Verslag van het kamp met groep 3

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34679
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-01 13:20

’s Ochtends kwamen de kinderen in een spijkerbroek en een streepjes T-shirt op school. Een echte piraat zouden ze op het kamp worden. De piraatjes vonden het reuze spannend Haha! en zaten opgewonden in de klas. Nadat we een piratenlied hadden gezongen was het tijd om met de begeleidende ouders (de grote piraten) naar de bus te gaan.
Party!! De busrit naar Best was een groot succes. Ik zat naast drie jongentjes uit mijn klas. En we zaten achter in de bus. Er werd dus al door een paar ouders gezegd dat de “ Tong uitsteken ergste }> ”altijd achter in de bus zaten. Dus ik zat goed. Aan het begin van de reis zaten de jongens nog heel rustig, maar ze straalden helemaal toen ik ze een beetje ging klieren en kietelen. Nou dat vonden ze prachtig, lol maken met de juf achter in de bus. *LOL* Ze gierden het uit van het lachen. De ouder die voor ons zat speelde het goed mee en vroeg de kinderen of ze mij niet zo lastig wilden vallen. Die jongens natuurlijk meteen erbovenop, want zij zaten niet de juf te klieren, maar de juf zat hen te klieren. En ik ontkende dat natuurlijk. Kortom grote lol bij de kinderen.
Clown Die ouder vroeg of ik dan ’s ochtends misschien mijn jokbroekje had aan getrokken, omdat ik zat te “liegen”. Zag je meteen een van de jongens naar mijn broek kijken: “volgens mij is dat een gewone broek, ik zou niet weten hoe een jokbroek eruit ziet… Verward ”. We hebben de kinderen drie kwartier lang goed voor de gek gehouden en we hadden de grootste lol.
Toen we op het kamp aankwamen hebben de kinderen eerst hun slaapzalen in orde gemaakt. En waar ga jij slapen juf? Slaap jij bij ons of bij die anderen in de slaapzaal. (Er waren 6 slaapzalen. Ik vertelde dat ik in de rode slaapzaal sliep. Gejuich bij de rode slaapzaal en “ge-chips” bij de andere slaapzalen. Toen ik mijn spulletjes klaarlegde zagen ze dat ik op de grond zou aan slapen, dat vonden ze wel mooi want dan konden ze me goed in de gaten houden of ik geen ondeugende dingen kon uithalen. (Maar andersom kon ik ook mooi alle bedden in de gaten houden.)
Nadat de slaapzalen waren ingericht en iedereen in de speeltuin was, werd het tijd voor een hapje Vingers aflikken en een drankje. Dat ging er zoals je wel kunt verwachten wel in.
Het was tijd geworden voor de eerste activiteit. Aan het einde van deze activiteit zouden ze helemaal een Cool stoere Cool piraat zijn. De kinderen moesten dan ook een hoop maken. Iedere groep maakte een vlag en moest die het hele kamp meenemen. Er werden sjerps gemaakt met een “zilveren” gesp. De kinderen werden geschminkt als piraat, compleet met tattoo’s en zwarte tanden… Er moest een piratenpaspoort ingevuld worden. Ook kreeg ieder groepje een eigen kleur hoofddoekje (dan kon je van veraf al zien welk groepje het was.) En natuurlijk werden er ook foto’s gemaakt van de groepjes.
De aciviteiten waren verdeeld in drie rondes en de groepjes circuleerde langs alle activiteiten. Na iedere ronde werd de algemene piraten vlag een stukje verder in de vlaggenmast gehesen. En toen de vlag helmaal in de top hing waren we helemaal piraat.
Na dit harde werken werd het tijd voor de piratenlunch Vingers aflikken en er werd goed gegeten. Sommige kinderen zouden nu nog aan het eten zijn als we niet gezegd hadden dat het zowel genoeg was.
's Middags hebben we allerlei spelletjes gedaan, want piraten moeten natuurlijk in een goede conditie zijn. We hebben landje prik gedaan; gekeken wat er allemaal onder de piraten vlag lag en wat er daarna weg was. Lachen (Er lagen botten, een schedel, krokodillenhoofd, ooglapje, piraten ring, een wekker, een zwaard, etc) Ook was er een verkleedrace; een wedstrijd kanonskogels rollen, een visspel. Ook moesten de kinderen onder een camouflagenet tijgeren opzoek naar dukaten. Daar deze activiteiten te doen verdienden de piraten “geld” en daar konden ze dan bij de keukenpiraten weer een snoepje voor “kopen”.
Maar er werd opeens bekend dat er een schatkist verstopt was op het terrein *LOL* , meet daarin een schat voor onze piraten. De Piraten liepen er eerst al een aaltal keren voorbij voordat ze de schat zagen. Toen hebben mijn collega en ik de schatkist naar het open veld gedragen en in het midden van de kring van piraten de kist geopend. En er zaten allemaal zilveren pakjes in… Wat zou dat nu toch zijn…
