Voel ik me toch wat schuldig

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-01 20:52

De vrouw waar Muzefee van is wordt in april 72 jaar. Ze heeft in het najaar een 3-jarige arabier gekocht om buitenritten op te maken. Al met al komt het erop neer dat ik het beestje drie keer in de week rijd en zij rijd ongeveer één keer in de twee weken. Naast deze arabier (Bugatti) heb ik natuurlijk ook Muzefee nog die ik toch wel vijf keer in de week wil rijden.
De laatste tijd als ik op Bugatti rijd, gaat het heel aardig. Hij springt nu bijna altijd netjes op het goede been in galop aan en dribbelt bijna nooit meer voor het been weg. Hij buigt mooi in de lengte om mijn been en hij loopt heel goed aan de teugel.
Vanavond reed Anneke (eigenares) op hem terwijl ik Muzefee reed. Ze heeft de hele tijd wat gestapt en een beetje gedraafd. Ook heeft ze een poging gedaan om aan te galopperen, maar toen gaf hij een klein bokje. Ze zei toen dat ze maar niet ging galopperen. Na een half uur rijden was ze helemaal bekaf en heeft ze hem maar weer op stal gezet. Hij was absoluut nog niet moe of bezweet. Ik hoorde Anneke in de stal nog wat mopperen: "stout paard" ofzo. Ze keek ook heel bedrukt.
Ik voel me hier best wel naar bij. Als ik Bugatti rijd, gaat het allemaal erg goed, als zij hem rijdt, lukt het helemaal niet en krijgt ze hem nauwelijks vooruit. Voel ik me toch wat schuldig door. En vooral omdat ik lekker met Muzefee van alles aan het trainen was: Schouderbinnenwaarts, wijken, voltes van 10 meter in galop, eenvoudige galopswissel, vliegende galopswissel (ja, nu ook!!!) en lekker vlot achterwaarts en weet ik veel wat nog meer... En zij maar ploeteren om Bugatti in draf te houden. Ik vond het toch een beetje zielig voor haar. De laatste tijd heeft ze altijd oudere looplustige paarden gehad en nu heeft ze een 3,5 jarige arabier die nog niet erg voorwaarts is.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 21:02

das heel logisch,mar ten eerste vind ik het echt super dat zij met 72 jaar nog rijdt(vertel haar dat maar)en ten tweede is het ook wel logisch toch dan als je niet meer zo heel kwiek bent?of zit ik er nou heel ver naast......misschien is ie haar gewoon aan het uitproberen,omdat ie nog jong is en natuurlijk alles nog moet wennen en hij natuurlijk ook probeert of ie is niet kan werken......

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-01 21:08

Oh, maar ik vind het ook echt super dat zij op haar leeftijd èn nog op het paard stapt èn hun groepsaccomodatie nog runt en wekelijks ontbijt en avondeten voor haar gasten maakt. Ze is zo ontzettend fit voor haar leeftijd, dat je je niet voor kan stellen dat ze al zo oud is.
Daarom durf ik haar ook niet te corrigeren als ze Bugatti af en toe in de mond trekt of wat rondhobbelt. Ben allang blij dat hij een dubbelgebroken trensje heeft.
Wat ik wel vervelend vind, is dat zij zich zo verdrietig voelt als hij niet zo wil lopen als dat hij bij mij loopt. Op zo'n moment merkt ze dat ze ouder wordt... en dat vind ik niet leuk voor haar.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 21:53

ja dat snap ik hel goed....helaas weet ik ook niet wat je daarnaan kan doen.....

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 08:11

Waarschijnlijk voelen jullie elkaar beter aan ook omdat jij natuurlijk veel meer rijd, en zij maar af en toe!!!
Je moet je daar niet schuldig over voelen hoor......is toch eigenlijk een heel goed teken dat die bij jou zo lekker loopt......en tja voor die eigenaresse is het natuurlijk niet zo leuk......maar ja ze zal ook wel zien dat die bij jou beter loopt en dat het een beetje aan haar zelf ligt.....vind het overigens heel knap dat ze nog met 72 jaar rijd en ik hoop dat ik dat dan ook nog kan als ik zo oud ben hahahaha *LOL*

Jacqueline


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: melissac en 11 bezoekers