Waar moet je op letten als....

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
nlannemieke
Berichten: 52
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-01 17:16

Je een paard wil/gaat kopen/zoeken.

Klinkt misschien een beetje dom, maar ik ben nu eenmaal alleen maar gewend aan manegepaarden.
Proefrijden, stalgewoontes e.d. lijkt me logisch, net zoals "Wat wil ik ermee?". Maar zijn er specifieke zaken waar je op moet letten, die je moet vragen en dergelijke?

Groetjes,
Annemieke


Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 17:26

ik zou m altijd klinisch laten keuren door je eigen veearts (laatst weer zoiets; paard gekeurd, helemaal goed volgens eigenaar, wilden mensen bij ons op stal hem kopen en laten hem keuren door onze veearts, is ie heeeel slecht op de buigproef. Foutje...) en als het mogelijk is, hem op proef nemen voor een paar daagjes/weekje. Zoek een goed bekend staande stal uit waar je m gaat kopen, scheelt meestal al de helft.

Groetjes van Laura

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 17:50

Neem hem/ haar in ieder geval op Proef!! En dan langer als een paar daagjes. Zo kom je meer over het dier te weten, hoe het zich gedraagt ed. En of het klikt of zou kunnen gaan klikken, want dat kan natuurlijk ook.

Na een tijdje weet je in ieder geval dat er met het paard niet gesjoemeld is. Hoe vaak hoor je niet van aankopen die perfect lijken te lopen en later, na een paar dagen toch iets blijken te hebben?

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 19:58

neem iemand mee die verstand van zaken heeft.leg die persoon uit wat jij een fijn paard vind aan karakter,en wat je wensen zijn,zo kan je diegen laten helpen met zoeken.

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 21:03

Kijk of je een paard op proef kan nemen.

Zorg dat als je aankomt het paard nog op stal staat dan kan je zijn stalmanieren zien. Let goed op met borstelen en opzadelen. Laat de eigenaar eerst rijden en ga dan zelf en kom daarna nog een paar keer terug om hem te bekijken neem niet in een keer een besluit.

Als hij klaar is en weer op stal staat loop erna nog even langs om te kijken hoe hij erbij staat. Mijn vriendin deed dit altijd. We hadden een leuk paard gevonden lekker gereden hij stond we op stal. We gingen even naar de kantine en op de terugweg liepen we nog even langs hem en tot onze schrik : LUCHTZUIGER. Sinds die tijd loop ik altijd terug.

Succes Pris

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 21:15

* Deskundige meenemen, die jou "terug naar aarde" kan halen als je helemaal in love bent.
* Proeftijd van minimaal een week, om te kijken of jullie wel bij elkaar passen.
* Is de eigenaar er zeker van dat het paard helemaal gezond is? Maak dan een afspraak over de klinische keuring: als het paard goedgekeurd wordt, zijn de kosten voor jou, maar wordt het paard afgekeurd of komt er een negatief koopadvies, dan zijn de kosten voor de verkopende partij.
* Keuring altijd door JE EIGEN veearts!!!!
* Laat ook je hoefsmid er eens naar kijken, die heeft verstand van meer dan voetjes alleen; laat hem kritisch naar de hele bewegingen kijken.

Succes en veel plezier met het zoeken naar je eigen paard!
Sonja.

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 08:07

wat heb ik gedaan bij mijn laatste koop...
1 keer gaan kijken, van te voren al gezegd dat het een luchtzuiger was, maar hij doet het bijna nooit, maar dat was geen probleem. Ik heb gereden, met hem gewandeld, en de volgende week kreeg ik hem... niet gekeurd ofzo.. maar die mensen vertrouwde ik helemaal.. en ik heb hem nu ongeveer 5 maandjes denk ik en het is een super paard..!!! heb ik nu geluk gehad..?

nlannemieke
Berichten: 52
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-01 08:41

Hoi Nathalie,

Een keer een paard meegemaakt die een luchtzuiger was.... om de haverklap gas-koliek en uiteindelijk heeft ie 't niet overleefd. Ik geloof niet dat ik dat risico zou willen nemen....

Groetjes,
Annemieke

nlannemieke
Berichten: 52
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-01 08:46

Hoi Nathalie,

Een keer een paard meegemaakt die een luchtzuiger was.... om de haverklap gas-koliek en uiteindelijk heeft ie 't niet overleefd. Ik geloof niet dat ik dat risico zou willen nemen....

