Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Sica, Melissa0304

 
 
emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 14:46

Hoi allemaal,

Het is al een aantal jaar geleden dat ik echt actief ben geweest op bokt. En ik kan mij voorstellen dat mijn titel wat rare ideeën opwekt.

Voor degenen die mijn account niet kennen; ik heb, voordat ik over naar de paarden ging, een pony gehad genaamd Lotje. Deze moest vanwege artrose met pensioen. Het advies van de dierenarts was om niet meer in de bak te gaan rijden maar buitenritjes waren nog prima. Door de rondjes in de bak zou er meer slijtage komen. Zolang ze op de wei staat dan zou ze geen pijn hebben. Lotje ging bij mij met pensioen en dat werkte prima. Na een tijdje kwamen we in contact met een vrouw in Zeeland die vertelde dat zij therapie met kinderen doet, waarbij ze pony’s gebruikt in bepaalde oefeningen. Hier zou Lotje perfect voor zijn en voor mijn gevoel zou ze veel meer aandacht krijgen van de kindjes dan van mij. En aangezien ik toch zou gaan studeren twee jaar erna, vond ik het geen slecht idee om Lotje aan die vrouw te schenken.

Voordat we Lotje aan haar hebben gegeven, zijn we natuurlijk eerst wezen kijken op de stal waar ze zou komen te staan. Deze 'manege' was best luxe en in deels eigendom van de vrouw. De manege lag ook dicht bij het huis van mijn grootouders dus het was een fijn idee dat ik altijd nog zou mogen komen kijken. Dit werd ook voorgesteld door die vrouw.
De volgende stap was om Lotje daar naartoe te brengen, dit ging geweldig en op de dag van aankomst waren er al vele meisjes die dol op haar waren. Ik kon met een gerust hart naar huis. Dit was in Januari.

De maand erop ging ik voor de eerste keer kijken, echter was die vrouw van stal verhuisd vanwege ruzie op die stal. Nu stond ze ergens anders waar er paddocks waren en stallen in een oud complex. Een grote downgrade dus, maar zolang lotje nog naar buiten kon en goed werd verzorgd vond ik het prima. Een groot teleurstelling was echter, dat toen ik aankwam, Lotje weer kreupel liep. Dit was erg moeilijk te zien voor hun dus vroegen ze of ik ernaar wilde kijken. En ja hoor, het was de precieze minuscule onregelmatigheid die veroorzaakt wordt door haar artrose. Ik vroeg wat voor activiteiten er met haar gedaan werden. Er werd mij dus door die vrouw verteld dat ze Lotje in de lessen mee liet lopen vanwege geldtekort van die vrouw. Dit vond ik erg apart en heb haar streng geadviseerd dat ze Lotje niet in de bak moet laten rijden als ze deze pony nog graag zonder pijn wilde houden. Ze zou mijn advies opvolgen.

Weer een maand later kwam ik weer op bezoek. Er werd mij verteld dat ik op een buitenrit zou mogen op Lotje en die vrouw zou op een van haar andere paarden gaan. Toen ik daar aankwam bleek ze 'weer' kreupel te zijn waardoor het niet door ging. Ze hadden haar nog steeds in de lessen mee aan het lopen. Ik heb nogmaals verteld wat ik de vorige keer had gezegd met extra nadruk dat die pony het niet lang vol gaat houden als ze zo door zou blijven gaan. De reden dat ik Lotje niet terug heb genomen naar huis was om twee redenen. Mijn ouders vonden het niet nodig en er was daar een meisje die voor Lotje zorgde die zelf in een hele erge depressie zat. Maar door Lotje werd ze vrolijker en had ze geen zelfmoordneigingen meer. Ik was bang dat ze weer depressief zou worden als ik Lotje weer mee zou nemen.

