bijrijders betalen of niet

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
marahorse
Berichten: 1158
Geregistreerd: 29-10-02

bijrijders betalen of niet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-04 19:41

ik heb hier gelezen dat er veel bijrijders gevraagd worden of mensen zich aanbieden. en dat de bijrijders hier een bijdrage leveren, voor een stuk te begrijpen maar voor een stuk ook , bv als ze ook uitmesten enzo vind ik in ruil daarvoor dat ze toch is moge rijden op je paard, JIJ moet het immers niet doen. dan vind ik het voor een stuk neit zo eerlijk zo, dan betalen ze eigenlijk om uittemesten? Verward als he tuimesten er neit inbegrepen zit maar allen rijden en poetsen enzovoort dan kan ik het wel begrijpen dan moeten ze immers geen geld uitgeven aan die suffe manegelessen en eigenlijk beter gaan rijden....
maar tog sommige zijn oh zo HOPELOOS op zoek, maar vragen er dan geld voor en lopen te klagen dat ze niemand vinden?

jah sorry ik zou het niet over mijn hart krijgen zou er een bijrijder komen voor Wicked , een leuke dag te samen en dan ja mag ik mijn geld nu?
ik zou blij zijn dat iemand me mee hielp met mesten enzovoort, en heb ik nog een maatje bij ook!

ben verward... Scheve mond

F


missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 19:45

nee ik vind het niet normaal als je als bijrijder geld betaald. ik heb zelf ook een brijdster, en ben zelf voor ik zelf paarden nam, ook bijrijdster geweest. je doet het voor je plezier, de eigenaar is er vaak mee gered, ik vind het wel leuk als je wat voor je bijrijdpaard koopt en spullen die gebruikt zelf vervangt, wel vind ik dat je hoefijzers door bijrijders kunt laten betalen (vooral als het dier niet door de eigenaar zelf wordt bereden)

maar ik merk wel dat dat hier in het noorden anders is dan in het westen, in friesland bijv. zijn volgens mij meer rijpaarden dan ruiters, maar in de randstad en andere steden is dat anders.

_Linda

Berichten: 4415
Geregistreerd: 22-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 19:49

ik hoef zelf voor de verzorghaflingers niets te betalen en mag rijden wanneer ik wil etc. ik hoef ook niet uit mesten enzo, de eigenaar is allang blij dat wij komen rijden en uitmesten doet hij net zo graag.
ik kan het nog wel begrijpen als iemand geld voor z'n paard vragen als je paard op een stal staat waar degene ook voor moet betalen...maargoed aan de ene kant vind ik het aso om iets te vragen, een bijrijder of niet de kosten blijven hetzelfde, alleen met bijrijder heb je er een handige hulp bij waar je naar op zoek was.

marahorse
Berichten: 1158
Geregistreerd: 29-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-04 19:51

ja dat bedoel ik, logisch dat je is zegd van kom ik zal dat is betalen (ontworming, hoeven kapen, beslaan of zo) daar toon je ook je dank mee
...;

F

Heranda

Berichten: 16473
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: Vlissingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 19:57

missnynke schreef:
nee ik vind het niet normaal als je als bijrijder geld betaald. ik heb zelf ook een brijdster, en ben zelf voor ik zelf paarden nam, ook bijrijdster geweest. je doet het voor je plezier, de eigenaar is er vaak mee gered, ik vind het wel leuk als je wat voor je bijrijdpaard koopt en spullen die gebruikt zelf vervangt, wel vind ik dat je hoefijzers door bijrijders kunt laten betalen.


Vind ik ook wel! Lachen
Ik heb zelf ook een bijrijdfjordje, en daar rijd ik 4x in de week op en hoef er niet voor te betalen, heb er plezier in en doe het hardstikke graag! Lachen En idd, dan is het ook leuk om af en toe iets leuks te kopen voor je paardje!

    If you can dream it, you can do it ...

