Wie is Sultan????

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Peet
Berichten: 251
Geregistreerd: 20-07-01
Woonplaats: Rotterdam

Wie is Sultan????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-04 17:21

Misschien een beetje rare vraag maar ik ga morgenavond naar Jumping Amsterdam, naar het dressuurgala waar ook afscheid wordt genomen van Sultan. Ik heb echt nog nooit van 'm gehoord, kunnen jullie me iets vertellen of links?
Thanks! Haha!


Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-04 19:12

Een bekende dekhengst heet Sultan, maar die is inmiddels overleden dus kan het niet zijn.

Sultan

Geb. datum 21-mrt-1976
Kleur lichtbruin
Stokmaat 176

Marinier x Joost x ARTILLEUR
Moederlijn zit vol met: ster, pref, prest, keur en ook hier weer een keer een kroonmerrie.

Verrichting Ermelo 1979
Sultan is een bijzonder aanhankelijke en vriendelijke hengst. Hij is gehoorzaam, atttent en eerlijk, terwijl hij ook een goed humeur heeft.
In het begin heeft hij, vooral achter, nog weinig krachtige bewegingen. In later stadium gangen wel verbeterd, maar blijft moeite houden om achterhand goed onder te brengen. Regelmatig in verrichtingen. Laatrijp paard.
Stap ruim met weinig regelmaat en vaak scheef. Draf voldoende met af en toe goede momenten. Regelmaat in draf voldoende. Galop regelmatig met weinig kracht in achterhand. Toont in eerste deel onderzoek bij vrij springen en springen onder het zadel weinig kracht. Dit is later verbeterd, doordat hij sterker is geworden. Bij springen onder het zadel goede beentechniek en matige bascule. Bij vrij springen ontbreekt het hem aan moed. Springt vaak in twee stukken en heeft geen plezier in springen. In terrein goede prestaties. Is ruim en toont behoorlijke techniek. Aangespannen braaf, goede trekhouding. Levendig orenspel. Veel bereidheid om te werken, ervaart werk als normaal.
Rijproef: in draf voldoende regelmaat, de stuwing kan beter; in galop veel regelmaat met voldoende stuwing.
Springen ohz: goed te sturen, voldoende voorbeentechniek en ruim voldoende vermogen.
Springen vrij: goede voorbeentechniek, mist nog kracht in de achterhand, ruim voldoende aanleg.
Aangesp proef: onrustig, geen ideale trekhouding.
Terreinproef: ruim voldoende galoppeervermogen in de steeple, matig op de sprong; in de cross voldoende galoppeervermogen, tekortkomingen op de sprong.
Voldoende aanleg als dressuur-, spring- en terreinpaard.
Heeft bij aankomst een goede voedingstoestand. Weegt dan 620 kg. Kreeg groter rantsoen en werd tijdens onderzoek gespierder.
Eerste dagen onderzoek op stal erg nerveus, daarna zeer rustig. Ligt graag languit op stal en ontspant zich dan volkomen. Gaat einde onderzoek minder goed eten. Stal altijd rommelig.
Kogels teer, linksvoor schiefel. Bij begin onderzoek linkerknie vol. Op 12-04 singeldrukking.
Rapportage afgesloten op 06-06.

verrichtingscijfers
Rijproef x 3 7.3
Springen vrij x 4 7.5
Springen ozh x 1 7.5
Aangespannen x 1 6
Terreinproef x 3 7
Karakter x 3 9
Trainingsrapport x 5 7
Puntentotaal 148.40
Max punten 200
Plaatsing 13e van 26 (19)
Jaar verrichting 1979
Plaats verrichting Ermelo

Moederrapport 1979
Een forse, edele fokmerrie met een mooi sprekend hoofd van het rijpaardtype. De hals is mooi van vorm en de nek geeft voldoende mogelijkheden voor afbuiging. De schouder is prima ontwikkeld, maar de ligging kan nog wat schuiner. De croupe is lang en goed gespierd en de verbindingen in de bovenbouw zijn sterk. De voeten zijn kort. De bouw van de voorbenen is correct. De achterbenen zouden iets sterker gebouwd kunnen zijn en de achterkoten zijn wat week. De bewegingen zijn vlot en ruim.
Stokmaat: 169.0 cm.
Van de moeder en verdere familie van deze merrie kreeg de commissie een gunstige indruk.

