De belg heeft weer gesleept!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pasterza

Berichten: 2663
Geregistreerd: 17-09-02

De belg heeft weer gesleept!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-11-03 15:50

Na een half jaar kreupel geweest te zijn is Louise nu al zo'n 2,5 week beter Lachen Veel gewandeld, beetje gelongeerd en vandaag maar eens gesleept. Ong. 10 minuutjes, vond ik wel genoeg voor de eerste keer.
De trekkerband lag in een weiland en moest naar een andere weiland omdat ie anders wegdrijft als het weer hoogwater is Boos! en in die andere wei kan ie niet weg door de zomerdijkjes. Maar er zit wel een (eigen) weg tussen.
Paard ingespannen, over de weg met band wat een hels kabaal maakte en in het aangrenzende weiland werden de paarden knettergek, dus de mijne ook. Belg dwars op de weg Schijnheilig , recht gezet en lopen maar. Ging beter en in de andere wei aangekomen nog een paar rondjes gelopen en overgangen geoefend: halthouden en aanstappen. Ging super! Lachen Bleef netjes staan zonder te gaan draaien en achteruit te gaan. Dat draaien deed ze eerder altijd, waarschijnlijk omdat ze door de oogkleppen gewoon niet genoeg zag wat er om haar heen gebeurde. Die oogkleppen had ik er vandaag dus niet aan en dat ging dus stukken beter! OK dan!
Heb er dit keer niet achter gelopen maar liep naast haar hoofd omdat de weg nogal smal was en ik niet wist hoe ze zou reageren zonder die oogkleppen, ze kon nu de band zien. Maar het ging echt super! Heb alleen ging foto's helaas...binnenkort toch maar eens laten maken
Dus binnenkort kunnen we de bak gaan eggen Haha! . Dan hoeft dat niet meer met de trekker te gebeuren maar met een werkend trekpaard (met staart) Haha! Haha! Haha!

Te Koop: set van 3 HKM neusnetjes NIEUW (zit nog in de verpakking). Meer info op de boktmarkt.


Amy77
Berichten: 11208
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-03 16:43

Hey wat goed zeg, ze zal wel blij zijn dat ze weer aan het werk mag, hoor ik weinig trouwens, dat paarden nog ingezet worden voor deze doeleinden, leuk. Succes!

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Tanneke

Berichten: 3730
Geregistreerd: 31-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-03 16:44

Wat leuk dat ze weer aan het werk is!

Vinessa

Berichten: 497
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Rijnwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 22:11

Wat een ontzettend goed nieuws. Ben heel blij voor je! Ik hoop dat alles zo voorspoedig blijft gaan! Veel succes!

Ook een raspaard schijt als een karhengst ;-)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie