Achter mijn rug om marilyn rijden

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Achter mijn rug om marilyn rijden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-03 20:49

Het zit dus zo.
Ik rij dus Marilyn (verzorgpaard) al 7 jaar.
Waar zij staat, staat nog een paardje die ook verzorgd wordt door een meisje.

Nu is het dus zo, dat meisje rijd nu dus ook opeens op Marilyn, terwijl er niks mis is met haar verzorgpaard.
Ik kom maximaal 4x in de week, voor de rest staat ze op het land. Dus is ook niet erg.

Ik vind het gewoon heel rot, vooral omdat ik altijd klaar sta als het om Marilyn gaat en ik bezig ben een beetje der te corrigeren *wat aardig lukt*

Maar dat meisje rijd dus pas 2 jaar en na die keren dat zij reed, wou ze dus weer racen. Dus Marilyn wordt twee kanten op getrokken.

Ik weet ook niet wanneer zij rijd, dus stel ik kom 2 uur later en ik laat der ook nog eens onwijs veel doen. Misschien wordt ik dan boos op marilyn terwijl ze gewoon moe is. Dat vind ik niet eerlijk tegenover haar.

Kortom ik vind het gewoon een rot gevoel, ik kom niet voor niks en ik marilyn gaat erg de goede kant op, maarja...
Alleen ik ben bang dat de eigenaresse van marilyn gaat zeggen dat ik me aanstel etc etc. Dus dat ik geen stap verder kom.


Wat zouden jullie doen? Of kunnen jullie me helpen??

22 Januari verwachten we ons kleintje


essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 20:59

Toch met de eigenaresse praten.
Al zou je je aanstellen, wat dan nog? Als ik eigenaar was zou ik graag willen dat je dat aan mij vertelde. Het belang van het paard gaat voor en ik zou niet willen dat hij soms 2 keer per dag en soms helemaal niet wordt gereden.
Bovendien vind ik dat jij meer rechten hebt, het is jouw verzorgpaard en dat doe je langer dan zij daar komt.

Ik zou hartstikke link worden als er iemand aan mijn verzorgpaard zouzitten Boos! , dus ik vind dat je nog aardig bent.

Het allerergste wat er volgens mij kan gebeuren, is dat de eigenaresse vind dat die ander beter kan rijden dan jij, maar je hebt net zelf gezegd dat dat niet zo is. Dus diep ademhalen en gaan praten OK dan! en dan komt het vast goed.

Bunbun

Berichten: 1345
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Halle (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 20:59

Ik zou toch eens bij de eigenaresse informeren of zij hiervan weet. Zoja, had ze dat jou wel mogen vertellen. Vooral omdat je er toch al 7 jaar komt. En vooral omdat het de goed kant opgaat, en als dat andere meisje heeft gereden, het net is of je moeite voor niks is geweest.

INkie

Berichten: 4651
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 21:24

De eigenaresse idd even informeren... id het niet de bedoeling dan even samen met de eigenaar te gaan praten...

www.IngridGerritsen.nl
Gediplomeerd instructrice B t/m Lichte tour

Liekje1981

Berichten: 2281
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 21:29

Ik zou ook het met de eigenareese van het betreffende paard of pony overleggen, dat dit niet de bedoeling is.

En dat het niet prettig is als jij dit paardje zo ver krijgt dat het nu rustig en relaxt en iemand anders zou dit verbreken.

Het is zeker een vervelend probleem.
Maar hou je rustig en alles komt goed.

