Jur is steeds zo boos...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-01 22:10

Ik weet het af en toe echt niet meer... Jur heeft zoveel woede in zich. Met rijden is ze best heel lief en tegen mij doet ze ook niet zo veel maar als ik sta te poetsen en er willen mensen achter haar langs of onder haar hoofd door lopen, dat valt ze ze bijna aan of gooit ze haar kont opzij en doet alsof ze wil slaan. Nou heeft ze het nog nooit gedaan, maar iedereen heeft een hekel aan haar en zegt dat ze gevaarlijk is! En verder is het zo'n schat... Ik weet het echt niet meer. In haar box opzadelen en poetsen is ook geen optie want dan wordt ze nog agressiever...

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 23:58

ten eerste mag men wel wat meer respect tonen voor je paard en haar gewoon lekker laten in haar 'ruimte'. Men hoeft niet zomaar zo dichtbij een paard te komen, niet alle paarden vinden dat leuk (die van mij uiteraard ook niet). Paarden voelen denk ik meer dan je denkt, slechte sfeer pikken ze zo op en die 'slimmerds' die haar een naar paard vinden pikt ze er helemaal zo uit.
een lichtpuntje: het wordt weer voorjaar, wie weet vrolijkt ze daar van op. Bouw een knuffelkwartiertje in, liefst prive in haar box. De speciale prive aandacht
kan haar helpen.

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 08:31

Hai

Ik vertelde jelaatst al dat die twee van mij zich een beetje hetzelfde gedragen als die van jou. Mijn oudere paard was heel narrig en jaloers en aandacht aan het vragen op een positieve en negatieve manier Ik let er nu speciaal op dat ik hem als eerste knuffel, als eerste eten geef, hij mag als eerste op de wei etc. verder flink aan het werk en het helpt! Wellicht ook bij Jur? het blijven net kleine kindertjes hoor! *LOL*

Voorzitster AFM

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 11:00

Bedankt!

Lovely, ik vind dat ook. Gisteren wilde er iemand langs met een kruiwagen en in plaats dat hij even wacht tot ik haar opzij heb gezet, dramde hij gewoon door en mijn paard deed haar kont opzij en hij reed gewoon expres tegen haar benen aan.
En inderdaad, als ze de wei weer in mag wordt het misschien beter. Helaas mogen ze maar een paar uur per dag, maar ik ga vragen of ze langer mag i.v.m. haar problemen.

Puck, Jur krijgt al een beetje een voorkeursbehandeling van mij. Ze staat ook het meest dichtbij van de 3, dus als ik aan kom rijden met de auto zie ik haar al kijken. Zij krijgt al eerste wat lekkers en knuffels enzo. Het is inderdaad net een klein kind af en toe. Misschien dat ze ook zo boos is omdat ze zich verveelt. Ze staat op zaagsel en haar buurman links op stro. Die ziet ze natuurlijk lekker knabbelen. De buurman rechts staat ook op zaagsel, maar staat Jur de hele tijd te treiteren. De voerbakken hangen buiten de boxen bij ons en hij staat dan de hele tijd met z'n kop, bijna in haar bak, te klieren. Daar wordt ze ook heel boos van.

Ik weet wel zeker dat ze blij is als ik er ben, dan staat ze de hele tijd naar me te kijken of volgt ze me als ik langs loop. Dan wil ze echt mijn aandacht, en dat doet ze niet bij anderen.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 11:18

Hoi Jur, ik denk dat het gedrag in de box een stukje "territoriumdrift" is en hoewel dat misschien niet zo prettig is, vind ik dat wel heel begrijpelijk. Dat is het enige plekkie dat echt van je paard alleen is... Zorg dat dat een fijn en veilig plaatsje blijft voor je paard, waar 'ie alleen vertroeteld wordt (niet aangesingeld ed) en eten krijgt en RUST!
En als je paard in het gangpad staat, vind ik dat mensen best even rustig kunnen wachten tot JIJ aan je paard opdracht geeft om aan de kant te gaan. Tuurlijk wordt 'ie narrig als iedereen zo ongeduldig tegen 'm doet!
Ik denk dat je wel duidelijk en consequent tegen 'm moet zijn, maar 'm ook z'n eigen trekjes gunnen...

En ach, JIJ houdt toch van 'm, dus wat maakt het uit wat de anderen van 'm vinden?

Grtz, Sonja.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 11:21

Ja daar heb je helemaal gelijk in!