De maanden erop kon ik niet komen kijken, tot dat ik in juni bij mijn grootouders op bezoek was en mijn ouders een telefoontje kregen van de vrouw met het nieuws dat ze Lotje in ging laten slapen vanwege de te erge verslechtering van de artrose waardoor ze niet meer pijnloos verder kon. We zouden afscheid mogen gaan nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Dit was op een woensdag en Lotje zou in de daaropvolgende weekend worden ingeslapen. Ze zou mij laten weten als het gebeurd was.
Dat weekend kreeg ik maar niks te horen. En dus heb ik haar een bericht gestuurd met de vraag of ze was ingeslapen. Via whatsapp kan je zien als iemand het heeft gelezen en dat heeft ze gedaan, echter nooit op gereageerd. De maanden daarop heb ik meerdere pogingen gedaan om contact op te nemen en elke keer werd ik genegeerd. Ik hoop dat jullie je kunnen voorstellen dat dit veel stress oplevert als je contant af zit te vragen of je pony nog leefde. Eind september had ik er genoeg van en besloot ik om haar eens op te gaan bellen.

De vrouw nam gelukkig op en vertelde dat het heel toevallig was dat ik had gebeld, want de dag erna zou ze Lotje in gaan slapen… Ik had mijn vraagjes over waarom ze daar nog 3 maanden mee had gewacht en mij daarover nooit iets had laten weten. Haar antwoord hierop was dat ze het niet op wilde geven en dat ze haar op de sterkste pijnstillers hebben gezet (zogenaamd illegale in Nederland vanwege dat ze zo sterk zijn) en zelfs daar kwam de pijn doorheen. Nou ja, de volgende dag zou ze worden ingeslapen. Ik heb gevraagd of ze een deel van haar staart zou willen opsturen zodat ik er iets moois van kon gaan maken. Hier stemde ze op in.
De dag erna heb ik nog kort gevraagd hoe het met die vrouw ging en of het vredig was verlopen. Verder geen contact meer gehad.

Dit allemaal speelde af vanaf januari 2014 en ze werd op 30 september 2014 ingeslapen. In alle tijd die daarop volgde heb ik meerdere keren contact met die vrouw gezocht, met de vraag of ze die staart nog op zou willen sturen. Hier kreeg ik de eerste keer als antwoord van dat het zou komen, ze was het ff vergeten. Maar daarna kreeg ik zelfs nooit een reactie.
Nu komt het dus.

Door heel dit gebeuren zijn er een aantal dingen die mij laat denken dat Lotje nooit is ingeslapen, maar dat ze haar weg heeft gedaan of mij gewoon niet meer over de vloer wilde hebben. Waarom zou ze anders mij nooit van de hoogte hebben gebracht van het uitstellen van de dood van Lotje? En heel toevallig zou het de dag na mijn telefoontje plaats gaan vinden. De staart is nooit naar mij verzonden en nu krijg ik niet eens een reactie meer.

Deze paranoia werd mij vorig jaar te veel, waardoor ik besloten had om die vrouw nogmaals een bericht te sturen om te vragen om een foto van het inslaapbewijs van de dierenarts. Deze is verplicht om te maken, bovendien moet het in het NRPS worden aangegeven dat Lotje dood is. Verbazingwekkend kreeg ik toen wel een reactie terug, waarbij ze vertelde dat ze is verhuisd en dat die bewijs ergens onderin een doos ligt en ze wist niet welke, maar ze zou erop terug komen. Raad eens wat ze nooit heeft gedaan? Ja juist.

Nu heb ik haar een paar dagen terug een bericht gestuurd, waarbij het erop neerkwam dat ik die staart nog graag zou willen krijgen. Deze heeft ze gelezen en genegeerd. Nu heb ik vandaag weer een bericht gestuurd, waarbij ik vertelde dat ik geen contact meer zal zoeken als ze het niet wilt, maar dat ik gewoon die staart zou willen en dat ik haar daarna met rust zal laten. Ik heb het natuurlijk wel formeel en beleefd gezegd, maar hier kwam het op neer.

Deze bericht wordt nu ook genegeerd en ik ben ten einde raad. Ik ken Lotjes levensnummer niet meer dus ik kan ook niet zelf naar NRPS gaan om te vragen of ze leeft of dood is. Ik weet ook niet welk dierenarts het zou hebben gedaan dus ik kan het niet navragen. En die vrouw helpt ook niet mee.
Wat moet ik doen?

Sorry voor het lange bericht, maar dit is een verhaal van de afgelopen jaren dus ik kreeg het niet korter.
Alvast bedankt voor alle tips!