Afstammelingen 1981 (veulens)
Zonder uitzondering vertoonden de veulens van deze hengst een beste ontwikkeling. Qua type waren de veulens uniform. Ze bezaten ras, hardheid en kwaliteit.
Hoewel goed gevormd waren verschillende hoofden iets lang. De hals was steeds goed gevormd met een fraai verloop naar de schoft-schouderpartij. De schoft tekende zich reeds goed af en bleek goed lang door te lopen. De schouders lagen er goed in. De lendenpartij was steeds voldoende gespierd. De rug was nog wel eens even diep. De croupe was voldoende gespierd en had ook voldoende lengte. In enkele gevallen kon de croupe even meer lengte hebben. Het voorbeen zou meermalen iets resoluter uitgevoerd kunnen zijn. Het pijpbeen is nog wel eens fijn, maar dan wel hard. Het achterbeen was bij verschillende veulens aan de lange kant; enkele exemplaren vertoonden ook een rechte stand in het achterbeen. De kootstand was ook wel eens steil.
In stap konden diverse veulens wat meer kootvering achter vertonen. De ruimte was wel steeds voldoende. Hoewel de achterhand er in draf dikwijls even meer onder mocht komen was er toch sprake van een mooi drafmechanisme met goede schoudervrijheid, voldoende ruimte, een goed zweefmoment, veel elasticiteit en met een goed gebruik van het voorbeen, waarbij opviel de lichte heffing in de voorknie en dan een gedecideerd wegzetten.
De veulens kwamen uit doorgaans goede fokmerries.
Qua vorm waren enkele kogels niet geheel onberispelijk.
Getoond: 25 veulens uit 107 dekkingen.

Afstammelingen 1984 (3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft Sultan voor de WPN-fokkerij gehandhaafd.

Overige informatie
Deze jeugdig aandoende hengst mist nog de diepte die de jaren hem kunnen brengen. Er is sprake van veel ras, goede voeten en een expressief hoofd. Het middenstuk is in deze ontwikkelingsfase nog aan de lange kant. De hengst spruit uit een beste moederstam.

Keurverklaring 1989
Vanwege zijn zeer hoge index voor dressuur (167), waarmee hij op de tweede plaats komt te staan, wordt Sultan keur verklaard.

1992 (21-01) overleden aan hartstilstand

MorLor

Berichten: 55
Geregistreerd: 26-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 23:09

Nee.. Het gaat hier om de pony Hogewald's Sultan (van Richelle ter Haak en later ook met Inge Verbeek gelopen) Ik had het eerlijk gezegd niet geweten als ik zaterdagavond Richelle niet had zien rijden in de losrijbaan. Ik dacht nl. dat Richelle al in dec. 1999 afscheid had genomen met Sultan...(??)
Maar was het een leuk afscheid???

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 23:21

Sultan nam vanavond afscheid van de sport. En zover ik weet was Richelle nog officieel eigenaresse dus daarom reed zij hem tijdens dit afscheid.

Deze pony heeft echt ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel. En heeft met een stuk of 5 (??) verschillende amazones gelopen. Meerdere malen op EK's. Ja zeer goede pony

MilleniumK

Berichten: 3026
Geregistreerd: 10-05-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-10 21:20

Deze topper staat nog steeds, naja alweer, gestald bij Richelle ter Haak! Wat een heerlijk dier, met een top karakter <3

http://lifeofkirsten.nl
LIFESTYLE,RUITERFITHEID,STUDENT
FOLLOW ME @ YOUTUBE: LIFEOFKIRSTEN

delerium
Berichten: 22462
Geregistreerd: 03-09-05

Re: Wie is Sultan????

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-10 21:25

-> PP

:)ddd Wie laat zich niet koeioneren :)ddd


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __elise__, grijzemuis, Maaikevdk, maralyn, Marit, VWestra, Yahoo en 20 bezoekers