Ik houd van mijn paardje met eigen karakter.......

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
aprillicious
Berichten: 859
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 13:56

Gisteren was ik zelf weer eens op komen dagen na 2 dgn rust te hebben gehad. Toen ik naar haar stal toeliep merkte ik gelijk al dat ze het er niet mee eens was dat ik 2 dagen niet ben geweest. Ze is die 2 dgn door een meisje op stal gelongeerd geweest en ik wilde vandaag weer gaan rijden. Het was mooi weer dus ik ging lekker buiten rijden. Tijdens het poetsen zat ze al duidelijk te piepen om niets. Ze was het er duidelijk niet mee eens *LOL* . Na haar opgezadeld te hebben en rijklaar gemaakt te hebben liep ik met haar naar de buitenbak. En voor de opening van de buitenbak bleef ze stilstaan. Ik kreeg er voor geen mogelijkheid de buitenbak in. Wat was ze aan het klieren zeg. Na flink kwaad op haar geworden te zijn heb ik er met moeite naar binnen gekregen. Ff voor de zekerheid de buitenbak dicht gedaan (ze wilt nog weleens in galop naar stal rennen hi hi). Eerst lekker 10 min. losgestapt en toen maar eens wat contact in haar mondje opgezocht. Ze was lekker voorwaarts en ze liep zo lekker voorwaarts neerwaarts, toen kwamen we aan de lange zijde waar allemaal springbalkjes aan de kant liggen. Hier ging ze ontzettend moeilijk over doen en ging er met een ruime boog omheen lopen. Oke, 1 keer vind ik wel leuk maar de 2e keer moet ze echt niet aanstellen en gewoon er langs rijden. Maar nee hoor, ging weer met een ruime boog omheen en nu dacht ik dat ik de volgende keer er langs ging wel ff slim ging doen. In de hoek van de lange zijde ging ik haar dus instellen voor een schouderbinnenwaarts, dit deed ze braaf totdat ze er in ene achterkwam dat die lange zijde "het enge gedeelte" was en toen was ze het totaal niet meer met die schouderbinnenwaarts eens en wat doet ze...........ja ze kwam 2 X omhoog. De eerste keer viel mee, maar omdat ik er vooruit wilde trappen dacht ze vast zoiets bekijk het maar en daar kwam ze weer. Nou ik had nog nooit zo'n mooie uitzicht gezien van de buitenbak. Jeetje wat kan zo'n beest toch groot zijn zeg. Het was net kiele kiele of ik was achterover geklapt. En daarna kon ik haar totaal niet meer naar voren rijden. Wat was ze toch een ramp. Ik kon echt niets meer doen op haar, als ik haar naar voren wilde drijven bleef ze stilstaan. Zweep had ik niet dus ik kon weinig meppen en het ging mij er alleen maar om dat ze voorwaarts was. Ik nog een paar rondjes geprobeerd maar dat wilde niet baten, toen ben ik naar de longeerkraal gestapt, heb haar zadel er af gegooid en ben er gaan longeren. Nou nu wist ze wel hoe ze moest lopen hoor, ze wist nu allang al dat ik niet meer het vriendelijke baasje was. Ik heb haar nog nooit zo hard zien galopperen in een longeerkraal. En ik stond maar een beetje te staan en HO te roepen. Ze was niet meer te stoppen. Na een half uur nadat ze uitgerend was heb ik haar met een zweetdekentje de stapmolen ingegooid zodat ze lekker rustig op adem kon komen. En daarna nog lekker nagepoetst en ff met haar wezen wandelen over de dijk en weer op stal gezet.

Ik zou eigenlijk bang en pisnijdig moeten zijn, maar ik vind het zo heerlijk een paard met karakter. Ik zou niet zonder kunnen.


UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 14:52

Hahah lekker he ik wil ook niet meer een paard zonder karakter. Maar wees wel streng ze moet geen loopje met je gaan nemen want dan heb je echt kans op ongelukken en dat is denk ik niet de bedoeling Haha! .

Als ze zo gaan showen in de bak zonder dat je erop zit dan kan je zo genieten he Lovers heeeerlijk is dat Lovers .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 15:11

Hahaha, die van mij is een rotbok, maar dát flikt hij me echt niet.
Laatst wilde ik m in de speelwei zetten, dus wij lopen er heen, hij is al een beetje opgefokt, en de arabier (Voltrack) achter hem werd helemaal maf, dus wij in de speelwei, ik haal t touw eraf, hij doet een stap, gooit zijn kont omhoog en haalt uit. Ik zag zo 2 hoeven overvliegen. Ik heb al een keer plat gelegen vanwege zijn joligheid (hij was 3), maar hij is 10! Dus ik stond daar 3 sec verbouwereerd, en heb mezelf aangepraat dat hij niet wijs was, en ik het allemaal verkeerd heb gezien, achteraf (minuten later) denk ik dat ik m een schop onder zijn hol had moeten geven, dat ik m had moeten vermorzelen tussen 2 bomen ofzo, maar ja, ik stond echt te kijken: doettie anders nooit hoor.... En mijn vader gelijk kwaad (doe dan ook dit/dat etc), maar ik dacht echt: dit is 6,5 jaar geleden voor t laatst gebeurd.
Paard met karakter is t wel, want hij wordt me toch een partij kwaad als hij t er niet mee eens is, en dan gaat die kop erop, die benen de lucht in en sjouwtie... Nanana, dat is echt te gek!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnetteFlame, Dunkeedoo, Luna_Rose, paardje87, Vagabondo, Yahoo en 19 bezoekers