wat doen jullie met je paard ? en bij welke arbeid voelt ee

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Gaby

Berichten: 2481
Geregistreerd: 30-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-01 20:54

hoi everybody ,

wat doen jullie met je verzorgpaard/pony of eigen paard op gebied van rijden ?
daar ben ik benieuwd naar . en bij welke arbeid voelt een paard zich het prettigst ? of verschilt dat per paard ( dat denk ik wel )?

gr. laura .


Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 20:58

dat verschilt zich per paard. ik rijd als basis voornamelijk dressuur en af en toe (1 keer per week of 2 keer) een buitenrit voor de ontspanning en springen doe ik 1 keer per week ofzo voor de afwisseling en is ook wel leuk en mijn pony vind springen echt heel leuk en buitenrit ook best wel maaar springen nog het meest

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Ethelate

Berichten: 19883
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 21:08

hoi

Nou mijn shetje is echt een deugnietje en die is pas 1,5 maar ze kan al best veel! Zo springt ze heel goed (natuurlijk aan de hand, er heeft nog nooi iemand op haar rugje gezeten, daar wachten we nog 1,5 jaar mee!)
Ze vind springen ook leuk, dat merk je heel goed aan haar, we kwamen er achter toen we met haar zusje bezig waren en ze eigenlijk uit zih zelf sprong! We stonden best raar te kijken! Sindsdien springen we best vaak met haar aan de hand! Als je een paal gewoon op de grond legt springt ze er met een boog overheen alsof ze 60 cm moet halen! En ze springt heel mooi!
Verder longeer ik haar wel eens, alleen de galop vind ze leuk, dan gaat ze best wel hangen en steeds harder! (race beestje hooor! Pling )

verder speeld ze veel met de andere ponies, maar ze is pas jong!
Met me arabiertje rij ik elke dag (op een dag per week na, principieel!)
altijd ff los rijden, en dan bedenk ik wat, of dressuur of iets bepaald oefenen, springen (vind ik niet zo, maar me pony wel!) en buitenritten! Maar ook wel eens aan de longe met iemand er op bv overgangen oefenen! Of op stem rijden... Net hoelang we bezig zijn...! Haha!

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 21:08

Gipsy is echt een buitenpaard. Buiten loopt ze het lekkerst. Je kunt haar echt niet langer dan 3 dagen achter elkaar in de bak rijden want dan is ze niet te genieten, dan staat ze sacherijnig op stal en wil ze niet lopen, misschien dat je haar de 4e dag nog kunt motiveren aan de longe, maar dan is het echt op. Tijd voor een buitenrit! Ben vandaag 2,5 uur naar buiten geweest en ze was na 2 uur nog steeds fris en vrolijk en wou graag lopen, in de bak heeft ze het na een half uur (exclusief losstappen) wel weer bekeken. Tuurlijk rijden we af en toe wel in de bak, meestal om en om, 1 dag naar buiten, 1 dag binnen, van alleen maar buitenrijden wordt het een stijve hark, maar het is overduidelijk wat ze het leukste vindt!

Nulla tenaci invia est via

Youko

Berichten: 2993
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Hong Kong

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 21:13

Ik rijd bijna alleen dressuur, maar de laatste tijd neem ik ook wel eens een sprongetje. Hij vindt het zo leuk...En verder zou ik graag buiten willen rijden, of endurance leek me ook wel wat. Maar niet met Aaf hoor. Ik wil graag nog een paar jaartjes langer leven *LOL* . Misschien dat hij wat braver wordt, als hij wat meer ziet van de wereld. Ik hou het voorlopig op dressuur.
Oh, bijna vergeten, wanneer is een paard het gelukkigst? Dat verschilt per paard, ik ken een paard dat het superleuk vindt om te werken, terwijl de mijne liever lui dan moe is.

_________________
Few things in life are more valuable and more personal than a close friendship with an Arabian Horse...

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Youko op 2001-10-05 22:14 ]</font>

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 22:22

Ik heb het idee dat Bolivia het gelukkigst is als ik loswerk op de freestyle manier. Dus met houding en beweging 'longeren' zonder lijn, zonder halster, zonder zweep en zonder stem.

Ze vond springen leuk, maar dat mag ze niet meer en volgens mij vindt ze dressuur helemaal niet leuk.

Buitenrijden met haar vind ik eng en zij is dan ook niet relaxt (komt door mij denk ik).

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 22:35

Ik rijd praktisch alleen dressuur, en da's ook best zwaar werk voor haar (Z1-niveau). Ze vind het echt niet altijd leuk, dat weet ik wel, maar het moet gewoon. Ze staan al 23 per dag te niksen, dat ene uurtje doet ze gewoon wat ik wil.
Je moet me niet verkeerd begrijpen, ik rijd ook heus weleens in het bos en ik spring ook weleens, en longeren niet te vergeten, maar ik rijd wedstrijden en dan moet je gewoon fanatiek trainen. Vind ik!
Dus moet er vrijwel elke dag echt gewerkt worden, voor mij en voor haar.
Ik denk ook dat ze zich bij dressuur het beste voelt, in het bos moet ik oppassen dat ik er niet aflig, waar springt ze niet van opzij, springen vind ze leuk maar toch ook ontzettend eng.
Longeren doe ik ook voor het werk en dat kan dus nog weleens zwaar zijn of saai.
Hmmm, mischien toch een wat negatiever beeld geschetst dan de werkelijkheid.....

Scheve mond\ Scheve mond\

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

ikke

Berichten: 27279
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-01 23:28

Buiten is het allemaal te beleven. Je hebt een oneindige lange zijde waaraan je vanalles kunt oefenen, ook racen *LOL* *LOL* en er zelfs dagen achtereen mee kunt doorgaan. Gewoon 's avonds stoppen, ergens pitten en de volgende dag verder. Ook keertwendingen om de achterhand kunnen probleemloos worden geoefend, meestal echter niet op het moment dat het het beste uitkomt *LOL*
Kortom ik rijdt bijna uitsluitend buiten. Doe er oefeningen aller art, train op duurconditie, handig op trektochten, en zorg ervoor dat ze bomproof worden.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 00:21

Mijn paard vind alles leuk als het maar duidelijk is dat ik het waardeer en niet onrechtmatig straf,
loswerken vind hij oke, maar als je bezig bent en alles gedaan hebt inclusief join-up en dan stopt, dan moet je niet weer beginnen....
Hij heeft een hekel aan stoppen met werken en dan toch nog door moeten gaan...klaar is klaar!
Springen vind hij ook leuk, buitenrijden vind hij leuk...in de wei staan waarschijnlijk het leukste van allemaal Lachen Longeren vind hij oke als ik het maar niet vaker dan 1 a 2 keer in de week doe....
Hij doet het graag goed (soms 110% inzet) en ik doe hem een plezier door de leiding te geven, belonen en ontspannen te zijn.
Het begint ook eindelijk ergens op te lijken Haha!

_________________
<FONT COLOR="white">*Tell the truth...Shame the Devil*</FONT>
<FONT COLOR="purple">[img]../upload/19/925.gif[/img]*Moderator Verslag van de Dag*</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-10-06 01:38 ]</font>

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 00:33

Ik moet mezelf dwingen om één keer in de week iets wat op dressuur lijkt, te doen (is wel belangrijk!) Mijn bijrijdster longeert één keer in de week (is niet zo mijn ding, omdat ik het niet goed kan Bloos ). De overige dagen rijden we lekker buiten. Dat betekent niet dat we daar niets doen, als alleen maar een beetje door het bos slieren Lachen . Onze boer heeft een eigen stuk bos, waar een heel spring parcour staat. Gaan we -als de grond droog is- regelmatig overheen. Verder hebben we een hele mooie stijle berg, die we zo-nu-en-dan op-en-af rijden (naar boven soms in galop, da´s super gaaf *LOL* !) En dan is er nog het trim-parcour Knipoog , mogen we eigenlijk officieel niet op, doen we dus wel Tong uitsteken ! Daar kan je zo mooi "gymnastieken" met de paardjes; slalommen, schouder naar binnen, voor- en achterhand wendingen, trap lopen Lachen enz.
We zijn wel zo sociaal, dat als er een paard gepoept heeft, we het even met onze voet aan de kant schuiven Schijnheilig . Het is wel lachen als je daar op zaterdagochtend heen gaat. Daar lopen hele hordes te trimmen en dan komen wij er aan *LOL* , maar.... we krijgen meestal wel leuke reacties. Soms stoppen de mensen gewoon even om te kijken wat wij zoal doen en zijn dan verbaasd wat die paarden allemaal kunnen (of van ons moeten doen Knipoog )
Als we in de gaten hebben dat de paarden weer een loopje met ons nemen, wordt het weer tijd voor "grondwerk" Het "opvoeden" zal ik maar zeggen ! Omdat we zo vaak wat anders doen, vinden ze, denk ik, alles wel leuk!