Ik zei toen dat piraten altijd alles eerlijk deelden (overal zag je knikkende hoofdjes):”Dus… Schijnheilig ” zei ik,”dan weet ik het goed gemaakt. Alle pakjes zijn voor de grote piraten en de kleine piraten krijgen helemaal niets”. Je snapt natuurlijk wel dat er toen een hevig protest los barstte Boos! . Tot dat een piraatje riep dat zij er nog van moesten groeien. Nou voor uit dat vonden we dan wel een goede reden en we zouden de spierballen wel eens even komen meten en als die dan nog moesten groeien kregen ze een pakje. En toen iedereen een pakje had en we het openmaakte was het een heerlijk pakje sap.
Vingers aflikken Na het drinken van het sap en het snoepje was het tijd geworden voor touwtrekken (altijd een groot succes) en daarna mochten de kinderen in groepjes van tien in het zwembad. Het bad was gelukkig maar een meter diep. Alle kinderen die geen diploma hadden, hadden bandjes om. Er zaten twee of drie volwassenen in het water er twee of drie erboven (kortom beter toezicht kon er niet zijn. Om de twintig minuten mocht er een andere groep kinderen in en wisselde de surviëerde groep grote piraten ook weer. De kinderen die niet in het zwembad mochten, waren heerlijk aan het vrij spelen.
Soms zag je al een kind op een rustig plekje liggen met een duim in de mond Gaaaap , maar moe waren ze niet hoor, hoe kwam ik er toch bij.
Van zo’n vermoeiende middag krijgen piraten grote trek. We aten dan ook Vingers aflikken afgehakte vingertjes Vingers aflikken (knakworstjes) met frites. Met als toetje een schatkist ijsje.
Na het piratendiner maakten de piraten zich klaar voor de tocht door het bos. Sommige kinderen keken hier de hele dag al naar uit. We gingen naar het bos en zagen in het ven twee “kisten” drijven. De meneer van de andere groep en ik (als juf van mijn klas) moesten die aan de kant trekken en openmaken. En laten daar nu toch flessen in zitten met brieven erin…
Pling Ze moesten samen met een ander groepje puzzelstukken gaan verzamelen. Dus zaklamp mee en zo gingen ze opzoek naar de acht puzzelstukken die verstopt waren in het bos. Die kinderen vonden het prachtig en waren apen o nee sorry piratentrots als ze aan het eind alle stukjes hadden gevonden van de puzzel.
Op het kampadres wachtte een heerlijk glaasje drinken en een zakje chips op de kinderen. Er werd nog een stoer piraten verhaal voorgelezen over Woeste Willem en daarna mochten de kinderen die moe waren naar bed. De anderen mochten nog even een kwartiertje buiten op het terrein spelen.
Daarna het leukste van het hele kamp (voor sommigen dan) het slapen met een hoop piraten op een kamer. Er werd nog een hoop geklets, maar om de afgesproken tijd gingen de piraten slapen.
Gaaaap Dromen Slapen ’s Ochtends waren de piraten bij mij op de slaapzaal al om 6.40 uur wakker en schenen volop met zaklampen in mijn gezicht om te kijken of ik al wakker was. (En dat was ik al een drie kwartier…) Het is prachtig om dan te zien hoe veel lol die kinderen dan hebben in een donkere kamer met een zaklamp als ze denken dat de juf nog slaapt.
Lachen Uiteindelijk zijn we er dan toch maar allemaal uit gegaan en hebben we ons aangekleed en hebben onze spullen weer ingepakt en buiten klaar gezet.
Een van de piraatjes uit mijn klas was jarig dus die kreeg de felicitaties van 50 kinderen en ik had een piratenkroon voor hem meegenomen. Voor het ontbijt hebben we dan ook uitgebeid voor hem gezongen en vuurwerk voor hem gemaakt. Hij heeft de “taart” met de kaarsjes erop nog uit geblazen. En daarna hebben we een heerlijk ontbijt op.
Vingers aflikken Na het ontbijt hebben we een smokkelspel in het bos gedaan. (een simpele vorm van levend stratego) Dat vonden de kinderen heel spannend. Ze waren dan ook heel trots als ze met kaartje aan de overkant van de weg wisten te komen.
Maar helaas aan alles komt een eind en zo ook aan dit kamp. We moesten weer terug naar huis. We kregen van de jarige nog een traktatie voor in de bus en we gingen terug naar school. Van de keukenpiraten kregen we nog een schatkist mee voor als we in de klas aankwamen en naar huis gingen.
In de bus was het een stuk rustiger dan op de heenreis (goh hoe zou dat nou komen … Gaaaap ) en er waren veel duimende kinderen.
Op school gaven we de ouders die mee zijn geweest nog een hand en kregen de piraten nog een klein snoepje en een heerlijk appel voor onderweg naar huis.

