dreiging door paardenmarkten

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-01 08:40

Deze zomer hebben veel veemarkten geen doorgang kunnen vinden door de nasleep van de MKZ. Wat gebeurd er nu; al die schape-boertjes en kalfjeshandelaren zien hun inkomsten derven en zoeken naar alternatieven. Ook markt-organisatoren zoeken naar een alternatief om toch beestjes bij de jaarlijkse braderie te betrekken nu de veemarkten dus niet mogen. Wat wel mag.... PAARDEN EN PONY-MARKTEN.....

Wat is nu de dreiging. WElnu, al die handjeklap-handelaars stappen over op de paardenhandel. Want daar mogen ze dus wel op gezette tijden mee naar de markt. Zo wordt de incidentele paardenmarkt een industrie...die steeds groter wordt. Als, ALS, er weer eens een crisis uitbreekt waarbij vee betrokken is, wordt de kans groter dat ook paarden dus weer gezien gaan worden als vee, want daar wordt dan ook veel mee gezeuld en verhuisd. Brinkhorst ziet ze al schuiven!

Ik vind het dus een reele dreiging, dat al die sjageraars overstappen op de ponyhandel... de meesten van hun maakt het immers niet uit wat ze verhandelen, als er maar wat te verhandelen valt.
Kunnen wij iets doen om paarden en pony's gewoon huisdieren te laten blijven (sinds april ofzo zijn ze geen vee meer). Hoe kunnen we voorkomen dat ook paarden en pony's gaan horen tot die grote groep zeul-dieren waarmee massaal wordt gehandjeklapt? Boycot de paardenmarkt?


carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 14:06

dat zou toch wel los lopen? Met koeien, varkens en schapen word gehandeld omdat die interessant zijn voor boeren. En boeren willen steeds hun (grote) veestapel veranderen en vergroten.
Wat moeten ze met zoveel pony's??? Tuurlijk zijn er wel paardenhandelaren, maar echt groot zou dat nooit worden omdat de markt er simpelweg niet voor is.

En wat maakt het uit? Die koeien waarmee word gezeuld of pony's??? Koeien leven toch ook? Omdat paarden onze hobby is, zou er niet mee mogen worden gehandeld? En koeien of varkens maken niet uit, omdat het toch onze hobby niet is?

En denk is aan die pony's in Egypte enzo... DAT is pas zielig.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 14:30

Citaat:
Op 2001-09-21 15:06, schreef carola:

En wat maakt het uit? Die koeien waarmee word gezeuld of pony's??? Koeien leven toch ook? Omdat paarden onze hobby is, zou er niet mee mogen worden gehandeld? En koeien of varkens maken niet uit, omdat het toch onze hobby niet is?
Wat Dees bedoelt is dat als er weer een ziekte uitbreekt dat de paarden dan misschien ook onder vee vallen en dan kunnen paarden ook afgemaakt worden oid.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 14:42

Tja, dat is waar. Maar ik denk ook niet dat dat gebeurt, omdat er gewoon geen MARKT is voor paardenhandelaren.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 14:47

Nou, ik ga elk jaar graag naar Hedel paardenmarkt. Dat is voor mij altijd een dagje uit!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SassyMoon, Vagabondo en 8 bezoekers