Eline

Berichten: 73127
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 19:58

ik kan het van de andere kant ook voorstelln:

Een eigenaar kan geld vragen omdat een bijrijder van het paard gebruik mag maken

Gast3211

Berichten: 14167
Geregistreerd: 29-10-03
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 20:00

Ik hoorde ook van stalgenoten dat ze een bijdrage vragen om de garantie te hebben dat ze zuiniger?? met je paard en spullen omgaan..
Hun denken dat als ze mensen laten komen die niets hoeven te betalen zoieta hebben van ach..het is toch maar gratis..

Ikzelf kan me hier niets bij voorstellen want als ik iemand paard zou mogen bijrijden zou ik zoiezo voorzichtiger zijn omdat het paard en de spullen niet van mij zijn..maar ja

marahorse
Berichten: 1158
Geregistreerd: 29-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-04 20:03

Ellende schreef:
ik kan het van de andere kant ook voorstelln:

Een eigenaar kan geld vragen omdat een bijrijder van het paard gebruik mag maken


das dna eigenlijk gewoon een paard kopen omdan als het ware 'te verhuren' vind ik

F

Franca

Berichten: 5745
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: Arabierenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 20:18

Ellende schreef:
ik kan het van de andere kant ook voorstelln:

Een eigenaar kan geld vragen omdat een bijrijder van het paard gebruik mag maken

Zo zie ik het ook....zeker als een paard volpension staat en de bijrijder dus altijd de leuke dingen kan doen. Dat is het geld wel waard, want anders zou je toch ook bij een manege moeten betalen....vaak is bijrijden veel leuker nog omdat je ook nog eens meer vrijheid krijgt.

joyce B

Berichten: 14735
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 20:42

Ik heb een eigen pony en daar zorgt twee dagen per week een meisje voor. Zij betaalt geen bijdrage, maar heeft ook niet alle vrijheid. Zou ze hem in haar eentje rijden en verzorgen en ik een tweede paard zou kopen, dan zou een bijdrage wel welkom zijn. Zij heeft de pony dan immers voor haarzelf...

Andersom ook. Ik wil graag wedstrijden rijden. Neem ik een paard in bruikleen, dan betaal ik ook (gedeeltelijk) stallings- en/of onderhoudskosten voor dat paard. Ik vind het dus ook heel redelijk een bijdrage te doen als je een paard van een ander mag rijden en de vrijheid hebt om te doen wat je leuk vindt Bijvoorbeeld meenemen naar les, wedstrijden en op buitenritten. Nu heb ik de kosten van mijn eigen pony al, dus houd ik andere kosten natuurlijk zo laag mogelijk. Als het niet hoeft, kan ik dat geld uitgeven aan goede lessen, goed tuig en startgeld/benzine e.d. Daar gaat ook een hoop geld in zitten namelijk!
Maar zou ik niet de onderhoudskosten van mijn eigen pony hebben, dan heb ik dus absoluut geen problemen met een bijdrage! Een paard is namelijk erg duur. En met een eigen paard draag je allerlei risico's die je niet hebt als je het paard van een ander mag gebruiken...
Bovendien betaal je ook voor het rijden als je op een manege rijdt, en om daar gratis te mogen rijden moet je meestal veel meer doen dan 1 stal uitmesten...

Op dit moment verzorg ik 1 pony bij ons op stal, waarvan de eigenaar nooit komt. Ze staat volpension, maar ik houd de stal extra schoon (drollen eruit opnieuw rechttrekken) gebruik eigen spullen. Heb geen onderhoudskosten maar betaal wel mijn eigen lessen. Deze pony rijd ik omdat ze te koop staat en zij er zelf al bijna twee jaar niets mee hadden gedaan. Een andere pony van 1, van mijn instructrices, mag ik rijden bij de rijvereniging . Ik rijd bij haar bijna elke week een half uur privéles (bijna 10 euro per keer) en rijd dan meestal op die pony, daarnaast neem ik haar mee naar clubles en rijd haar op zaterdag. Ik ga haar straks uitbrengen op wedstrijden en mag haar dan nog een extra dag rijden. Deze pony loopt ook mee in kinderlessen. Mijn instructrice stelt haar kostenloos ter beschikking omdat de pony er ook beter van wordt.

Het mes snijdt aan twee kanten... Ik kan me voorstellen dat als iemand paarden heeft voor de lol maar anderen er mee laat rijden en sporten een bijdrage gewenst is, maar kan me ook voorstellen dat bijvoorbeeld een fokker of handelaar er alleen maar baat bij heeft dat de paarden kostenloos in conditie gehouden worden of zelfs meer waard worden doordat ze op hoger niveau worden gereden. Of iemand die een eigen paard wil, maar te weinig tijd heeft die blij is als het paard goed verzorgd wordt en voldoende uit de stal komt en zij niet die zorg alleen hoeft te dragen...

Alles hangt af van de omstandigheden... Vraag en aanbod, financiële situatie of vrije tijd... Wat is de reden dat iemand een bijrijder/verzorger zoekt? of juist een bijrijd of verzorgpaard? Wat zijn de mogelijkheden en voorzieningen?... Ga zo maar door...

Muizje

Berichten: 1930
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 20:57

Ik leas een paard. Ik betaal 50 euro per maand voor min. 3x per week rijden (verschilt wel eens). Ik moet wel zelf de stal ervoor mesten. Ik mag echt alles met haar doen wat ik wil, ook wedstrijden enzo. Het enige probleem is dat ze steeds een veulentje krijgt. Maar ik ben de enige die erop rijd. Het is net m'n eigen paard maar dan goedkoper!

xx_Irisje

Berichten: 10812
Geregistreerd: 08-12-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 21:01

Ik ben een brijrijder van een 9 jarige merrie. staat overdag in t land ( word ze smorgens in gezet) maar moet dr eind van de middag zelf uithalen. dan voeren + uitmsten. doe dr 3 dagen in de week. zit een buitnebak bij + longeerring en vvanaf volegnd haar een butienbak..

ik betaal de helft van de stallingkosten 75,-
de iegnarsse kan dit zelf neit ebtalen en vind t netjes.

Dimens Odetta Elite Sport (v. Jazz x keur v. Ivanhoe) ZZZ+1
Fergievrouwe, Elite Sport(v. Bordeaux x Ster, Pref, Pres v. Ferro) Z2+1
Fiesta, Prok (v. Zhivago x Elite v. Chico's Boy)


Morrie

Berichten: 17949
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 21:09

Ik ben jarenlang bijrijdster geweest en heb altijd de helft van de stallingkosten moeten betalen.
Ik ben er een jaar of 5 geleden mee opgehouden, maar op de maneges en stallen waar "mijn" (bijrij)paard stond, was dat toen de normale gang van zaken.

Nu heb ik een eigen paard en heb inmiddels begrepen dat je als eigenaar een eventuele bijrijd(st)er moet betalen, willen ze op je paard rijden.
Uitmesten en alles wordt gedaan bij mij.

Tijden veranderen....

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

femskie

Berichten: 2670
Geregistreerd: 15-10-03
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 21:22

ik rijd op twee paardjes. Het gaat om twee verschillende eigenaren. Voor beide schaf ik zelf dingetjes aan zoals bijvoorbeeld peesbeschermers, dekjes of een gelpad.
Het verschil zit hem in bijvoorbeeld het bekappen en hoefijzers. Bij de ene "baas" betaal ik niks voor het bekappen; voor hem is het logisch dat hij dat betaald. Het is een basisverzorging en dat doet hij eigenlijk allemaal, ik rijd alleen maar en verzorg haarzelf.
Bij de andere "baas" is het niet standaard dat de hoefjes bekapt worden en daar betaal ik dus de helft ( is geen ramp maar ik vond het in het begin wel raar). Omdat ik de enige ben die erop rijd vind ik het logisch dat ik bijvoorbeeld voor hoefijzers betaal. Zij rijden nooit meer op hun paard.
Mocht mijn bijrijdpaard op de manege staan dan vind ik het redelijk dat je of meebetaald aan de kosten of dat jij bijvoorbeeld de stal onderhoudt. Een van beide; ik vind als je moet betalen en ook nog eens de stal schoonmaakt een beetje dubbel..
Men zou de taken en de financien gewoon eerlijk en redelijk tussen eigenaar ( iets meer verantwoordelijkheid in de meeste gevallen) en de bijrijder moeten verdelen.