... en dan is het piratenkamp voor groep 3 weer voorbij en moeten we weer een heel jaar wachten voor we weer op kamp gaan…


Karin

Berichten: 61922
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 13:24

Hee, wat een leuk verslag joh! Maar wat ik me nou afvraag: hebben die kleintjes nu geen heimwee als ze ergens anders slapen? Of waren ze daar te moe voor? Wij gingen pas in groep 7 en 8 op kamp en ik kan me herinneren dat er een paar kinderen bij waren die enorme heimwee hadden (waaronder ikzelf, normaal had ik dat nooit maar onze kat was erg ziek dus wilde ik graag naar huis...).

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Mickey

Berichten: 34679
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-08-01 13:32

Wij gaan zelfs met de kleuters al op kamp. Dat is echt heel leuk. Groep 7 gaat drie nachten, groep 8 aan het einde van het jaar de de rest gaat allemaal een nachtje op kamp.

Over het algemeen hebben ze geen heimwee. Maar mocht het echt te erg worden dan worden de ouders gebeld en aan ze gewoon naar huis.
Er was een jongetje bij mij in de klas die eerst niet wilde blijven slapen. Maar nadat ik in de klas had verteld wat we allemaal zouden gaan doen, besloot hij om toch mee te gaan en zei tegen zijn moeder:"Mam, ik ga toch mee, want dat slapen is helemaal niet erg..."

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 13:45

ow wat kewl. jammer dat wijd at nooit deden alleen in 7 en 8 op kamp. en dan ook saaie kampen naar de kaas boerderij enzo.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 14:28

Okee, nou moet ik toegeven dat dat wel leuk is, op kamp met de kinderen. Maar dat is één van de weinige dingen die ik leuk vond aan het "juf zijn".

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-01 14:58

hihi erg leuk verslag! Leuk he die bijdhante alles gelovende kiendjes haha Lachen

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Mickey

Berichten: 34679
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-01 13:42

Ja op deze leeftijd kun je ze vanalles wijs maken.

Zo geloven ze ook dat ik een ring heb, die me helpt om de weg te vinden als ik verdwaald ben. Ik moet die dan 3 keer om mijn vinger draaien en dan weet ik de weg naar huis.
In hetzelfde verhaal (dat vertel ik ieder jaar in een nieuwe klas) kon Laiser ook praten, en kon ik ook met een hond praten. De kinderen geloven het. Sommige twijfelen, maar als je het maar lang genoeg volhoudt geloven ze het.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ballard_L, BravoT, corinec, Jolynne, maava, melissa_93, Nannetje7, OleJon, pairadice, privace, Sylverlove1 en 28 bezoekers