PS. Als het helpt om de naam van de vrouw te weten en plaats ect, dan stuur ik het wel in een PB.
PSS. Dit is trouwens een foto van Lotje, voor degenen die haar misschien zouden herkennen.

Afbeelding


joyce B

Berichten: 16132
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 14:59

met naam, afstamming en geboortedatum kom je een heel eind bij het stamboek... En met chipnummer helemaal. Facebook wil wel eens helpen om paarden terug te vinden, of in elk geval informatie over die paarden. Vast genoeg meisjes die voor je pony gezorgd hebben of bij de vrouw reden en je meer kunnen vertellen. Succes!

Binnenkort plekje vrij voor bij voorkeur een vriendelijk merrie op ons Paddock Paradijs tussen Hemrik en Wijnjewoude.

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 15:07

joyce B schreef:
met naam, afstamming en geboortedatum kom je een heel eind bij het stamboek... En met chipnummer helemaal. Facebook wil wel eens helpen om paarden terug te vinden, of in elk geval informatie over die paarden. Vast genoeg meisjes die voor je pony gezorgd hebben of bij de vrouw reden en je meer kunnen vertellen. Succes!


Bedankt voor tips! Ik had geen idee dat je niet perse een levensnummer nodig had. Ik ga gelijk bij NRPS kijken. Ja via FB durf ik het niet te vragen, want ik heb die vrouw zelf ook op FB. En ik weet niet wat zij dan gaat denken...

Captain
Blogger

Berichten: 18884
Geregistreerd: 15-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 15:08

Heel vervelend, maar het is niet jouw pony meer. Ik begrijp dat je het graag wilt weten maar je kunt de vrouw moeilijk dwingen om antwoorden te geven. Laat het rusten of ga langs, dan zijn de enige mogelijkheden die voor opheldering kunnen zorgen. Sterkte!

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 15:13

Captain schreef:
Heel vervelend, maar het is niet jouw pony meer. Ik begrijp dat je het graag wilt weten maar je kunt de vrouw moeilijk dwingen om antwoorden te geven. Laat het rusten of ga langs, dan zijn de enige mogelijkheden die voor opheldering kunnen zorgen. Sterkte!


Ik zou heel graag langs willen gaan. Echter weer ik niet waar ze nu woont.

Jord

Berichten: 1561
Geregistreerd: 05-09-06
Woonplaats: Betuwe

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 15:19

Kun je haar dan niet door iemand anders laten benaderen om achter het adres te komen? Via fb ook niet achter te komen via een gezamelijke "vriend" ofzo?

Floortz
Berichten: 1774
Geregistreerd: 19-02-15

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 15:24

Je kunt je eigen dierenarts toch vragen om de gegevens? Die staan vast nog wel in het bestand. Dan kun je daarmee verder.

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 15:25

Floortz schreef:
Je kunt je eigen dierenarts toch vragen om de gegevens? Die staan vast nog wel in het bestand. Dan kun je daarmee verder.


Helemaal niet aan gedacht! Super bedankt!

Snorkel8

Berichten: 1096
Geregistreerd: 12-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 15:26

Ach wat een rottig verhaal, ik begrijp je onzekerheid en zou er zelf ook geen fijn gevoel bij hebben.

Goed idee om via het nrps te zoeken. Misschien kun je ook een keer contact op nemen met de stal waar ze als laatste stond? Misschien weten zij meer? Of heb je toevallig de facebook van het meisje wat haar verzorgde? of kun je via de fb van mevrouw nog wat meisjes vinden?

martine096
Berichten: 451
Geregistreerd: 25-10-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 15:29

Vervelend zeg, ik wens je heel veel succes.
Ik kan je helaas niet helpen maar volgens mij zijn er hier al aardig wat handige tips gegeven. :)

mvdbijl

Berichten: 3393
Geregistreerd: 29-06-09
Woonplaats: Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 15:31

Jouw dierenarts even de gegevens vragen maar wat ik me afvraag waarom ben je niet allang in de auto gestapt nadat je na 3 maanden hoorde dat ze dus overal over liegt? weet je niet hoe dat depressieve meisje heette? zij had je beter op de hoogte kunnen houden wellicht?

Ook al staat ze daar niet meer iemand weet vast waar zij gebleven zijn? Oproepje op fb? vast mensen die haar herkennen?

