Wie of wat is Paard zoekt Baas en wat doen ze

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, balance, Melissa0304

 
 
henktennapel
Berichten: 218
Geregistreerd: 10-05-06

Wie of wat is Paard zoekt Baas en wat doen ze

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-18 07:05

Wie of wat is Paard Zoekt Baas en wat doen wij.

Paard zoekt Baas is een initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren.

Waaruit bestaan onze inkomsten
Opbrengsten Paard Zoekt Baas Dagen
Verkoop spullen
Klein deel aan donaties aan Paard Zoekt Baas <1 procent.

Momenteel hebben we twee locaties 1 locatie in Duitsland en 1 locatie in Nederland. De locatie in Nederland zal gebruikt gaan worden bij bijzondere calamiteiten.

De Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren Heeft besloten dat je niet voor je paard hoeft te betalen als je hem afstaad, dit omdat als mensen geen geld hebben moeten ze ook een adres hebben waar het paard terecht kan. Ik zie dagelijks te veel leed bij dieren, waar ook vaak de oorzaak is gelegen bij geldgebrek. Dit is ook de reden waarom dit besloten is. Wel is het zo dat er voor een weide-maatje betaald moet worden omdat deze lastig te herplaatsen zijn.Allen zo lang hij/zij bij de opvang staat.

In de vlogs zijn vaak jonge dames te zien die op de paarden rijden en mensen meenemen in hun leven. Natuurlijk zijn er ook mensen van 30 plus die daar dagelijks rondrennen, maar die jullie niet op beeld zien.
Iedereen heeft zo zijn taken bij Paard Zoekt Baas.

Ik heb de dagelijkse leiding samen met mijn dochter Calijn, iedereen heeft zijn/haar eigen taken. Verder hebben we nog een groep van specialisten waarmee we regelmatig sparren op het gebied van voeding. Ik heb regelmatig contact met een voedingsdeskundige.
Verder hebben we 2 dierenartsen, osteopaat, hoefsmid en een instructrice die regelmatig bij ‘moeilijke’ paarden aanwijzingen geeft. En ons komt bezoeken
En gelukkig hebben we een grote groep van vrijwilligers om ons heen die ons helpen. We runnen Paard Zoekt Baas met een team van 15 mensen. En dat zijn niet alleen maar jongeren.

Als we paarden binnen krijgen gaan we eerste paard laten wennen, alle paarden komen direct bij ons in de groep. Wij hebben gemerkt dat deze methode erg goed is om de paarden met meerdere soortgenoten in 1 wei te zetten. Als er bepaalde problemen zijn met betrekking tot opvoeding, lossen de paarden het onderling wel op. Paarden onderling zijn betere opvoeders dan wij mensen.

Paarden die mager zijn gaan we kijken op welk voer ze het beste reageren, ieder paard heeft eigenlijk specifieke voeding nodig. We maken daarvoor gebruik van het volgende: bietenpulp, veulenbrok, verschillende soorten voer van Metazoa, slobber, luzerne brok en luzerne van Hartog , muesli en mais vlokken. Dit voer hebben we allemaal in de opvang staan. Wij mixen eigenlijk onze eigen muesli voor elk paard. Ieder voer heeft bepaalde ingrediënten waardoor beter aan de behoefte van het paard wordt voldaan. Wij kijken naar deze behoefte.

Als een paard mager is en de voedingstoffen niet op wil nemen, dan gaan we kijken naar het gebed en gaan die paarden ontwormen. Mocht een paard mager blijven gaan we bloed laten prikken.

We hebben meerdere weides, 1 winterwei en ongeveer 3 hectare grasland. De paarden komen bij ons alle dagen op de wei, of het weer moet het niet toelaten. Wij geven s’avond zoveel hooi dat de paarden overdag het hooi in de wei niet meer opkrijgen omdat ze vol zijn.
Ook krijgen de paarden 2 maal per dag hun eten in de stal of op de wei. Sommige paarden krijgen 6 kilo voer per dag om aan te sterken. Wij voeren ‘op het oog’ Paarden die te dik zijn krijgen wat anders en wat minder te eten, zonder melasse en suikers, dan de paarden die nog aan moeten komen, deze krijgen weer extra eiwitten en producten die suikers produceren.De communicatie is een punt wat erg lastig is, daar ben ik me zeker van bewust. Het is erg lastig als we een paard ter adoptie hebben staan op Facebook en in de beschrijving staat dat het een ruin is van 8 jaar en dan is de eerste vraag die je krijgt in een PBtje :” hoe oud is het paard” weet dat jullie nu lachen maar dit soort zaken gebeuren per dag wel een keer of 50.