Brechfa Felicia 02-10-2016 Welsh Partbred / Wilana(15-05-2003) 21-02-2013 Met pensioen (27-06-2015) CarlandxBayard / Zazu R.I.P knappe meid (25-05-2004) (04-02-2010/29-11-2012) CarlandxVoltairexJoost / Noureyev R.I.P. kanjer (12-02-1995)(28-03-2003/12-10-2009) TCN PartoutxSymfonie

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 22:31

Idd even met de eigenaar bepraten, heb net een soorgelijke situatie achter de rug. Nieuw bijrijdpaardje, flink verpest door de vorige "bijrijdster", ik erop gekomen, flink met hem aan de gang gegaan, ander meisje wat af en toe een met hem reed (liever gezegd hij met haar) verkeerde been lichtrijden, alleen maar op 1 hand en niet werken aan zijn problemen (die zij ook niet bemerkte overigens)
Heb overleg gehad met de eigenaar, die vertelde mij dat ik op rijtechnisch gebied alle beslissingsrecht heb over mijn paard (zo noemt hij het zelf ook) Ik heb dus zelf besloten dat die andere griet er niet meer opkomt, omdat deze de vorderingen die ik boekte, in die 20 minuten dat zij reed, weer afbrak.

Gewoon even met de eigenaar gaan praten en je probleem voorleggen. Succes

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

Amable

Berichten: 8952
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 22:41

Wat ik me vooral afvraag in dit verhaal, heeft de eigenaresse toestemming aan dat meisje gegeven? Ik heb bijvoorbeeld op mijn oude school een paardje verzorgt en daar waren een paar meer meisje die pony's verzorgden. Op een gegeven moment was er idd ook 1tje die het met haar eigen verzorgpony niet zo goed kon vinden en ineens achter onze rug om pony's ging rijden. Maar de eindverantwoordelijke (1 van de leraren) die vond het niet zo boeiend wie waar op reed en had duidelijk geen zin in kibbelende meiden. Wij hebben dit toen dus onderling opgelost, maar wel eerst bij de eigenaar nagevraagd hoe hij ertegen over stond.

Prachtige Lusitano ruin te koop! https://www.bokt.nl/markt/ad/456275/pra ... itano-ruin
http://www.amable.nl Sinds kort ook informatieve blogs op de website!
Volg ons op facebook/instagram! https://www.facebook.com/Amable.nl https://www.instagram.com/amable_paard_en_inzicht/

Gringo_HS13

Berichten: 553
Geregistreerd: 11-11-03
Woonplaats: woerden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-03 23:10

Het beste is denk ik even met de eigenaresse gaan praten. Wat is de reden dat er een nieuwe verzorgster bij gekomen is? Praat rustig en probeer geen verwijten naar elkaar te gaan maken. Het is namelijk niet je eigen paard en daar moet je wel rekening mee houden. Neem anders ook contact op met dat meisje, als dus inderdaad blijkt dat dat meisje op Marilyn mag rijden. Dan kan je desnoods haar gaan helpen met het leren omgaan Marilyn. Verward
Het is een moeilijke situatie. Dit probleem heb ik vroeger ook vaak genoeg gehad. Het was altijd strijden om een paard wat je al jaren verzorgde Boos! . Nu is het gelukkig over *LOL*.

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-03 10:00

Dank jullie wel, stel het zeer op prijs dat jullie me steunen. Was er namelijk best kapot van.
Want Marilyn is toch een deel van me leven geworden in die 7 jaar.

Ik denk zelf (weet het niet zeker, zal het vandaag vragen) dat de eigenaresse het wel weet. Want die eigenaresse van dat andere paard vertelde het mij zelf gister.
En die is oud en wijs genoeg om dat niet achter iemand ze rug om te doen *denk ik*

En voor Gringo, nou ze is er niet bij gekomen, ze was al bij ons op stal. Alleen ze heeft der eigen verzorgpaard. En het is niet zo dat Marilyn te weinig doet in de week. Dat het me eigen paard niet is weet ik. Ik vind het alleen raar, ze heeft haar eigen paard en heeft het lijkt mij het daar al druk genoeg mee.
Ik moet wel ongeveer een half uur- uur fietsen om daar heen te komen en als zij dan het werk uit mijn handen neemt...kan ik net zo goed niet komen.
En weetje wat het ook is, ik voel Marilyn al helemaal aan, zij niet. Tuurlijk kan ik der dan helpen, maar het is toch stukken makkelijker als je het paard aan voelt. En het probleem is dat is vaak s avonds kom en dat meisje overdag.