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 15:59

Snorkel8 schreef:
Ach wat een rottig verhaal, ik begrijp je onzekerheid en zou er zelf ook geen fijn gevoel bij hebben.

Goed idee om via het nrps te zoeken. Misschien kun je ook een keer contact op nemen met de stal waar ze als laatste stond? Misschien weten zij meer? Of heb je toevallig de facebook van het meisje wat haar verzorgde? of kun je via de fb van mevrouw nog wat meisjes vinden?


Ik was vergeten te melden dat ze nog maals was verhuisd, naar een overkapping en klein bakje naast een huis. Hier stond ze toen we afscheid gingen nemen. Dit adres weet ik niet meer en mijn ouders die toen mee waren hebben het ook niet meer. Dat meisje was schijnbaar gestopt met de verzorging omdat ze niet meer weg mocht van haar moeder. Er is 1 meisje waarvan ik weet dat ze heel close is met die vrouw. Echter ben ik bang om contact met haar te zoeken omdat ik in principe die vrouw in twijfel trek.

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 16:01

mvdbijl schreef:
Jouw dierenarts even de gegevens vragen maar wat ik me afvraag waarom ben je niet allang in de auto gestapt nadat je na 3 maanden hoorde dat ze dus overal over liegt? weet je niet hoe dat depressieve meisje heette? zij had je beter op de hoogte kunnen houden wellicht?

Ook al staat ze daar niet meer iemand weet vast waar zij gebleven zijn? Oproepje op fb? vast mensen die haar herkennen?


Toen ik haar opbelde en Lotje de dag erna ingeslapen zou worden, was ik al lang blij dat ik die vrouw te pakken had aan de telefoon. En dan vervolgens verdrietig dat het nu ging gebeuren. Pas later toen die vrouw mij ging negeren over het gedoe met de staart begon ik terug te denken over hoe alles verliep. Toen kreeg ik mijn twijfels. Bovendien was ik afhankelijk van mijn ouders dus kon ik niet zomaar in de auto stappen richting Zeeland.

orkaan
Berichten: 3026
Geregistreerd: 27-09-06
Woonplaats: Everywhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 16:09

heel eerlijk daarom moet je bij dit soort gevallen zelf het heft in eigen handen nemen......

de paarden wereld is niet lief en aardig....

SandravdB

Berichten: 2805
Geregistreerd: 13-06-04

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 16:14

Heb nog nooit van een inslaapbewijs gehoord, enkel dat je een dierenartsverklaring op kunt laten stellen indien nodig maar inslaapbewijs wat verplicht is heb ik nog nooit van gehoord

kerstmuts

Snollygoster

Berichten: 3834
Geregistreerd: 20-12-12
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 16:19

Kwam laatst een verhaal tegen op FB. Twee vrouwen deden zich voor als een stichting voor oude paarden en/of paarden die niet meer bereden mochten worden op te vangen, maar in werkelijkheid verkochten ze deze dan door als "goede" paarden achter de rug van de eigenaars om. De eigenaars kregen van hun dan een verhaal te horen dat hun pony gestorven was of een andere leugen. Ik geloof dat ze gepakt zijn omdat ze zwaar in de schulden stonden bij veel mensen en er toen controle over de vloer is geweest.

Jouw verhaal doet me heel hard hieraan denken. Ik snap best dat je je naar voelt, ik hoop dat je snel duidelijkheid vindt :(:)

Why change the past, when you can own this day?

prugelpiet

Berichten: 11578
Geregistreerd: 20-01-12
Woonplaats: Het noorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 16:21

Zoals Captain zegt, het is jouw pony niet meer...
Wel of niet ingeslapen, door blijven vragen over die staart en Lotje, vind ik niet netjes :=
Je hebt haar immers zelf weggedaan.

Ik begrijp heel goed dat het vervelend is! Daar niet van. Maar ik ben bang dat je er echt niet meer aan kan doen.

I am because you were

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 17:27

Snollygoster schreef:
Kwam laatst een verhaal tegen op FB. Twee vrouwen deden zich voor als een stichting voor oude paarden en/of paarden die niet meer bereden mochten worden op te vangen, maar in werkelijkheid verkochten ze deze dan door als "goede" paarden achter de rug van de eigenaars om. De eigenaars kregen van hun dan een verhaal te horen dat hun pony gestorven was of een andere leugen. Ik geloof dat ze gepakt zijn omdat ze zwaar in de schulden stonden bij veel mensen en er toen controle over de vloer is geweest.