Hier is helaas niet anders dan op te reageren van:’lees AUB het bericht op facebook” kan me voor stellen dat mensen dit bot en kort vinden, maar als je per dag meerdere berichtjes krijgt in die strekking wordt het lastig om niet kort te reageren of deze vragen zelfs te negeren.

Dan hebben we natuurlijk ook nog Insta en Youtube en mail waar mensen van alles vragen.Dit moet ook gedaan worden in de avonduren nar de hele dag bij de paarden te zijn geweest. Wij hebben contact met iemand van een hoge school die een afstudeer opdracht maakt door te onderzoeken hoe bepaalde processen bij Paard Zoekt Baas beter kunnen.

Het beantwoorden van alle berichten wordt gedaan door 3 personen.

Ik hoop dat ik jullie een klein beetje duidelijkheid heb gegeven over hoe we werken en wie we zijn, ik realiseer me dat het nog steeds moeilijk is om te realiseren wat er dagelijks wordt gedaan, dit is eigenlijk niet op papier te zetten. Dit kun je enkel weten als je zelf ook een keer een week meehelpt.

Tot slot wij staan 24/ vrijwillig klaar voor de paarden en ik realiseer me ook dat we zeer zeker nog veel kunnen leren. We leren iedere dag bij over hoe je het beste paarden die een deuk op hebben gelopen op welke manier dan ook te helpen. Ieder paard is uniek en heeft zijn/haar eigen aanpak nodig.

Ik kan je wel vertellen dat ik de gelukkigste Nederlander ben, ik kan actief iets tegen dierenleed ondernemen.

Hoop dat ik jullie een klein beetje inzicht heb gegeven hoe we werken en wat we doen. Ik heb besloten dat ik niet ga reageren op deze post, heb het vorig jaar ook geprobeerd en het geheel werd een persoonlijke aanval. Ga nu de hond uitlaten en snel naar stal de paarden zijn op mij aan het wachten.

Groeten,

Henk ten Napel

Moderatoropmerking:
Na overleg binnen het moderatorteam hebben we besloten om dit topic toe te staan in het kader van hoor en wederhoor. Dit topic is geopend naar aanleiding van de vele opmerkingen over dit topic: [LZP] PZB video over “bokthaat” over een video geplaatst op de sociale kanalen van deze stichting. Aangezien de video inmiddels offline is gehaald, is het andere topic naast dit topic niet langer relevant. We willen echter wel de mogelijkheid blijven bieden aan beide kanten om verhaal te doen, vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Dat kan in dit topic.
Laatst bijgewerkt door Leo op 02-10-18 17:04, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Moderatoropmerking toegevoegd

KimD

Berichten: 17534
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Re: Wie of wat is Paard zoekt Baas en wat doen ze

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:08

Ik denk dat het beter is dit in het reeds lopende topic te plaatsen, zo is het onoverzichtelijk.

Ik zal even temmen, wellicht denkt een mod er anders over.


Ons nest korthaar collies is geboren, neem een kijkje bij mama & haar kinderen in de werpkist.

Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

henktennapel
Berichten: 218
Geregistreerd: 10-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-18 07:09

KimD schreef:
Ik denk dat het beter is dit in het reeds lopende topic te plaatsen, zo is het onoverzichtelijk.

Ik zal even temmen, wellicht denkt een mod er anders over.


Ja wist niet waar het hoorde begeef me eigenlijk noot op een forum vandaar :o

Charaz

Berichten: 22863
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:10

Ik vind het eigenlijk wel goed dat hij een nieuw topic heeft aangemaakt, het andere topic had al een vervelende toon. Fijn dat je wat inzicht wilt geven Henk.

Mr. Rock N Roll 27-05-2010 / 05-06-2010, I wish I knew you, I wish I knew you before

Koosnaamloos
Berichten: 241
Geregistreerd: 31-07-17

Re: Wie of wat is Paard zoekt Baas en wat doen ze

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:15

Heel erg fijn inzicht op deze manier! Wel denk ik dat er nog flink wat winst te behalen valt op het youtube kanaal! Dat kan denk ik serieuzer!

capopjekop

Berichten: 28739
Geregistreerd: 30-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:16

Goed dat jullie iets met de kritiek willen doen en jullie kant laten zien. Dat geeft iig aan dat jullie betrouwbaar willen over komen.