Mensen gaan al naar haar toe van: oliebol ik moet weer langs dat enge paard en ik denk dat ze dat voelt ofzo.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 11:44

Ben je misschien geinteresseerd in iets alternatiefs. Wij hebben ooit een foto opgestuurd van Barbiano naar een dierenparagnoste. Hoe hij zich voelde bij ons etc. Wat bleek hij was heel erg verdrietig geweest dat hij bij zijn vorige eigenaar weg moest. Terwijl hij zelf daar het idee had dat hij meer gebruiksvoorwerp was en bij ons kreeg hij voor het eerst in zijn leven met menselijke liefde te maken en daar moest hij mee leren omgaan. Door het verdriet was hij nogal stijf aan 1 kant van zijn lichaam en daarom is die paragnoste gekomen om hem te masseren. Hij had nl last dat hij aan 1 kant niet gepoetst wilde worden. Ze zei ook over hem dat hij een super goed karakter had en als het een mens was zou het een echte gentleman zijn. Sommigen zullen dit wel onzin vinden maar ons heeft het echt geholpen. Als je info wilt hoor ik het wel. Groetjes Lisette Lachen

Nimber

Berichten: 25657
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 12:10

Lisette wil je mij mailen ik heb ook intresse vind het wel intresant
Kim
nimber@dolfijn.nl

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 13:25

Hoi Lisette

Ik ben altijd heel geinteresseerd in alternatieve dingen! Heb zelf ook Reiki gedaan enzo. Maar het moet niet te duur worden! Je kan me mailen mk@juraz.demon.nl (of hier neerzetten, wat je wil)

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 14:24

Toen Emiele Voest bij ons op de manege was heeft hij gewerkt met Leys. Dat was heel erg leuk. Leys is absoluut geen mannenpaard en is ook vaak heel gespannen en nerveus. Maar door de rust die hij uitstraald zag je Leys helemaal veranderen. Zijn oren en ogen gingen rustiger staan. Liep makkelijker door zijn lichaam. Ik heb hier veel geleerd van de paardentaal en kreeg ook een hoop tips mee die ik regelmatig oefen met hem.

Hij sinds die tijd buiten zijn stal een hoop veranderd.

Ik lees op dit moment het boek van Monty Roberts erg spannend en ook leerzaam. Misschien kan je op die manier het probleem vinden.

Succes hoop dat het niet nog erger wordt.

Gr Pris

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 22:30

Ik heb al zoveel gelezen en gedaan...zoals een TTeam cursus volgen met Jur.

En Emiel Voest lijkt me op zich wel oke, maar ik vind hem erg duur. Het probleem is ook niet dat Jur helemaal druk of opgefokt is, met rijden eigenlijk helemaal niet (oke ze neemt me wel eens in de zeik, maar er moet wel een beetje pit in zitten) het is puur het probleem van borstelen en aan haar lichaam komen. Ik weet niet of Emiel Voest daar bijv. iets mee kan?

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 22:58

voest niet, jij alleen kunt dat doen. Laat er maar wat TT op los en doe vooral rustig en gezellig met haar.
Vertrekken zal haar ook opluchten.

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-01 06:48

Lisette wil je mij ook ajb mailen over die paragnoste? mijn emailadres: ozabel@hotmail.com
thanks Party!!

Voorzitster AFM

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-01 13:25

Voest doet ook aan aanraking bij paarden. Vooral bij mijn paard was dat een probleem omdat hij een hekel aan mannen heeft.

Hij is erna op stal ook nog met Leys bezig geweest. leys voelde duidelijk aan Emiel dat hij rustig was en geen kwaad deed. Hij had zelfs zijn oren naar voren.

Voest geeft regelmatig clinics in het land is ook leuk om naar te kijken en ook erg leerzaam.

TTouch is zeker goed voor Jur. Het belangrijkst is denk dat je het zelf doet ipv die mensen.

En inderdaad vertrekken bij die stal zal heeeelll veeell rust geven.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-01 22:25

Ja vertrekken doe ik zeker!! Ik ben bezig om een woning te vinden en dinsdag ga ik solliciteren (ook in de buurt van Breukelen) maar ja, een stal he... hoe vind ik nou een stal waar ik, met mijn paranoide gedachten, mijn paarden met een gerust hart kan neerzetten? Ik hoop zo dat ik iets vind! Nou ja mocht je nog een leuke stal tegenkomen... please let me know!

