[VOLG] Barca van Deense draver naar Wereldse boscrosser

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Molfre

Berichten: 2300
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Aarhus

[VOLG] Barca van Deense draver naar Wereldse boscrosser

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-20 16:43

Omdat er in zijn welkom topic naar gevraagd werd en ik het zelf toch ook wel leuk vind om dit straks allemaal terug te kijken wil ik Barca's vooruitgang graar bijhouden in een volgtopic!

Dit is Barca zijn eerste topic op bokt :D Nieuwe aanwinst eindelijk thuis!

Om hem toch nog even voor te stellen:

Barca Star

Afbeelding

7 jaar oud
plm. 1.68m
Ruin
Warmbloed draver, Deens geregistreerd (Timberland (US) x Shane T Hanover (US) x Ejnar Vogt, voor degenen die het wat zegt)

Op 7 november opgehaald!

Afbeelding
Afbeelding


En nu woont hij zo <3

Afbeelding
Afbeelding

Afgelopen weekeind was dus onze 1st week anniversary :+ En in die ene week is er al een hoop gebeurd.

Wat me vooral opvalt:
- het is als werken met een jong paard: 10 seconden aandacht, 30 seconden ''HE IK ZIE IETS!''
- contra stelling zit er goed op :+
- als ik niks doe (en het gemiddelde paard stil gaat staan of gaat eten) bedenkt hij zelf dat hij rondjes wil draven
- hij is een absolute pleaser en lieft worteltjes nu hij weet wat worteltjes zijn :Y)

Op dit moment zijn we vooral bezig met rustig worden en een beetje op aarde landen en overgangen halt > stap > draf > stap > halt.

Ik heb geen video van de eerste keer grondwerk, maar dat was vrij dramatisch, hij snapte 85% van wat ik vroeg niet, maar was wel ontzettend braaf!
Dit is een filmpje van het einde van de week en hoewel je goed ziet dat de aandacht niet altijd op mij is, zijn we wel echt al een eind vooruit en beginnen de hulpen er in te komen!Omdat de stap van de baan, naar een half jaar niks doen, naar een longeercirkel vrij groot is en ik niet wil dat hij te veel spierpijn krijgt, heeft hij zondag vrij gehad en zijn we gisteren een eind wezen wandelen en hij was ZO braaf, ik ben zo ontzettend trots op hem :D <3
Afbeelding

Afbeelding

Omdat Barca puur voor mijzelf is en niet voor de verkoop, nemen we uitgebreid onze tijd, ik ben eigenlijk niet van plan er echt op te gaan rijden tot het voorjaar. Hij mag lekker bijkomen, weer een beetje paard worden en leuke dingen doen. Maar ik heb er 100% vertrouwen in.

Dit is overigens de eerste keer dat ik een draver omschool, maar ik heb hulp achter de hand wanneer dat nodig mocht blijken. Wat ik voor nu als (mijn eigen) grootste uitdaging zie is het trainen van de gallop en het ''eruit trainen'' van de automaat die naar de rendraf gaat.

Merry of soul she sailed on a day,
over the sea to Skye.


AlwaysH

Berichten: 8625
Geregistreerd: 28-10-14
Woonplaats: The Hidden World

Re: [VOLG] Barca van Deense draver naar Wereldse boscrosser

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-20 16:55

Ja, leuk! Ik volg mee! *\o/*

<3 STROOIGOED, you're my dream come true <3
Hamstery Phaléne Facebook!|Hamstery Phaléne Instagram :D

Molfre

Berichten: 2300
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Aarhus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-20 16:56

Mammie is zo trots als een pauw *\o/*

Gisteren had ik al gezien dat zijn manen (voor de derde keer) onder de klitten zaten, maar toen had ik even geen zin om zijn manen uit te pluizen. Hij zelf waarschijnlijk ook niet, want al dat gefrunnik en dat wachten is niet aan hem besteed :+ Gisterenavond dus maar gewoon gelijk aan het werk gegaan en omdat het toch donker was zag ik de hel die zijn manen was niet. Wijken voor druk geoeffend mbv. een zweep. Kietelen op zijn flank en een stap opzij was belonen. De eerste keer opzij stappen liet op zich wachten, maar toen hij het eenmaal een keer doorhad zat het als gebakken! Dit is fijn, want dan kan ik langzaam aan gaan oefenen met het wijken meenemen in het grondwerk en oeffenen met het opstap blok.

Enfin, vandaag dus naar stal met de wetenschap dat ik een boel poetswerk zou hebben. Ik ben eerst naar Hööks gereden voor paarden elastiekjes en daar vond ik bij puur toeval nog 1 exemplaat van de longeerhulp waar ik al een tijdje best wel weg van ben!
Plaatje even van google gepikt, maar dit is het principe:
Afbeelding

Die gaan we dus binnenkort ook inzetten *\o/*

Op stal aangekomen eerst deze ravage verholpen met een hengstenvlecht. En dan nu hopen dat dat het uithalen van die rotdingen wat vergemakkelijkt in de toekomst. :Y)
Afbeelding


Ondanks dat we er nog lang niet klaar voor zijn om hem ruitermak te maken, heb ik vandaag mijn zadel van stal gehaald. Gewoon om eens te zien wat hij daarvan vond. Ik heb eerst wat gelongeerd (wat hij overigens nog best moeilijk vindt) zonder.
Het verschil met week 1 is echt enorm! Zijn aandacht blijft nu bij mij, zo lang ik met hem bezig ben en dat is voor mij al echt een winner. Hij gaat in draf nog steeds in contrastelling door de bak, maar af en toe komt zijn hoofd al wat omlaag dus progress *\o/*

Daarna zadel er op! Ik had hier niet veel problemen mee verwacht, maar zo makkelijk als het uiteindelijk ging was ook niet mijn verwachting. Dit was de eerste keer weglopen met zadel. Je ziet dat hij wat ongemakkelijk is en ik zelf ook af en toe, ik pruts soms iets te veel en daar lijkt hij last van te hebben. Gaan we (ik zelf ook) dus ook absoluut aan werken!
De moeilijkste dingen zijn:
- bij mij weg lopen
- bij het zien van de zweep niet automatisch versnellen
- een cirkel is? ROND! :+ Maar dit is ook een beetje zijn lijf en zijn vroegere training die hem wat in de weg zitten denk ik.


En even in iets betere kwaliteit van dichtbij:


Op dit laatste filmpje zie je heel mooi dat hij af en toe wat begint te ontspannen. Nog steeds verkeerd gesteld, maar minder heftig en met meer een soepele draf. Aan het einde zie je hem weer wat terugzakken in zijn ''draver draf''.


EDIT: Leuk weetje :Y) Ik was bang dat de singel niet zou passen, zadel heeft op een IJslander gelegen. Op de betreffende IJslander zat de singel vaak strakker :+

Merry of soul she sailed on a day,
over the sea to Skye.

Molfre

Berichten: 2300
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Aarhus

Re: [VOLG] Barca van Deense draver naar Wereldse boscrosser

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-20 15:43

Ik blijk een töltende draver te hebben gekocht :+

Vandaag het eerste stapje naar het gallop knopje geprobeerd, maar in plaats van hard draven en in gallop vallen kregen we hard draven > anderhalf rondje tölten > bijna door het hek in gallop. Hier moeten we dus echt even aan werken.

Merry of soul she sailed on a day,
over the sea to Skye.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: biancatjuh27, djinnie, SusanH, Whizz, Wiskey1 en 1 bezoeker