Zelf zou ik toch graag zien dat de paarden overdag ook de kans krijgen op goed ruwvoer op de weide. Ik geloof niet zo dat ze zoveel eten in de nacht dat ze overdag vol zitten. Dat baseer ik onder andere op mijn eigen paarden die onbeperkt hooi bijgevoerd krijgen en de andere paarden die ik door de jaren heen verzorgd heb. Het darmstelsel is er juist op gebouwd om over de dag verspreid kleine beetjes te eten. Lange tijd zonder ruwvoer verhoogt ook de kans op maagzweren etc. En als ze schraal blijven dan hebben ze het toch nodig. Op een gegeven moment is het gras zo kort dat ze daar weinig uit halen en dan is bijvoeren wel gewenst.
Laatst bijgewerkt door capopjekop op 02-10-18 07:17, in het totaal 1 keer bewerkt

Nieuw op peaks? Verzilver de code KRIST18HW en we krijgen beide 5 euro tegoed

sanso

Berichten: 5474
Geregistreerd: 20-12-10
Woonplaats: Timboektoe

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:17

Goed dat er meer inzichten gegeven worden. In het ‘originele’ topic werd echter vaak gestruikeld over het niet bekend maken van de financiële stukken als stichting. Kun jij hier nog iets over zeggen Henk?

Amado
Berichten: 1109
Geregistreerd: 22-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:19

Fijn dat je wat meer duidelijkheid geeft en zelf inziet dat er veel verandert kan worden.
Ik kan begrijpen dat het vervelend is als mensen vragen stellen die in de advertentie staan. Maar met de reactie die zij daarop terug krijgen worden ze vaak afgeschrikt en zo verlies je een hoop geïnteresseerden die misschien wel een heel leuk plekje hadden!

Is het geen idee om 1 iemand te zoeken die de mailtjes op zich neemt? Die daar versprijdt over de dag tijd voor heeft?
Ik denk dat de communicatie dan al een stuk fijner zal worden

Amado <3 samen sinds 02-10-2015

Schuur_

Berichten: 3851
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:21

Fijn dat je wat extra uitleg geeft Henk, echter wil ik je wel aanraden om jouw berichten te laten nalezen door iemand die verbaal/woordelijk wat sterker staat. Dan komen je berichten wat professioneler over en zijn ze makkelijker te lezen.

What does the fox say?

Pepperrr

Berichten: 7768
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:21

Hoi Henk.
Fijn dat je even dit bericht plaatst. Dit geeft inderdaad meer duidelijkheid.

Toch zet ik bij sommige dingen nog steeds mijn vraagtekens bij. Maar dat hou ik wel voor me. Of misschien stuur ik nog wel een pb.

Verder ga ik oom mee met capopjekop. Een paard is niet gemaakt om 2x per dag een enorme hoeveelheid te eten. Een paard zou de mogelijkheid moeten hebben om kleine beetjes te eten wanneer het dat wil.

Hebben jullie niet iemand of kunnen jullie niet iemand vragen die standaard de communicatie wil doen? Die daar zelf kundig in is. Zo voorkom je namelijk tegenstrijdige of verschillende antwoorden en dus onduidelijkheid.
Laatst bijgewerkt door Pepperrr op 02-10-18 07:24, in het totaal 1 keer bewerkt

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 104537
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:22

Ik vind het ook fijn dat Henk van zich laat horen. Met die misverstanden is verder niemand gebaat.
Ik denk dat een woordvoerder geen slecht idee is.

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Danielleeee_

Berichten: 2798
Geregistreerd: 26-05-12
Woonplaats: Nijkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:23

Charaz schreef:
Ik vind het eigenlijk wel goed dat hij een nieuw topic heeft aangemaakt, het andere topic had al een vervelende toon. Fijn dat je wat inzicht wilt geven Henk.

Mee eens :j En ik vind het juist wel een overzichtelijk verhaal zo.

Ik begrijp het andere topic en de discussie die wordt gevoerd, maar ik vind het toch knap dat Henk alsnog de moeite neemt (ondanks alle discussies) om PZB wat op te helderen.

