Moderators: Sica, Melissa0304, RianneH, Neonlight, balance
Nikass schreef:Ik werk zelf met mijn honden met positieve (clicker) training en ben daar groot voorstander van. Maar een paard is een fysiek groter en sterker dier, en onze jonge hengsten volledig zo opvoeden, ik weet niet of dat haalbaar is.[ [url=m/bkZpok.png]Afbeelding[/url] ]
Olikea schreef:Ik begrijp je goed.. Ik worstel daar soms ook mee..
Maar aan de andere kant vraag ik me soms ook wel af of we niet allemaal een beetje doorslaan.
-knip-
Stof tot nadenken vind ik het.
pien_2010 schreef:Toen we hier net woonden, paar jaar gelden, vroegen onafhankelijk van elkaar de dierenarts (die bij de enting een vlug algemeen onderzoek deed waarbij hij ook in de monden keek van de paarden) als de tandarts (die bij beiden een behandeling kwam doen), of onze paarden bit loos altijd gereden zijn "daar ze zo'n mooie monden hadden, waarvan het lijkt alsof er nog nooit een bit ingehangen had. Toen ik beiden vertelden hoe het zat reageerden ze daar nogal verbaasd over wat wat ze zagen moet er heel goed uitgezien hebben..
NikkiDeKerf schreef:pien_2010 schreef:Toen we hier net woonden, paar jaar gelden, vroegen onafhankelijk van elkaar de dierenarts (die bij de enting een vlug algemeen onderzoek deed waarbij hij ook in de monden keek van de paarden) als de tandarts (die bij beiden een behandeling kwam doen), of onze paarden bit loos altijd gereden zijn "daar ze zo'n mooie monden hadden, waarvan het lijkt alsof er nog nooit een bit ingehangen had. Toen ik beiden vertelden hoe het zat reageerden ze daar nogal verbaasd over wat wat ze zagen moet er heel goed uitgezien hebben..
Het is voor jullie een mooi compliment, maar tegelijk toch ook treurig- want als de standaard is dat het bit zichtbare schade in de paardenmond doet, zó de standaard is dat een tandarts zich bij jullie zo enorm verbaasde... Dan vind ik dat een algeheel verdrietig beeld geven van de paardenwereld.
AnnoNiemand schreef:Echter laatst sprak ik met een paardentandarts en las ik in een boek van een paardentandarts en dan schrik ik toch weer van de vreselijke effecten die bitten kunnen hebben. Als ik die afbeeldingen zie van botwoekeringen op de lagen, beknelde tongen enzovoort enzovoort, vraag ik mij af waar ik mee bezig ben. Kan ik mij niet meer voorstellen hoe ik ooit kon genieten van dressuur waarin het paard reageert op de kleinste hulpen. Jaren later wetende dat het conditioneringsproces negatieve bekrachtiging hiervoor zorgt: het paard reageert op de kleinste hulpen om erger te voorkomen. Het reageert dus alleen om het negatieve te voorkomen.
Citaat:Ergens denk ik soms wel dat daarom veel paarden mennen leuker vinden, dan is er alleen nog maar het bit wat druk geeft en niet nog geknijp en geschop en geprik in zn ribbenkast.
NikkiDeKerf schreef:maar een bit werkt natuurlijk wel gebaseerd op druk (hoe licht dan ook) hoe je het ook went of keert.
Citaat:Dat komt uit teugeldrukmetingen ook vaak naar voren.
Gebruikers op dit forum: aisie, Deniseee96, Googlebot, Petunia27 en 7 bezoekers