Trotse mama van Merel Noortje!! 24-12-2013
Skylger Roos (v. Peru's Scen Tao) gedekt met Peru's Yismerai (v. Quotenkonig) Wow, stippelbaby verwacht in 2018!
Wurolieta (v. Lancet) FOREVER YOUNG 2003-2012
Amber (Terschellinger volbloed) gouden pony 1989-2017

Debbieremi

Berichten: 246
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Voorburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:12

Luckey schreef:
Ik hoorde ook van stalgenoten dat ze een bijdrage vragen om de garantie te hebben dat ze zuiniger?? met je paard en spullen omgaan..
Hun denken dat als ze mensen laten komen die niets hoeven te betalen zoieta hebben van ach..het is toch maar gratis..

Ikzelf kan me hier niets bij voorstellen want als ik iemand paard zou mogen bijrijden zou ik zoiezo voorzichtiger zijn omdat het paard en de spullen niet van mij zijn..maar jaBen blij dat jij zo denkt, maar mijn zusje heeft ook een bijrijdstertje gehad, die het presteerde om na twee dagen heel haar (gloednieuwe voor haar verjaardag gekregen Boos! ) zadel te slopen. Dus je wordt vanzelf voorzichtiger, toch?

I may not always talk a lot of sense, but i'm always happy to listen!!!

Nieuwe foto's in mijn profiel!!!!!!!!!!!!!

griebels

Berichten: 15350
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:19

Ik betaal zelf niets voor mijn ponietjes, maar ik geef de eigenaresse soms wel wat. Ik betaal vaak mee aan het voer (ponies staan aan huis) en ik betaal ook mee als ze dadelijk beslagen gaan worden. Dat wil ik zelf, ik rijd immers de ijzers ook op dan...

Je kunt het ook zo zien: sommige mensen kunnen door de steeds stijgende kosten (euro etc) niet meer alles voor hun paard bekostigen en vragen dus een bijdrage waarvoor ze hun paard uitlenen. Zo kunnen ze toch hun paard houden, ze moeten er alleen wel een paar dagen met hun eigen paard voor inleveren aan een eventuele bijrijder! Goede oplossing!

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=
Bijrijder gezocht voor AVS hengst: http://www.bokt.nl/markt/ad/86878/bijri ... ngst-bakel

Debbieremi

Berichten: 246
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Voorburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:24

griebels schreef:
Ik betaal zelf niets voor mijn ponietjes, maar ik geef de eigenaresse soms wel wat. Ik betaal vaak mee aan het voer (ponies staan aan huis) en ik betaal ook mee als ze dadelijk beslagen gaan worden. Dat wil ik zelf, ik rijd immers de ijzers ook op dan...

Je kunt het ook zo zien: sommige mensen kunnen door de steeds stijgende kosten (euro etc) niet meer alles voor hun paard bekostigen en vragen dus een bijdrage waarvoor ze hun paard uitlenen. Zo kunnen ze toch hun paard houden, ze moeten er alleen wel een paar dagen met hun eigen paard voor inleveren aan een eventuele bijrijder! Goede oplossing!


Goh, jij geeft nog een betere uitleg dan dat ik dat zou kunnen doen!!!! Je heb helemaal gelijk, het wordt allemaal steeds duurder, als je alleen al kijkt naar het verschil met dekjes, hoofdstellen, veeartsen, hoefsmid e.d.
van voor de euro en nu.
Een stalgenoot vertelde mij van de week dat ze voor haar veulen was gaan kijken naar een hengstenketting. Voor de euro kwam kostte die dingen gemiddeld 15 gulden (nylon) en nu kosten ze gemiddeld 15 EURO, dit is toch niet normaal meer!!!!

