Met mijn Mirkje naar de kliniek geweest...

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Met mijn Mirkje naar de kliniek geweest...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-03 19:03

Al bijna 6 weken liep Mirk niet goed. Na een zware springwedstrijd, waarbij hij volledig uit zijn dak ging, liep hij de volgende dag erg slecht. Eerst dacht ik aan spierpijn, maar het was wel een beetje vreemd dat je de ene hand helemaal niets zag, en de andere hand echt beroerd was!
Die week had ik de veearts erbij gehaald, en die dacht ook gewoon aan spierpijn en anders een verstapping. 2x daags 10 minuten stappen was het advies.

Ik werd er niet geruster op naarmate de weken verstreken, en belde toch maar naar een andere (betere) veearts. We maakten een afspraak en we zouden die week daarop terecht kunnen. Wat wel apart was, was dat Mirk steeds beter begon te lopen. 4 dagen had ik erop gezeten en hij had eigenlijks geen pas verkeerd meer gezet op de rechte lijn.
Ik zat erover na te denken om hem aftebellen, tja, hij zou toch niets kunnen zien. Maar ik wou alle risico’s uitsluiten, en als de dierenarts zei dat ik gewoon weer kon opbouwen, had ik gewoon zekerheid!

Wij helemaal erheen. Onderweg in Warffum kwam ik Mellien (pjelk op Bokt) nog tegen op haar fietsje, die waarschijnlijk naar Pjelk geweest was.
Aangekomen bij de dierenarts was Mirkje al kleddertje nat van het zweet, hij was echt stressie, terwijl hij normaal gesproken dat nooit zo heeft. Mirk uit de trailer gehaald en de dierenarts nam hem even van mij over. Mirk was duidelijk zichtbaar onder de indruk van zijn andere omgeving en veegde gelijk de vloer aan met de dierenarts J) Ja, hij kan echt sterk zijn!!!

In eerste instantie konden ze niks zien op de kleine volte op de harde en zachte bodem. Na een buigproef ook niet, maar toen ze zijn voetje gingen ombuigen en ik met hem weg moest draven, begon hij toch te kreupelen. Klinkt misschien stom, maar ik had echt het ‘yes’ gevoel. Het was dus niet helemaal weg, en nu kon ik wat zekerheid krijgen over de situatie.

Ze wouden foto’s van dat ene (onder-)beentje laten maken maar kreeg eerst een verdoving. Toch altijd weer een zielig gezicht wanneer mijn altijd zo temperamentvolle Mirkje in sukkelt tot een down ‘ezeltje’.

De uitslag van de foto’s was dat Mirkje een lichte atrose had. Hij kreeg een spuit, om de verdere atrose tegen te gaan en de pijn te verminderen. Gelukkig was de veearts niet pessimistisch eronder, want als die spuit niet aanslaat, dan kan het nog altijd gespoten worden tussen de gewrichten. Hij moet nu nog 2 week stappen, en daarna mag ik langzaam opbouwen en kijken hoe het verder gaat. Springen wordt het sowieso niet meer. Later mocht ik het wel weer proberen volgens de veearts, maar ik wil alle risico’s wel uitsluiten natuurlijk. Het is wel jammer, aangezien ik het springen steeds leuker begon te vinden.
Hoe het ontstaan is, is dat wanneer je Mirkje’s voorhoef optilt, de hoef niet op een lijn loopt met zijn been. Ook loopt als je aan de voorkant kijkt, zijn hoeven wat scheef af. Dus een goede hoefsmid, en regelmatig beslaan.
Nu eerst hopen dat die ene prik aanslaat en dat ik straks weer lekker met hem kan rijden. Volgens die dierenarts zal hij nooit de Olympische Spelen halen (jammer, want ik had het op volgend jaar gemunt Knipoog), maar een leuke basisproef zal heus wel lukken.

:){


Mist

Berichten: 8958
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 19:12

Helaas voor mij ook een herkenbaar verhaal (vooral dan de stand/vorm van de hoeven) ik heb ook een paard (van nu 17) met al heel haar leven arthrose. Heel verstandig van je dat je niet meer gaat springen.
als je meer wilt weten pb, je maar!
Sterkte!!!

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 20:59

Nou, jammer van een vlekje op Mirk's rapport, maar idd, het is zeker niet het einde van de rit hoor!
Succes ermee~!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 21:25

Al is het geen leuk nieuws, toch kan ik me ergens voorstellen dat je nu geruster bent, omdat je meer duidelijkheid hebt. Je bent er immers al zo'n tijd zoet mee. Nou hopen dat goed beslaan en nog een tijdje rust hem goed zal doen. Want euh, in 2008 kan je weer een poging wagen Knipoog

organisator

Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-03 22:39

Dat is niet zo mooi

hopelijk blijft het nog heel lang bij lichte arthrose

en natuurlijk hopen dat de spuit aanslaat

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 14:33

Wat akelig toch maar weer. Maar gelukkig is lichte artrose heel goed te behandelen. Beterschap!

Alja

Berichten: 20790
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-03 18:46

wat vervelend voor je, gelukkig ishet goed te behandelen
beterschap en sterkte

ALTIJD AL EENS IJSLANDER WILLEN RIJDEN:
http://www.bokt.nl/markt/ad/437352/alti ... len-rijden

Lianne007

Berichten: 2776
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Hoogezand

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-03 14:01

hey,gelukkig is het een lichte artrose,en dat kun je goed behandelen.
Ik hoop dat de medicatie aanslaat,en jij binnenkort weer lekker kunt rijden.
en beterschap en een knuffel aan mirk!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ElinaSK, jaimy10, Myrthe_bz, NoeskaMoos, Poekkie, SassyMoon, Secretly, Yahoo, Yentaah en 18 bezoekers