Ik zal zeker weten gaan praten met beide partijen, eigenaresse en het meisje.

En wat Sandra al zegt, het komt er gewoon op neer eigenlijk dat het zonde van je tijd is, want je begint dan steeds van voor af aan.

22 Januari verwachten we ons kleintje

vikki

Berichten: 14252
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 11:26

essie79 schreef:
Bovendien vind ik dat jij meer rechten hebt, het is jouw verzorgpaard en dat doe je langer dan zij daar komt.

Ik zou hartstikke link worden als er iemand aan mijn verzorgpaard zouzitten Boos! , dus ik vind dat je nog aardig bent.Van dit soort opmerkingen gaan mijn haren werkelijk recht overeind staan... Het is nog altijd de eigenaar die alle rechten heeft en als de eigenaar het goed vindt dat er meerdere mensen op zijn/haar paard rijden dan is het dus ook goed. Als ik een verzorgster/bijrijdster had voor mijn paard die pissig werd als er af en toe een ander op MIJN paard zou rijden dan is dat heel jammer maar dan heeft ze 2 keuzes; het accepteren of mijn paard niet meer bijrijden. Heel jammer maar als verzorg(st)er/bijrijd(st)er moet je toch accepteren dat het de eigena(a)r(esse) is die de beslissingen neemt. No offense btw, maar ik wou dit wel even kwijt. De eigenaresse van mijn vroegere bijrijdpaard had me al aan zien komen als ik even kwam vragen of ze geen anderen meer op haar paard willen laten rijden zeg... Gun het elkaar toch gewoon om de kans te hebben op verschillende paardjes te rijden. En Haagsemeid (nu even een stukje aan jou gericht Knipoog ) , als je het idee hebt dat dat meisje niet zo goed overweg kan met jouw bijrijdpaard dan zou je wellicht ook eens kunnen opperen om haar een keertje te helpen... dat is toch leuker met elkaar omgaan dan je nodeloos te irriteren?

loulou

Berichten: 13633
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 11:54

ik zou er ook even met de eigenaresse over praten.
als er is afgesproken dat het andere meisje er ook op rijdt (en ik neem aan dat dat zo is) kun je misschien afspreken dat zij opschrijft als ze al heeft gereden. dan kun jij daar rekening mee houden als je later komt.

en misschien kun jij der helpen als ze op marilyn rijdt? je hebt er zelf alleen maar profijt van als zij hem ook goed rijdt.

Imre

Berichten: 12731
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 12:06

Ik kan me voorstellen dat je boos bent, het is niet zo netjes dat je hier niet van te voren over bent ingelicht! Succes met het gesprek! Als ze toch op he paardje blijft rijden lijkt het me handig om vaste dagen af te spreken zodat jij niet voor niets dat stuk moet fietsen. Lijkt me wel zo eerlijk dat jij dan meer dagen krijgt dan zij, jij rijdt haar al langer (jij 4 en zij 2 ofzo) en dat er wordt opgeschreven wat jullie met haar hebben gedaan. Longeren, buitenrit, dressuur, en hoe lang etc... Hoe meer duidelijkheid hoe beter!

Emeraldo
Berichten: 3019
Geregistreerd: 16-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 14:29

Als de eigenaresse toestemming heeft gegeven kan je beter afspraken maken met dat meisje wie op welke dag het paard verzorgt. Als het niet je eigen paard is heb je er niks over te zeggen, ook al kom je er al 7 jaar. Tuurlijk is het wel vervelend.
En ik denk niet dat dat andere meisje dat paard gaat verpesten, ook niet onbewust. Een paard weet dondersgoed wie er op zijn rug zit.

