze nou toch die sleutel neergelegd Verward Naja, we zouden ons de volgende dag (maandag) bij de receptie melden, dus het zou vast goed komen.

Dus maandagochtend stappen we vol goede moed de receptie binnen. En ja hoor, we kregen een sleutel en nog een envelop waar ook het caravannummer op stond. Wij vrolijk weer op pad. Ik kijk nog eens goed op de envelop en zeg tegen Emile: "eeeh, wij zitten toch in nr 17?" Emile antwoorde bevestigend... "Maar hier staat nr 28..."

Dus ik in de slappe lach *LOL* Dat wordt verhuizen! Maar eerst toch maar even terug naar de receptie. Na een dik half uur zoekwerk bleek dat ik 2 caravans tot mijn beschikking kreeg... Clown Nou, dat was wel een beetje veel van het goede. We mochten dus kiezen welke we wilden. Dus we zijn lekker blijven zitten. Ook weer opgelost Haha!

Dinsdag zou ik mijn eerste proefje rijden, dus had ik besloten om maandags maar een rustig buitenritje te maken. Karin had wel animo om met haar dravebier Ret ons te begeleiden, dus wij op pad. Die donkere wolken zouden vast wel overwaaien Helaas bleek dit niet zo te zijn, dus werd het een rit van een uur in de gietende regen. Dit mocht de pret niet drukken, de natuur is daar prachtig en onder de bladeren reden we nog redelijk droog.

Doorweekt kwamen we terug op stal. Geeft niets, Mack moest toch gewassen en gevlochten worden, dus dat kon in één moeite door! Clown

Uiteindelijk om half 10 's avonds was Mack schoon gewassen en gevlochten en helemaal klaar voor de eerste proefjes op de Almelose Ruiterdagen. Helaas bleek niets minder waar Scheve mond

Aangezien Emile en ik nog niet gegeten hadden gingen we op zoek naar de plaatstelijke Chinees. We konden het niet gelijk vinden en besloten om toch maar een broodje op de camping te eten. Maar daar stak een groep Egyptische ganzen (tja, dat wisten wij toen ook niet...) een stokje voor.

In een groep staken deze ganzen de weg over. Emile remt. De auto echter nauwelijks... Emile probeert de ganzen nog te ontwijken, maar gelijk raken we in een slip. De auto slingert van de ene naar de andere kant en we glijden zijwaarts naar een op ons afkomende auto.

Een knal... Een spin... Alles in de rondte
En dan niets....

Ik gil nog steeds...

Langszaam dringt het tot me door. We staan in de berm. Mijn raam is eruit, overal glas...
Emile staat al naast me, zijn gezicht zorgelijk Verdrietig

Ik stap uit. Zie de auto en overal om me heen spullen. Aan de overkant van de weg ligt iemand op de grond... Mijn benen begeven het en ik zak op de grond...

Rustig wordt ik weer in de auto gezet. Overal sirenes en mensen. Allerlei dingen worden gevraagd, het dringt niet echt tot me door. Wat een ravage Huilen

Ik wordt meegenomen naar de brandweerwagen. Even rustig zitten daar.
Heb je last van je nek, vraagt mijn vriend zorgelijk. Het voelt inderdaad stijf aan. Daar is de nekkraag al. Ik wordt op een plank gelegd en langzaam de ambulance ingeschoven.

Als ik dit zo schrijf, tril ik weer helemaal en alles draait om me heen.
Straks zal ik het verhaal verder vervolgen. Wees gerust, we zijn er goed vanaf gekomen!

Huisje, boompje, beestje...


samirah

Berichten: 990
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: tegenwoordig meer in het Zuiden maar nog regelmatig in het mooiste stukje van de achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 13:38

jemig wat een begin van een week almelo! ik ben blij dat je er goed vanaf gekomen bent.

2 "gouden" paarden wie had dat ooit gedacht.. en toen kwam daar nog een 3e bij.. :j *\o/*

springen is passie, dressuur is een kunst

Mer1980

Berichten: 10698
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 13:48

Tjee Caro, dat is nog eens een vreselijk begin. ben wel blij dat alles goed afgelopen is.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!

Caro

Berichten: 668
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-04 15:35

Tja, het was zeker geen leuk begin.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen moest ik eerst zo'n 3 uur wachten tot een dokter beschikbaar was. De dokter constateerde dat er foto's gemaakt moesten worden. Mede omdat ik net een half jaar van een whiplash af ben.