I may not always talk a lot of sense, but i'm always happy to listen!!!

Nieuwe foto's in mijn profiel!!!!!!!!!!!!!

griebels

Berichten: 15350
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:26

Nee ik weet het... Dat is ook de reden dat ik geen eigen paard heb. Ik ben gewoon eerlijk dat ik bang ben dat ik het (straks) niet meer kan betalen. Daarom ben ik ook heel blij met de pony's die ik verzorg, en ik betaal dus ook graag mee... Ik heb de pony's in principe voor mij alleen dus...

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=
Bijrijder gezocht voor AVS hengst: http://www.bokt.nl/markt/ad/86878/bijri ... ngst-bakel

Volkoren
Berichten: 5143
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:33

Ik zou zeker geld vragen. Ten eerste heeft die persoon beschikking over een paard, wat hij voor de helft vdweek als zijn paard kan beschouwen, en hij hoeft dus alleen maar een bepaald bedrag te bepalen en de rest is voor de eigenaar. Ook is het vaak wel zo dat mensen die er wat voor betalen er meer voor over hebben. (niet aanvallend bedoeld voor mensen die niks betalen maar uit ervaring..)
Verder kan je het natuurlijk ook doen omdat je het anders financieel niet red. Een bijrijder nemen zodat een deel van je paard betaald wordt en je zo je paard kan houden.

Ik ben eigenlijk ook een beetje op zoek maar t is niet nodig. Ik vraag wel een bijdrage omdat k dat zelf gewoon normaal vind, en dat hier in de buurt eigenlijk ook normaal is (ligt rond de 100-150 euro hier in de buurt, wat ik eigenlijk wel n beetje hoog vind). Je moet geluk hebben om n goede bijrijder en een goed bijrijdpaard te vinden.

griebels

Berichten: 15350
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:34

Pff met die bedragen ben ik zeker blij met mijn gratis pony'tjes... Haha!
Scheelt natuurlijk ook wel dat ze hier bij de eigenaresse aan huis staan!

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=
Bijrijder gezocht voor AVS hengst: http://www.bokt.nl/markt/ad/86878/bijri ... ngst-bakel

Volkoren
Berichten: 5143
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:36

Moet er eigenlijk dan wel bijzeggen dat de stallling ook rond de 200-300 ligt. Eigenlijk kan k dingen voor en tegen noemen. Diegene helpt jou met je paard en met je tijd, maar aan de andere kant huurd diegene je paard 3 dagen.....

griebels

Berichten: 15350
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:43

Alles heeft altijd 2 kanten... Mensen moeten alleen leren dat ook te combineren.

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=
Bijrijder gezocht voor AVS hengst: http://www.bokt.nl/markt/ad/86878/bijri ... ngst-bakel

Hanneke_S

Berichten: 1162
Geregistreerd: 11-12-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:48

Toen ik mijn eigen paardje had, had ik ook een bijrijdster die er 1/2 x per week op reed. Ze betaalde geen enkele bijdrage, omdat zij mij helpt met het rijden van Image en ik haar zodat zij een paard kan rijden. Ik heb haar in dienst (klinkt zo stom, maar het gaat om de bedoeling...) en voor een medewerker moet je eigenlijk betalen. Nu is het zo dat ik haar een groot plezier doe dus ik 'betaal' haar in natura.

Maar nu ben ik zelf bijrijder en hoef ook niets te betalen. Ik heb nog maar net een bijrijdpaard, maar zal zeker spullen kopen als dat nodig is. Ik zou het in principe geen probleem vinden om te betalen, als ik het geld ervoor zou hebben. Ik zie namelijk goed in dat het ook heel redelijk is om zelf te betalen en ben heel erg voor de mening van Griebels. Maar aangezien ik zelf student heb en al mijn kostbare centjes naar onderhoud, eten en wonen etc. gaan heb ik niet veel geld over...