Z2+14 tussen de paarden met mijn superpony!
Mijn beste maatje is met welverdiend paarden pensioen.
Vita B+21 L1+2

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-03 17:28

Ja dat is wel zo. Maar weetje wat het is. Ik kan dus geen vaste dagen dus dat wordt heel moeilijk. Dan zou ik dus amper kunnen gaan.
En helpen lukt dus niet want zij komt alleen overdag.

En als zij heeft gereden ga ik dus amper iets van Marilyn vragen en dus komt het er op neer dat ik bijna niks kan doen. Dat zou dus ook niet eerlijk zijn.

Tevens is het niet zo dat zij haar nu ook verzorgt maar af en toe op der rijd. Dus dat met dagen afspreken is niet eens nodig. Maar dus ook vervelender als ik dus voor niks kom.

Wat ook het probleem is, is dat dat meisje echt altijd onwijs lang rijd zo een 2 uur. Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat haar verzorgpaard na een half uur al helemaal zwaar bezweet was en stond te happen naar lucht. Daarna ging ze gewoon rustig door zo een uur. Dat vind ik dus niet normaal. Elke keer is dat paard ook verkouden, omdat ze kou vat.
Ik wil dat Marilyn niet aan doen.

Waar ik nog meer mee in me maag zit, is dat toen ik nog niet zo lang reed, nog wel eens aan een longeer lijn naar buiten ging (ik was dan wel jonger als haar maar als nog) En dat het lang heeft geduurt om alleen te mogen rijden en al helemaal om buiten te mogen rijden. En dat lag niet aan mijn rijden, maar gewoon omdat het bij haar heel lang duurde voordat ze iemand vertrouwde etc.

En dan zou dit meisje wel zo maar alleen mogen rijden? En op een veel drukkere weg mogen rijden? Dat vind ik gewoon niet eerlijk.

22 Januari verwachten we ons kleintje

Imre

Berichten: 12731
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 17:36

Ga gewoon met de eigenaresse praten, of vraag aan dat andere meisje hoe het zit. Hoe sneller je dat doet, hoe eerder je weet waar je aan toe bent!

Klijn

Berichten: 5566
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Schaijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 17:56

Ik zo niet alleen met de eigenaresse praten maar ook met het meisje zelf. (of ze bijvoorbeeld niet genoeg heeft aan een verzorgpaard ?)

Ik heb zoiets ook ooit meegemaakt. Ik reed op een paardje van iemand anders, maar die persoon wilde dat er wedstrijden mee gereden werden. Toen ik duidelijk had laten weten dat, dat niet was wat ik wilde heeft hij zomaar zonder ook maar iets te zeggen in eens iemand anders erop laten rijden. Toen ik belde zei hij dus in eens van jaaah dat meisje rijd er nu op. Verward okey dan wordt je dus ook mooi bedankt. (ik deed het toch ook voor hem? ik had nog een andere pony waar ik me op kon richten dus voor mij hoevde het niet perse) Maar goed behoorlijk banketstaaf is het altijd wel vind ik.

sandra1977

Berichten: 1880
Geregistreerd: 02-03-03
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 19:46

vikki"]
[quote="essie79 schreef:
Bovendien vind ik dat jij meer rechten hebt, het is jouw verzorgpaard en dat doe je langer dan zij daar komt.

Ik zou hartstikke link worden als er iemand aan mijn verzorgpaard zouzitten Boos! , dus ik vind dat je nog aardig bent.Van dit soort opmerkingen gaan mijn haren werkelijk recht overeind staan...

Het is nog altijd de eigenaar die alle rechten heeft.

Heel jammer maar als verzorg(st)er/bijrijd(st)er moet je toch accepteren dat het de eigena(a)r(esse) is die de beslissingen neemt.