De foto's toonde gelukkig aan dat alles nog goed zat. Toch moest ik wel een nachtje blijven omdat ze het niet helemaal vertrouwde nadat het bloed- en urine-onderzoek binnen was.

De volgende ochtend mocht ik gelukkig wel naar huis. Emile kwam me met de fiets halen uit het ziekenhuis. Onze auto was helaas total loss.


Al met al had ik inmiddels wel mijn eerste proefje gemist. 's Avonds zijn mijn ouders mijn auto komen brengen, omdat die ook de trailer mag trekken.

Woensdag werd de wedstrijd afgelast vanwege het slechte weer. en de rest van de week was het terrein zo slecht dat ik me maar afgemeld heb.

Dus in plaats van 7 proefjes heb ik er geen een gereden


Gelukkig was Karin er nog. OK dan! Die heeft ons vrijdag, zaterdag en zondag alle mooie plekjes van de Holterberg laten zien. Kwijl We hebben elke dag een ree gezien en heerlijke tochten gemaakt. Emile ging mee op de moutainbike en zondag ging Marco ook nog mee. Ik heb hier nog mooie foto's van Cheese! , die zal ik ook nog plaatsen als ik thuis ben.

Dus we hebben alsnog een paar fijne dagen gehad! En een goede training voor onze eerste endurance op de Holterberg in september! Vork

Karin, nogmaals bedankt voor het gidsen!

Huisje, boompje, beestje...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-04 16:43

En ik op dinsdag maar wachten bij de ring *LOL* Mens, ik schrok me echt een hartrolling toen je me belde en vertelde dat jullie het waren in het ongeluk wat Mariska en Maarten onderweg van stal hadden gezien *brrr...* Gelukkig viel alles 'mee' en hebben jullie nog een leuke week gehad.

Ben er iig achter dat ook Kasje onder de indruk is van grote paarden *LOL*

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Noble-Girl

Berichten: 1959
Geregistreerd: 08-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 08:48

Zelfs ik krijg nog steeds de rillingen als je er over begint Bloos!
Kan me nauwelijks voorstellen hoe rot dit voor jullie moet zijn
geweest Verdrietig maar dat het erg was, lijkt me heel erg duidelijk!!
Toch kan ik het niet laten om je te complimenteren met de wijze
hoe jullie beiden hiermee omgaan OK dan!
Jullie pakken de draad weer op en weten er zelfs nog een heel
geslaagd weekje van te maken....echt knap hoor....ik heb grote
bewondering voor jullie twee OK dan!

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 09:08

Wat een pechweek Caro, als je alles zó tegen zit.
Hopelijk lukt het met de endurance op de Holterberg allemaal wat beter Knipoog

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Caro

Berichten: 668
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-04 10:20

Thanx Ryvaan Bloos

Ik moet eerlijk toegeven dat het eerste wat goed uit m'n mond kwam "ik wil naar huis" was Knipoog

Maar ja, toen ik eenmaal uit het ziekenhuis was en met ons alles bleek mee te vallen, hebben we besloten om er toch maar het beste van te maken! We zaten er nu toch al.

Omdat de politie per vergissing het rijbewijs van Emile bij zich hadden gehouden en vervolgens opgestuurd naar het adres van mijn ouders Verward , moest ik dus woensdag naar de politie rijden... Tjee, wat kneep ik 'm zeg Nagelbijten / Gniffelen


@ Mayo: Ik zat in het ziekenhuis al op mijn horloge te kijken... Ik vond het zo banketstaaf dat je er voor niks stond te wachten Ach gut Dus op de fiets alvast jou gebeld! Ik geloof trouwens dat we er dik 1,5 uur over hebben gefietst om van Almelo naar Nijverdal te komen. Niet omdat het zo ver is, maar wat had ik een spierpijn zeg Ziek

En we moesten nog even wat verder fietsen, want ik wilde natuurlijk eerst naar Mack. Zodat hij even naar buiten kon en ik zeker wist dat met hem alles goed was Haha!