_________________
Beter één paard in de wei, als tien in de stal !

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sterre op 2001-10-06 01:39 ]</font>

Nimber

Berichten: 25367
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 04:06

Ik probeer eens in de week buiten te rijden en ik longeer 1 keer in de week... dat longeren vind ie 10 keer niets haha hij heeft echt zoiets na elke keerdat ie de andere kant op moet van nog niet klaar *zucht*
Ik longeer ook hooguit 20 min.
Buitenrijden vind ie geweldig in een groep dan wil ie voorop de macho spelen en blijft heel rustig maar actief en is eigenlijk alles proof.
Zodra ik alleen ga is het een ramp dan vind ie niets leuk en alles eng vooral bomen en das erg leuk in het bos.
het alleen naar buiten gaan heb ik dus al zo goed als op gegeven.
Ik rijd 5 keer in de week( 2 dagen dat ie rust heeft en alleen op het land gaat)
Dus dan blijven er 3 dagen dressuur over. dat vind ik het leukste en hij ook .
dan wil ie echt keihard voor me werken en ik prijs 'm regelmatig de hemel in dan voelt ie zichzelf namelijk super en vind hij het nog leuker= nog beter zijn best doen

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 04:09

Met Pinky ben ik nu bezig met 'trainen'.
Vooral stemcommando's en aan de hand vanalles.
Heel af en toe longeersingel om en erachter lopen (aangespannen oefenen), een keertje springen (aan de hand) of vrij longeren (los in de longeerbak).
Eigenlijk alles afwisselen,zodat hij alles leuk blijft vinden, en natuurlijk kijken wanneer het teveel wordt.
Over een poosje ben ik wel van plan hem te beleren onzer het zadel. Ik denk zo'n 2 keer per week intensief rijden en verder af en toe de bossen in enzo Lachen

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

horseofthemoon

Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 09:03

Met Warda rij ik het meest buiten, lekker naar het strand.
Ik heb gemerkt dat War het lekkerste loopt wanneer ik 2 keer per week wat dressuur met haar doe.
Dat heb ik afgelopen zomer dus niet gedaan. Gevolg: Ik kan weer bij het begin beginnen. Nu eindelijk de laatste 2 dagen gaat ze weer wat soepeler lopen en beter ontspannen.
Dus Warda heeft gewoon een evenwicht nodig tussen dressuur en recreatief rijden.

*~`✿ .¸`☆¸ღ ¸.•°*”˜ƸӜƷ˜”*°•.•.¸ღ¸☆´¸.✿`~*
.................... Kingstone my love.....................

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 09:18

Des is op buitenrit helemaal in haar element. Lekker aan een lang teugeltje zodat ze alle kanten op kan kijken. Thuis vindt ze springen ook erg leuk, alleen het land werkt niet mee (is veel te nat) en ik kan het niet zo goed. Dressuur laat ze maar over zich heen komen. Vindt ik persoonlijk erg leuk (naar buiten nog mooier). Ze heeft de schurft aan longeren of NH-los lopen in de bak en rondsturen... Dan komt ze met de oren in de nek op je af, bokt en steigert voor je neus, loopt dan weer een rondje normaal, en dan een herhaling.... tot ze klaar is dan is ze weer helemaal braaf Lovers

Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 19:33

ik heb het idee dan bijna alle paarden buitenrijden het leukst vinden. bij ons op de manege: alle paarden zijn helemaal gek als ze een keer naar buiten mogen..!
maar dat is mijn mening he..

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

Nouvel

Berichten: 23134
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 20:16

Ik rijd met Fie 3x in de week dressuur, 1x in de week buiten (duin & strand) en 1x in de week heb ik springles. De overige 2 dagen heeft ze vrij.
Buiten rijden en springen vindt ze het leukst. Dressuren vindt ze weinig aan en longeren vindt ze echt niks aan, dat doe ik dan ook bijna nooit.
Verder loopt ze zomers de hele dag buiten en 's winters elke dag een paar uurtjes als het weer het toelaat.

Quieta rijd ik 2 a 3 x in de week, meestal een half uurtje dressuur in de bak, sinds kort ga ik met een oud en vertrouwd paard ook af en toe mee naar buiten, naar 't duin en 't strand. Dat vindt ze heel spannend maar ook gaaf! En ze blijft dan heel veilig super dicht bij 'r maatje in de buurt!
We zij haar nu ook aan het leren slepen en aan de lange leidsels lopen, want ze moet over een paar maandjes naast haar moeder voor de wagen!