Ttouch is misschien inderdaad wel goed voor Jur, het is alleen zo dat ik daar meestal niet zo'n zin meer in heb als ik al 3 paarden moet doen naast mijn baan, huishouden etc. Je moet er ook echt even tijd voor maken. Nou ik zal van het weekend eens proberen!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-01 22:33

Succes met het vinden van een stal! En jij bent niet de enige die zich zo druk maakt of ze haar paard wel rustig kan achterlaten hoor! Nu fiets ik er nog vaak 2 keer per dag langs, gewoon even een wortel geven, de stal recht trekken, dekentje om of af. Maar hoe moet dat als ik straks ben afgestudeerd en ik een vaste baan heb?

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-01 23:08

ja toen ik nog studeerde ging ik ook vaak wel 3x per dag langs, al was het maar even om gedag te zeggen ofzo. Jammer genoeg kan dat nu niet meer. Ik mag ook pas om 10 uur op stal komen dus voor mijn werk lukt ook niet.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-01 23:13

Hier gaat de stal om 8uur open en ze zijn er inmidels wel aan gewend dat ik er dan soms al ben Lachen Als ik ergens heen moet overdag probeer ik ook altijd eerst even langs stal te gan (is heel dichtbij het station dus dat is wel fijn, loop je in je schone kleren en schoenen je boks gelijk te gooien, springt Nelis (hondje van de manege) 10 keer tegen je op en dan ga je naar school voor een gesprek, onder de vlekken of naar je afstudeerbureau en toch kan ik het niet laten *LOL* En van het station meteen weer langs de manege natuurlijk.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-01 23:16

Ja dat ken ik! *LOL*

Maar ik geef er niet zo om als ik in 'vieze' kleren naar het werk ga. Ik ga meestal zelfs met mijn stalschoenen aan! Lachen

Maar ach, ik heb toch geen collega's (lees: mannelijke collega's Lachen ).

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-01 23:19

Ik geef er ook niet om maar dan kom ik op school en dan zie ik daar al die modebewuste meisjes lopen en haal ikweer eenstrootje uit mijn haar. Maurice is er inmiddels aan gewnd dat er overal hooitjes en strootjes achter mij aan bengelen dus we pakken gewoon wat vaker de stofzuiger.
Ik loop ook altijd in mijn meest gore paardekleren de AH binnen, ligt net op de route van stal naar huis.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-01 23:28

Hahaha ikke dus ook!! Vanavond nog *LOL*

En wij hebben zo'n superdeluxe AH waar je in kan verdwalen, met een plein in het midden waar je kan zitten en taart kunt eten en waar iemand steeds piano speelt! En daar loop ik gewoon doorheen te banjeren in mijn paardrijbroek! *LOL*

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Mieke
Berichten: 6606
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 11:28

O, ik ga vaak na paardenbezoek de supermarkt in voor boodschappen, moet je die mensen eens naar me zien kijken... Vieze jas, haar verlept door regen en wind, zwarte nagels en modderschoenen...

Je hoort ze denken: vieze zwerver! *LOL*

En eigenlijk is het ook best aso, maar ik kom echt tijd tekort en kan niet eerst boodschappen gaan doen na mijn werk, dan naar huis eten en omkleden en dan naar mijn paard. Is niet handig omdat mijn paard in dezelfde plaats staat als mijn werkplek en ik ergens anders woon. Snap je het nog? Verward

Dit is voor mij het handigst en als ze er moeite mee hebben kijken ze maar een andere kant op!

Maartje, wat ik me afvroeg: zou jurita geen hormonale problemen hebben? Dit soort gedrag komt vaker voor bij merries en kunnen met homeopatie heel goed geholpen worden zonder dat het bakken met geld kost!

Een zeer goede homeopate voor dieren in Noordholland is Sita van der Munnik, zij woont in Schagerbrug en behandelt mijn allergische kat en heeft ook mijn eerste paard voor hormoonprobleempjes behandeld!
Als je interesse hebt, mail ik je wel even het tel. nr.

Groetjes Mieke

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mieke op 2001-03-30 12:29 ]</font>

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-01 12:31

Dat ken ik heel goed ja! Lachen

Ik denk ook dat het iets met haar hormonen heeft te maken, en ze heeft 2x een hormonenkuur gehad.

Ze is ook onder behandeling van een homeopathische dierenarts, een hele bekende die in In de Strengen heeft gestaan, ze is dierenarts maar werkt alleen met homeopathische middelen. Ik bel haar ongeveer 2x in de maand en soms proberen we iets nieuws. Niet alleen daarvoor maar ook voor de echte lichamelijke klachten. Soms lijkt het iet te verbeteren. En inderdaad, het is niet zo duur!

_________________
Wie het laatst lacht, denkt het traagst Lachen

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jura op 2001-03-30 13:31 ]</font>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 11 bezoekers