De eigenaresse van mijn vroegere bijrijdpaard had me al aan zien komen als ik even kwam vragen of ze geen anderen meer op haar paard willen laten rijden zeg...
[/quote]

De eigenaar van mijn bijrijdpaard laat deze beslissingen allemaal aan mij over, hij rijd zelf niet, doet alleen de dagelijkse verzorging (voeren, mesten, in het land zetten)
De beslissingen omtrent het rijden e.d. zijn mijn verantwoording en ik beslis dus zelf wat goed is voor 'mijn' paard en wat niet.
Dan heb ik het dus ERG goed getroffen met 'mijn paardje' en zijn eigenaar. Haha!

Veni, vidi, vici

Te koop: Eiberweg 38, 7701 VE Dedemsvaart http://www.noordoostwonen.nl/13-b7b5-29 ... s8.twitter

Kyno

Berichten: 10066
Geregistreerd: 07-09-03
Woonplaats: Gildehaus

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-03 19:50

Zoals hierboven ook al staat... praat erover, zowel met de eigenaar als met het meisje. Als de eigenaar vind dat je je aansteld, praat dan eens rustig met het meisje, misschien geeft dat een hoop duidelijkheid en heeft ze er begrip voor. Als zij Marilyn ook een heel leuk paard vind, en zeker op haar wil blijven rijden, kun je misschien iets afspreken dat zij ook 1 of 2 keer in de week erop kan. Spreek in ieder geval vaste tijden af, of vraag haar of ze een briefje of iets dergelijks wil achterlaten als zij marilyn gereden heeft. Zo weet jij tenminste hoe of wat. Veel succes verder!

wenny

Berichten: 7670
Geregistreerd: 06-03-03
Woonplaats: Hoekschewaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 00:07

ik heb zelf ook een bijrijdster nu komen er ook 2 meiden die niet echt heel uitstekend kunnen rijden mijn shetje verzorgen
nou rijden ze ook op mijn paard
maar als ik weet dat mijn bijrijdster komt
zeg ik dat tegen die meiden en moeten ze mijn paard gewoon laten staan
mijn bijrijdster heeft het namelijk erg druk met haar werk
en rijdt alleen recratief op mijn paard
dus dan is het geen probleem als die meiden er ook op rijden
zou mijn bijrijdster noulessen en hem dingen aan leren dan heb ik wel zoiets van zij is er mee bezig dus jullie laten hem staan

ik vind dat je met de eigenaar moet praten en met het meisje en dan kijken of jullie eruit kunnen komen

♥Maykey hou van jou voor altijdRust in vrede maatje!! 08-05-00 † 27-07-05♥
PiaffeMedia.nl
Like PiaffeMedia op facebook

Nadhir

Berichten: 1293
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 13:12

Zou toch naar de eigenaresse gaan en even vragen of zij er vanaf weet, weet ze dat nou, dan kan je zeggen dat je het niet prettig vind en dat er tijden en dagen afgesproken moeten worden. Zo is het natuurlijk ook zielig voor het paard zelf

Je bent niet sterker dan je paard, maar wel slimmer en sneller.

Berdien en Daphne: Zusjes en Kei hippe Yostipaardenmiepjes in hart en nieren!

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 13:24

vikki"]
[quote="essie79 schreef:
Bovendien vind ik dat jij meer rechten hebt, het is jouw verzorgpaard en dat doe je langer dan zij daar komt.

Ik zou hartstikke link worden als er iemand aan mijn verzorgpaard zouzitten Boos! , dus ik vind dat je nog aardig bent.Van dit soort opmerkingen gaan mijn haren werkelijk recht overeind staan... Het is nog altijd de eigenaar die alle rechten heeft en als de eigenaar het goed vindt dat er meerdere mensen op zijn/haar paard rijden dan is het dus ook goed. Als ik een verzorgster/bijrijdster had voor mijn paard die pissig werd als er af en toe een ander op MIJN paard zou rijden dan is dat heel jammer maar dan heeft ze 2 keuzes; het accepteren of mijn paard niet meer bijrijden. Heel jammer maar als verzorg(st)er/bijrijd(st)er moet je toch accepteren dat het de eigena(a)r(esse) is die de beslissingen neemt. elkaar omgaan dan je nodeloos te
[/quote]

