Zielig verhaal, goede afloop, goede stichting!

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-01 17:07

In het blaadje van de plaatselijke dierenbescherming stond het volgende:

Het verhaal van Lotje

September 2000. Terwijl Ineke uit 't Harde haar hond uitlaat langs de bosrand, ziet zij op een stil weitje ineens 3 dieren staan: 2 pony's en een ezel. Na verloop van tijd verdwijnt 1 pony. Ineke ziet ook, dat vooral de ezel er niet bijster goed bijloopt. In januari 2001 verdwijnt ook de andere pony en staat de ezel alleen. Zonder stal, in de regen en sneeuw, gegeseld door een ijskoude wind. De ezel loopt erg moeilijk en heeft gewoon niet genoeg te eten. Ineke heeft de hele winter de 3 dieren al te eten gegeven en doet dit nu extra voor de ezel. De ingeschakelde inspecteur van de dierenbescherming heeft, wettelijk gezien, niet genoeg redenen om de leefomstandigheden van de ezel te verbereren ( Boos! )

Het gaat steeds slechter met de ezel. Ze zit onder de luizen en schuurt zich de huid stuk. Door haar slofhoeven gaat het lopen steeds moeilijker, en altijd zondere enige beschutting in weer en wind. Ineke zoekt uit wie de eigenaar is. Ze weet de ezel in handen te krijgen en belt met de Ezelopvang in Zeist.

Ineke woont zelf in een rijtjeshuis en kan Lotje, zoals zij de ezel heeft genoemd, tot haar spijt niet in de achtertuin zetten. En zo wordt Lotje een ezel van St. De Ezelsociëteit. Het verhuizen van Lotje had nogal wat hoeven in de aarde, omdat haar weitje in 'besmet' MKZ gebied ligt.
Gelukkig waren de mensen van de RVV en de AID bereid te luisteren naar het verhaal van het verwaarloosde ezeltje. Lotje werd bekeken door een dierenarts en gechipt. Wij kregen een stapel papieren en instructies om de reis vanuit het MKZ-gebied wettelijk te krijgen. Na een roerend afscheid van Ineke, Huilen , kwam de ezel in Zeist aan.

Eerst hebben we Lotje gewassen met anti-luis shampoo. Daarna gedroogd met handdoeken en als sluitstuk geborsteld en geföhnd. Verward Heerlijk vond ze dat allemaal. Het is zo leuk om te zien dat deze ezel enkel maar geniet. Van haar extra emmertje met 'weidemix', het geurige hooi, fris water en knabbelstro. Tevreden hoort Lotje de regen kletteren op het dak van de stal, zij staat eindelijk droog.

De hoefsmid heeft haar al een eerste behandeling gegeven en zij is ontwormd en geënt tegen tetanus en influenza. Lotje heeft links achter 'hanentred' en een matig gebied Verward . Vermoedelijk is zij daarom op betrekkelijk jonge leeftijd in de laagste regionen van de handel terechtgekomen. Deze merrie is hooguit 15 jaar. We zijn nog lang niet klaar met deze, wel heel lieve ezel. Lotje zit daar niet mee, zij heeft een ontluikende romance met onze ezelruin Joop! Lovers

Stichting de Ezelsociëteit
Zwitsersekade 5
3707 HZ Zeist
info@ezelsocieteit.nl
http://www.ezelsocieteit.nl

Nulla tenaci invia est via


siouxsie

Berichten: 575
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: soest

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-01 18:06

aaah wat zielig voor de ezel ''lotje''
i luv ezels too!!
beter voor der dat ze een dak boven der hoofd heeft enz.
succes
groetjes

Mer1980

Berichten: 10698
Geregistreerd: 08-02-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-01 18:48

Wat ben ik blij dat Lotje zo'n goed thuis heeft gekregen!!!.

Groetjes Merilyn

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? http://www.trouwschip.nl
Bedrijfsuitje, vergaderen of teambuilding?: http://www.zeilschipbounty.nl
Sinds 23-02-2013 mama van Kira!
Sinds 14-12-2016 mama van Kian!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BaBritFre, BingBot, DexterM, Emerald, fannetje, hlidar, lina1998, Lisa__Beau, Melisjeee, Rinkex, SannevZ, SayaJones, xchanel01, YellowGray en 19 bezoekers