@ Naz: Ik weet zeker dat we op die weg errug langzaam rijden! Goed opletten op Egyptische ganzen en voortaan gewoon doorrijden. Dan was de schade namelijk wel vergoed. Omdat we geremd hebben en dus zelf de oorzaak waren van de schade krijgen we niets vergoed. Als we schade hadden gehad doordat we over de ganzen waren gereden, werd het wel vergoed Verward

Huisje, boompje, beestje...

nielsforever
Berichten: 720
Geregistreerd: 16-06-04
Woonplaats: groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 10:39

aaag wat rot voor jullie.maar gelukkig hebben jullie toch nog een leuke tijd gehad met lekker buitenrijden enzo.nou ja wat kan doe auto je schelen.allang blij zijn dat alles goed is met je nek.jullie zijn er gelukkig goed vanaf gekomen.maar wat een schrik zullen jullie gehad hebben.en mack maar op jou wachten natuurlijk.sneu hoor.en over twee maanden heb je alweer je volgende wedstrijd.dus ff goed oefenen he?ik hoop dat je dan meer geluk heb.{je word misschien wel eerste!}

Bart..we zullen je missen r.i.p

rhijnauwen

Berichten: 4986
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 10:46

brr, ik had al iets van de gebeurtenissen gehoord, maar nu ik het lees lopen ook bij mij de rillingen over m'n rug! wat een pech zeg! net van de whiplash af en dan dit weer! gelukkig is alles (op de auto na en de enorme kostenpost) verder meegevallen en stond Mack veilig in zijn stal!
gelukkig zijn jullie er nog aardig goed vanaf gekomen! OK dan!

http://www.stalrhijnauwen.nl facebook: https://www.facebook.com/StalRhijnauwen
zadelmak maken, trailer laden, dressuurles t/m ZZ niveau
pensionstal sinds 1981 met veel buiten voor de paarden en overdekte bak nabij de Uithof

tequila

Berichten: 1580
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 10:48

Wat een kudde ganzen allemaal kan veroorzaken Scheve mond
Echt hele dikke pech voor jullie twee, balen dat de week zo is begonnen! Gelukkig hebben jullie daarna nog wel wat leuke dingen kunnen doen en hebben jullie er niks aan over gehouden!
Wel zeer kl*te dat de auto helemaal kapot is en dat jullie niks vergoed krijgen, kun je de volgende keer inderdaad beter over de ganzen heen rijden Bloos

Fiolita H (Uphill x San Remo) Dressuur B + 15 (PR 213), L1 + 17 (PR 210), L2 + 15 (PR 214), M1 + 18 (PR 207,5)
Tequila Sunrise (v. Neostan) Dressuur: M1 + 3, Springen: B + 1. Dag lieverd...

Caro

Berichten: 668
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-04 13:15

Tja, ik denk niet dat we nog remmen voor ganzen (of andere dieren...)

Al hoewel ik dat waarschijnlijk toch niet laten kan Nagelbijten / Gniffelen

Het wegdek was daar erg glad. De toestromende omwoners vertelde aan Emile dat het op die plaats regelmatig gebeurd. De ganzen steken daar over van de ene vijver naar de vijver aan de andere kant van de weg. Als het geregend heeft is die weg spekglad. Dat bleek ook wel toen wij wilden remmen. Er stonden de volgende dag geen eens remsporen meer, terwijl we echt behoorlijk probeerden te remmen Verward

Ik zal vanavond even wat foto's erbij zetten...

Huisje, boompje, beestje...

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 16:26

jeetkje, verschrikkelijk carolien..dat uitgerend jij dit mee moest maken..
gelukkig is het een beetje meegevallen
heel veel sterkte!

Caro

Berichten: 668
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-04 21:37

Nou, hier dan maar even de foto's van onze auto Huilen

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Zoals je ziet stonden hier nog meer wrakken. De lichtgrijze auto naast onze groene Volvo was de auto waar we tegenaan geklapt zijn.


We zijn er toch maar niet meer mee naar huis gereden...

Huisje, boompje, beestje...

Dickie
Berichten: 1247
Geregistreerd: 07-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 21:44

Jeetje, wat een pech zeg! Bizar dat de schade niet vergoed word omdat jullie remden! Je probeert dus het probleem geheel schadeloos op te lossen door te remmen voor die beesten en bent vervolgens zelf de dupe omdat je ze niet gewoon plat gewalst hebt?? Verward Ik kan er echt met mijn pet niet bij.
Gelukkig maar dat je nog zoveel plezier gehad hebt met Karin, want Almelo was idd helemaal niets meer aan hoor, de groep waar ik mee was is ook gewoon naar huis gegaan.

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 21:54

Jeetje Caroline, als ik die auto zo zie zijn jullie er heel erg goed vanaf gekomen... maar dat jullie niks vergoed krijgen is wel heel zuur zeg.