Je maakt toch afspraken met elkaar? Het is de eigenaar die beslissingen neemt, dat snap ik ook. Maar dan moet ze de beslissingen die ze neemt wel naar jou toe communiceren.
Als ik iemand heb die mijn paard verzorgt en ik laat zonder dat ik dat haar laat weten iemand anders erop rijden met als gevolg dat zij voor niks komt, zou ik mezelf een behoorlijke trut vinden.
Ik heb een eigen paard en nog nooit het paard van een ander hoeven verzorgen. Ik kan me dus over het algemeen beter identificeren met de eigenaar.
Ik ken ook de verhalen over bijrijdsters die dingen doen waar jij het als eigenaar niet mee eens bent, niet meer komen opdagen enz.

Maar in dit geval vind ik dat je als verzorger wel recht hebt op een beetje duidelijkheid. Ik zou niet graag voor niets komen.

vikki

Berichten: 14252
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 13:39

Als je het zo zegt geef ik je helemaal gelijk essie... Haha! jouw eerste bericht kwam wat anders op me over... Knipoog Ik heb een eigen paard en ik overleg idd alles met mijn bijrijdster (op het moment dat ik die heb tenminste... ik ben nu weer hard op zoek naar een lieve bijridjster Lachen ), maar ik blijf wel vinden dat ik ten aller tijden iemand anders een ritje op mijn paard mag laten maken. Voor mij spreekt het voor zich dat ik daarbij rekening houd met mijn bijrijdster, maar dat mijn paard daardoor slechter zou worden voor mijn bijrijdster dat gaat er bij mij niet in als reden om het niet te doen... we hebben het allemaal immers moeten leren en moeten imo dus ook een beetje voor elkaar over hebben. Je zal mij ook niet horen klagen dat mijn paard voor mij wat 'slechter' wordt als mijn bijrijdster heeft gereden, er is maar 1 manier waarop mijn paard en haar 'vreemde' ruiter aan elkaar kunnen wennen...

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 14:22

Heb ook nog nooit met een bijrijder te maken gehad, maar dat lijkt me ook moeilijk idd.
Ben eigenlijk hartstikke verwend, dus er komt bijna niemand op mijn paard, als ik niet zeker ben dat er iets verbeterd word,(of iig niet verpest)

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

_Tanja_

Berichten: 5866
Geregistreerd: 21-12-02
Woonplaats: tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-03 17:30

met de eigenaresse praten . Het is JOU verzorgpaard en NIET die van haar . Ik zou het maar eens goed over hebben wie wel en wie haar niet verzorgt want zo kan het ook niet

Time flies when you're having fun!
Hij is eindelijk van mij :D
[RT-HAW] Brendon (fries) voor het eerst op HAW

Bella

Berichten: 4051
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Wanneperveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-03 16:51

Vind dat mocht de eigenaresse er van weten, dat ze je er wel even over ingelicht mocht hebben, nog voordat die ander gereden heeft. Ze had het je kunnen voorleggen, wat je ervan zou vinden of in ieder geval dat ze erover zit te denken die ook af en toe te laten rijden!!

Rijd zelf ook een paardje van een ander, maar mocht Norah door iemand anders gereden worden, dan heb ik het vantevoren duidelijk te horen gekregen en kan ik ook aangeven wat ik ervan zou vinden!!

Laat je even horen hoe het af is gelopen!?? Succes

WWW.BVANDENBERG.NL
Kekke design voor een te gekke prijs! - www.abellistic.com - Feel invited!
Geluk is de vrucht van intens werk.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, Dandy200, Eapy, GrietjeBer1, Hanneke1989, jeetje77, kiwiwitje, lilopippa, lovelys, marrie1999, OnMyWay, Spianne, xyzutu2 en 24 bezoekers