- DANIËLLE LUKSEN PHOTOGRAPHY -
Volg mijn hondenfotografie op Instagram of Facebook.
www.danielleluksen.nl

*pum*

capopjekop

Berichten: 28739
Geregistreerd: 30-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:24

Ik snap idd dat je daar simpel van wordt. Ik merk dat ook op marktplaats dat mensen gewoon niet lezen. Als dat een paar keer gebeurt dan ben je er wel klaar mee. Maar je hebt echter een stichting en dat staat met goede reclame. Mensen praten. Helemaal in de tijd van internet. Een slechte naam heb je zo op gebouwd en dat is zonde. Het zou slim zijn om eens met jullie team om de tafel te gaan en om te bespreken welk beeld jullie van de stichting naar buiten willen brengen. En hoe je dat wel en niet bereikt. Ondanks dat er kinderen achter het kanaal zitten op YouTube moet je dat altijd in gedachte houden. Geef ze richtlijnen wat wel en niet kan. Dat zal de stichting echt goed doen.

Nieuw op peaks? Verzilver de code KRIST18HW en we krijgen beide 5 euro tegoed

enjoymyhorse
Berichten: 757
Geregistreerd: 26-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:24

Mooi dat er bericht is van de eigenaar.
In dat andere topic heb ik me niet bemoeid omdat het te kinderachtig was.
Maar daar gaat mijn vraag dan ook meteen over.
Waarom laat u toe dat uw dochter en de andere jonge meiden van die kinderachtige vlogs maken?
Niet alleen nu maar eigenlijk heel vaak.
Dat schaad toch de naam van uw stichting?

Betreft bot reageren op een zoveelste niet gelezen bericht kan ik begrijpen.
Maar de vrager weet niet dat dit vaak gebeurt en kan best wel geïnteresseerd zijn.
Toch tot tien tellen en dan netjes antwoorden.

henktennapel
Berichten: 218
Geregistreerd: 10-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-18 07:26

sanso schreef:
Goed dat er meer inzichten gegeven worden. In het ‘originele’ topic werd echter vaak gestruikeld over het niet bekend maken van de financiële stukken als stichting. Kun jij hier nog iets over zeggen Henk?


had eigenlijk aangegeven dat ik dat niet wilde doen, maar dit is wel een inhoudelijke vraag.

Wij hebben de eerste paar jaar een negatieve balans gehad, maar dat geld is afgedekt door de Stichting Zinloos Geweld Tegen dieren (wij hebben daar een budget waar we eventueel aanspraak op kunnen maken). Momenteel op de nieuwe locatie zijn we kostten dekkend door de paard zoek baas dagen en de verkoop van de spullen.

Ik blijf er bij je kunt alleen een opvang runnen als van te voeren goed na hebt gedacht over de kosten die dit met zich meebrengt. Je kunt niet met een uitkering en kinderen paarden onderhouden. Ook al zijn de bedoelingen goed van die mensen...daar hebben we voorbeelden genoeg van. zijn net een petitie gestart de mensen van pony opvang Eys gaan gewoon door in Belgie en niemand doet weer iets.

KimD

Berichten: 17534
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:28

henktennapel schreef:
*knip*

In de vlogs zijn vaak jonge dames te zien die op de paarden rijden en mensen meenemen in hun leven. Natuurlijk zijn er ook mensen van 30 plus die daar dagelijks rondrennen, maar die jullie niet op beeld zien.
Iedereen heeft zo zijn taken bij Paard Zoekt Baas.


*knip*


Wij geven s’avond zoveel hooi dat de paarden overdag het hooi in de wei niet meer opkrijgen omdat ze vol zijn.De communicatie is een punt wat erg lastig is, daar ben ik me zeker van bewust. Het is erg lastig als we een paard ter adoptie hebben staan op Facebook en in de beschrijving staat dat het een ruin is van 8 jaar en dan is de eerste vraag die je krijgt in een PBtje :” hoe oud is het paard” weet dat jullie nu lachen maar dit soort zaken gebeuren per dag wel een keer of 50.


Hier is helaas niet anders dan op te reageren van:’lees AUB het bericht op facebook” kan me voor stellen dat mensen dit bot en kort vinden, maar als je per dag meerdere berichtjes krijgt in die strekking wordt het lastig om niet kort te reageren of deze vragen zelfs te negeren.