Jouw verhaal doet me heel hard hieraan denken. Ik snap best dat je je naar voelt, ik hoop dat je snel duidelijkheid vindt :(:)


Waren dat toevallig vrouwen ergens boven Amsterdam ergens? Want ik heb ook met hun te maken gehad. Of in iedere geval met soortgelijke vrouwen. Ze maakten een heel mooi verhaal waar en toen we erheen gingen vertrouwde ik het niet meer dus gingen we weer terug naar huis. Bleken ook oplichters te zijn.

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 17:30

prugelpiet schreef:
Zoals Captain zegt, het is jouw pony niet meer...
Wel of niet ingeslapen, door blijven vragen over die staart en Lotje, vind ik niet netjes :=
Je hebt haar immers zelf weggedaan.

Ik begrijp heel goed dat het vervelend is! Daar niet van. Maar ik ben bang dat je er echt niet meer aan kan doen.


Ik snap je punt. Maar wat ik niet netjes vind is dat ik Lotje aan haar heb gegeven zodat ze kinderen kon helpen. Anders had ik haar nooit weg gedaan. Toen we haar wegbrachtte was het een top manege van hoge kwaliteit. Ik kon nooit geweten hebben dat het zo zou lopen. En zo veel tijd en energie kost het niet om simpel een antwoord te sturen dat ze niks meer van mij wilt horen....

GamblersCup
Berichten: 13239
Geregistreerd: 11-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 17:40

prugelpiet schreef:
Zoals Captain zegt, het is jouw pony niet meer...
Wel of niet ingeslapen, door blijven vragen over die staart en Lotje, vind ik niet netjes :=
Je hebt haar immers zelf weggedaan.

Dit dus. En het is inmiddels 3 (!!) jaar geleden!

SuperGirl, je wordt niet vergeten! Y;(

Snorkel8

Berichten: 1096
Geregistreerd: 12-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 17:41

prugelpiet schreef:
Zoals Captain zegt, het is jouw pony niet meer...
Wel of niet ingeslapen, door blijven vragen over die staart en Lotje, vind ik niet netjes :=
Je hebt haar immers zelf weggedaan.

Ik begrijp heel goed dat het vervelend is! Daar niet van. Maar ik ben bang dat je er echt niet meer aan kan doen.


Als het mijn paard was die ik in goed vertrouwen zou hebben weggegeven zou ik het ook willen weten en net zolang doorzoeken tot ik antwoord had.

En dat het 3 jaar geleden is is natuurlijk kul, ze heeft toen de tijd ook genoeg contact geprobeerd te zoeken en pas na 3 maanden na afscheid werd ze daadwerkelijk ingeslapen volgens mevrouw

Ik pb je dven ts

Relien

Berichten: 2898
Geregistreerd: 28-12-05
Woonplaats: Huis, Stal overal

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 17:47

Buiten om de situatie vind ik het rond uit brutaal dat jij gewoon via pb gegevens van deze mevrouw wil versturen aan vreemden in dit geval.. deze mevrouw heeft ook privacy..

You only live once. Make the most of it. Ride as far as you can

emilyslaluna

Berichten: 3742
Geregistreerd: 11-08-11

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 17:53

Bedankt voor degenen die tips hebben gegeven. Ik heb niks aan privé doorgestuurd. Nu ook eindelijk een reactie ontvangen, ze heeft dit schijnbaar gezien. Jammer dat het zo ver moest komen om eindelijk een reactie te mogen ontvangen. Ik heb meerdere malen het anders proberen te doen. Bij deze is het probleem opgelost. Bedankt!

Rizette
Berichten: 3010
Geregistreerd: 11-06-09

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 17:57

Is je pony nou ingeslapen of wat is er mee gebeurt?

Cinnepin

Berichten: 8002
Geregistreerd: 26-02-15
Woonplaats: Vdaal

Re: Onzekerheid of mijn pony werkelijk is ingeslapen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-17 18:49

ook benieuwd?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Edisons, Vagabondo en 2 bezoekers