Groetjes,
Annemieke

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 08:50

Robin is dus ook een luchtzuiger, maar hij doet het zelden, hij heeft zo'n leren keelband, en dat helpt echt heel erg.. maar hij doet het zowiezo al bijna niet.. ik vond het van te voren ook een beetje eng, maar heb hem toch gekocht, en echt geen problemen, ik heb hem alweer 5 maanden ongeveer.. als ik eraan denk dat robin overlijd aan gas-koliek.. brr moet er niet aan denken!! maar gelukkig doet hij het alleen wanneer hij zich verveelt, en vervelen doet hij bijna nooit!!

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 09:00

wij hadden ook zo'n luchtzuiger op de manege. Zij had ook zo'n band om de keel. Toen ze bij ons kwam, was ze heel mager. Later werd ze als dikker, en was het echt een heel mooi paard.
tot op een dag ik een keer in de stal kwam. Ze had een koliek aanval. Ik met haar lopen. Toen kwamen we erachter dat Amira niet zo mooi dik was, maar ze zat gewoon vol lucht. We dachten dat ze weinig luchtzoog, maar hoe kan je dat nou zeggen, als je er niet 24 uur bij staat? WIj hebben haar dus inlaten slapen, jammer want ze had een goud eerlijke karakter als manege paard.
dus ik ben niet zo tevreden over die banden, en kijk dus uit met luchtzuigers!

groetjes, kim

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 09:02

Ok maar Robin is al 21 en doet het al bijna zijn hele leven.. maar hij word ook niet steeds dikker.. en naast Robin staat er een die het ook doet.. hebben ze express naast elkaar gezet, omdat luchtzuigen overgenomen word door andere paarden zeg maar.. maar ik heb er goed over na gedacht.. en echt, Robin verveelt zich niet snel, hij heeft een hooibal en als hij zich verveeld als ik er bij ben gaat hij daar mee spelen dus luchtzuigen doet hij niet zo snel..

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 09:10

nee, maar Amira was ook een manege paard. En ik denk dat die zich ook sneller vervelen. Onze paarden worden niet echt vaak gebruikt. En zomaar uit de stal halen, doen de meesten ook niet met zo'n paard, alleen maar om te tutten. maar net wat ik zeg, de een heeft het erger dan de ander. en Amira was zo'n extreem geval. ze had zo'n slecht gebit, dat je helemaal niet meer kon zien hoe oud zijn ongeveer was. en het eten wou ook amper. dus let op je paard z'n gebit

Nathalie

Berichten: 28284
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 09:22

okay..

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 17:19

Hey velen van jullie zeggen op Proef nemen of het klikt.
Toen ik Moonlight verkocht kreeg ik die vraag dus ook regelmatig maar ik wou dat echt niet!!!!!!
Gewoon het idee dat ze weg is en weerr terug komt omdat ze niet bevalt.
Of dat ze terug komt want ze is kreupel etc.
Dat niet alleen je hebt er van die rukkers en plukkers tussen zitten krijg je een paard terug met een harde mond. In 2/3 weken kan er veel verknald worden.
Ik heb wel gezegd dat ze zovaak langs mochten komen als ze wilden om haar uit te proberen ze heeft haar zelfs mee gehad op een buitenrit maar ik ging mee op een ander paard.
In het begin ging het moeizaam tussen Moon en dat meisje (omdat ze veel te overhaast ging had ik d'r wel voor gewaarschuwd) maar nu gaat het goed gelukig.
Hetgekke is dat ik een paard ook altijd op proef wou en ik heb er nooit 1 op proef gehad LachenHoe denken jullie er over als je zelf verkoper bent zou je je paard op proef doen?

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 17:25

Haaai,

als ik mijn pony zou verkopen zou ik hem ook nooit op proef doen, om dezelfde redenen die jij aangeeft, veels te link. Mijn veulentje heb ik gekohct zonder te keuren, bij een veulen valt weinig te keuren, is mij verteld. En ze was zoooo lief, ja, ik weet dat het dom is maar goed. Ik heb haar gekocht, maar goed ook, want anders was ze waarschijnlijk dood gegaan aan de wormen...maar behalve alle veeartskosten(ik heb wel verteld hoe het allemaal zit) heb ik verschrikkelijk veel plezier met haar, en heeft ze geen afwijkingen (meer). groetjes,
Manon


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers