Fysio bij Leysander gisteravond.

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-01 10:26

Zoals ik in mijn andere verslag al schreef ben ik niet blij met Leysander zijn rechterachterbeen. Hij zet hem er niet goed onder en maakt weinig buiging in de knie. Vorige jaar heb ik hierna laten kijken maar op de foto´s en de buigproeven wat niets te zien. Hij had qua bouw een slechte achterhand en weinig bespiering door dit te trainen zou het beter moeten gaan Scheve mond\.

Nu een jaar later ben ik eigenlijk nog steeds niet happy Verdrietig. Het been is niet beter geworden en juist af en toe slechter. Na een slechte springles was ik het zat Boos!. Ik heb een fysio die bij ons regelmatig op stal komt gebeld om eens te komen kijken. Zij kwam dus gisteravond. Haar vriend is volgend jaar afgestudeerd dierenarts dus hij was er ook bij en hij is tevens een goede ruiter.

Ze heeft zijn hele lichaam gevoeld en bekeken en op sommige plekken reageerde hij best fanatiek. De buigproeven waren ook goed alleen voor is hij wat gevoelig en dat klopt ook wel.
Leysander is een lang gelijnd paard daardoor heeft hij moeilijkheden tussen de achterste gedeelte en het middenstuk eigenlijk tussen de bekken en de rug hij reageerde daar dus erg fanatiek op. Als ze hem daar aanraakte wilde hij echt slaan. De rug was aan beide kanten even goed daar zaten geen problemen. Ze heeft verder ook zijn voor hand en nek/hals bekeken en dat was verder ook goed. Later heb ik hem gereden en daar was het probleem duidelijk zichtbaar. Vooral op de rechterkant was hij erg lastig en zwaar hij plaatst dat been dan ook buiten de massa maar kan doen ook geen goede stap kan maken. Later heeft die vriend er ook nog opgezeten en laten zien wat nu de bedoeling is.

Hij moet eerst lang en laag los gereden worden. Dit is heel lastig voor leys want hij maakt zich graag lang zodat hij op zijn voorhand kan lopen ipv op de achterhand. Om dit op te lossen moet hij terug in tempo tot bijna stap. Dat zal hij vast NIET leuk vinden want dat is probleem 2 *zucht*. Als hij los is mag hij wat hoger lopen maar niet TE hoog. Hij moet een beetje lang blijven in zijn lijf maar wel actief blijven. Verder heb ik oefening gekregen die ik in stal of buiten de stal tegen een wand moet doen liefst voor het rijden om de rug en hals eerst wat losser te maken Lovers.

Ze wil hem nu 5x gaan behandelen om dan te kijken of er verbeteringen zijn in zijn lichaam. Lessen kan ik gewoon blijven rijden als ik maar niet forceer en moet met veel rust rijden en zorgen dat hij actief van achteren blijft. Springen kan op zich ook gewoon als het maar niet te hoog. Hij bouwt dan weer spanning op die we er nu uit gaan halen. De Formido wedstrijd van 26 oktober kan ik dus wel op mijn buik schrijven maar als ik nu doorga op deze manier rij ik hem kapot. Hij accepteert een hoop en loopt gewoon door ook al wordt het moeilijk en je kan hem zo kapot rijden en dat is niet de bedoeling.

Het enige waar ik me zorgen om maak is het financieel gedeelte ik zit als niet ruim op dit moment en dan komen deze kosten er ook nog bij. Dus ik moet ff puzzelen hoe ik dat ga doen.

Nou lang verhaal weer maar we gaan het nu oplossen want ik heb er nu te lang mee gelopen arme leys.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-01 10:36

Ik heb ook een winter lang een dierenfysiotherapeut bij mijn paard gehad.

Maar heb je er weleens aan gedacht om dat been op te foto te zetten? Want je zegt wel bij de buigproeven is er niets te zien, maar mijn paard is altijd goed geweest op buigproeven, en toch heeft ze hoefkatrol en ocd... niet dat Leysander iets hoeft te hebben, maar dan weet je het in ieder geval zeker.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-01 10:40

Het been is op de foto geweest want we waren bang voor OCD of zoiets. We hebben toen beide achterbenen erop gezet maar het was allemaal goed. Beter dan verwacht trouwens.
btw staat ook in dit en vorig topic Haha!.

En vooral na de les van afgelopen maandag is me duidelijk dat het niet in het been zit maar in zijn lijf. Want hij liep toen goed. Lovers .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-01 13:30

Het is altijd vervelend als je beesten in de lappenmand zitten. Ik hoop dat door anders te gaan rijden je je paard er snel weer bovenop hebt. Misschien valt het nog mee en zijn er geen 5 behandelingen nodig voor Leys.

Sterkte er mee

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-01 15:29

He Pris, goed dat je nu een beter beeld hebt van wat er nu aan de hand is, dan kun je ook gericht gaan oplossen. Balen dat je je wedstrijden moet missen, maar de tijd die je nu neemt verdien je straks dubbel terug als hij weer helemaal goed is! Zet hem op Party!!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-01 15:53

Ik baal er best wel van maar de wetenschap dat Leys zich kapot loopt met dat been schrik je wel even van.

BTW wat ook blij dat jij het ook gelijk zag een hoop mensen zien het gewoon niet. Dus ik dacht dat het een fobie van mij was maar gelukkig dus niet Haha! .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-01 21:11

Komt allemaal weer helemaal goed met Leys hoor! Trust me! Gewoon lekker ff rustig aan doen, goede raad op volgen en daarna: loopt ie weer als een zonnetje! You'll be back!!!! *LOL*
lastig is dat ja, als je er eiggie geen geld voor hebt, maar er komt altijd een oplossing Pris!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-01 09:13

Welke fysio was gekomen?

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-01 11:30

Ik heb ook een paard gehad wat dit probleem had en die is ingespoten in het achterste gedeelte vd rug en toen moest ik hem 2 wkn longeren met zijn neus tussen zijn knieen zodat hij de spieren goed zou oprekken. Na die 2 wkn moest ik hem voor het rijden 10 minuten longeren zodat eerst alles lekker warm en los is. Na een paar maanden longeerde ik hem niet meer van te voren maar stapte ik eerst met hem aan een lange teugel en ging dan verlicht zitten de eerste 10 minuten me het loswerken (grotendeels galopwerk). Dit is dus beoordeeld door Hofland in bodegraven. De spuit was 250 gld en de training deed ik zelf.
Misschien een optie??

ps Heeft hij 2 precies gelijk voorvoeten of is er 1tje iets stijler? daar kan het probleem bij het achterbeen ook vandaan komen.

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-01 11:37

Misschien is dit idd een optie ik wil eerst dit proberen vooral omdat ik erna de begeleiding van hun heb. Twee ogen zien meer als een Haha!.

Ik moet idd lang en laag beginnen alleen hij loopt dan zo errug op zijn voorhand dat dat lastig wordt. Maar zij zouden mij helpen en merilyn ook dus dan moet het lukken.

Nee allebei zijn voorvoeten zijn even plat Scheve mond\ mijn hoefsmid is daar vrij kitisch op dat ze gelijk zijn omdat leys gevoelig op de voorhand is. Gelukkig gaat dat steeds beter.
Ze zieden in het begin dat dat idd uit de voorhand moest komen ook ivm het landen op een kant. Maar dat gaat nu ook beter. En vooral met de chargementen merk ik dat zijn zijn rug heel vast zet en ook zijn nek. Dus vandaar dat ik het in het achterste gedeelte zoek.
Ze hebben al zijn spieren geprobeerd en op het stuk tussen de rug en bekken gaf he problemen de rest was goed. Ze gaan hem van achter naar voren behandelen dus ook later de nek Party!!. Ze nemen per behandeling de tijd en he bedrag blijft hetzelfde dus wat wil iknog meer Lovers .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-01 00:22

Het gaat allemaal wel goed komen. Ik wil je best helpen, dat weet je! Dus als je geen oplossing hebt voor de behandelingen, you know my number Haha!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: -Namiro-, _karin_, Annienke, Denisejazz, Forgive, Froukje, gigikuhh, LisaVH96, Lise85, Lottejulia, mirjamalvaro, nanoukkie, Sanniej_, Sill_Monster, USKYLD, Yahoo en 26 bezoekers