Nederlandse paarden in Italiaanse salami

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maruschja
Berichten: 116
Geregistreerd: 02-03-03

Nederlandse paarden in Italiaanse salami

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-11-03 20:37

Hallo allemaal!
Ik ben lid van de dierenbescherming en zag dit bericht. Dierenleed moet gestopt worden en dit natuurlijk ook ! Help mee zodat de dierenbescherming dit soort dingen kan aanpakken!

Groetjes Chantal Huilen

Nederlandse paarden in Italiaanse salami
www.dierenbescherming.nl 28-11-2003

De Dierenbescherming heeft grote moeite met het fenomeen jaarmarkten. Al in 1999 kwamen wij met een uitgebreid rapport over de misstanden bij deze evenementen. Op grote schaal worden duizenden paarden en pony's aangevoerd op "folkloristische" jaarmarkten. Wat er vervolgens met deze dieren gebeurt, is een ware verschrikking. Aangebonden moeten de dieren vaak een nacht wachten tussen dronken feestgangers en luidruchtige kermisattracties. Absoluut onaanvaardbaar!

Bovendien hebben wij ontdekt dat Spanjaarden en Italianen vaste bezoekers van deze markten zijn geworden. En die zijn daar niet als toerist... Integendeel, zij komen om (niet-verkochte) paardjes voor een spotprijs op te kopen; zoveel als er op de wagen passen. Voor de slacht. De Dierenbescherming wil aan deze handel een eind maken, en voert regelmatig controles uit.

Steun ons
Graag vragen wij uw steun in deze zaak. Het uitvoeren van undercover controles, het geven van voorlichting en het voortdurend lobbyen bij overheid en politici kosten immers veel geld. Steun ons met een gift. Doneer online http://www.dierenbescherming.nl/nieuws.php?id=562 Mogen we alstublieft op u rekenen? Namens de dieren alvast hartelijk bedankt!

ps: ik weet niet of dit soort berichten toegestaan zijn, indien niet dan hoor ik dit graag!


Tanneke

Berichten: 3730
Geregistreerd: 31-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 20:45

Volgens mij is hier al eens een toppic over geweest.

Miran

Berichten: 3481
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 22:13

Misschien gewoon stoppen met salami eten? Zolang er vraag is naar salami en ander paardenvlees, worden er paarden voor geslacht. Naar mijn mening maakt het niet uit uit welk land dat paard komt.

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 22:49

Helaas klopt dit verhaal Scheve mond Ik denk echter niet dat alleen de italiaanse handelaren schuldig zijn hierin. Waarom komen deze paarden in de eerste plaats op de jaarmarkt terrecht? Juist, door mensen die niet nadenken bij het laten dekken van hun paard. Ze denken in eerste instantie dat het leuk is om een veulentje te fokken, maar als blijkt dat ze dat veulen niet aan de straatstenen kwijt kunnen raken dan gaan ze naar een handelaar die ze vervolgens verhandeld op de jaarmarkt. Mijn mening in deze is dus dat de DB zich beter kan richten op het adviseren van de gewone burger die voor de lol een veulen willen fokken. Ok, het vervoer van de veulens moet anders, dat is gewoon een feit, maar waar moeten de jonge paarden naartoe als ze ongewenst zijn? Daar heeft men geen oplossing voor behalve het verhandelen...

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Miran

Berichten: 3481
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 21:15

Maarten, je hebt helemaal gelijk, maar zodra er geen Nederlandse veulens meer zijn, gaan ze weer meer paarden uit het Oostblok halen. Zolanf de vraag naar paardenvlees in welke vorm dan ook er is, zullen er slachtpaarden blijven bestaan.

Albert

Berichten: 5008
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:30

Ik denk niet dat het bezwaar het wel of niet eten van paardevlees is.
De manier van transport en de mishandelingen om aan de importrechten te ontkomen zijn het probleem.

4 Gelderse toppers en
Paardengebitsverzorger Klik hier voor mijn website

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:38

precies albert, het is gewoon de wetgevers die hierin tekort schieten..... zouden er geen import rechten aan de italiaanse grens gevraagd worden voor gezonde paarden dan hoeven ze ook niet als wrakvee de grens over....... ach, ik hebme hier al zolang kwaad over gemaakt........

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 12:58

en hier heb ik niks meer aan toe te voegen. OK dan!

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 13:03

Dit gebeurt al jaren met koeien en varkens en dat het nu ook met paarden gebeurt maakt het voor mijn niet meer/minder erg.
Ik hoop dat mensen bewuster naar de supermark gaan en gaan letten op het vlees dat ze kopen. In veel supermarkten is scharrelvlees te koop. Dat is vlees van dieren die met respect zijn behandeld.

Kendra

Berichten: 6023
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 13:08

Of je moet verbieden dat dieren in het ene land gefokt en gehouden worden om vervolgens naar een ander land te worden vervoerd om geslacht te worden. Het is toch van de zotte dat je een varken, kalf of shet helemaal naar Italie vervoert om hem daar te slachten??
Slachten zo dicht mogelijk bij huis kan veel leed voorkomen.

Maruschja
Berichten: 116
Geregistreerd: 02-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-03 22:28

Jippie schreef:
Dit gebeurt al jaren met koeien en varkens en dat het nu ook met paarden gebeurt maakt het voor mijn niet meer/minder erg.
Ik hoop dat mensen bewuster naar de supermark gaan en gaan letten op het vlees dat ze kopen. In veel supermarkten is scharrelvlees te koop. Dat is vlees van dieren die met respect zijn behandeld.


Helemaal gelijk! Dierenleed moet in het algemeen aangepakt worden, het gaat niet alleen om paarden. OK dan! Als we allemaal op onze eigen manier hier mee omgaan is dat al een heel goed begin, we moeten er ons bewust van zijn!

Miran

Berichten: 3481
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 20:39

Dan kunnen paarden alsnog binnen Italie zo vervoerd worden, en het opkopen van ponies op de markt, waar ze al een dosis ellende meemaken, door slachters zal ook niet stoppen. Verder sluit ik me aan bij Jippie, die verwoordt wat beter wat ik bedoel. Niet stoppen met vlees eten, maar wel verantwoord vlees eten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Nadiine__x, Yahoo en 7 bezoekers