Dan hebben we natuurlijk ook nog Insta en Youtube en mail waar mensen van alles vragen.Dit moet ook gedaan worden in de avonduren nar de hele dag bij de paarden te zijn geweest. Wij hebben contact met iemand van een hoge school die een afstudeer opdracht maakt door te onderzoeken hoe bepaalde processen bij Paard Zoekt Baas beter kunnen.

*knip*


Enkele dingen waar ik mijn vraagtekens alsnog bij zet.

In de vlogs zijn vaak jonge dames te zien, maar Calijn mag niet meer 'jong' genoemd worden. Ze is inmiddels 19 en op die leeftijd toch volwassen. Ze heeft mede de leiding bij een stichting en op een paardenbedrijf.

Lijkt het jou, als vader, dan ook niet beter dat de vlogs iets professioneler moeten zijn? Dat sommige zaken beter niet aan bod kunnen komen? Of zoals de haat filmpjes op Insta? Dat dit echt niet kan? Jullie hebben in totaal zo'n 70k volgers (Als niet meer), hiervoor hebben jullie / Calijn een voorbeeldfunctie en zijn zulke dingen een absolute no-go. Lijkt mij althans?

Het stuk over het hooi is natuurlijk onzin, paarden delen het liefst zelf in wanneer ze willen eten aan ruwvoer. Maar als jullie alleen maar 's avonds en 's nachts hooi voeren geven jullie de paarden geen keuze. Ze moeten dan wel vreten, want overdag is er niks tot beschikking.

Aangezien jullie paarden veel buiten lopen is het misschien een overweging een paddock paradise te maken. Met zoveel vrijwilligers is dat misschien makkelijker te onderhouden en beter voor de paarden. Met een goede schuilstal hoeven ze ook niet perse 's nachts op stal.

Wat betreft de berichten die jullie ontvangen, het is veel werk, maar dan nog is een correcte aanhef en groet een stuk netter en professioneler.

Sommige mensen lezen nou eenmaal niet. Je moest eens weten hoevaak wij dingen moeten herhalen die overal staan beschreven etc. Dan toch, moet je zo'n reactie als serieus beschouwen en serieus beantwoorden.

Het maakt het allemaal een stuk zakelijker en het uit zich net wat meer professioneler.

Ik ben er overigens van overtuigd dat de hele stichting uit een goed hart komt en de intentie ook. In de video's zijn ook bezoeken te zien aan de DA en het verdriet als het niet goed gaat of lukt. Maar zulke dingen worden overschaduwd door de 'negatieve aspecten'.

Succes!


Ons nest korthaar collies is geboren, neem een kijkje bij mama & haar kinderen in de werpkist.

Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

Pepperrr

Berichten: 7768
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:29

enjoymyhorse schreef:
Waarom laat u toe dat uw dochter en de andere jonge meiden van die kinderachtige vlogs maken?
Niet alleen nu maar eigenlijk heel vaak.
Dat schaad toch de naam van uw stichting?


Dat is inderdaad de vraag waar ik mee zat.
Aan de ene kant snap ik het wel. Ze willen aandacht van de jongere doelgroep.
Maar aan de andere kant komt dit wel over alsof papa een opvang heeft zodat zijn dochter en haar vriendinnetjes de wilde paarden kunnen temmen... Dit komt een beetje onprofessioneel over. En dat is erg jammer omdat ik zeker geloof dat jullie je best doen!

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 104537
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:31

De goede bedoelingen en insteek van Henk twijfel ik absoluut niet aan. Ik heb de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren en de strijd tegen de Paardenbeul altijd intensief gevolgd en Henk heeft daarbij absoluut heel goed werk geleverd.

Ook Paard Zoekt Baas is een goed initiatief, maar ik denk dat het echt zou helpen wanneer de vlogs een volwassen insteek krijgen. De vlogs van nu zijn leuk voor kinderen, maar de donaties zul je bij een volwassen publiek moeten zoeken en ik kan de gebeurtenissen op de vlogs niet serieus nemen. Dat neemt imo een stukje professionaliteit weg.
Tuurlijk is het ook leuk voor kinderen, maar op de huidige manier zorg je er (onbewust) voor dat Paard Zoekt Baas een bepaalde uitstraling en reputatie krijgt die imo niet bij een opvangstichting hoort. Daar kan echt nog aan gesleuteld worden want ik denk dat het de organisatie wel ten goede komt.

Bijvoorbeeld shopvlogs met de titel: 'Voor meer dan 1000 euro geshopt!' zorgen er wel voor dat er vraagtekens komen en je potentiële donateurs afketst.
Dat moet je gewoon niet willen.

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

henktennapel
Berichten: 218
Geregistreerd: 10-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-18 07:31

Wij geven s’avond zoveel hooi dat de paarden overdag het hooi in de wei niet meer opkrijgen omdat ze vol zijn.

Het betekend dus dat ze ook de hele dag onbeperkt hooi op de wei krijgen henk

KimD

Berichten: 17534
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:34

henktennapel schreef:
sanso schreef:
Goed dat er meer inzichten gegeven worden. In het ‘originele’ topic werd echter vaak gestruikeld over het niet bekend maken van de financiële stukken als stichting. Kun jij hier nog iets over zeggen Henk?


had eigenlijk aangegeven dat ik dat niet wilde doen, maar dit is wel een inhoudelijke vraag.

Wij hebben de eerste paar jaar een negatieve balans gehad, maar dat geld is afgedekt door de Stichting Zinloos Geweld Tegen dieren (wij hebben daar een budget waar we eventueel aanspraak op kunnen maken). Momenteel op de nieuwe locatie zijn we kostten dekkend door de paard zoek baas dagen en de verkoop van de spullen.

Ik blijf er bij je kunt alleen een opvang runnen als van te voeren goed na hebt gedacht over de kosten die dit met zich meebrengt. Je kunt niet met een uitkering en kinderen paarden onderhouden. Ook al zijn de bedoelingen goed van die mensen...daar hebben we voorbeelden genoeg van. zijn net een petitie gestart de mensen van ponyopvang Eys gaan gewoon door in Belgie en niemand doet weer iets.


Dit is een zeer kwalijke zaak, bij mij om de hoek. Sterker nog, de weides waar hun gebruik van maken hebben mijn paarden vroeger ook gelopen. Mensen dachten dus dat ik die opvang was begonnen, maar dat is niet het geval.

Ik heb daarover nog gemaild met de eigenaar van de weides, hij was inderdaad op de hoogte van de negatieve vibe die ze hadden en dat ook zijn weides in het nieuws waren. Hij was echter nog niet benaderd, en ging er verder niet op in helaas.

Dit is wel al een hele poos geleden. Wat mij betreft mogen ze daar een flinke actie tegen op zetten!

Het verschil is dat zij veel minder actief zijn op sociale media, en daardoor veel minder bekend.


Ons nest korthaar collies is geboren, neem een kijkje bij mama & haar kinderen in de werpkist.

Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

Amber_anne

Berichten: 4349
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:37

Duidelijk verhaal en fijn dat dit gekomen is. Ik denk dat zo iets als dit al een stukje professionaliteit mee brengt door mensen hun twijfels te beantwoorden en weg proberen te nemen.

Ik haak even in over de vlogs en ben het er mee eens wat hier wordt gezegd. Ik snap dat jullie de vlogs willen houden voor de jonge kinderen maar daarnaast zouden natuurlijk ook vlogs voor de serieuze kijkers (en wellichte donateurs) kunnen komen.

Misschien dat iemand hier daar een goed idee over heeft of jullie Zelf wat daarmee zou kunnen gebeuren. Bijvoorbeeld 1 kanaal (paard zoekt baas kids) voor de jeugd en dan leuke dingen en dan een normaal account voor de serieuzere dingen?

Pistasche
Moderator Informatief
May the horse be with you!

Berichten: 6517
Geregistreerd: 02-01-07
Woonplaats: Boktlid nr. # 56477

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:39

En waarom moeten de vlogs (van PZB) professioneel? Het volwassen publiek kijkt niet eens naar de vlogs van PZB, jullie zijn niet eens de doelgroep van de vlogs. Alsof jullie het interesseert en er dagelijks naar kijken? Ja alleen als er een topic (zoals het andere topic) komt heeft iedereen de vlogs ineens gezien en gaat weer even zeuren :') Iedereen kent de gehele bedrijfsvoering aan de hand van 1 of 2 vlogs waar ze een paar minuten naar hebben gekeken.

