Aaah arme honden!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mizz_mol

Berichten: 1617
Geregistreerd: 10-07-03
Woonplaats: Houten

Aaah arme honden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-03 19:59

Dit is echt om te huilen gewoon
mijn moeder liet me gister iets zien.
Het gaat over een merk van hondenvoer.
Die de spieren van de honden openleggen om tekijken wat voor invloed t voer heeft Huilen Ik als diere vriend moet jullie dit echt laten lezen.
Op die site hebben ze ook nog een filmpje. Daar laten ze zien hoe het er aan toe gaat daar echt om te Huilen en ze snijden de stembanden van de beesies door omdat ze anders teveel blaffen Huilen arme beesten VerdrietigIn de uitzending heeft u gruwelijke verborgen camera-beelden uit een Amerikaans laboratorium kunnen zien, gemaakt door een medewerkster van dierenorganisatie PETA (= People for the Ethical Treatment of Animals). Deze werkte tien maanden undercover en maakte de videobeelden met een verborgen camera. Iams, die claimt marktleider in de diervoedingsindustrie te zijn, huurde dit laboratorium om diervoeding van onder meer het dure merk Eukanuba te testen. Maaike Wermer van de Dierenscherming reageert in de uitzending op de schokkende beelden.

Zes jaar in een kleine kist
De pezen van de honden worden blootgelegd om het effect van het diervoeder te meten in het spierweefsel. Stembanden worden afgesneden om het gejank niet te hoeven horen. Op de beelden is te zien hoe honden ontwaken uit de anesthesie en op de onhygienische vloer liggen. De honden verblijven soms zes jaar lang in kleine kisten in compleet isolement, in hokken met getraliede vloeren, zodat de ontlasting naar beneden kan vallen. Verzoeken van de undercover-medewerkster om honden een 'basis socialisatie' te geven door bijvoorbeeld speelgoed in de hokken te leggen, of vaste vloeren in de hokkken te maken, werden genegeerd. PETA maakte de beelden begin dit jaar openbaar.

Verbeteringen?
Toen PETA met deze beelden naar buiten kwam, besloot Iams in april 2003 alle research in het lab te beƫindigen. Ook verhuizden ze naar eigen zeggen alle 19 honden naar een plek waar ze verzorgd en opgenomen zijn in een adoptieprogramma voor Iams-medewerkers. De honden en katten zouden nu in goede gezondheid zijn.

Reactie Peta
Een woordvoerder van PETA wil eerst bewijzen zien: 'Iams liegt herhaaldelijk met beloftes om de levensomstandigheden van honden te verbeteren. Ons onderzoek vond plaats meer dan een jaar nadat Iams beloofd had de welzijnsomstandigheden te verbeteren. Iams had ons zelfs al verzekerd dat dat al in gang gezet was. Toch zijn er 27 van de 60 honden doodgegaan toen onze undercover-medewerker er was. Op nadrukkelijk aandringen van PETA heeft Iams bekend gemaakt waar de honden zich nu bevinden; in Dayton.

PETA is geweigerd deze plaats te laten zien. We weten niet of de omstandigheden zijn verbeterd. We blijven aandringen bij Iams om ons de plaats te laten zien en om de honden ter adoptie aan te bieden, maar zolang we geen bevestiging krijgen dat alles goed geregeld is, gaan we er vanuit dat het tegendeel geldt.'

Waarom PETA alleen Iams aanpakt, terwijl het bekend is dat veel hondenvoerfabrikanten gebruik maken van dierproeven: 'Iams claimt marktleider in de dierenvoedingsindustrie te zijn. Wij vragen ze om zich daarnaar te gedragen te handelen; zij zouden als pioneer de dierproeven tot een einde te kunnen brengen en een voorbeeld zijn voor de andere fabrikanten.'

TNO: alternatief voor dierenproeven
Onderzoeksinstituut TNO stuurde de redactie een foto van TIM1, een machine die het maag en darmstelsel emuleert. Hierop kunnen proeven worden gedaan waar normaal gesproken dieren aan blootgesteld kunnen worden.

Protestacties
Naar aanleiding van de aankonidiging van onze uitzending zijn verschillende partijen in actie gekomen.

Dierenbescherming
De Dierenbescherming heeft een voorbeeldbrief opgesteld die te downloaden was via hun website. Naar aanleiding van de brief heeft de Dierenbescherming een gesprek met Iams gevoerd. Lees hier de uitkomst van het gesprek.

SP
De Socialistische Partij heeft deze middag een speciale protestpagina gemaakt. SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen vraagt zich af of het Ć¼berhaupt nog noodzakelijk is om dierproeven uit te voeren ten behoeve van de productie van dergelijk voedsel. Dat dit niet bij elk huisdiervoedsel bedrijf praktijk is, is een feit. Zo is het mogelijk om diervoer te testen door de eigenaars van honden en katten op vrijwillige basis mee te laten doen aan onderzoek, de dieren in huiselijke omstandigheden verschillende types voer voor te schotelen en de eigenaar een vragenlijst in te laten vullen. Zij wil van de directie van Eukanuba/Holland Diervoeder, dat het merk Eukanuba in Nederland op de markt zet, opheldering over de dierproeven. Vanaf de pagina kunt u onder andere een protest e-mail sturen naar Eukanuba. Kijk voor meer informatie op www.sp.nl/dierenleed


Op http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=iams kan je t filmpje zien

Een Gouden zadel maakt van een ezel nog geen paard.


griebels

Berichten: 15350
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 20:03

Hier is al een topic over gestart toen het op tv werd uitgezonden...

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=
Bijrijder gezocht voor AVS hengst: http://www.bokt.nl/markt/ad/86878/bijri ... ngst-bakel

Mizz_mol

Berichten: 1617
Geregistreerd: 10-07-03
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-03 20:07

ow ok sorry dan

Een Gouden zadel maakt van een ezel nog geen paard.

griebels

Berichten: 15350
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 20:12


Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=
Bijrijder gezocht voor AVS hengst: http://www.bokt.nl/markt/ad/86878/bijri ... ngst-bakel


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Classico, Gittta, Ikke89, manonutjuh, Remmon, Wopkebrok, Zwerte en 16 bezoekers