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Karin

Berichten: 61814
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-04 22:32

Jullie hebben echt enorm geluk gehad! Dat zeiden ze bij ons op stal ook allemaal... Die auto is echt op de 'juiste' plek geraakt, zeg maar. En dan te bedenken dat ik elke week wel tig keer over die weg rijd en daar werkelijk nog nooit overstekende ganzen ben tegengekomen!

Ik kan het me nog zo voor de geest halen hoe je daar dinsdag op stal stond: 'Ik heb niet gereden maar we hebben wel de krant gehaald!' Haha!

Anyway, ik vind het hartstikke leuk dat jullie er toch nog zo'n gezellige week van hebben weten te maken. En ik vond het ook erg leuk om als 'Berggids' op te treden! Over twee maanden is de Holterbergrit al, voor je het weet is het zover... Helga noemde gisteren iedereen op die al een stal had geregeld voor dat weekend en dat zijn er een boel! Lachen

Enne... ik vind jouw paard nog steeds Errug Groot... Nagelbijten / Gniffelen
Ben benieuwd naar de foto's van mij als Klein Meisje op de rug van de GVR. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Annash

Berichten: 25413
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Newcastle upon Tyne

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 06:04

Karin schreef:

Ben benieuwd naar de foto's van mij als Klein Meisje op de rug van de GVR. Haha!Ikke ben kleiner Tong uitsteken

Caro, wat krijgen we nu!

Laat mij nooit meer zo schrikken, wil je?

Balen van alles, maar gelukkig hebben jullie verder niks bijzonders Ach gut

Nimber

Berichten: 25368
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 07:26

jeetje wat een schrik zeg! en wat zijn jullie er goed vanaf gekomen.

Wel een erg duur weekje geworden Almelo is niet zo goedkoop en dan de schade van de auto er ook nog bij op.
hopelijk valt het met jou ook mee dat je geen last meer krijgt van je nek.

Karin

Berichten: 61814
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 07:30

De kosten van Almelo vallen erg mee hoor, als je tenminste bij ons op stal staat i.p.v. op het terrein zelf. Scheelt zeker de helft en dan zit voer en strooisel er nog bij in ook! Haha!
En dan vergeet ik nog bijna te vertellen dat de omgeving hier ook heel wat inspirerender is dan de omgeving van Almelo... *LOL*

Maar van die auto is het idd zonde... En ik hoop ook dat je niet achteraf nog last krijgt van je nek, Caro!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

inka

Berichten: 937
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: Bemmel.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 08:32

Jeetje dat zal schrikken zijn geweest!
Hoe is het met de bestuurder van de andere auto?

PAS OP!!!!! zwanger dus alles wat je zegt kunnen mijn hormonen tegen je gebruiken Lachen

Op zoek naar lp's? Ga dan naar: http://www.blue-rain.nl

Caro

Berichten: 668
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-04 14:53

De bijrijder van de andere auto is ook met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Echter zij mocht al weer naar huis, voordat er naar mij gekeken werd.

De bestuurder zelf was ongedeerd... Gelukkig maar!


En die krant, die bewaren we! Kan ik later zeggen: ik heb de krant gehaald tijdens de Almelose Ruiterdagen Clown

De leuke foto's van de ritten met Ret en Karin volgen nog! Zal ik wel een nieuw topic voor openen.

Huisje, boompje, beestje...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 17:16

Karin schreef:
Over twee maanden is de Holterbergrit al, voor je het weet is het zover... Helga noemde gisteren iedereen op die al een stal had geregeld voor dat weekend en dat zijn er een boel! Lachen


Ik en Maris iig ook Haha!

Caro, heb je ook nog foto's van draak Kasje, al stuiterend over de paden? *LOL*

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Wentos

Berichten: 3020
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: De Achterhoek!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 20:46

Jeetje Carolien, wat een verhaal. Ach gut Niet echt bepaald wat je je had voorgesteld van de Almelose ruiterdagen. Stelletje poedersuiker ganzen, vooral omdat jullie niets vergoed krijgen..
Gelukkig zijn jullie verder redelijk ongedeerd gebleven.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-04 21:43

Zo, zie nu de foto's, djeez, da's een goeie oplawaai geweest zeg Scheve mond Brrr... Krijg er de kriebels van...

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AAAPony, CookieMel, Jack01, tanjaatjuhh, Tova en 20 bezoekers