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 20:19

Met Ilonka rijd ik meestal dressuur, maar ook bijna elke week een buitenritje. Soms springen, gewoon wat afwisseling. Dat is fijn voor je pony, Ilonka vind vooral buitenrijden heel leuk! Maar dat verschild natuurlijk per paard.

Little_Sun

Berichten: 1165
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-01 20:35

Ik rijd meestal dressuur, soms een sprongetje en ik rij ook buiten. Als ik een buitenrit heb gereden, merk ik dat gelijk de volgende dag. Hij is dan veel opgewekter Lachen.

Ziggy

Berichten: 279
Geregistreerd: 14-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-01 01:21

Ik rij met Nena hoofdzakelijk buiten, vind ik lekker, maar zij nog meer *LOL* Ze staat sinds kort op stal en daar kende ik de omgeving nog niet, dus afgelopen week in de bak wat dressuur gereden, nou daar vindt mevrouw dus niets aan Frusty Vandaag met de eigenaresse de buurt verkend en maandag weer lekker naar buiten hoor, dan heeft ze het helemaal naar haar zin. En als je paard het naar z'n zin heeft, heb jij het toch ook??

gr. Ziggy

Dorien

Berichten: 1440
Geregistreerd: 27-04-01
Woonplaats: België 

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-01 10:55

Omdat bij mijn paard sinds augustus hoefkatrol is vastgesteld, rij ik alleen nog maar dressuur met haar en ga rustig buiten wandelen (alleen stap en op egale ondergrond een rustig drafje). Ik heb nooit gesprongen.

Een paard zonder ruiter, blijft een paard.
Een ruiter zonder paard, is alleen maar... een mens

Mellien
Berichten: 1121
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-01 10:58

Beau: eigenlijk altijd buitenritten. Varierend van een halfuurtje stappen door het dorp tot in de zomer ritten van 2 a 3 uur met veel draf en galop. We gaan ook wel naar de manege waar we met andwere pony`s samen rijden maar daar ben ik ook niet echt serieus bezig. Een beetje draven en galopperen, een sprongetje maken of spelletjes doen.
Pjelk: dressuur in de les en ook daarbuiten veel. Springen doen we ook en af en toe longeren. Buitenrijden zou ik graag willen maar kan helaas niet omdat hij geen ijzers heeft en je hier altijd veel over de weg moet.

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 09:47

Toon wil heel graag naar buiten. Het is zelfs zo dat ik niet normaal op kan stijgen als hij doorheeft dat we naar buiten gaan. Als hij de kans krijgt rent hij zonder mij op zijn rug het pad af!! Haha!

Meer dan drie, hooguit vier keer in de week rij ik in de bak voor de hoogstnodige dressuur, maar als het aan Toontje ligt, slaan we dit onderdeel helemaal over! Longeren doe ik ook minstens 1 x per week, vaak zelfs 2 x.

Kaminka, tja. Die vind werken zowiezo verspilling van energie en doet liefst niks of knettergek als het haar uitkomt. Wat die nou precies leuk vindt weet ik eigenlijk nog steeds niet.... Verward

Ineke2

Berichten: 21036
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 12:40

Samier vind buitenrijden het allerleukste! Hij is ook een beetje stijf (al oud he Haha! ) en als ik een beetje dressuren ga in de bak, hoor je hem soms kreunen, maar daarna is ie wel lekker los en soepeler en kan ie rollen en weer opstaan als ik daarna losgooi Pling

Shadow vind buiten ook leuk, maar dressuur ook best wel, nu hij wat beter luisterd naar mijn been, gaat het steeds beter en krijgt ie er naar mijn idee wel meer plezier in Party!! verder is hij heel leergierig, dus ben ik bezig met vrijheidsdressuur, maar echt snappen doet ie het nog niet, maarja ik heb de tijd. Losspringen vind hij trouwens ook heel leuk, ik weet nog niet hoe hij springt onder het zadel want dat heb ik nog niet gedaan met hem.

Bassie vind naar buiten gaan het leukste, maarja hij krijgt helaas niet vaak de kans om naar buiten te gaan. Tis een manegepony en hij moet meestal gewoon in de bak z'n rondjes hobbelen *zucht* Scheve mond\

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 13:53

Dressuur.
Ik rij m nu in t bos, en daar oefen ik ook allerlei dingen. Zodat hij bij mij blijft met zijn concentratie, ookal vindt hij de spokies en de nijntjes leuker.
Ik heb ook nog endurance gereden, en nu rijd ik af en toe nog op t paard van mijn vader mee. Die kan lekker crossen, die van mij kan lekker dansen, dus heb ik alles, en kom ik niets te kort!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes