Heike, Erika, e.a...over jullie favo ras..

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-01 21:57

Ik zie dus steeds die foto's , en steeds zit ik van ..aaahh... wooooow...
Ik moet zeggen dat ik super blij ben met mijn eigenwijze, truttige, stoere, schattige ( vooral nu)fjordenmeissie,maar welshjes, en dan vooral de stevige cobs, hebben ook ;ang op nr. 1 gestaan.
Vroeger heb ik ook een tijdje een welshje gehad ( in het begin van mijn 'carriere'), maar ik was toen veel te jong en klein, en die hebben mijn ouders helas uit veiligheidsoverwegingen weer verkocht. Ik kreeg haar toen ik 8 was en net voor ik 10 was was ze weer weg..
Ik moet blij zijn dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd, maar toch vond en vind ik het nog een klein drama dat ze weg is, ik heb ook echt geen idee waar ze ergens is, als ze nog leeft.
Ik vraag me alleen af of de welsh 'van tegenwoordig' dag en nacht buiten kan blijven zonder problemen..?
Mijn fjord loopt altijd buiten, ze heeft zelfs geen stal ( niet nodig). Omdat ik student ben en ik abso;uut geen paardachtigefamilie heb, moest ik iets kopen wat ik zelf makkelijk kon houden, dus die niet deken op, deken af hoeft, naar binnen/buiten, etc. vanwege mijn onregelmatige tijden van thuis zijn..
Ik woon dichtbij Henk Stehouwer ( jullie wel bekend ( van o.a. Rosie, Rachel en Th. park Prince)?! Als ik dar langs rijd, en zijn beessies zie open, moet ik weer een tel stilstaan.
Maar ik heb dus het idee dat fjorden wat makkelijker en soberder zijn dan de welshjes..( niet dat de mijne weggaat hoor dat nooit, ben erg aan d'r gehecht)
tell me more!:)(??)

madelein


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-01 22:14

Haai

Hmm ik zal proberen het kort te houden. Als ik eenmaal over cobs begin.....

ten eerste ze zijn warmbloeden. dat zegt eigenlijk al best veel. Ze staan dus iets hoger in het bloed en zijn daarom vaak wat feller. Vooral aan welsh ponies kun je dat goed zien.

De cob is daarintegen veel soberder. Passen heel goed in het rijtje fjord-halflinger. Maar daardat er arabier in zit zijn ze vaak net wat chiquer gebouwd.

Verder springt de Cob heel erg graag. En ook in de dressuur komen ze goed mee. Ze hebben het wat dat betreft iets makkelijker dan de collega fjord gewoon omdat ze iets chiquer zijn en veel juryleden dat liever hebben.

Maar het hele jaar door op het land is geen probleem. Trouwens ik ken ook een arabier die het hele jaar door buiten staat.

Qua voer zijn ze zuinig en cobs zijn echte dravers dus met een buitenrit gaan ze maar door. echte kilometer vreters. Ze hebben dan wel knieactie maar toch zijn ze voorwaarts. Hackeneys bijv helemaal niet.

Nou ja meer info op www.welshcob.nl
<!-- BBCode Start --><IMG SRC="http://www.welshcob.nl/fotos/foto%27s%20niet%20gebruikt/derwintworivers.gif"><!-- BBCode End -->

Erika
Berichten: 56
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-01 08:30

Tja, ik sluit me natuurlijk aan bij Heike. Ze kunnen inderdaad het hele jaar buiten blijven, en qua voer hebben ze ook niet zoveel nodig. Ik voer tegenwoordig wat meer omdat hij veel meer doet maar daar wordt hij ook extra vrolijk van. Ze reageren er wel degelijk op, in tegenstelling tot wat men wel eens wil beweren. Maar je hebt gelijk het zijn en blijven schattige monstertjes.
Liefs

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-01 14:56

Hey,
Arabieren kunnen ook in Siberie zonder deken nog heel lang buiten (ik overdrijf Schijnheilig ). Dat is echt een oud ras (ze zeggen wel eens het oudste). Een Araabje kan echt ALLES hebben. Naja, alles, ze zijn ook heel sober, eenvoudig, niet veel eisend en ontzettend zuinig. Daarom lopen ze dus ook 160 km! Maar ook als je ziet HOE voltrackie loopt.. Dan zie je zoveel elegantie en zekerheid, dat hebben die lompe KWPNers niet. No offence, ik heb er zelf ook 2, maar dan nog. Maar omdat het een heel edel en majestueus ras is eisen ze ook veel meer in de omgang, zijn echt geen makkelijke jongens. Ze moeten je accepteren, en respecteren, bij die KWPNers is dat allemaal een stukkie eenvoudiger, alhoewel, Opa Joop kan d'r ook wat van, is dan ook 25% arabier (heel vaag verhaal, maar 't is echt zo)

Laudine

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-01 20:22

nou heb ik zelf dus een welsh A,maar ik vind het echt super ponies.ze zijn tegen heel wat opgewassen,erg sterk en fel van karakter.behoorlijk fel,want ze lopen en lopen en lopen en na 3 uur kunnen ze nog showen als ze een ander paardje zien...veel voeren hoeft ook niet,maar je moet ze wel bezig houden want ze kunnen nogal druk zijn.ze zijn sterk qua bouw,en in de winter net beertjes....maar in de zomer is het net een mini arabiertje,zo chique en elegante uitstraling.je moet met die welsh A-tjes wel de baas zijn,heel consequent en duidelijk want anders nemen ze een loopje met je.maar ik ben echt zo weg van dit ras,wil er nog wel veel meer!!*D

soms is het beter om te zwijgen

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-01 20:55

Ja, ik vind die Welshes vaak op araabjes lijken. En Heike zei ook dat er wat arabisch in zit... Naja, hoe dan ook, het zijn vast ook sterkere rassen (nog nooit eentje voor langere tijd meegemaakt). Maar dat araabjedraakje van mij, die moet je ook de godganse dag bezigheidstherapie geven... Vandaag weer een stuk of wat nieuwe bijnamen voor hem gevonden:

Avontubier
Voldraak
Araabjedraakje
Arabofiets

Laudine

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-01 08:32

tinkerbell heeft ook zoveel bijnamen:
snoetie
tuttebel
vosje
suffie
tinkie
boefje
tinkemeisje
meisemeis
tinkevosje
en zo kunnen we nog wel ff doorgaan haha

soms is het beter om te zwijgen

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-01 13:00

Ja, bij ons hebben ze allemaal echt te veel bijnamen... Maar gister had ik dus weer een paar Vollenaampjes.. Vindtie niet leuk. Vooral sinds hij Pony heet, is tegenwoordig eigenlijk Phony Pony, maar dan nog...

Laudine

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Karin

Berichten: 61922
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-01 13:16

Haha, bijnamen, ja daar kunnen wij thuis ook wat van! Er is bijna geen dier dat bij z'n echte naam wordt genoemd.

Ameretto luistert (of juist niet) naar de namen Scheurmonster, Lomperik, Hallo Jij Daar In Die Stal en natuurlijk Knollebeestje.

Manjo was also known as Dikke Schimmel, Manjonus, Wollebollie, Schaapje, Viespeuk, Modderknol of Ouwe.

En dan hebben we ook nog een Dino gehad, een heel slank donkerbruin schrikachtig pony'tje. Bijnamen: Dinomietje, Kleintje, Liefie en ook vaak Stomme Idioot als hij weer eens wegsprong van een gevaarlijk grassprietje... Lachen

En de kat? Die heet Moos en is nu ruim 2 jaar, een leeftijd waarop je-weet-wel-katers dik schijnen te gaan worden. Dat wordt dus binnenkort - net als zijn voorgangers Drop en Pluis - gewoon Vette Kater...

Overigens hebben we ook jarenlang cavia's gehad, maar die heetten bijna allemaal Knabbel Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-01 13:32

Nah, mijn compu ging op hol toen ik bij hot or not zat. Helemaal gecrashed. Doet het weer.... Anders zat ik hier niet... Maar nu lijkt bij Bokt hier de dinges mijn cookie kwijt te zijn... Dus nu maar hopen dat het goed gaat...

Ik zou wel een hele website over de bijnamen van onze paarden kunnen maken... De leukste vind ik van Vol: Wolletje (schattig wollebolletje), bolle, Avontubier (rare bier, lieve bier, stomme bier) en Pony! Joop heet Opa of Ome, Jopeledook, joperd, giogio, sjopus, vette en nog een heleboel (snuitje, snuitie). Herc heet Dikke, dikkertje dap, herkeleberk, hark (errug stijf) en nog zo'n paar rare dingen.
Universeel zijn: raggende mannen, drol (vol = drollie) spooky, couchie (spoekie en koetsjie). Jopele/Hercele/Volle-dorus... Ah, zielig he... Joop werd vroeger toen hij 3 was al: popiejopiepufpaard genoemd door mij... Nu is hij echt een oude man..

Laudie

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-01 23:56

Haha leuk he die bijnamen! Ik heb er ook een heleboel. Jurita noem ik altijd:
Jur
Jurreltje
Jurrekind
jurremeis
Boevekind
Monster

En Razinda:
Zinnekind
Zinnebaby
Zinny
Zinda
Razinny
Boefje
Poekie

Maaike

Berichten: 11619
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-01 00:02

ok, hier komen de bijnamen voor mn verz pony's! ik vind t echt leuk om al die namen te lezen!
Sabina: Sab, Binus, Bientje, Ouwe doos, ouwe tante, oma
Jolanda: Jojo, Lannie, Springding
Nina: Nien(tje), Nienepien, doossie
Shico: Shic, Shicje, Kanjer, Lekker Ding, Kneusje, Vriend(je)
Roos: Ukkie, de witte
Anja: Kleine, de grijze/blauwe
nou dit waren ze denk ik wel. best vreemd eigenlijk als je erover na gaat denken!:?
grtz Maaike


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: devv_nn en 8 bezoekers