Iedereen neemt me zoals ik ben, nou ik nog ~ Loesje

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:51

Ik ben zelf berijder van een 9jarige ruin. Hij staat op een manege/pensionstal met 2 binnebakken, 2 buitenbakken, springtuin, iedere week oefenparcour, wasplaats en weidegang.
De eigenaar mest, voert, zorgt dat hij in de wei komt, regelt de smid, de veearts etc.
Ik mag zelf weten wanneer ik kom en wat ik met hem doe, ik heb behoorlijke inbreng in de verzorging van het paard.
Ik heb mijn eigen spullen voor hem, en dan ook alles wat je ongeveer gebruikt bij de paarden. Bepaal zelf mijn training en wat er met het paard gebeurd. Ik betaal alleen zelf mijn prive-instructrice, mijn komende wedstrijduitgaven en mijn kruiden-mueslie. Als het paard iets nodig heeft, zoals bv een winterdeken, dan koop ik dit zelf zonder te overleggen met de eigenaar.
De eigenaar betaald verder alle kosten. Hij vindt dit vrij normaal. Ik koop verder wel veel voor het paard en betaal de ontworming en de entingen af en toe. Als hij op vakantie gaat zorg ik voor beide paarden van hem.
Hij zegt altijd dat ik een eigen paard heb met een groom Haha! (alleen op papier is hij niet van mij)
Hij is blij met mij en ik ben blij met hem, vindt dat ik een super regeling heb en ondanks dat ik er niets voor betaal ben ik erg goed voor het paard en als er iets is sta ik ook gelijk bij hem op de stoep om dit door te geven.

Ikzelf zou nooit betalen voor een paardje, het is wel mijn vrije tijd wat ik erin steek. Bij Nielsson is het anders, de eigenaar rijdt er zelf niet mee dus heb ik idd bijna een eigen paard, maar dan zonder de kosten......

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

LMsWinnetou
Berichten: 1613
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Ouderkerk a/d Amstel

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:52

Hanneke_S schreef:
Toen ik mijn eigen paardje had, had ik ook een bijrijdster die er 1/2 x per week op reed. Ze betaalde geen enkele bijdrage, omdat zij mij helpt met het rijden van Image en ik haar zodat zij een paard kan rijden. Ik heb haar in dienst (klinkt zo stom, maar het gaat om de bedoeling...) en voor een medewerker moet je eigenlijk betalen. Nu is het zo dat ik haar een groot plezier doe dus ik 'betaal' haar in natura.


Zo zie ik het inderdaad ook. Ik rijd ook enkele paarden bij, en betaal er helemaal niks voor. Als je het theoretisch bekijkt, help ik de eigenaar van een paar lasten af, en zou ik eigenlijk betaald moeten worden. Maar omdat ik het zo leuk vind om te doen, hoef ik niet betaald te worden, ik geniet al van het verzorgen en rijden.

Zelf vind ik het eigenlijk niet rechtvaardig als een bijrijder moet gaan betalen. Dan help je die ander, en moet je er ook nog eens voor betalen. Klinkt misschien heel stom, maar dat zou ik nooit doen. Een ander helpen doe ik heel graag, en doe ;t met alle liefde. Maar betalen, nee....

Kijk, als je lessen wilt gaan nemen, en wedstrijden mag gaan rijden enz enz. Dan vind ik het natuurlijk weer hartstikke logisch dat je dat zelf betaalt. Dat is tenslotte weer helemaal je eigen pleziertje waar de eigenaar niks mee te maken heeft. Ook extra dingen waarvan jij vindt dat ze nodig zijn, vind ik dat je best zelf mag betalen.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Animae, Astrid_Brann, Googlebot, Gucci_, irene_sarah, kameelpaard, LimitedMagic, MariekeS_, Punz, Vagabondo en 22 bezoekers