Als je echt interesse hebt in een PZB paard ga je langs en zie je vanzelf wat je van de bedrijfsvoering vind en of je daar een paard wilt adopteren ja of nee. En feedback, ja heel goed, maar iedereen gedraagt zich hier eerder als aandeelhouder dan dat er 'gewoon' een goedbedoeld advies wordt gegeven.
Laatst bijgewerkt door Pistasche op 02-10-18 08:05, in het totaal 1 keer bewerkt

heb vertrouwen, houd moed

KimD

Berichten: 17534
Geregistreerd: 02-01-10
Woonplaats: Vijlen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:42

Pistasche schreef:
En waarom moeten de vlogs professioneel? Het volwassen publiek kijkt niet eens naar de vlogs, jullie zijn niet eens de doelgroep van de vlogs. Alsof jullie het interesseert en er dagelijks naar kijken? Ja alleen als er een topic (zoals het andere topic) komt heeft iedereen de vlogs ineens gezien en gaat weer even zeuren :') Iedereen kent de gehele bedrijfsvoering aan de hand van 1 of 2 vlogs waar ze een paar minuten naar hebben gekeken.

Als je echt interesse hebt in een PZB paard ga je langs en zie je vanzelf wat je van de bedrijfsvoering vind en of je daar een paard wilt adopteren ja of nee. En feedback, ja heel goed, maar iedereen gedraagt zich hier eerder als aandeelhouder dan dat er 'gewoon' een goedbedoeld advies wordt gegeven.


En waarom kijken Wij de vlogs niet? Juist omdat ze zo kinderachtig zijn! ;)


Ons nest korthaar collies is geboren, neem een kijkje bij mama & haar kinderen in de werpkist.

Wat een hondenleven! Volg jij ons al?
Website; Vihaan Aditi - Smooth Collie
Facebook; Vihaan Aditi

Amado
Berichten: 1109
Geregistreerd: 22-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:44

KimD schreef:
Pistasche schreef:
En waarom moeten de vlogs professioneel? Het volwassen publiek kijkt niet eens naar de vlogs, jullie zijn niet eens de doelgroep van de vlogs. Alsof jullie het interesseert en er dagelijks naar kijken? Ja alleen als er een topic (zoals het andere topic) komt heeft iedereen de vlogs ineens gezien en gaat weer even zeuren :') Iedereen kent de gehele bedrijfsvoering aan de hand van 1 of 2 vlogs waar ze een paar minuten naar hebben gekeken.

Als je echt interesse hebt in een PZB paard ga je langs en zie je vanzelf wat je van de bedrijfsvoering vind en of je daar een paard wilt adopteren ja of nee. En feedback, ja heel goed, maar iedereen gedraagt zich hier eerder als aandeelhouder dan dat er 'gewoon' een goedbedoeld advies wordt gegeven.


En waarom kijken Wij de vlogs niet? Juist omdat ze zo kinderachtig zijn! ;)


Precies, kijk naar bijv Feline op Youtube. Die zit in dezelfde doelgroep, maar is ook heel leerzaam en leuk om naar te kijken als volwassenen

Amado <3 samen sinds 02-10-2015

Amber_anne

Berichten: 4349
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 07:44

Pistasche schreef:
En waarom moeten de vlogs professioneel? Het volwassen publiek kijkt niet eens naar de vlogs, jullie zijn niet eens de doelgroep van de vlogs. Alsof jullie het interesseert en er dagelijks naar kijken? Ja alleen als er een topic (zoals het andere topic) komt heeft iedereen de vlogs ineens gezien en gaat weer even zeuren :') Iedereen kent de gehele bedrijfsvoering aan de hand van 1 of 2 vlogs waar ze een paar minuten naar hebben gekeken.

Als je echt interesse hebt in een PZB paard ga je langs en zie je vanzelf wat je van de bedrijfsvoering vind en of je daar een paard wilt adopteren ja of nee. En feedback, ja heel goed, maar iedereen gedraagt zich hier eerder als aandeelhouder dan dat er 'gewoon' een goedbedoeld advies wordt gegeven.


Ik denk dat je je zal verbazen hoeveel volwassenen vlogs kijken.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DoretteK, Geralda1994, Lauss_, Linde_C, redbutton, Sjafrane en 10 bezoekers