Zadel... sjabrakje

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-01 15:14

Hoi! Ik wil het zadel van Pie op laten vullen, maar hoe duur zou dat zijn? Hebben jullie het wel eens laten doen, en hoeveel was je dan kwijt?
Verder nog een vraag: hebben jullie een 'huis-tuin- en keuken-'sjabrakje, normale dikte dus, of juist een extra dikke? Ik zag in de ruitershop een leuke extra dikke, maar de verkoopster zei dat de 'normale' sjabrakjes wel beter het zweet opnemen. Ook zei ze dat als het paard drukplekken krijgt, dit eerder aan het (niet) opvullen van het zadel ligt dan aan een te dun sjabrakje. Pie heeft een oud sjabrakje en vertoont licht iets van drukplekken. Nu doet het hem nog geen pijn, maar ik wil wel op tijd het zadel vullen. Kan ik volstaan met een normaal sjabrakje of moet ik een dikkere halen? En wat kost het vullen? Alvast bedankt. Groetjes, Dorine.

Groetjes, Dorine.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 15:17

Ik dacht dat het rond de 75,= kost maar dat kan natuurlijk heel erg verschillen, afhankelijk van door wie je het laat doen.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 15:21

Normale schabrakken zijn goed genoeg, ik heb altijd vierkante in allerlei kleuren. Ik haal wel elke dag het schabrak onder mijn zadel vandaan, ik vind het zo vies om dat er onder te laten zitten! Zelfde geldt voor de singel, ik maak alles los. Ik rij ook met een gelpad, puur uit voorzorg en omdat me dat lekkerder lijkt voor mijn paard. Gewoon alles na een paar dagen wassen, zeker als het nattig is van het zweet en het paard krijgt geen drukplekken hoor. Die van mij heeft dat nog nooit gehad. Wel wondjes van een singel, maar ik rij nu al jaren met een neoprene singel en ik heb nergens last van.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Suus

Berichten: 1692
Geregistreerd: 13-03-01
Woonplaats: Stein

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 15:25

Opvullen kost ongeveer 80 gulden. Ik heb sinds een klein half jaar een nieuw zadel en ga het volgende week ook laten opvullen, voor de eerste keer. Ik weet niet of ik er voor moet betalen, misschien is het de eerste keer wel service van de zaak.

Ik rij altijd met een normaal sjabrak, ik koop wat ik mooi vind. Vind ik een dikke mooi, dan koop ik een dikke, vind ik een kleur leuk die toevallig alleen in dun te krijgen is, dan rij ik met dun. Maar ja, als je paard drukplekken krijgt, dan is het wel belangrijk dat je er op let.

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 16:52

als je paarddrukplekken krijgt komt dat altijd van het adel tenzij je niet hebt gepoetst en er schuurt zand ofiets of je dekje zit dubbel of het is keihard omdat je het nooit wast.
De enige reden waarom wij met dekjes rijden is om het zweet van je paard op te nemen anders trekt dat in de kussens wat heel slecht is voor het leer en ook voor de vulling die kan gaan klonteren.
Ik heb laatst de hele vulling laten vervangen was 150 piek en dan moet het hele zadel zich op nieuw gaan zetten bij Vrielink is het opvullen 75 piek.
Tuurlijk kun je met een dikkerdek gaan rijden maar eigenlijk verberg je het probleem dan alleen maar want het zadel blijft slechtpassend bovendien: hoemeer er tussen de rug van het paard en het zadel hoe minder goed de ligging

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-01 18:05

Hoi! Bedankt voor de reacties allemaal! Ik was toch eigenlijk al van plan om het zadel te laten opvullen. Voor het geld dat ik van mijn verjaardag krijg denk ik, en dan meteen een 'normaal' sjabrak erbij kopen. Een kleur die leuk staat bij een donkere koffievos zou bijv. geel zijn, maar dat is ook meteen zo besmettelijk... wat denken jullie? Nog bedankt voor de reacties! Groetjes, Dorine.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-01 18:11

Bij Theo Kevenaar in Arnhem kost het opvullen 75,-. Je moet wel de zadelmaker naar je paard en het zadel laten kijken voor het het laat opvullen.
Als schabrakjes heb ik altijd die hele dikke Kieffer dekjes omdat ze erg mooi zijn. Bij ons op stal worden ook veel molton dekjes gebruikt. Die worden dan een paar keer gevouwen en dan heb je precies de maat van een vierkant schabrak. Die dingen zijn makkelijk te wassen en nemen het zweet heel goed op en ze zien er uit als een wit dekje als je ze netjes vouwt.

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-01 00:04

ik heb mijn zadel gekocht bij een zadelmaker in bakel. Hij vult mijn zadel voor niets op hoort bij de service kosten. Zelfs bij mijn oude zadel (daar niet gekocht) heeft hij iets gerepareert en vroeg daar 5 gulden voor geloof ik. Tja ik ben er zuinig op..

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-01 21:06

Hoi Dorine,

Camel is zo mooi bij een koffievos en bordeaux ook. Naast Bolivia staat een koffievos en zijn eigenaresse heeft hele mooie spulletjes; bordeauxrode peesbeschemeres, zweepje, dekje, alles bordeaux. Echt mooi om te zien.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers